Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Saftkalas i brallan

Satt och jobbade på rubriken i huvudet på väg hem från jobbet, ganska käck eller hur?

Vi satt och hade fredagsmys-mellanmål bestående av glass och saft. En unge som sitter bredvid mig råkar välta ut sitt saftglas. Allt innehåll landar i mitt knä! Fasen, tänkte jag, två och en halv timme kvar på jobbet och jag har fulla arslet med saft. Jag kände hur byxorna sög åt sig, och trosorna också. Jag började skratta, och jag gav barnen tillstånd att skratta åt mig också fast den andra fröken hyschade dem så gott hon kunde. Det va bara så dumt och så för jvälgit så jag bara kunde skratta. Tyvärr så skulle vi ut efter mellanmålet, inte helt lyckat att gå ut i blöta brallor. Skulle väl fått "blåsgitarr", som jag kallade det när jag va liten. Men jag sprang hem till mamma och lånade ett par kamoflagebyxor med fleece inuti av mamma. De såg säckiga ut, som om de skulle va så. Ingen märkte något. De hade väl ingen chans eftersom jag berättade för alla jag kom åt. Trosorna blåste jag med hårfön en stund, sen la jag papper i och hade de på mig ändå. Mina byxor tog jag med tillaka till förskolan och hängde in i torkskåpet (fast de nog inte fick va där inne).

Det va en unge som va kvar sist som frågade vart min pappa bor.
"Han bor i himlen"
"Gör han? Är han död?"
"Ja."
"Men... har han inget skinn då?"
"Eh..nja, jag vet inte riktigt..."
"Men är han bara ett skelett?!"
"Nja, nej alltså... nej det är han nog inte..."
"Men hur blir man ett skelett egentligen?"


Jag försökte byta samtalsämne, för jag visste inte vad jag skulle svara. Fast jag pratade om att alla har skelett inne i sig och så. Det löste sig fint.

Kommentarer

Postat av: Lisa

Naaaw, vad söt unge!

2008-02-29 @ 19:29:47
Postat av: Ida

Ja, det är kul att jobba sent när det bara är en eller två barn kvar och sitta och prata med dem och höra deras funderingar och så.

2008-02-29 @ 19:57:40
URL: http://simkaka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits