Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Gratäng!

Mums vilken god mat jag gjorde nyss! Här får ni receptet, varsegoda!

Ingredienser

4 port pastaskruvar

400 g köttfärs
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
4 msk sweet chilisås
1 pkt bacon
chilikrydda
svartpeppar
1 buljongtärning

2 dl creme fraiche
2-3 msk chilisås

6 skivor ananas

Gör så här

Hacka löken och bryn tillsammans med färsen i en stekpanna. Krydda med chilikrydda och svartpeppar, lägg i buljongtärningen.
Skär baconen i bitar och tillsätt det till färsen.
Tillsätt sambal oelek och sweet chilisås.

Koka pastan efter anvisning på paketet.

Rör samman creme fraiche och chilisås.

Skär 2 ananasskivor i bitar.

Lägg ett lager köttfärsröra på botten av en smord ugnsform. Lägg ett lager pastaskruvad över det, och lägg sedan på några bitar ananas. över pastan. Gör samma sak igen; köttfärs, pasta ananas. Översta lagret ska bestå av endast köttfärs.
Häll över creme fraichesåsen.
Garnera med ananas skivor.


Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter.
Serevera med grönsallad.


Alla mått är ungefärliga!

Jag råkade ha i lasagneplattor vilket var en miss, då de ska vara i ugnen ca 40 min och inte 10-15... De var hårda som... okokt pasta.

Sen så tror jag det hade varti gott med paprika i också, och kanske tomat ovanpå, men jag hade inget sånt hemma. Jaja, jag blev jättenöjd iallafall.

Kommentarer

Postat av: JOHANNA

vad gött det låter:D

2008-08-26 @ 21:07:54
URL: http://preciiious.blogg.se/
Postat av: Maria

det lått gott. det måste jag nog testa någon dag ;)

2008-08-26 @ 21:14:16
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/
Postat av: kaka

JOHANNA: Ja det är kanon!



Maria: Japp, lova nu att testa ;)

2008-08-26 @ 21:56:37
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Evelina

appropå recept så Per är lite seg att lägga upp potatisbakelserna :)

2008-08-27 @ 08:36:03
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: kaka

Evelina, jao jag väntar med spänning! :)

2008-08-27 @ 10:15:23
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits