Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Tummen upp?

Martin stod och skar äpple i godan ro precis innan vi skulle sätta oss att äta frukost. Jag satt och tittade på mitt skärsår jag just råkat ge mig själv i handen när jag skärde upp bröd. Det blödde lite, men det var inte så farligt.

Plötsligt skriker Martin till, och säger att han skar sig i tummen. Jaja, tänkte jag, det var väl inte så farligt, jag hade ju själv ett snitt.
"Jag skärde av en hel bit! Här är tumbiten!" säger han och visar upp en bit av sin tumme. "Hjälp mig!" säger han sen och jag rusar i panik upp och runt och vet inte var jag ska ta vägen.
Jag är inte så mycket till hjälp under stress, det vet jag, men jag försökte samla mig.
"Vi får lägga på någon kompress" säger Martin och jag tänker "kompress, kompress, vad är det nu igen?" Letar igenom burken med gasbindor och sånt och fiskar fram ett litet plåster.
"Men, har du ingen bomull, eller nåt?" frågar han och sätter sig på golvet med hushållspapper tryckt mot det avhuggna fingret.

Jag far in i badrummet och hämtar bomull, tar sen kirurgtejp och tejpar fast allt på tummen.
"Var är tumbiten?" frågar Martin och vi vet inte var den är.
Haha, va äckligt, känner jag, om den ligger bland äppelbitarna, eller på golvet, eller var som helst.
"Ville du ha den på fingret? De kanske kan smälta ihop tillbaka igen...?"
"Eh, nej, jag undrar bara var den är. Slängde jag den kanske?".

Martin lindar en liten gasbinda runt tummen för att hålla allt på plats.
"Här är tummen!"
säger han och fiskar upp den lilla äckliga (förlåt, men det ser äckligt ut...) biten från golvet.
"Här är en till!"
säger han när han hittar en liten till.

Nu ligger han och tittar på film i soffan och känner sig ynkligast i världen. Tummen upp för den här dagen.

Kommentarer

Postat av: Lisa

Oj, behöver han inte sy då?Han verkar ju ha tagit det lite bättre än Henrik gjorde när han tappade en kniv på foten. Han svimmade och allt.

2011-09-18 @ 14:22:36
Postat av: Ida

Ja Martin är inte fjant :D

2011-09-18 @ 14:23:44
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Ida

Hmpf, inte jag som skrev det där. Hur gick det med Henrik, fick han ett hugg, eller åkte ngt av? :S

2011-09-18 @ 16:13:04
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Anna F

jahapp, så ni har varit iväg en tur o fått sy då eller? Hur gåre med tummen? Man ska skära äpplen inte fingrar! :-D take care!

2011-09-18 @ 16:50:04
Postat av: Lisa

Han fick ett djupt hack i foten, så att man såg senor och benet och allt.

2011-09-18 @ 17:44:30
Postat av: Martin

Jag överlever..

2011-09-19 @ 09:01:51
Postat av: Ida

Behövs inte sys (tror vi?). Kompress och bandage gör vi på!

2011-09-19 @ 11:36:41
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits