Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Tandritual

Tandläkarbesöket gick bra, han var duktig, studenten som hade hand om mig och min mun. Han hittade flera småhål och gick för att hämta sin handledare. Hon kom in och meddelade att det inte var något att bry sig om.

Innan handledaren kom pratade han om tandborstning, och att jag borde använda en sån där liten borte, som man har när man har räls. Jag sa att jag hade en sån hemma. Lite senare kom handledaren med samma förslag och spragn och hämtade en sån tandborste innan jag han reagera.
"De brukar kosta, men du får det gratis!"
sa hon några gånger och gav mig den.
Tandläkarstudenten pratade om olika floursköljningar han tyckte jag skulle använda. Jag förstod inte riktigt, men såhär uppfattade jag vå rkonversation.
Tandis: "Det finns två floursköljningar som är bra, det ena är Dentan och den andra Flux. Har du provat någon av dem?"
Jag: "Näe. Men jag har hört om flux på radion!"
(tyckte det var viktigt att ha med att jag svarade så...)

Jag provade Fluxsköljet. Han frågade vad jag tyckte, och jag svarade att det smakade friskt och gott.
"Jag kan skriva ner på en lapp här. Ska jag skriva Dentan?"
"Eh.. tja, kan du inte skriva upp båda, jag har så svårt att komma ihåg namn."
"Näej, jag kan bara skriva upp det ena... mummelmummel."


Tyckte han sa något om recept, så jag blev osäker på om det där Fluxflaxet och så va receptbelagt. Men jag vet att han sa tidigare att de var receptfritt, båda två. Jag fattade ingenting. Varför kunde han inte skriva båda? Varför skrev han Dentan efter att jag sagt att jag gillade Flux?

Sen så kollade han på datorn va de olika kostade. Dentan visade sig va hälften så dyr. När jag kom till apoteket så kostade de lika mycket. Jag kände mig lurad.

Hur som helst, min nya tandritual innehåller tandtråd, tre (3!) olika tandborstar och sedan munskölj på det! Fasen, det tar ju en halvtimme att ta sig igenom! Och detta ska jag helst göra morgon OCH kväll! I min röv att jag kommer ha tid/lust med det.

Skittänder. Jag har ju haft bra tänder sedan jag var 13 eller något. Men jag har i alla fall inga hål, bara lite tandsten och sån dret.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits