Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

New Era part II

Har i min mammaledighet börjat kolla på "Unga mödrar". Ett program om rökande ungdomar i Danmark som har barn, typ. Och nu till det fantastiska - Jag har börjat uppfatta vad de säger! Ibland råkar jag prata danska (eventuellt hemmagjord) med Tuva. "Hei, skaet, aer do solten?" kan jag råka säga till exempel. Alltså "Hej älskling, är du hungrig?".

Jag har alltid sagt "Danska är inget språk, det är ett läte". Brukar träna genom att inte läsa texten, och bara lyssna, men oftast får jag spola tillbaka för jag inte fattar va de gurglar om.

Kommentarer

Postat av: Evy

haha men de i danmark pratar ju somo m de HADE gröt i halsen og xD hihi.. men gud om du ska prata danska med din lille tös hur ska hon då fatta vad du säger?? hehe :D du får ju prata så hon förstår hihi.. ^^ du kan ju inte förvirra en stackars bebis med andra språk hehe ^^

2011-12-16 @ 11:11:32
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se
Postat av: Lisa

Jag har kollat på Unga mödrar i flera år och jag fattar danska riktigt bra nu! Perfekt i jobbet eftersom vi har mycket danska kunder :)(men helt sjukt vad de röker, en tjej tyckte hon var duktig för hon hade dragit ner så hon bara rökte 10 cigg om dagen nu när hon var gravid)

2011-12-16 @ 11:44:58
Postat av: Ida

Lisa: Ja verkligen alla röker! En av dom sa "Ja, min BM sa att det inte var bra för bebisen, men jag tror hon bara säger så, det kan inte vara sant". Alla (nästan) beter sig som skitungar! Haha, dessutom är de helt bortkomna vad gäller genus ;P

2011-12-16 @ 12:24:29
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits