Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Katten också!

Kattfrågan har fått en ny vändning: för några mornar sedan såg jag kattanten komma dragandes på en stor resväska. Det verkar som hon varit bortrest. Jag drar nu slutsatsen att katten varit sällskapssjuk och velat prata med oss när hans matte inte va hemma. Schysst å lämna katten en vecka? Kanske hade hon kattvakt, men balkongdörren var vid minst ett tillfälle stängd, och det är enligt min syster olagligt (eller nästan iallafall), att inte låta katten kunna gå in när den vill.

I förrgår när jag skulle till affären efter jobbet hörde jagt något jama som bara den. På framsidan? tänkte jag och kikade in i grannens hörna (vi bor i loftgång, och till granntanten är det en extra dörr så hon har som en liten uteplats på framsidan också). Då satt katten på hennes dörrmatta och jamade högljutt och ville väl komma in. Gick ner på parkeringen och slängde ett öga upp på balkongerna, fick då se grannen greja med sina blomlådor där ute. Hon borde inte höra katten alltså, eftersom vi dessutom bor nära en motorväg, med massa ljud.

Igår morse låg den en hög med kattbajs utanför vår ytterdörr. Nice, muttrade vi.

Imorse låg det två högar bajs utanför dörren. Vaffan, har hon börjat ha katten på framsidan istället? Hissen fungerade inte, så vi fick ta trapporna. I en trappavsats låg katten, med huvudet inkört mellan trappen och väggen. Den stirrde på oss med tomma ögon, inget jamande ingenting. Den rörde huvudet, så den var inte död, den låg bara dä roch kollde ner på traoppen nedanför. Stackars katt. Har lust att prata med grannen men vet inte vad jag ska säga. Synd om katten, och kattbajs utanför ytterdörren är inte helt trevligt det heller. What to do?

Kommentarer

Postat av: Lisa

Katter bajsar ofta fel för att markera revir, eller som protest mot något den inte gillar. Jag tycker mer och mer att det börjar låta som djurplågeri, så om jag vore du hade jag absolut pratat med hyresvärden!

2008-07-24 @ 17:49:33
Postat av: Palle

Om katter lägger sig nära ett hörn eller vägg, försöker gömma sig, så mår dom riktigt dåligt. Svårt sjuka katter är tysta och nästan orörliga och försöker gömma sig. Den är helt klart inte frisk, gör något! :(

2008-07-24 @ 17:51:48
URL: http://wiretrap.blogg.se/
Postat av: Lisa

1. Prata med grannen och förklara att det inte är trevligt med bajs vid dörren.

2. Prata med hyresvärden, eller skicka ett brev, där du förklarar hela situationen.

3. Kattnappa katten och låt honom komma till ett bättre hem ;)

2008-07-24 @ 17:55:38
Postat av: Lisa

Jag uppdaterade kattforumet om det senaste också: http://www.kattforum.se/viewtopic.php?f=1&t=151740&p=2298002#p2298002

2008-07-24 @ 18:14:01
Postat av: Räv

Prata med ägaren ASAP innan det är för sent :l

SMS'a vilken granne det är så kan jag i värsta fall prata med grannen :P (eller inte)Och jag håller med din syster, kidnappa katten :D Om Erik inte tål den så har Erik lättare att hitta ett nytt hem än katten ;)

2008-07-24 @ 23:04:40
URL: http://fuchs.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ja när det gått så långt så måste ni nästan göra något. Visst inte ert ansvar men ja jag tycker ni borde göra något för kattens skull.

Börja med att försöka prata med ägaren och kolla vart hon är lite mentalt och så.

Funkar det inte så ring bovärden ( för bajset speciellt kan ni nog prata med dem med ). Det kan göra att hon öppnar ögonen om det inte funkar att bara ni pratar med henne.

Och sist men inte minst så ring djurskyddet för det är ju rätt tydligt att djuret far illa och har den börjat må så pass dåligt så har det ju gått så långt utan att det tydligen gjorts något åt det så ja är hon ju inte riktigt i skick att ha hand om ett djur och det borde iaf klassas som djurplågeri..

2008-07-25 @ 03:37:31
URL: http://galen_evve@hotmail.com
Postat av: Kaka

Hm, tror jag såg katten ute på bilparkering förut.. undrar om hon gjort den till en utekatt nu? Hm, mystiskt. Men jag funderar på att ringa hyresvärden, det är bara det att både jg och Erik har jobbat nu så vi är borta mellan 6-16 ungefär, så vi kan inte komma i kontakt med dem.

Frågan är fortfarande, vad säger jag till tanten om jag går dit?

2008-07-25 @ 18:32:07
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Lisa

Du säger (eller skriver ett brev till henne, så kanske hon har någon som kan översätta åt henne):"Hej, du minns kanske att vi pratade om din katt för ett tag sedan och att hon ofta är på vår balkong? Vi har fått lite problem med detta nu, för hon har börjat gå in i vår lägenhet när dörren står öppen och hon jamar ofta väldigt mycket utanför vår dörr. Flera gånger har vi även hittat kattbajs vid dörren. Det här är ju såklart inte så trevligt för oss, särskilt inte efter som Erik är allergisk. Tror du att det finns något sätt att lösa det? Vi vill verkligen inte ha katten hos oss och om inte du kan lösa det på något sätt så kommer jag att bli tvungen att prata med hyresvärden och be honom fixa det. Det bästa vore såklart om vi kunde lösa det mellan oss, men eftersom det är ett så stort problem för oss så måste jag lösa det på annat ätt om du inte vill".Typ.

2008-07-25 @ 20:02:01
Postat av: Kaka

Lisa: Ja det lät jättebra, jag har tänkt det hela tiden att vi såklart ska stå för vad vi säger/skriver till henne. Inte så att någon granne längre bort skulle klaga... bara vi som går här ju ^^

2008-07-25 @ 22:23:31
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits