Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Hundjävel

Har tydligen glömt att skriva om hundjäveln i förrgår! Hur kunde jag glömma? Alla som känner mig vet antagligen att jag inte gillar djur särskilt mycket, och det som hände gjorde inte saken bättre.

Gick på Alsters strandbad, och stegade över den lilla sandstranden mot skogen och klipporna när en hund kommer farandes emot mig. Den är liten och skäller konstant, men stannat några meter ifrån mig, och hundens matte ropar den tillbaka till sig. Jag lyckas ignorera den, och traskar vidare.

När jag softat ett tag och är på väg tillbaka hör jag hunden morra när jag kommer närmare. Jag ser att den ligger emellan två kvinnor som sitter och solar. När jag kommer ännu närmare sätter hunden fart mot mig och skäller, hoppar och är precis vid mig. Den hoppade inte högt, det kan jag inte säga, men jag gillar ju varken hundar, eller är särskilt bekväm med skällande hundar. Speciellt eftersom jag inte vet vad det är för hund, tänk om han bits?

Hundens matte satt kvar på sin filt och ropade på hunden medan jag skvätte till och försökte fly. Jag hoppade själv till varje gång hunden gjorde det, och det kanske triggade hundjäveln ännu mer.
"Kom hit nu, hon bryr sig inte om dig!" ropade matten till hunden som fortsatte skälla och springa runt mig.

  1. Är det inte någonstans lag på att ha hunden kopplad? Det gäller kanske bara i skogen, men det är ju skog precis vid "stranden".
  2. Varför rusade hon inte upp och tog hundfan?
  3. Varför höll hon inte i hundfan när han började morra, redan när jag var på väg mot dem?
  4. Varför morrade hunden? Luktade jag katt?
  5. Jag tycker inte om katter heller.

Kommentarer

Postat av: Lisa

Dålig hundägare!2010-08-25 @ 13:29:59
Postat av: Evelina

fy fan. Vad jag har för mig så är det lag att hunden alltid ska vara kopplad. Förutom i skogen vid jakt.. tror jag.

Men jävligt dåligt att som du nämner inte ta tag i hunden redan när den morrar..

2010-08-27 @ 02:52:56
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Fanny

Tjohejsan och varning för enormt lång kommentar. Dock är man ju påläst när man jobbat på tillsynsmyndighet i sommar så jag får ju passa på att dela med mig!1. Är det inte någonstans lag på att ha hunden kopplad? Det gäller kanske bara i skogen, men det är ju skog precis vid "stranden".

Svar: Hundar skall enligt Lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter hållas under sådan tillsyn att de hindras från driva eller förfölja vilt. Vilket i praktiken innebär koppeltvång i skogen.

Sedan har Karlstad kommun utöver det både bestämmelser för hundars hållning vid de kommunala badplatserna (hundar skall hållas kopplade, bajset ska plockas upp och hundarna får inte bada) och säkerligen även bestämmelser gällande hur hundar ska hållas inom detaljplanelagt område (väldigt vanligt med koppeltvång där också).2. Varför rusade hon inte upp och tog hundfan?

Svar: För att hennes söta lilla Snuffi säkert inte skulle göra en fluga förnär och för att hon inte är medveten om det ansvar man har som hundägare.3. Varför höll hon inte i hundfan när han började morra, redan när jag var på väg mot dem?

Svar: Se ovan.4. Varför morrade hunden? Luktade jag katt?

Svar: Skyddade säkert reviret. Min fluffis morrar i typ förebyggande syfte när det kommer någon som skulle kunna vara farlig. Typ "han kan vara farlig men jag vet ju inte alltså morrar jag för säkerhetsskull för att skrämma bort honom". Något som matte borde tagit ur hunden för länge sedan.

Tvivlar på att hunden hade brytt sig om ifall du luktat katt eller ej. Hade du däremot luktat löptik hade du säkerligen varit intressant.5. Jag tycker inte om katter heller.Och jag rekommenderar att du vid nästa eventuella möte med okopplad och ouppfostrad hund ger ägaren en rejäl utskällning. Dock har hunden ingen möjlighet att nosa sig till om du är rädd, den läser bara kroppsspråk, så sträck på dig och håll dig kolugn. Dessutom är hundägare ersättningsskyldiga för allt deras små liv ställer till med.

2010-08-28 @ 23:37:51
URL: http://livetmedotto.blogspot.com
Postat av: Kaka

Fanny: Tack för dessa upplysningarna! Har noga läst och antecknat i mitt imaginära minnesblock för eventuella framtida hundmöten. På riktigt, kanonbra skrivet!

2010-09-01 @ 22:17:10
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Kirre

jag hatar hundar och många hundägare. jag hade också varit ilsken om det hände mig. "jag litar på min hund och vet att han lyder mig" tänker nog många men de tänker inte på att jag inte vet att de tänker såmen jag gillar katter ;)

2010-09-03 @ 20:26:13
URL: http://Raaff.soclog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits