Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Yarr, wtf?

Piratpartiet. Nej, tack. Jag kan inte tänka mig att rösta på ett parti som vill EN enda sak. Piratpartiet, vad tycker ni, vad ska vi göra åt skolan? Vad ska vi gör amed vården? Skatterna? Nej, det vet ni inte riktigt, ni är ju mest inne på det här med fildelning.

 Fri fildelning vet jag inte heller om det är så bra, egentligen, vad har vi för rätt att lyssna på musik och se på film gratis? Varför förtjänar vi det, egentligen? Musikbolagen ska alltså sitta och göra musik, gratis. Kanske ska vi alla börja dela ut tjänster gratis, utan gentjänster. Gratis är gott. Jag tror jag ska åka till någon bilhandel och höra om jag kan få en bil. Det vore gött.

Hoppas så jag har missförstått allt.

Snuskigt vidirgt att Sd fick 3.3%. Jag skämmes tamejfan.

Kommentarer

Postat av: Erik

Deras huvudfråga är ju inte att tillåta fildelning av upphovsrättsskyddat material, det är att ändra i patentlagar osv. De vill göra att internet inte är så kontrollerat.Vet inte med dig, men jag gillar inte tanken på att militären får läsa min e-post jag skickar utanför Sverige.Sen att de inte har fokus på andra frågor är ju nästan bra. Bättre att partiet med kompetens fokuserar på den fråga de har kompetens inom.

2009-06-08 @ 11:13:12
URL: http://www.virtualerik.com
Postat av: Kaka

Erik: Skulle inte vilja att de satt i regeringen och bara har ansvar för en fråga, tänk om alla gjorde så? Det skulle inte fungera. Vänsterpartiet till exempel tycker i mångt och mycket samma som piratpartiet i Ipredfrågan, men de har också vettiga saker att säga om vård, skola, omsorg etc.

2009-06-08 @ 11:18:54
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Erik

Vi röstade på att få in dem i EU, inte regeringen.

2009-06-08 @ 11:36:50
URL: http://www.virtualerik.com
Postat av: Kaka

Det vet jag, menade mest på att i regeringen skulle jag inte vilja ha dem.

2009-06-08 @ 11:49:51
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det trodde jag aldrig, att jag skulle höra mina syskon diskutera politik på ett sakligt sätt! Kors i taket :)Jag håller med Kaka, jag (fast absolut inte om vänstern).2009-06-08 @ 12:50:20
Postat av: Lisa

Och förresten så får militären gärna läsa mina mail om de vill, jag har inget att dölja. Fast det lär de aldrig göra eftersom det inte handlar om att de ska sitta och läsa privata mail av ren nyfikenhet utan endast i de fall där det föreligger misstanke om brott.

2009-06-08 @ 12:51:59
Postat av: Kaka

Lisa: Haha, nej lite otippat. Men alltså ang vänstern så är det ju så att när man jobbar med det jag gör och man får höra massa skit, och indragningar, och ingen personalpolitik alls så blir man lätt påverkad av vänsterns arbetarpoitik. Jag kan inte för mitt liv förstå varför de som är rika ska få skatteavdrag och inte betala fastighetsskatt etc. Jag förstår inte varför man inte kan låta de som har det sämre betala mindre osv. När man har gott ställt som du och H så vill man säkert ha mer och gillar avdrag för diverse hushållstjänster som vanligt folk inte har råd med ;)

Sen känner jag samma sak, jag tror inte ngn läser för nöjes skull, och vill de göra det så gört.

2009-06-08 @ 12:58:52
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Kajsa

jag håller med ida och erik här. jag tycker det var bra att piratpartiet fick ett mandat i eu, inte för att jag tycker att allt ska vara gratis eller för att jag är orolig över att folk ska läsa mina mail eller avlyssna min telefon. men det är själva saken. varför ska andra få ta del av mina privata angelägenheter om dom känner för det? varför ska vi ha massa småpoliser som får snoka i vad vi gör? när dom tom diskuterar att spärra google från sverige pga att google stöttar pirater så tycker jag att det har gått alldeles för långt. vi vill inte bli som kina! den fria viljan finns snart inte kvar med alla förbud hit och dit. och piratpartiet är kanske extrema men det handlar inte om att stjäla något i den utsträckningen.vänsterpartiet är det enda parti i sverige som enligt mig får kallas socialistiskt och det är förjävligt att dom fick så dåligt valresultat. men så går det när man måste fjäska in sig hos sossarna och den högst idiotiska mona sahlin. tyvärr.

2009-06-08 @ 16:20:08
Postat av: Kajsa

ag håller med ida och erik här. jag tycker det var bra att piratpartiet fick ett mandat i eu, inte för att jag tycker att allt ska vara gratis eller för att jag är orolig över att folk ska läsa mina mail eller avlyssna min telefon. men det är själva saken. varför ska andra få ta del av mina privata angelägenheter om dom känner för det? varför ska vi ha massa småpoliser som får snoka i vad vi gör? när dom tom diskuterar att spärra google från sverige pga att google stöttar pirater så tycker jag att det har gått alldeles för långt. vi vill inte bli som kina! den fria viljan finns snart inte kvar med alla förbud hit och dit. och piratpartiet är kanske extrema men det handlar inte om att stjäla något i den utsträckningen.vänsterpartiet är det enda parti i sverige som enligt mig får kallas socialistiskt och det är förjävligt att dom fick så dåligt valresultat. men så går det när man måste fjäska in sig hos sossarna och den högst idiotiska mona sahlin. tyvärr.

2009-06-08 @ 16:25:40
Postat av: Lisa

Jag är så ointresserad av politik så jag ska nog inte ge mig in i någon djuplodande debatt, men jag kan ju säga så här att jag är lite kluven om vi nu bara ska prata blått mot rött.Spontant så känns det självklart att vi ska vara solidariska och dela lika, att alla ska få en del av kakan (=grov generaliserad röd politik).Samtidigt så känns det lika rättvist, eller till och med mer rättvist, att den som jobbar och sliter hårdast ska tjäna mer på det än den som inte jobbar alls (=grov generaliserad blå politik). Varför ska den som tjänar mer betala mer? Den som tjänar mer har ju slitit för de pengarna och har valt det jobbet den valt just för att få en bättre ekonomi. Men återigen, å andra sidan ska ju alla ha det bra...Jag är kluven och jag tror att alla partier gör precis det som de faktiskt tror är bäst för hela landets befolkning (förutom SD som nog inte bryr sig så mycket om invandrarna). när jag röstar försöker jag tänka vad som är bäst i längden för så många som möjligt.Btw, även om vi har en hyfsad ekonomi så räknas vi knappast till de höginkomsttagare som tjänar på den blå politiken i form av skatteavdrag, slopad förmögenhetsskatt etc. Tänk om det vore så väl ändå :-)

2009-06-08 @ 18:05:40
Postat av: Lisa

Ett tillägg (åh, jag kan aldrig sluta när jag börjar): Jag anser inte heller att man ska slippa skatt bara för att man är rik. Tyvärr har alla partier något jag inte gillar, vissa fler än andra, så det blir till att välja det parti som stämmer bäst.Undrar hur regeringen och riksdagen ser ut om 5-10 år, nu när flera nya partier har fått skrämmande bra valresultat.

2009-06-08 @ 18:11:37
Postat av: Kaka

Lisa: Ja, en toppchef har säkert jobbar för att komma till den positionen. Men jag förstår inte varför han på så vis förtjänar en sån där fantasilön som många chefer tar ut. Jag tycker att chefer visst kan tjäna lite mer, men inte så där mycket mer de gör idag. Man borde inte välja jobb efter vart man tjänar mycket, utan efter var sitt intresse ligger.

2009-06-08 @ 18:42:54
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Erik

Värt att nämna är att någon statsvetar-professor gjorde en analys av PP och kom frma till att de lutar mer åt vänster än höger.Under intervjun sade dock partiledaren att de ligger mittemellan, och anledningen är att de har folk från båda sidor i sitt parti. Det tycker jag är bra.Speciellt för dig, Ida, som inte kan höger och vänster. PP måste ju vara guld värt för dig! ;)

2009-06-08 @ 21:07:38
URL: http://www.virtualerik.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits