Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Karlstad

Två gånger sen i fredags har jag hört att jag har världens karlstadsmål. "Äru från Karlstad eller? Dä hörs!" Typ så. Jg har aldrig i hela mitt liv fått höra att jag har dialekt över huvudtaget. Men så åker man 6 mil och direkt hugger folk. "Nää för dä hörs ju inte menar du?!" De tycker att jag pratar som Bengt Alsterlind. Ha! Det som är bra är att deras Karlskogadialekt är värre än karlstadsmål så det gör inget. Jag blir ännu mer taggad att åka till Västerås och se om jag får några norrmän på halsen. Fast det brukar mest vara Lina som råkar ut för sånt.

Idag har vi övat samtalsteknik och jag fick va arg kund som va besserwisser och kallade den stackars kommunikatören "Lilla gubben" hela tiden. Kul kul. Skulle jag va skådespelre skulle jag vilja spela i en såpa tror jag, och ha en riktigt elak roll. Ja,  jag fick mersmak.

Fick ett jättegulligt brev idag från en kär vän. Massa kärlek till dig!!!

Kommentarer

Postat av: Räv

Du har massa dialekt! :D...eller inte :l

2008-06-18 @ 18:41:19
URL: http://fuchs.blogg.se/
Postat av: Palle

Men du har ju dialekt, inte sådär supergrov, men visst hörs det. Fast det låter bara mysigt :) (så du inte misstolkar mig och tror att jag tycker det är fult)

2008-06-18 @ 20:18:46
URL: http://wiretrap.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits