Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Tomtelycka

Idag såg jag den riktiga tomten. Han vandrade omkring ute på dagistomten och trasslade in sig i några buskar och gick förmodligen ner sig i träskmarkerna vid vassen. Nästan alla av de sex avdelningarna såg honom, utom just den jag va på. Jag lyckades ha rast just när tomten kom, och jag skrek och härjade upp hela personalrummet. "Tomten!" skrek jag av lycka och viftade och pekade.
Städerskorna och de andra i personalrummet tyckte nog inte jag va klok.
"Varför ska de göra så? Lura barnen? Vad är det för mening?"
"För det är spännande!"
sa jag lyckligt, men ändå lite rädd för att tomten skulle komma in. jag är rädd för tomtar, det är bara så. Erik hade julpyntat en tomte i sovrummet, men jag va tvungen att ställa ut honom i hallen (tomten alltså, inte Erik), för jag kunde inte sova när han stod på byrån och såg elak och lömsk ut.

Vidare i personalrummet började en städerska fråga hur lång jag va och va jag vägde. Jag blev så ställd över frågan så jag svarade ärligt och skämdes som en tomat. Jag tror det iallafall för jag kände mig knallvarm i ansiktet. De trodde mig inte när jag sa va jag vägde, utan skrattade åt mig.

Sen åt vi julbord och såg på Rudolf med röda mulen. På tal om det så tror ju jag att jag är någon sorts mänsklig version av Rudolf, så jag söker ständigt bekräftelse. Och vilka är bäst att fråga om inte 4åringar?
 "Har jag röd näsa?" sa jag efter att ha skyllt på att jag va jättekall (vi hade iofs vart ute i -10 i en timme).
"Näej!" sa alla barn i kör.
 En unge gick nära och tittade noga noga. Sen sa han "Ja lite, lite grann."

Kommentarer

Postat av: Kajsa

haha, vilket folk! varför ska dom veta vad du väger? tanter! suck

men åh, har ni tio minus? vädret har blivit skevt. häruppe i nordpolen finns ingen snö och här är fem plus

2007-12-20 @ 23:28:09
Postat av: Kaka

Nja jag vet inte varflr de skulle veta, hon pratade mest om att efter 25 så går man upp massa i vikt, och sen när man får barn blir det ännu värre. haha!

Ja huga det är svinkallt här! Frost överallt. Sånna här vintrar skulle man bo i norrland :P Fast det är vackert överallt iofs.

2007-12-20 @ 23:45:29
URL: http://simkaka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits