Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Igår

Det är sommar i Karlskoga, var min första tanke när jag rullade in i det lilla samhället i min kalsongblå bil. Folk gick i linnen och kortbyxor, medan jag satt i vinterjacka och flåsade i bilen med radio Örebro i högtalarna.

Vi satt i den lilla receptionen och väntade under pinsam tystnad. Jag satt och smygkikade på vilka som tyckte det va jobbigast. Det va nog de som inte hade sittplatser, för de skruvade nervöst på sig. Sen blev vi inledda i ett stort rum där vi placerades runt ett stort ovalt bord. Sen gick handledaren ut ur rummet och vi satt återigen med den där tystnaden. Jag satt och noterade att tjejen snett mittemot såg nästan exakt ut som Scarlet Johansson och hon som satt mittemot mig hade svarta korta dreads och en rutig kavaj. Såg faktiskt ut som Kristin bakifrån. När hon kom tillbaka va det en timmes lång föreläsning om företaget, sen fick vi sitta bredvid sånna som jobbade där och tjuvlyssna på samtal som kom in. Jag tyckte det verkade dretsvårt. Efter det va det intervju och jag kände att jag kom så himla bra överens med gruppchefen, så jag tror jag får jobbet. Vill inte ha det. Tölitt att sitta inne hela sommaren och missa all sol.

Sen fick vi lyssna på fler samtal och då ringde en bitter gubbe som skällde ut flickstackarn och berättade hur dålig svensk tv är. (det började med att han skulle klaga över att han hade fått så dyr räkning tror jag)"Det är alldeles för mycket amerikansk! Det rä groteskt! jag ska säga dig att jag har bott överallt i Europa, och inget land har så dålig tv som Sverige! Spanien- dom gör bra filmer dom! Och Frankrike- också jättebra filmer! Och de italienska showerna, they are fabilous!" Han va arg och skällde som bara den, tyvärr fick jag inte veta hur det slutade för jag va tvungen att gå.

Sen fick vi ett papper med massa ord på som vi skulle stava rätt till. Kanske inte märks på bloggen, frö jag skriver så fort och slarvigt, men jag är en jäkel på rättstavning. Jag hakade bara upp mig på ordet bransch. Är lite osäker hur det stavas, men jag chansade på b-r-a-n-c-s-h.

Sen va det mattefrågor, men det va inte så vidare svårt eftersom vi fick använda miniräknare.

Sen va det ett minnestest, vi fick läsa en text och sen få frågor på det vi läst.

Och sen åkte jag hem.

nästan vecka ringer de till de som fått jobbet, och mailar de som inte fått det. Jag önskar mig ett mail.  Hon berättade att när man börjar så går man först en utbildning på två-tre veckor
"Den är skittråkig och seg"
sa hon ärligt. Jippie! tänkte alla och grät inombords.

Kommentarer

Postat av: Palle

Men om du inte vill ha det så säg bara nej, så kanske jag har större chans :P

2008-04-04 @ 19:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits