Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Insomnia

2010-03-29 @ 22:14:59 Tjöt Kommentera! (0)
Inte nog med att det hade kommit till årets första tidsomställning, dessutom skulle jag upp tidigt och gå på min andra VFU. Dessa två bitarna gjorde att min kropp absolut inte ville sova. Jag la mig en timme för tidigt, visste att jag skulle upp en timme för tidigt och snurrade och snurrade.

Jag ställer in alarmet på klockradion.
"6.21, nja, det är allt i senaste laget."
Samtidigt ställer Erik sitt alarm, vi ska iväg samma tid eftersom vi ska samåka. Han mumlar för sig själv:
"Tjugo i sju, så tidigt behöver jag inte gå upp!"


Erik la sig mycket senare än mig, men jag var ändå vaken när han kom in. Märkte att han också låg och vände och vred sig, men till slut hörde jag det bekanta sovljuden, småsnark och jag kände bara att nej, jag är fortfarande vaken!! Ca 2½ timme soving blev det nog ändå till slut. Usch, vad gör jag uppe fortfarande?

Haha!

2010-03-29 @ 20:09:42 Tjöt Kommentera! (1)
Svenska ladypopular har just startat och jag kan glatt erkänna att jag har högst level i Sverige, woo!

En mindre rolig nyhet är ju min engelska lady, som jag råkat glömma bort som ser ut såhär för tillfället:Stackarn väger 4,5 kg!

Härj-söndag

2010-03-28 @ 21:24:03 Tjöt Kommentera! (2)
Har härjat runt på IKEA med Lina hela dagen. Vi handlade allt för mycket, speciellt jag som inte skulle ha en enda sak, utan var med som chaufför och säl-skap. Usch, vad det blev dyrt. Det mest otippade var nog en flaska med solkräm! Hehe, bra att ha nu i dessa tider när solen gömmer sig bakom den härligt hjärnsubstansgrå himlen.

Lina stod i valet och kvalet mellan ett sofföverdrag som hon verkligen behövde, och ett tidningsställ där hon kan ha sina virtuella tv-tidningar i (dvs, det var menat till tv-tidnignar, men dessa läser man ju på nätet nu för tiden..). Jag behöver väl inte säga vad hon kom hemdragandes med? Haha, men det var snyggt, tidningsstället, det var det ju.

Imorgon är det praktik igen, jag är nervös-laddad. Yep.

Fet-taggad!

Tempelninjan

2010-03-27 @ 18:04:03 Partykaka Kommentera! (1)
Förfesten igår var röjkul med Singstar och alldeles för snygga människor. Vi sjöng så vi var blå och åkte sedan in till stan för att mötas av en rejält lång kö in till Tempel. Det var rockkväll och gratis inträde så vi stod kvar, led och suckade och ville egentligen gå till Ankan istället. Men snåltramen tag över och vi stod och trampade kvar i kön i närmare en halvtimme innan vi kom in.

Där inne var det stort och jättemycket folk. Jag tappade bort alla hela tiden, träffade massa bekantingar och härjade  stillsamt. Jag och Erik gav upp ganska tidigt och Erik sprang till Sibylla i vanlig ordning och köpte två meal medan jag spanade efter bussen. Vips så var vi hemma och vi käkade våra burgare och somnade gött sen.

Har varit pigg som en mört idag, känns bra!

Tempels betyg stannar vid 1 uppdrucken öl. No more Tempel for me.

Oh just det, kvällen bästa skämt:
En kille kommer fram till vakten som vill se leg. Killen säger då "Är det redan läggdags (legdags)?" Hahahaha!

Vem sa vad, när?

2010-03-26 @ 16:30:18 Tjöt Kommentera! (1)
Det ringde förut. Det var Erik:
"Hbrgsnsh?!"
"Va?"
sa jag
"Bra!"

Klick.

Kommunikation är bra har jag hört.

Kvällskvisten

2010-03-26 @ 15:36:13 Tjöt Kommentera! (2)
Ikväll är det tänkt att vi ska på förfest hos Linda och hennes karl. Dessvärre fick jag ett förödande sms just där Linda skrev att hon sitter fast på ett strömavbrotthärjat tåg mellan Arvika och Karlstad. Hoppas de löser sig så vi kan festa ikväll!

Både jag och Erik är nu nyfärgade i våra hövven och Erik har redan börjat smutta på första ölen. Iskall bokstavligen, eftersom han glömde att han lagt in den på kylning i frysen, så det är mer en isbit(ölbit?) han suger på för tillfället.

Jag, Linda och David i Karlstads långsammaste hiss, för några veckor sen.

R.i.p. min orangea pallesjal som jag råtappade bort för några dagar sen i skolan. Har letat överallt.

Sista gången jag såg min fina sjal var när jag noterade att jag stoppade in den i jackärmen innan föreläsningen, bara för att tjejen bredvid gjorde så med sin halsduk. Ja, hon stoppade inte in den i min jackärm, utan sin egen (om det var oklart). Det burkar jag aldrig göra, men nu härmade jag grannen diskret alltså. Sen dess är den spårlöst borta. Hade jag med den till matsalen? När vi satt med studiegruppen? Ingen vet, allra minst jag.

Har vart och frågat i Gläntan, recpetionen, letat i kvarglömda-kläder-lådor, sprungit runt bland salar och ställen där jag kan tänkas ha varit och slarvat.

Mord och fred

2010-03-26 @ 15:24:54 Tjöt Kommentera! (2)
Min syster släktforskar och skrev nyligen detta på sin blogg:

"Det andra jag hittat är en ingift släkting som blev dömd för mordbrand! Han var helt ostraffad tidigare och efter att ha avtjänat sitt straff levde han ett hederligt liv som urmakare. Det känns väldigt udda att han plötsligt mitt i livet anlade en mordbrand och sedan återgick till sitt vanliga liv, så jag har just beställt domen från tingsrätten. Jag fick svaret att domen består av 30 sidor, så nu går jag spänt och väntar på posten.

Den tredje spännande saken jag hittat är sonen till mordbrännaren. Han arbetade som präst och var en riktig fredsaktivist. När regeringen ville att alla skulle vara beredda att ge sig ut i strid under Första världskriget så ville den här prästen att alla skulle ha rätt att vapenvägra. Dessutom ville han legalisera samboskap, hemska tanke! Det har skrivits en hel bok om honom (som jag ska beställa via bibliotket) och i den kallas han "Sveriges mest hatade präst"."

Skitspännande med släktforskning. Tur att jag slipper göra forskningen, det skulle vara allt för jobbigt för mig som är så lat. Men att läsa om resultaten är dretballt.

Våfflor, kassler och Jesus

2010-03-25 @ 12:44:10 Tjöt Kommentera! (2)
I förrgår lagade jag för första gången kassler. En jättegod rätt med curry och äpplen. Erik tyckte det var gott, men att det skulle varit snäppet bättre med banan.

I går skulle Lina bjuda på lunch. Det blev kassler med curry och banan. Haha! Vrålgott!

Idag äter jag matlåda- kassler med curry, äpplen och banan. Kassler über alles!

Det är för övrigt våffeldagen idag och jag hade bestämt att vi inte skulle äta vfflor, eftersom vi åt pannkaka i söndags. Gick igenom universitet och inte mindre än 2 utställare bjöd på våfflor! Jag dregglade mig förbi och åt faktiskt ingen. Ska givetvis iväg strax för att köpa lite jox så jag kan kirra våfflor till eftermiddagen!

Råkade berätta för klassen om Jesus förut, ja att det var just idag för 2010(?) år sedan som Maria fick veta att hon var på tjocken! Josef var fundersam, men ändå rätt glad, och lite bitter antar jag eftersom han inte fått ligga. Jag berätta iallafall om Maria och att 9 månader senare så föddes Jesus. För övrigt mindre än 9 månader till jul, lite lästkigt. Alla tittade på mig som om jag vore kristen och jag skämtade om att jag lärt mig det i kyrkan i söndags. Stämningen blev stel och spänd. Jag fick snabbt avslöja att jag råkat hört det på radion imorse! Puh, den kulan duckade man snyggt.

Kvitto

2010-03-24 @ 10:27:19 Pixelpix Kommentera! (9)

En liten kines

2010-03-23 @ 16:02:57 Pixelpix Kommentera! (1)
Drog en så kallad "lott" i "livets lotteri". Det var på en blogg från Rädda barnen. Det stod att chansen att födas i Sverige är 0.08%. Jag drog en lott för att se vad jag skulle bli om jag föddes idag:En liten kines skulle jag bli. Så söt unge! Hjälp gärn aIda genom att sätta in lite pengar på mitt konto, okej? Tack så mycket!

I-landet

2010-03-21 @ 09:57:06 Tjöt Kommentera! (12)
Menåh så jobbigt det är att koka vatten innan man får dricka det! Erkänner att vi glömmer det hela tiden, men ändå. Det vattnet vi har kokat smakar ju ischlopischlo rent ut sagt. Erik glömmer att ta kokt vatten när han gör kaffe och jag ställer till ett jävla liv. Jag tror jordens undergång är nära! Eller så är det bara ett i-landsproblem som bortskämda jag inte orkar med. Tänk på de i Afrika, de måste koka allt sitt vatten. Inte så att man bara kn ta sig ett glas iskallt kranvatten där inte.

Men det är lite bökigt när man är törstig och allt man får är kokhett vatten som smakar spaghetti. Vi har diskat grytan, men vattnet smakar ändå illa. Kanske är glaset! Det måste undersökas!


Okej, två glas okokt vatten igår + 2 koppar kaffe + dessa koppar jag kommer dricka snart här. Får se om jag blir sjuk. Eller så är de få bakterierna som kommit in i vattenledningen såpass utspädda så det inte gör så mycket.

Rätt spännande, lite som rysk roulette, eller bilbingo!

Vattenknas

2010-03-20 @ 19:34:27 Tjöt Kommentera! (2)
Nu har vi gjort oss till och kokat allt vatten vi tänkt dricka. Dessvärre glömde vi diska grytan vi kokade i, så nu smakar allt vatten gammal spaghetti. Erik tröstar med att vi kan dricka kall öl istället. Eller mjölk.

Spaghettivatten. Hade aldrig kunnat ana att det skulle va så äckligt.

Vattenkris!

2010-03-20 @ 13:07:16 Tjöt Kommentera! (4)
Shit vad spännande! Hela Karlstad och Hammarö är utan vatten! De enda som har vatten är tydligen Skattkärr och Ulvsby. Tydligen har vissa kvar vatten i kranarna, men man ska va sparsam, för det kommer snart ta slut. Fyfan, känns som vi är med i 2012 eller något! Jordens undergång är nära!

Medan jag har vatten så är det dock trevligt att retas med bror min och berätta hur gott kaffet smakade i morse, och vad trevligt det var att få spola efter sig på toaletten. Ahh, sweet times.

-Vad är det som ligger på havets botten och darrar?
- Ett nervvrak!!

Hahaha!

Oops!

2010-03-18 @ 11:04:20 Tjöt Kommentera! (1)"Oops, I went pop" tyckte jag var en jättekul mening igår kväll när jag hade sminkat mig i grönt och tagit på mig en randig tröja. Jag kände mig som en version av Lina i tvåan på gymnasiet, fast hon var snyggare som poppare än vad jag någonsin kommer lyckas med. Jag skrattade gött och tog en jäkla massa kort när jag skulle försöka se poppig ut, lite förvånad, lite fingrar vid ögonen... jag testade allt, haha.

Lyckades med tidernas kortaste utekväll igår! Den slutade precis innan den började, kan man säga.

Åkte hem och Erik gjorde scones till oss och vi myste framför filmen Elizabeth. En kväll som inte blev som jag hade tänkt, men skit samma.

St P day

2010-03-17 @ 17:02:22 Tjöt Kommentera! (2)
Fundilurar på att åka till la stada och ta några biror på Leprechaun nu när det är Irländarnas nationaldag och allt. Jag tror jag gör det! Onsdagsöl är ju aldrig fel, dessutom blir det nog lugnare än lugnast två helger framöver, så det är lika bra att gardera sig!

My name is

2010-03-17 @ 11:47:00 Tjöt Kommentera! (0)
...Ida, and I am an avocadoholoc.


Det jag gör mest är att äta avokado. Morgon, middag, kväll. Mums! Har längtat i så många år och önskat att jag en dag kommer börja tycka om de ljuva alligatorpäronen. Nu har det ju inträffat, och jag kommer antagligen äta mig trött på det.

Skulle göra lite guacamole en kväll när jag var ensam hemma. Mamma tyckte jag använde liite för många avocados för en person.


Det ha varit ganska lugnt på händelsefronten, lite skola, lite kaffe med Lina, inte så mycket mer.

Eriks WoWacc sattes igång för en månad sedan då jag fått en gratisvecka av Blizz som tack för mitt trogna medlemskap (tänk, 5 år till sommaren!), och Erik blev sugen på att spela och slängde på sitt. Av någon anledning fick inte han någon gratisvecka, fast han spelat längre. När har dragoit igång sitt gick det ungefär en halv dag så hade hade tröttnat. Jag var inte sen att utnyttja accountet istället. Levlade ännu en lock och hann till 42 innan det stängdes av i måndags. Skönt, nu kan jag koncentrera mig på skolan igen. WoW är skönt att ha för att slå ihjäl tid, inte för att raida och sitta oåtkomlig hela kvällarna, det vill jag inte. Sätter jag igång det lvlar jag upp mig till 80 och sen gör en ny eller stänger av det. Igen.

Skönt att det börjar bli lite, lite hint av vår i luften, det finns hopp! I och för sig snöade det igår, bah yuck fou!

Näe, skärpning, nu. Utan WoW kan jag koncentrera mig på att blogga mer, det hamnar liksom i skymundan. Sen så lyssnar jag i och för sig på Flyga Drake också på ljudbok, och då kan jag inte skriva. Då spelar jag Majhong eller Bubbles istället; sådana där spel där man inte behöver tänka, utan bara kan lyssna på den spännand eboken. Snart är jag klar med den, och då ska jag se filmen!

Planering

2010-03-14 @ 21:01:35 Tjöt Kommentera! (2)
Dåligt planerat av mina föräldrar; jag fyller 50 på en söndag (precis som svärmor och svärfar)! Vilken miss, när man kunde fått vart hemma med full betalning. Aj, aj, aj.

Ser här att det gör syster Lisa också, minsann, medan både min Erik och lillebror Erik fyller 50 på tisdagar.

Gille

2010-03-14 @ 11:16:43 Tjöt Kommentera! (1)
I fredags var vi till svärföräldrarna och Eriks bror som fyllde 21, brorsan alltså, inte svärföräldrarna. Vi käkade crêpes med goda fyllningar och efter det tårta. Just det, när Tina skulle göra crêpsen så läste hon på receptet att det skulle räcka till fyra personer. en så tänkte hon att det lät lite lite, och vi var ju trots allt 5 stycken, så hon gångrade receptet med 4! Haha, jäklar va pannkakor det va!

I går blev Erik masserad av Pubiis på dagen och när han var färdig knådad så åkte vi till Färjestad igen. Då vankades plockmat i form av kallskuret, frukt, grönsker, potatissallad, pain riche, ost och kex.

På kvällen tittade vi på schlagern. Jag fick med mig Erik och Fredrik i min Salem-hejarklack. Eriks pappa hejjade frenetiskt på Manboy medan Tina gjorde höga hejarrop när Andreas Johnson entrade scenen. Sen när vinnaren var korad och vi var 100% på att Salem kom tvåa så sa programledarna till Eric Saade att han kom tvåa och vi protesterade vilt i sofforna. Undrar hur det egetnligen var.

Sen åkte vi i vilket fall hem och såsade. Jag har börjat få ont i halsen igen, och huvudvärk har jag haft hela helgen till och från. Hoppas fan inte det är något sjukligt igen, jag har ju bara hunnit vara frisk i en vecka!

Idag är det Eriks mamma som fyller 50 och vi firar med smörgåstårta! Åh, det kommer bli så himla gott, älskar smörgåstårta!

Ankläge

2010-03-12 @ 13:49:55 Partykaka Kommentera! (0)
Börjar i och för sig piggna till nu, lagom till eftermiddagssolens strålar träffar mig i soffan där jag legat och maskat hela morgonen.

Igår var jag plötsligt jättepartysugen. Kanske berodde det på att jag vet att vi ska hålla till på Färjestad hela helgen där det vankas 21- och 50-årsferra. Jag försökte få med folk i klassen, och alla jag frågade var väldigt taggade... på att gå ut om en vecka. Slängde iväg ett hoppfullt sms till Linda och efter lång betänkningstid och en gnutta övertalning så fick jag skjuts till deras plejs på Rud.

Det här var ju vrålcoolt. En öl som ser ut som champagne! Ställde en vanlig 50 cl bredvid för att man ska se skillnaden i storleken. Det fann väl bara 600 st av dessa och David hade lyckats få tag i en.
Svindyr, men det förstod ni kanske.

Dom bodde stort och hade en liten galen hund som showade off trick och sina finaste leksaker. Jag fick hunden att sitta fint! Vad duktigt av mig! Haha! Efte ett tag kom en tjej dit som hette Erika och innan vi hann gå till bussen hade tyvärr hunden ätit upp hennes ena splitter nya dojja.

Vi hamnade till slut på Ankan där det först var stendött, men efter några öl och några trevande danssteg började folket välla in.

Suddig bild på snygg-Linda!


Vid ett tillfälle hade en kille köpt tre shots med Jäger, men ingen ville ha den ena så jag, Linda och David delade på den och jag ångrade mig direkt. Var inte ett dugg sugen, jag var för spontan för mitt eget bästa.

Inte kan väl den lilla klunken gjort att jag blivit så bakis idag? Jag drack inte så mycket, åt ordentligt innan (helstekt fläskfilé smällde jag till med!) och drack varannan vatten. Har varit ett ynk idag och jag har tyckt så synd om mig själv så hälften borde vart nog.

Gratissaker

2010-03-10 @ 22:01:29 Pixelpix Kommentera! (2)

Fick två Ballerinakakor av en tant på Ica förut. Tydligen ska man doppa i mjölk för den där extra goda kladdkakesmaken. Jag var inte sen att prova! Men jag tyckte inte det gjorde någon större skillnad i smaken, det enda va ju att jag återfann känlsan av hur kul det är att doppa! Det va längesen! Och mjölk! Det var längesen jag drack!

 

 

Var och handlade i söndags med Erik och Lina. Som tack för att vi fick avstämning, och klarade testet galant fick vi denna snajsiga mössa! Ni ser ju hur jävla glad jag blev! "Grattis är gott!!!" skrek jag inte, men jag menade det.

Kvantum åt alla!

2010-03-10 @ 19:40:53 Tjöt Kommentera! (2)
I förmiddags stormade jag, mor och bror till Ica Kvantum! Det var premiär idag och vi var så lyckliga åt att vi skulle få gratis snacks, ost och eventuellt en korv. Det hade dessvärre resten av Karlstad också tänkt. Det var massa folk, mamma och Erik försvann strax i massan och själv var jag, naken, exposed, rädd med en trave bestående av fläskfilé, yoghurt, kaffe, bröd och annat jag hade fyndat dagen till ära.

Ringde upp Erik efter ett tag för att fråga var de var. De stod bakom den stora högen av kastrullkartonger som jag stod framför.

Det gick runt en tant med en stor låda på magen innehållandes gratis ballerinakakor. Erik försökte snappa åt sig en, men någon trängde hela tiden undan honom. Han försökte förtvivlat genomskjuta henne längs gångarna av varor, men hon överlistade honom gång på gång och till slut gav han upp.

Vi ställde oss i kassakön och fyndade choklad och chips längs vägen. Ballerinatanten kom gående och precis, exakt när hon var framme hos oss var kakorna slut. På botten låg endast ett par svettiga twistgodisar. Mamma drog en snyfthistoria medan jag snappade åt mig en lite godisbit.

Räd icke, historien slutar lyckligt. Både mamma och Erik fick varsin ballerina till slut.

Efter 35 minuter i kö kom vi ut ur affären. Vi hann inte med att stå i kö till gratiskôrven, men jag han åtminstone i tid till skolan.

Ica Maxi Wow! som affären kom att heta under skoldagen, av någon anledning.

Ovanliga Erik

2010-03-09 @ 22:03:14 Tjöt Kommentera! (4)
Läser på Aftonbladet om ovanliga allergier. Där finns bl.a. vattenallergi, träningsallergi och:

"Choklad

Nej, vi pratar inte om nötallergi eller laktosintillerans. Chokladallergi – eller kakaoallergi om man så vill – existerar men är väldigt ovanligt."

Huddoktorn del 2

2010-03-08 @ 12:36:05 Tjöt Kommentera! (2)
Var på sjukhuset idag igen. Den här gången slapp jag praoelever, men fick dra ner byxorna för en nervös överläkare istället. Tur att jag inte hade fula trosor, haha!

Pricktestet avlästes och visade att jag inte tålde nickel! No shit, sherlock, tänkte jag. Läkarna sprang fram och tillbaka, in och ut ur rummet, bad mig ta av tröjan igen, hmm:ade då och då och pratade läkarspråk med varandra.

Efter ett tag hade de lugnat ner sig och in kom en doktor själv och berättade vad de kommit fram till. Det var några ämnen jag inte tål, så jag måste kolla om det är detta ämnen i allt jag använder (typ tvål, schampo, smink etc).

Fick även upprättelse, en gång för alla: min piercing påverkar inte min hy på något sätt, in your face H. Erlandsson (som f ö var med på Vem vet mest på 2:an igår!).
"Han kanske bara inte gillade den då?" sa jag och läkarna log finurligt. och sa nervöst att så kanske det var.

Fick en hel rad med recept att hämta ut, och innan jag gjorde det gick han igenom varje recept och förklarade hur ofta och var jag skulle smörja. Efter några recept började jag nicka och svara "ja, okej!", fast jag inte hängde med. 7 olika var det.

Gick till apoteket och försökte minnas vad jag skulle hämta ut nu, koch vilka jag skulel vänta med. När jag var klar och hade betalt, traskade jag iväg till bussen. Kände mig jättenöjd över att allt hade gått så smidigt, och att jag antagligen skulle hinna i tid till skolan också! Så plötsligt kommer ja gpå att jag glömt ett recept. Ett schampo, som var av yttersta vikt att jag började med. Det var bara att trava in igen och bemöta alla förvånade miner med glada, skämtsamma kommentarer av typen "Hoho, ja nu är jag tillbaka igen!"

Knatade tillbaka till busshållplatsen och stod och fnös åt 15åringar i alldeles för lite kläder.
"Våren ringde, och ville ha tillbaka sina kläder!" tänkte jag och himlade med ögonen diskret.

Buss nr 3 var försenad och precis, exakt när jag klev av bussen på torget så gick min buss hem. Fick vänta i tio kalla minuter på nästa.

Lyan

2010-03-07 @ 12:53:06 Tjöt Kommentera! (0)
Sneek-peek på Linas lägenhet, tänkte jag lägga upp, men hon hann före. Så det får bli en bild på mig istället. Sitter i Linas golvsäng och dricker någons kvarglömda öl.

Kinky bunk II

2010-03-07 @ 12:09:07 Tjöt Kommentera! (0)
Igår kväll packade jag och Lina upp lite grejer i lägenheten. Tog även oss an projektet att bygga ihop en stor bokhylla. Det tog väl ca 5 minuter så hade vi gett upp.

För att fira Linas lya drog vi till Bunkern där det råkade va kinky-tema. Alla var halvnakna och vi kändes oss malplacerade. Men det var trevligt, mycket folk.

Kinky Night, kom vi fram till, är ungefär som halloween - alltså ett tillfälle för tjejer att klä sig så vågat som möjligt, utan att någon kan säga något om det. Fast kinky-tema är väl verkligen rätt forum, där näst intill ska man väl klä sig hootichekootichie. Jag hade inte ens kjol på mig, trodde inte vi skulle dig ens. Annars hade jag ju kunant gjort mig till lite åtminstone.

Knepigheter.


All personal bar svart sopsäck. Kinkyt värre.

Var inte så kinkig!

Kinky bunk

2010-03-07 @ 11:34:52 Videokaka Kommentera! (4)

Stämpel

2010-03-06 @ 16:57:06 Tjöt Kommentera! (8)

Fick en stämpel när vi var på mässan. Vi funderade på vad det var. Mamma trodde att det var en snopp, medan jag satsade på ett skoavtryck. Beror väl på vilken sorts fantasi man har.

Blåmärkt

2010-03-06 @ 16:19:31 Tjöt Kommentera! (0)
Jag har ju haft ett lapptest på ryggen, för att se vad jag kan va allergisk/överkänslig mot. Rätt sjukt att jag fått blåmärke från det.

Lite läskigt, faktiskt. Kliar litegrann där testet suttit, men inte så farligt. Är så glad att jag äntligen fått tummen ur för att kolla upp detta. Visar sig väl att jag är elallergiker eller nåt sånt.


Scrapbookingmässan var sådär, jag och mamma kom överens om att det bästa med mässan va gratisgodiset vi tryckt ei oss. Men jag köpte ändå några pärlor och tygband. Undrar va jag ska ha dom till!

Ikväll blir det ett par bärs med nyinflyttade Krpbon Lina! Woo!

Mot Sherwoodskogen!

2010-03-06 @ 12:41:28 Tjöt Kommentera! (1)
... och vidare!

a k a Scrapbookingmässan med modren. Det blir grejer det!

Scrapbooking

2010-03-05 @ 23:24:18 Tjöt Kommentera! (0)
Ringde mamma imorse för att fråga om hon ville med på scrapbookingmässan imorgon. Det ville hon inte, och la fram flera argument på varför.

Efter samtalet började jag själv fundera på vad jag skulle göra där, och tänkte fram och tillbaka och kom frma till att det vore onödigt och dyrt att gå.

Det går några stundar och sedan ringer mamma upp. Hon har funderat på den här mässan och kommit fram till att det vore ju görtrevligt att gå! Jippie och tjoho, vilken bra idé att gå på mässa!

Jag sa till henne att nu hade jag tappat suget, men kan överväga igen att gå om hon lovade att inte ringa igen och ångra sig.

Över nu!

2010-03-05 @ 11:14:44 Tjöt Kommentera! (3)
Äntligen är Global-kursen över och förbi! Riktigt nöjd med senaste quizet, 1 poäng från fullpott! Är jätteglad, eftersom jag för det första bara läst 10 av de 30 sidor vi skulel läsa, skippat en föreläsning och jag kände när jag lämnade in svaren att det blir omquiz, det kändes verkligen jättedåligt!

Glad banan!

Ska till stan en sväng tror jag och se va jag kan hitta där.
Alltså, mosad avocado med citronsaft och lite kryddor på mackan är för jävla gott!

Heja Bamse!

2010-03-04 @ 17:20:00 Tjöt Kommentera! (0)
Idag hade vi redovisning, jag ångrar bittert att jag inte hann ta kort på mina fina gruppmedlemmar när de var utklädda till Bamsegänget. Det var meningen att jag skulle va Vargen, men jag slutade som fröken istället.

Vi bad klassrummet bete sig som 5-åringar, medan vi bjöd in Bamse och hans vänner till en fin lektion i återvinning, Skalman kan!

Vår fina återvinningsmaskin!

hudavstickare

2010-03-04 @ 17:07:52 Tjöt Kommentera! (0)
När jag åkte till sjukhuset åkte jag med mamma och bror min. Vi pratade om att det är lite skönt att inte ha med sig någon, för jag gör alltid bort mig på nåt sätt.

Jag tror jag lyckades hålla mig obortgjord ända tills jag började fråga hudläkaren vad mamma kan ha fått för utslag...

Han svalde en skrattattack och förklarade att det kan han inte svara på utan att ha sett det. Praoeleven bet sig i läppen medan jag släppte ut ett befriande skratt som fick alla att våga le. Typ.

Han kunde väl gissat, åtminstone. Tycker man ju.

Huddoktorn del 1

2010-03-04 @ 17:02:09 Tjöt Kommentera! (4)
Nu börjar en spännande ny följetong som jag valt att kalla: Huddoktorn

Var där vid åtta imorse. Det satt tre-fyra personer utanför, så jag antog att dörren var låst och stod och hängde utanför jag med. Efter ett tag kom en gubbe och skulle in genom samma dörr och frågade mig om det var låst.
"Ja, jag tror det" sa jag "jag har iofs inte provat."
Gubben gick fram och ryckte i handtaget och dörren till hudmottagningen gled upp. Okej, första hindret (dörren) avklarat, och jag och personerna utanför gick in på mottagningen och skämdes för att vi inte provat att öppna dörren.
"Det va låst förut, när jag provade!"
tjoade en av de som suttit utanför och tryckt, för att inte verka bortgjord.

Det första som händer när jag kommer in i undersökningsrummet är att det knackar på dörren, och det visar sig att min läkare ska ha med sig... gissa vad...en prao, natuligtvis.

Läkaren berättar att jag har bl.a. akne. Det var mer än jag visste, och jag tycker det är konstigt att ingen av mina hudterapeuter sagt något om det. Jag kopplar ihop akne med typ finnar över hela kinderna, ärr, gropar, osv, men det har jag ju inte. Sen var det något mer också, som visst va så hemskt att han viskade det till mig. Skulel jag skämmas, eller skämdes han?

Han rev mig med en pinne på armen och på ryggen och hum:ade lite då och då och visade praoeleven som nervöst hum:ade med.

Fick komma in i ytterligare något rum och få snajsiga tejpbitar och fina mönster på ryggen. Det var någon slags version av pricktest, de har fyllt på de där grejerna med krämer, medel etc, och tryckt det mot min rygg. Så ska jag gå nu till på lördag, då ska Erik ta bort det och kolla så alla markeringar är kvar. Sen ska jag dit igen på måndag. När jag stod där med bar överkropp och öppknäppt bh slängde en sköterska upp dörren och undrar om vi tyckte det luktar bränt. Det tyckte vi inte.

Kanske världens största pricktest?

 

Jag får inte duscha medan jag har det här, funderar på att skippa att tvätta håret, eller armhålorna också under tiden, så får vi se hur kul det är på måndag. Säkert skitkul.

Dövhes

2010-03-02 @ 23:06:27 Tjöt Kommentera! (3)
Erik vaknade för några dagar sen med lock för ena örat. Jag vaknade samma morgon nästan helt utan röst.

Jag försökte säga till Erik att jag var så hes att jag nästan inte kunde prata. Dessvärre låg Erik med det hörande örat ner i kudden och skrek: "Va?!" till mig. Jag bröt ihop i ett ljudlöst skratt.

Nu, en dövhes helg senare är det inte lika roligt. Hela tiden råkar jag gå på fel sida om Erik och prata, vilket resulterar i att han inte hör att jag säger något, jag känner mig ignorerad och skriker: "Skit i det då!!!" och springer iväg medan Erik inte fattar någonting.

Nej, inte riktigt så illa är det, men det är hysteriskt irriterande att vara tvungen att prata högt när man är hes, ständigt mötas av det där "Va?" och kraxa samma mening flera gånger.

Idag har vi gjort slag i saken och inhandlat ngt mot en förmodad vaxpropp. Erik gjorde sig till och köpte specialbomull (sk fetvadd haha!) som han ska dötta in i örat så inte proppmedlet rinner ur.

Shopz0r

2010-03-02 @ 17:08:34 Tjöt Kommentera! (4)
Trillade iväg till bergvik och gick bananas på HMs sailor/marintema! Provade ungefär allt i den kollektionen och lite till. Köpte min första oversize tröja! De ser ju så goa ut, men jag har alltid sett för tokig ut i sånt, men inte idag, tydligen. En svart jeanskjol och en vit skjorta kom med hem också. Sen vandrade jag till skoaffären och tjackade ett par redigt fina, och något för små pjuck! Häppy hämster!

Detta + en svart kjol följde med mig hem idag.

Nu fattas bara lite värme så jag kan använda skiten!

Bergvik nästa!

2010-03-02 @ 12:58:29 Tjöt Kommentera! (0)
Jag: -Ska vi dra en sväng te Bergvik?
Erik: -Ptja... vad ska vi göra där, isåfall?
-Gå å kika lite... (dödsdömt att fråga, han hatar ju att bara "gå å kika lite")
- Ja, varför inte? Ska bara duscha först!
Också kastade han sig in i duschen.

Kônstigt, vafan ska vi göra på Bergivk? Haha!

Erik och moder Jord 7e feb.

Trött skola

2010-03-02 @ 11:13:56 Pluggponny Kommentera! (3)
Hade en minst sagt meningslös föreläsning igår. Tanten började med att visa en film utan ljud. "Men ni fattar ju innebörden ändå!" "NEJ!" vrålade alla. En tjej längst fram hade hört ljudet från lärarens datorn och kunde berätta vad det handlade om.
"Vilken klass tror du barnen gick i?"
"Femman?"
gissade tjejen.
"Rätt! Det märks att du har vart ute i skolan!"
"Eh... näe, jag har vart lite på en förskola bara..."
"Du kan verkligen barn, du!"

Ingen fattade något. Det hade nog jag också kunnat gissa.

Vet inte om jag orkar gå idag. Energi är för jävla tråkigt, speciellt om man har en tråkig föreläsare som klickar igenom Powerpointpresentationen snabbare än man hinner blinka. Börjar om en timme. Vi får se.

Inga läsare

2010-03-01 @ 22:24:00 Tjöt Kommentera! (12)
Appropå Linas inlägg så funderar jag på vilka mina läsare är. Kan antagligen räkna de jag vet på en hand, och sen är det ett tjog till. Okända. Hemliga.

Det är konstigt, för om man pratar med någon som säger "Det stod på din blogg" och jag storögt, förvånad (och lite stolt) säger: "Jaha, läser du min blogg?", så svarar av någon anledning personen alltid något av följande:
  1. Nej, jag bara såg just det inlägget.
  2. Ja, typ en gång om året!
  3. Nej, någon berättade om att du hade skrivit om...
  4. Nej, men Lina har en förjävla bra blogg!

Såhär tokig blir jag när jag inte vet vilka mina läsare är!

hits