Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Omoderna ord

Jag kom precis på att det finns några omoderna (?) ord jag använder:

Kepa - Keps
Frulle -
Frukost
Frilla -
Frisyr

Finns säkert fler, men det var dessa tre jag som fick mig att fundilura. Använder alla dessa orden? Är de inte särskilt fräna och hippa längre?

Dessutom, på tal om ord och språk(?) så anser bror min att jag säger ordet "antagligen" på skånska. Inga andra ord, utan bara det. Lite konstigt.

Hur kommer det sig att smörgås så lätt blir "macka"? Det verkar ologiskt.

Kommentarer

Postat av: Brangan

Asfula ord, men det finns ingen anledning att inte använda dem... liksom det i och för sig lite förvirrande "ballen/ballan" (balkongen). Undvik "macka" dock. Fulaste jävla ordet i hela språket. Macka... låter skittöntigt. Fundilura däremot... och "Brangan" förstås, men det är ju i och för sig ett (väldigt vanligt) namn.

2010-07-22 @ 15:26:46
URL: http://mingucosm.blog.com/
Postat av: kaka

Brangan: Ballen! Hur kunde jag glömma!? (Det säger jag oroväckande ofta, faktiskt.) Fundilura ja, eller fiffilura, som Karlsson (ej Lina) på taket säger!

2010-07-22 @ 16:22:26
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Krille

Ja säger alltid; Dää gååår AAAldrig på Närke/Örebro mål.

Men det tror ja är skapligt vanligt?

2010-07-22 @ 17:02:37
Postat av: kaka

Krille: Haha japp jag med!

2010-07-22 @ 19:34:25
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Rävfan

Att säga "Ballen" låter så otroligt fel så du anar inte :p

2010-07-23 @ 10:32:54
URL: http://fantasticmrfox.blogg.se/
Postat av: kaka

Rävfan: Ballen har blivit ett med mig. Jag försöker undvika det när jag är bland folk jag inte riktigt känner dock, så det inte blir missförstånd. Jag jobbar på det. (Jag jobbar på ballen?)

2010-07-23 @ 13:12:56
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits