Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Jul dag 3: söndag

Söndagsfirandet skulle äga rum hos Johan och Maria. Vi åkte dit och satte oss ganska snabbt till bords. Tuva var jättetrött och Martin fick stå och vagga hennes vagn medan vi andra åt. När jag ätit färdigt byttes vi av, och efter ett tag sov hon äntligen. Lyckan var dock kortvarig, eftersom hon bara sov 25 minuter och vaknade och gnölade sen.

Marias syster med familj kom på besök, och alla pratade och var sociala. När alla satt och fikade och drack kaffe och så, så behövde Tuva äta. Jag satt inne i Johan och Marias sovrum och ammade, och missade alltihop, haha.

Tuva var vaken och kunde inte koppla av för att sova. Bar runt på henne, och plötsligt ringer det på dörren! Tomten kliver in och är läskigare än någonsin. Snäll till sinnet, men ser otäck ut. Jag kikar på avstånd medan Tomten delar ut paket. Efter några minuter börjar Tuva skrika, och jag passar på att stänga in mig i sovrummet med henne igen, så jag slipper vara med ute i vardagsrummet. När Tuva blir större ska det INTE komma en sådan läskig Tomte! Fyfan.

När Tomten gått, och Elvy gungat Tuva till sömns var det dags för de hemliga paketen att delas ut. Vi för några veckor sedan dragit en person var i Martins familj att ge julklapp till, och allt var hemligt och alla hade rimmat. Mitt rim till Martins mamma Elvy:
"'Ett pussel för mammor' var det någon som sa
En liten detalj att bära
Den här tycker jag passar bra
så farmors tjej alltid kan va nära"

Hon har ett sådant däör armband som man kan sätta på flera små berlocker (eller vad det heter), och av mig fick hon en liten flicka med ingraverat TUVA på. Hon verkade tycka mycket om sin julklapp!

Jag fick en liknande One Piece av Martin som hade dragit mig. Den var köpt på barnavdelningen, och lite liten i benen. Hm, får se om vi ska ordna en större storlek, eller om det funkar.

Tuva fick massa paket i går med! Tack, tack, tack!Kommentarer

Postat av: Lisa

Vilket bra rim! Jag är imponerad över dina rim i år, hade ingen aning om att du var så bra på att rimma :)

2011-12-27 @ 14:44:10
Postat av: Ida

Jag fick feeling när vi var tvungna att rimma på det där hemliga paketet! :D

2011-12-28 @ 09:40:17
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits