Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Riktigt jävla GAH!

Det är verkligen ingen kul vecka här på Mossgatan. Martin är bortrest från söndag morgon - fredag kväll och Tuva är sjuk. Hon gnäller mycket, ska ha all uppmärksamhet när hon är vaken och sover dåligt på nätterna. Igår var Elvy, Martins mamma här och hade Tuva några timmar medan jag var i skolan, missar 2 av 3 skoldagar den här veckan. Det var visserligen så att jag längtade hem till Tuva igen, samtidigt som det var såå skönt att slippa huvudansvaret för en liten stund.

Är Martin hemma så hjälps vi ju åt, och avlastar varandra, men nu är jag ju själv. Det märks verkligen vad betydelsefullt det är att vara två, bara småsaker som när Tuva spyr ner soffan, sig och mig och soffkuddarna och en av oss tar Tuva och den andre tar resten. Lite knivigare när man är en.

Har förbannat ont i ett knä, tror det är överanstängt, och det har fått jobba extra hårt i två veckor nu, eftersom jag först var ner till Skåne med Tuva, och nu när jag är själv här hemma.

Nätterna är nog värst, man vet inte om hon har ont eller vad som händer, hon bara gnäller och är ledsen och sover korta pass bara. I natt skulle jag sätta henne lutad mig min kudde så jag kunde ge henne nässpray, men direkt jag satte ner henne så somnade hon vilket medförde att jag fick bylsa upp med kuddar så hon inte skulle trilla iväg, och sedan lägga mig på andra sidan sängen. Fast nu när jag tänker på det så va det nog igår natt, och det va Alvedon hon skulle få. Om någon undrade. Höhö.

La mig kvart över 22 igår, var så himla trött. Fick sova fram till halv tolv ungefär, sen vaknade Tuva och började med sina sova-kort-pass. Några lite längre och många kortare sov hon fram till strax efter fyra, då¨slockande vi båda två och sov ordentligt till kvart i sju. Då börjades det igen. Upp och gjorde gröt till henne, hällde på lite Alvedon, och efteråt fick hon nässpray. Dessvärre blev inte förmiddagen så bra ändå, hon har gråtit och gnällt nästan hela tiden, ända till 10 när hon fick ersättning. Den spydde hon upp, visserligen, men var nöjd ändå. Nu sover hon och jag har slängt kläder i tvättmaskinen, satt på diskmaskinen och äntligen fått i mig lite kaffe.

Martin meddelade just att han troligtvis inte kommer hem förrän efter midnatt på fredag, eftersom mässan stänger först 22 (han är i Jönköping). Blö!

Martin kom heeem, för jag längtar efter dig!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Fan att man bor så långt bort! Annars hade jag kunnat avlasta dig massor! Hur gick det hos läkaren med Tuva då?

2012-05-10 @ 13:38:06
Postat av: Ida

De misstänkte öroninflammation, men tyckte inte hon såg mer än lite röd ut, det varade inget eller så. Så vi ska avvakta till imorrn, fredag.idag har det dock runnit ur örat, så det har nog spruckit :S Men jag ska ringa imorn å höra va de säger.

2012-05-10 @ 22:44:22
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Lisa

Åh, vad jobbigt för er! Har ingen erfarenhet av öroninflammation, men vad jag har förstått så slutar det göra ont när det spricker så då blir förhoppningsvis natten lite lugnare.

2012-05-10 @ 22:59:31
Postat av: Evy

hur gammal ä tösen din nu?? :) nyfiken

2012-05-11 @ 00:59:44
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se
Postat av: Ida

Lisa: Ja, lite lugnare va den, men hon vaknade en del ändå. Ska till doktorn sen iaf.Evy: Drygt 7 mån! :)

2012-05-11 @ 09:17:44
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits