Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Lättlurad!

Igår när vi kom hem från svärföräldrarna rullade vi in i vardagsrumkmet och såg på telefon att någon hade ringt. Jag kollade och såg att det var ett nummer som började på 10. Vi insåg snabbt att börjar det på just 10 så är det ifrån Karlstad, och eftersom Erik just sökt jobb där blev vi alldeles till oss. Jobbet han sökte skulle visserligen höra av sig idag, fredag, men vi spelade snabbt upp versionen i våra tankar att kankse var Erik just den de behövde för jobbet, kanske behövde de inte ens träffa de andra, kanske hade de ringt och ville erbjuda Erik drömjobbet! Med förhöjd lön! Aaahh!

Vi kollade på eniro. Det var inte jobbet. Det var en kompis till mig.

 Dock var det alldeles för sent för att ringa upp, lite synd eftersom jag inte pratat med henne sen april. Jag kom på mig själv med att innan varje träff med henne så har jag planerat att fråga om de har kvar samma hem nummer som de hade när de bodde i Filipstad. Men jag har glömt varje gång. Nu fick jag mitt svar då i alla fall.

Haha, det var lite kul ändå att vara så uppspelt och hoppas, hoppas, hoppas.

Det är skittråkigt det där med jobb. Erik söker och söker massa massa. De flesta hör inte av sig alls, andra skriver ett brev; "Tack, men dra åt helvete". "Man kan inte bara sitta på arlset och vänta på att kobbet kommer yill dig!" heter det ju. Men det har faktsikt hänt, det med. I början av april ringde det en tjej till Erik och undrade om han ville bli mobilrepratör på ett ställe där han jobbat ett tag förut. Han sa att han var väldigt intresserad, och hon lovade att ringa i början av maj. Erik mejlade henne runt den 10e, och hon svarade att hon inte fått all fakta än, hon skulle återkomma. Den 20e mejlade Erik igen. Utan svar den här gången. Tröttsamt. Kan hon inte bara skriva/ringa och säga om platsen blivit tagen? Ska det vara så svårt? Det var ju hon som ringde Erik och erbjöd honom jobb.

Nej, nu blire stekt ägg.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits