Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Några saker

7 eller 6 saker, hur ska jag komma på så många saker som ingen vet.

1. Jag är otroligt rädd för utklädda folk i affärer. Typ Milkotigern, eller BRgubben osv. Vet inte varför men jag får världens panik när jag ser sånna fär figurer.

2. Ungefär samma som ettan; jag är rädd för tomtar som sitter runtom på stan. Kanske grundar det sig i "Sunes jul" där Sune blir jagad av tomtar i affären (tycker han iallafall), och den scenen var ju skitläskig.

3. Jag tvättar händerna löjligt ofta.

4. När jag gick i trean förstod jag på fullaste allvar inte varför tjejerna var sminkade på skolkortet. Jag tyckte de såg utklädda ut och frågade min storasyster om detta. Hon ryckte på axlarna, det var väl inget, de ville väl. "Spöka ut sig på kortet!" tyckte jag.

5. Jag byter dialekt, språkutforming, allt beroende på vem jag pratar med. Olika personer får mig att bete mig annorlunda, oavsiktligt. Jag tycker det är spännande att se hur jag beter mig på fest tex när flera personer är runt mig och mina "personligheter" krockar. Jag har inte undersökt saken närmare, men jag kan verkligen höra hur jag förändras och det är inte något jag kan göra åt saken.

6. Jag tycker det är jättegalet om jag skulle få för mig att äta 2 eller fler clementiner på samma gång. Woah, crazy! Jag har alltid ätit en, sen väntat åtminstone flera timmar innan jag tar en till. Galet att äta fler på en gång, jag tycker verkligen det. Jag gissar på barndomen.

Kommentarer

Postat av: Fanny

Det där med dialekten är same same för min del. När jag vart en helg hos en kompis i sthlm och ringde hem till Nicke trodde han inte att det var jag...

Hur som helst så hittade jag ett ord för det för ett tag sen. Dialektkameleont.

Tycker det funkar skitbra!

2008-12-11 @ 12:31:00
Postat av: Kaka

Fanny: Riktigt bra ord. Gillar inte att jag är det dock, jag vill prata som jag inte som ngn annan. Kan bara inte hjälpa att jag är en "kameleont". 'En kameliont, en blandning mellan kamel o dront' sjunger

2008-12-11 @ 17:39:20
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits