Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

RallyRiket

Igår kom Pubiis över en sväng på kvällen och vi satt och tjötadeoch tôlade och blev till slut sugna på att spela mitt nyinköpte brädspel Riket. Vi ringde hit Fribe som var duktigare på historia än jag och Pub tillsammans. Kanske inte så svårslaget, men ändock. När vi trampat runt på 1100-talet i ca två timmar kom Erik hem och förlöste oss ur detta mörka århundrade och vi kunde lätt och ledigt fortsätta fram i tiden. Vi slutade spela runt halv ett och var då framme på 1600-talet.

Idag har jag försökt pluggat, men har försökt undvika det så gott det går genom att få med lillebror och mor till staden. Vi handlade snygga kläder till broder och inte något alls, tror jag till mig och mamma.

Mamma hade parkerat i MittiCity-garaget och där har de en sådan parkeringsautomat att man drar kortet när man kommer och när man åker, och betalar på så vis bara för tiden man står. När vi var klara i stan krånglade sig mamma ut med bil och barn ut ur garaget, ut i stadstraffiken där det vimlade av Rallystinna holländare, fransmän och Karlstabor. Det var folk, bussar, bilar och hundar överallt, på varje millimeter trängdes de, och det verkade som gatorna var mindre än någonsin.

När vi äntligen hade kommit ut ur den värsta gröten frågar jag hur mycket parkeringsbiljetten gick på. "JÄVLAR!!" utbrister mamma och vi förstår snabbt att hon glömt och dra kortet innan vi åkte ifrån garaget. Det var bara att vända, tillbaka in i gröten, tillbaka ner i garaget, krångla, krypköra, varanäraattkrocka, tills biljetten var klar.

Vilken jäkla tur att vi kom på det innan mamma hade åkte till Grums för att jobba natt. Automaten skulle ha tickat med 10:- varje timme tills hon drog kortet igen. Shit, vilken räkning det kunde blitt!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Vad dumt att man kan åka ut utan att betala. Jag har bara sett det systemet i parkeringshus där det finns en bom som spärrar och inte går upp förrän man har dragit kortet.

2010-02-11 @ 20:56:19
Postat av: kaka

Lisa: Mja, det hade ju vart mkt smartare! Men nej, det var ingen bom, vi bara körde ut...

2010-02-11 @ 20:59:07
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits