Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Turné: Gränna - Polen

Sådärja, då har vi varit ute på landsomfattande turné och är nu åter i tryggheten av Karlstad. Här är del 1:

Vi brassade iväg först till Gränna där varenda affär sålda polkagrisar och flashade med sin polkatillverkning. Jag blev lite till mig och vi köpte 10 polkagrisar och två strutar med småpolkisar. Sen kommer jag på att jag inte alls är så förtjust i polkagrisar. Men jag får iallafall tillfälle att testa massa olika sorter!

Baguettelunch i Gränna. Vid boulebanan.

Efter ett kort besök där åkte vi vidare ner längs Småland. Jag höll i dialektskola, så Martin skulle lära sig hur man pratar i de olika landskapen.

I Karlskrona kom vi runt 18-tiden. Vi parkerade och letade upp något ställe att käka på. Falafel och kebab blev det till slut. Gick förbi den rekomenderade Glassiären, men det var kö ut på gatan, så vi gick aldrig in där. Kanske nästa gång!

Sen åkte vi till färjeterminalen och inväntade båten som skulle komma in runt 20.30. Väl på båten intog vi vår hytt, fräschade till oss lite och gick sen upp till baren. Jag beställe en smoothie och Martin köpte sig en mojito. Min drink smakade sylt, och hans smakade lime. Rekomenderas ej! När vi sörplat i oss var vi stentrötta och gick till hytten och däckade.

06.00 gick internradion igång med "What a wonderful world" som väckningsmusik. Skönt att vakna till den låten, men uuh, tidigt!

7.30 skulle vi vara av båten, och vi krånglade med pengar så vi kunde låsa in vårt bagage, eftersom vi skulle byta båt till hemresan. Vi tog en taxi in till Gdynia där vi tänkte leta efter något ställe som serverade frukost. Men så kom vi på en sak... vad heter frukost på polska? Efter en dryg timmes letandes hittade vi ett ställe där vi kunde få en meny på engelska och vi fick äntligen något i magen.

Nöjd, och äntligen med frukost i maggen.

Efter frukosten gick vi runt lite i den nyvakna staden. Ganska snabbt fick jag ont i kroppen och ville sitta ner igen. Då tog vi oss en öl/cola och slappade ett tag till. Temperaturen låg på ca 30 grader, sådär fuktig tropisk värme. Fifan.

Jag i en kissnödig pose utanför en galleria.

Efter ett tag var jag småhungrig igen. Vi bestämde oss då för att leta upp något ställe som sålde de rekomenderade polska våfflorna goffrys. Vi letade och letade, och hittade till slut ett enda ställe som sålde. De hade ingen meny på engelska, men en som jobbade där kunde litegrann av språket, så vi kunde beställa.

En goffry.

Efter det spankulerade vi runt ytterligare i staden. Det tog inte lång tid innan jag var hungrig igen. Då tänkte vi att vi tar en liten lättare lunch, och så äter vi något mer rejält senare innan vi åker till färjan. Det blev pizza, och Martin råkade beställa en lite för stor, än vad han tänkt.

Lilla Martin och stora pizzan.

Den var tokstor, och vi behövde knappt äta något mer den dagen. Vi fortsatte runt i staden, köpte en liter vodka och några öl.

Fötterna våra ömmade galet mycket, vi var törstiga och väldigt slitna i kroppen när vi till slut bestämde oss för att åka tillbaka till färjeterminalen. Vi hade beräknat vad taxin kostade, och sparat lite extra zloty, så vi skulle vara säkra på att ha råd. Tyvärr hade taxipriset höjts med 10 zloty från morgonen, så det var bara att ta ut mer pengar. 40 kronor i avgift på det, skitbank!

Den kvällen orkade vi inte med något barhäng, utan det blev en liten runda i taxfreen och sedan var det pladask i säng.

7.30 väcktes vi av "I am sailing" på internradion, och vi fick pallra oss upp.

Ida och havet. I väntan på att färjan ska anlägga.


Kommentarer

Postat av: Lisa

Den där pizzan ser så jäkla god ut!

2011-07-25 @ 11:48:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits