Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Cugar

Igår sjöng jag och Lina oss hesa till Lips innan vi svassade in till staden med öl i sikte. På Ankan utlovades ölfest, 18-åringar och dyrt inträde. Dessutom så var det fotboll och fullt på uteserveringen, och alla gapad ikapp så fort det blev mål.

Vi gick således till Harrys istället. Harrys hade skyltar som, trodde vi, utlovade Schlagerafton i form av Mathias Holmgren (ni vet, han i Barbados), och billigare inträde. Så vi satt och velade och vägde: vi kan få det ena; schlager eller öl. Vi bestämde oss för Harrys, och betalade oss in.

Dessvärre upptäckte vi att för det första var det inte en käft på dansgolvet, alla satt och käkade mat på nedervåningen, och för det andra så hade vi sett fel datum, Mathias skulle inte vara där förrän om två veckor. Vi tog lite vatten och fyllde glasen med medhavd öl (ja, jag vet) som vi klunkade i oss och sedan sjappade vi.

Vi gick till Ankan. Lina undrade om vi verkligen kom in, vi som är så små och unga. "Jadå, PRO-kort gäller också, ikväll." flinade vakten.

Ölfest innebar 3 öl för 98:-. Det innebar också att jag och Lina var garanterat äldst och vi gjorde snabbt en pakt om att "ikväll är vi 20, om någon frågar." Lina ändrade dock pakten "du ska snart fylla 20, och jag är 21", okej, tyckte jag och Lina tjoade till folk lite random att jag snart ska fylla 20, och jag fick massa gratulationer och kramar. Haha, yey för tonåringar!

Det satte sig några småpajsare vid vårt bord och vi sjöng för fulla muggar.
"Har du tagit studentet?!"
frågade en av dem.
"Ja!!"
svarade jag, för det har jag ju (för ett tag sen, men ändå).
"Åh, grattis!!"
sa han och kramade mig, och kände sig förmodligen gammal och vis, eftersom han gått ur året innan.

Jag var nära att avslöja oss när jag sa att vi varit på Harrys innan, och pojkarna svarade att de inte vart där, eftersom de inte har åldern inne...

Innan natten var slut hade vår riktiga ålder dock avslöjats. Men det avskräckte minsann inte ynglingarna som dansade med oss tills det stängde och vi blev näst intill utkastade från dangolvet.

Det var kul, dyrt, blött. Jag kände mig både gammal som en cugar, blandat med att jag var nöjd över att behöva visa leg, och känna att jag smälte in, åtminstone utseendemässigt bland alla tonåringar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits