Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Fotosidan

Sådär, nu har jag lagt upp mitt första foto på fotosidan.se. (http://www.fotosidan.se/member/portfolio/viewpic.htm?ID=1709054) Jag kom precis på att jag inte har tillåtelse att lägga upp den. Frågade inte modellen. Min bild, mina rättigheter. Jag minns inte sådana där regler faktiskt. Är det min bild eller Linas? Jaja, nu är den upplagd, jag har till och med gått med på att få kritik på nybörjarnivå. Eller något sånt.

Är så himla nöjd med bilden, kan lika gärna posta den här också! För på fotosidan blev färgerna lite för dassiga.


Men det är konstigt, det är mycket mer färg när jag ser bilden på datorn.

Kommentarer

Postat av: Evelina

Det är din bild är det men så länge det är andra personer på bilden så bör dom ge sitt godkännande innan man lägger ut dem.

Det är ALLTID fotografen som äger bilden om inte rättigheterna till bilden säljs, men ska nämnas att det är skillnad på rättigheterna till bilden och rättigheterna att använda bilden.

2009-05-22 @ 14:29:17
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Kaka

Evelina: Så på sätt och vis så är det ok för mig att publicera bilden på fotosidan?

2009-05-22 @ 14:30:10
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Evelina

Till viss del. Har hört väldigt olika om detta så kan inte säga att jag är helt 100% men är det mindre än 3 personer på bilden så får man inte publicera dem utan personernas godkännande. Dom har inga rättigheter till bilderna men dom kan säga att dom inte vill synas och liknande. Dock om det är något som dom kan kräva eller ej är jag faktiskt inte helt säker på..

2009-05-22 @ 14:38:52
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Palle

Snygg bild det blev! Kaxig hon ser ut ^^

2009-05-22 @ 15:02:02
URL: http://wiretrap.blogg.se/
Postat av: Kaka

Evelina: Okej, då håller jag tummarna för att Lina inte misstycker! Tack för infon!Palle: Tack! Ja, inge litte!

2009-05-22 @ 15:16:46
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: apan

haha, jaja, för all del. ;) har du sett att mina ögonbryn är okammade? haha!

2009-05-22 @ 16:00:27
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Kaka

apan: hehe nej det har jag inte tänkt på alls :P

2009-05-22 @ 16:48:09
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits