Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Nära-döden-upplevelse

Jag trodde att jag och Erik skulle gå på en helt vanlig sommarpromenad till Kvantum och köpa milkshake-grejs. Men hela promenaden förvandlades snabbt till äventyr på liv och död, men blod, svett och tårar.

Vi hade lyckats tagit oss till Kvantum, handlat det vi skulle och var på väg tillbaka hem till örnnästet, a k a fagott-street. När vi är på väg in i den djupa skogen, för att gå på den lilla stigen så ser jag något svart, långt ligga och jäsa mitt framför oss! Erik kastade en sten mot sen långa tjocka sladden och tro det eller ej, men den började ringla sig sakta över stigen.

Jag började näst intill hyperventilera och med tårdrypande ögon stod jag som förstenad. Jag noterade att ormen hade pyttelitet huvud, och Erik noterade att den hade zickzackmönster! När jag lugnat mig något och klämd mot Erik börjat gå igen så kommer det en till! En snok den här gången som kvickt ålade sin väg över stigen.

Troddee fan jag skulle svimma och tårarna rann, medan jag hoppades att jag inte skulle möta någon människa. Erik började förbereda förklaringar, om vi ändå skulle möta någon som undrar. Svettiga som två kameler nådde vi till slut vårt slutmål- den trygga asfalten. Med händerna höjda gick vi utan andra missöden hemåt.

Men egentligen, varför håller man händerna som någon annan ninja framför bröstet när man är rädd? Ska jag karata ner nästa illbatting/monster som kommer i min väg? Jag vet inte, Erik trodde det var någno sorts försvarsmekanism, att man skyddar hjärtat typ.

Jag säger inte ordet "hatar" ofta. Aldrig, faktiskt (men ibland säger jag dock "hattar"). Men idag så jävlar kan jag säga: JAG HATAR ORMAR!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Jag trodde bara det var jag som fått ormfobi i släkten. Jag hade garanterat reagerat precis som du! Grodor är lika läskiga.

2010-06-05 @ 15:55:14
Postat av: kaka

Lisa: Nej jag får panik av dom äcklena. Grodor kan jag deala med dock. om jag måste, haha.

2010-06-05 @ 15:59:02
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: LindaLynch

usch va jobbigt :( jag blir precis sådär rädd när jag ser en spindel..

2010-06-05 @ 18:52:48
Postat av: Erik

Jag har fått en sjuk ormskräck på senare år också. Det är mest överraskningsmomentet jag ogillar. Om jag vet att jag kommer möta en orm kan jag ju planera lite iaf.

2010-06-05 @ 19:20:22
URL: http://www.virtualerik.com
Postat av: kaka

Linda: ...eller en mygga? Det är sött att vara rädd för mygg, dom är ju liksom överallt.Erik: Undrar om du hade blivit rädd när ormfan bara låg där som ett punkat cykeldäck?

2010-06-06 @ 13:35:49
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Erik

Ja, jag hade nog blivit rädd hur den än låg.

2010-06-06 @ 18:51:09
URL: http://www.virtualerik.com
Postat av: Två Finska Dvärgar

Komsi lekinen, dubblinen orminen!

2010-06-06 @ 22:17:58
Postat av: kaka

Du kan va en finsk dvärg! ...eller två!

2010-06-07 @ 13:06:25
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: LindaLynch

myggor kan faktiskt vara något av det mest otäcka jag vet :P fick panik i morse på bussen när det flög omkring en vid rutan, fick vifta och vifta för att den inte skulle sätta sig.

2010-06-07 @ 19:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits