Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Nöjd

2011-02-22 @ 21:07:15 Tjöt Kommentera! (5)
Idag har dagen gått i ett, och nu sitter jag här och hör tvättmaskinen centrifugera i barummet, är mätt och ganska tillfreds.

Har hämtat nycklarna till nya lyan idag, flyttat ungefär hälften, packat massa och städat massa, sprungit över till Lina och gratulerat henne med en korg innehållandes Oopsies, LCHF-chokladmousse, fläskfilé, creme fraiche, grädde, bacon och örängen. När jag kom hem vände jag i princip bara i dörrn, och sprang till Konsum och köpte en färdigrätt jag inte kunnat få ur skallen. Haha, va stört.

Väl hemma hängde jag i alla fall tvätt, och precis när jag hängt sista plagget så ringde Emelie och vi blev sittandes och tjöta i ungefär 40 minuter. Sen var det dags för min efterlängtade färdigrätt, och den smakade precis som jag mindes! Ja, typ, lite torrare kanske i köttet.

Flashmob

2011-02-18 @ 18:38:15 Tjöt Kommentera! (3)
Idag gjorde vi i klassen något som kanske kallas flashmob. Vi stod, till synes helt oberörda, och plockade frukt, potatis och dylikt inne på Ica. På en given signal har "objektet" (dvs ett födelsedagsbarn vi ville fira) anlänt och vi stämde en efter en upp i storslagen kör! Födelsedagsbarnet såg enligt vittnen rörd och tagen ut (jag stod så långt bak, så jag såg inte). Efter att vi sjungit ett medley av födelsedagssånger så gick vi ut från butiken, åkte upp till Universitetet och fortsatte skoldagen innan någon riktigt hann förstå vad som hänt.

Just det, tydligen hade ett asiatiskt par sett väldigt glada och lyckliga ut när vi börjat sjunga, och de hade tagit upp den medhavda videokameran och filmat alltihop. Kan riktigt höra hur de pratar om att "nu har vi minsann något att visa familjen när vi kommer hem!"

snart så

2011-02-15 @ 20:53:16 Tjöt Kommentera! (0)

Snart så ska jag skärpa mig. Är bara så himla trött så jag orkar inte.

Men snart så.

Öl

2011-02-10 @ 11:39:49 Pixelpix Kommentera! (4)

I'm just saying...

Octo

2011-02-08 @ 15:31:57 Pixelpix Kommentera! (4)
Fick mitt nyinköpta halsband idag! Yay va fint det va!

Goo dag

2011-02-07 @ 21:51:46 Tjöt Kommentera! (3)
Har haft en bra helg och en bra måndag.

I fredags va det lite förfest här och sedan drog vi till Radiums 10-års jubileum på Nöjes. Jag, Linda och David satt på sniken, dvs precis utanför fast inomhus. Men det va kul ändå, och tänk så mycket pengar vi sparade in!

Lördag och söndag bestod i slappning, Melodifestivalen och ätning av surt godis. Ganska bra summering, faktiskt.

Idag hade vi dans på morgonen. Dagens tema var "dans i förskolan", och hela klassen förvandlades blixtsnabbt till ett gäng 3-5-åringar som testade läraren och gissade kroppsdelar.

Efter skolans tre timmar av dansande åkte jag och Kristin till Skoghall där vi hämtade Casper på förskolan och gick sedan hem och åt lunch. Båda två var ashungriga och vi snurrade runt på affären i hopp om att hitta något snabbt och gott att äta. Vi var överens om att vi ville ha fiskbullar och att potatis skulle ta för lång tid att koka. Vi spanade in ris, och hittade "hurtigris- 3 min koktid"! Lyckan var total, men varade inte länge. Vi funderade på om snabbris verkligen kunde vara gott, och började istället leta efter något annat. Kristin föreslog pasta, men jag vägrade, trots påpekande om att det faktiskt var en pastabit på fiskbulleburksbilden. Vi hittade snart pulvermos och sprang lyckliga mot kassan! Hem bar det och mat åts det. Jag åt för mycket och blev tokmätt, Casper åt med hela kroppen och var ett mosmonster och Kristin var lagom mätt och helt ren. Aja, så är det ibland.

Vid 16 typish ringde mamma och jag anmälde mig frivillig att gå med till mormor med henne och bror för att fika lite. Jag var nog lite hungrig igen för jag vräkte i mig bullar och muffins och jag vet inte allt, men tomt blev det på kakfatet.

Efter fikat var jag och mamma tilll affären. Erik hade tydligen varit sugen på fruktsallad sen jag la upp bild på det på bloggen, och mamma handlade således massa frukt som vi sen mosade i oss med lite glass.

Men nu är jag hemma och klockan är snart läggdags.

morning glory

2011-02-02 @ 09:50:48 Tjöt Kommentera! (5)
Känns som en bra dag idag. Solen skiner, ingen skola och här sitter jag och mår bra.

Intervjun igår blev framflyttad till nästa vecka, förresten.

Nej, om manska göra något riktigt vettigt, såhär på mörakvisten. Packa en teservis, läsa bloggar, äta mer frukost, städa; listan kan göra oändlig.

Uppryckning, march!
hits