Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Försöka duger

2010-12-31 @ 18:47:04 Pixelpix Kommentera! (1)
Vi försökte ta ett fint nyårskort, men det blev inte bättre än såhär:

Gott nytt år, kära läsare!

nyårsläsning

2010-12-31 @ 15:18:04 Pixelpix Kommentera! (0)
Nu står snart det nya året på glänt. Aftonbladet utlovar heta kändisbilder, och jag blir naturligtvis intresserad. Hm, ja nu ska vi se va de har för fina bilder som kan förgylla mitt nyår:

Plötsligt var jag inte alls så nyfiken längre. Känner att jag kan vara lyckligt ovetande istället.

Duktig torsdag

2010-12-30 @ 18:18:01 Tjöt Kommentera! (0)
Idag har jag allt hunnit med grejer! Har varit runt på stan och letat nyårsklänning för andra gången den här veckan. Lyckades bannemej hitta en! Jippi och tjoho!

Har även ätit kebabsallad från Ceylan, och satt ett ljus på pappas grav. Nja, egentligen så satte jag själva ljuset på farmor och farfars gravsten, men det var för att det var så mycket snö.

Det blev en kortis bara vid graven, sa mest hej, och tänkte på att jag saknar honom. 3 år sedan idag. 3 hela år! Helt ofattbart.

Tänker på dig.

Julis

2010-12-29 @ 12:26:39 Tjöt Kommentera! (1)
Har haft en så otroligt bra jul! Den gick snabbt, som vanligt, och jag fick massa paket, som vanligt!

Bl.a:
- Träningsgrejer, gummiband och pilatesboll (pik, pik?)
- En ny wokpanna
- 3 olika spel (Värsta språket, Alla mot en och Hur fan visste du det?)
- Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst
- 1k pussel
- 15 par strumpor
- Bränncdskivor
- Kaffebryggare
- Morgonrock
- Öl
- Halsband
- Desperate Housewives sä. 1 & 2
- Reflexskärm

Igår var jag på stan och letade någon sorts nyårsoutfit, utan lycka.

Fastnade i ett skärp
på Gina dock, sånt är ju alltid kul. Det gick i baklås (eller så fattade jag bara inte hur man skulle öppna det) efter att jag stängt det, och det satt snortajt runt magen på mig och jag var nära på att gå ut och säga att jag skulle köpa det. Hade ju en klänning under som jag också provat, och paniken spred sig. Slet ner det över höfterna och hoppade snabbt ur det, och hängde upp det bland de andra skärpen, fort som attan så ingen skulle märka nåt. Puh, smidig som vanligt.

Flyttångesten börjar sakta komma krypande. Inget förråd gick att hyra, så jag måste försöka stuva in all min dret i ett litet förråd i lägenheten, stort som min nuvarande överfulla klädkammare. Börja packa, visa lägenhet, klara sig själv... Skräckblandad förtjusning. Hjälp.

Jag skulle egentligen bara tacka för en go och mysig jul!

Tjo!

2010-12-26 @ 13:57:42 Partykaka Kommentera! (2)
Julafton #3 idag. Ska bli kul!

Igår va det juldagsgalej som vanligt på Nöjes. Massa folk, men vad hände med den utlovade julklappsutdelningen för 100 000?!

Typ såhär såg jag ut igår, med telefonen i handen.
Ser ut som jag bröstat upp mig, som den alfahane jag är.

Höll mig relig hela kvällen, och det tackar vi för idag! Hinner inte mer, min taxi (bror) kommer strax att köra fram bilen som ska ta mig till Hammaröa och vidare!

Slut på jul?

2010-12-25 @ 15:39:03 Tjöt Kommentera! (0)
Nää, julen har ju bara börjat! Igår va det superminiynkepynkejul hemma hos mamma. det var jag, bror, mor och mormor och 2 julklappar var till mig och bror.

Jag blev helnöjd när jag öppnade ett spel som hette Värsta språket, och första säsongen av Desperate Housewifes!

Försökte fånga hur mycket julklappar det var, men jag fick inte riktigt till det. Något slags rekord måste det dock vara.

Kejk bålls

2010-12-23 @ 13:20:18 Matprat Kommentera! (2)
Har bakar årets bidrag till julgodis- Oreo Cake balls. Ska provsmaka en snart, de ser himla goda ut!

Onödigt goda.

Testade en nu, och den var jättegod! Tror de blir ännu bättre när de fått stå till sig i kylen ett tag!

Gnäll

2010-12-23 @ 11:55:59 Tjöt Kommentera! (2)
Sluta gnäll, era bortskämda skitungar! I Ryssland är det kallt!


Rena playan här, ju.
"-20? Da, spasibo" (Ja, tack) säger nog ryssen.

Gillet

2010-12-22 @ 13:11:30 Pluggponny Kommentera! (6)
Här är gille, här är gille, här är gille varenda dag! <-- låt ingen minns?

Idag har vi haft julavslutning med skolan. Det innebar att vi bjöd in idrottslärarna och spelade gitarr och ledde danslekar med dom. De bjöd i sin tur på fika!

Den tråkigaste dansleken (Flickan går i dansen med röda gullband) hade jag och Linda hand om, men vi ordnade det och det fick bli som det blev.

Men gitarrspelningen gick helt okej, har övat massa! Ingen tog närvaro, och ingen av våra lärare var där, så jag vet inte hur de kan kalla det examination...?

Antastningsbar

2010-12-22 @ 12:08:43 Tjöt Kommentera! (2)
Vaknade inatt av att jag låg och tafsade på Lina (på magen bara, tror och hoppas jag!)! Var inte helt klar över vad jag gjorde så jag låg kvar, typ på hennes arm, tror jag höll om henne och somnade direkt om. Vaknade strax därefter och höll på att fnissa ihjäl mig när jag insåg vad jag gjorde. Flyttade mig diskret över till min sida igen och försökte att inte gapskratta/väcka Lina.

Imorse fick jag otaliga skrattanfall över detta, och de verkar inte ge sig. '

Lina har lite försiktigt kommit med förslag som: "Ja, vi kanske kan bygga någon slags mur mellan oss..." Haha!

Förlåt!

/Kladdarn

Paket del III

2010-12-21 @ 17:35:27 Tjöt Kommentera! (2)

Snacka om att jag blev förvånad när jag öppnade paketet och det innehöll en locktång! Det var ju askonstigt och jag funderade så hjärnan vred sig inne i huvudet- varför i hela friden hade jag fått en locktång? Försökte analysera handstilen utan lycka, vände och vred på alla situationer och tänkbarheter. Ingenting!

Snacka och random! Men så föreslog någon att jag skulle höra med Lina, vilket jag gjorde. Då visade det sig att hon fått denna av någon (vem framgick inte), och sen blev den adresserad i mitt namn och här är vi nu.

Lagom bittert att ha knatat i 20 minus ända till uthämtningsstället för att hämta ut något som inte va mitt! Haha!

Hmm?

2010-12-21 @ 14:54:38 Tjöt Kommentera! (1)

 

Jaha, vad är detta nu då?

Paket?

2010-12-21 @ 14:47:32 Tjöt Kommentera! (3)
En paketavi låg i lådan. Bäst att kolla upp va det är.

Bra råd?

2010-12-21 @ 13:36:41 Tjöt Kommentera! (2)
Läste i Aftonbladet, där folkkan skicka in frågor till någon slags expert.


Alltså... är detta ett bra råd till en blyg och osäker 17-åring? Han lär ju inte oroa sig ett dugg efter att ha läst det där, liksom "Ah, gött, ingen tänker på mig ändå."

"Here's a spoiler for you: you will die alone!"

Julklapp

2010-12-20 @ 21:52:32 Tjöt Kommentera! (3)
Årets första julklapp tilldelades Kaka kvällen den 20e. Lite random, men sicken klapp sen! Ära vare gud i höjden, varför har jag aldrig vetat om dennas existens förut?!


En bra uppfinning! Kanske den bästa någonsin.

Golden monkey

2010-12-19 @ 13:46:04 Partykaka Kommentera! (2)
Igår drog jag och sambon till Herrhagen och fröken Emmy. Vi drack lite öl och vin och traskade sedan till Guldapan. Mysig liten krog, där vi fick visa leg för att komma in. Frågade vakten vilken ålder det var och han ryckte på axlarna och svarade "Ehm, ja... 23?". Ölen var dyr och halvgod, men det fick funka. Tydligen spelade de bra musik, vilket jag inte minns nånting av.

Vårt bord fick besök av busskillen och hans polare och vi satt allihop och tölade tills vi tröttnade och åkte hem.

Finaste tjejerna <3

Imorse vaknade vi och insåg att vi inte hade något frukost! Ångesten stampade oss i hungertarmen, och vi fick släpa oss ut i snöstormen (ze pain! ze pain!). Bröd, juice, ägg och julmust inhandlades.

Frulle deluxe blev det, som sig bör dagen efter; äggröra, varma smörgåsar, juice, kaffe, fil med blåbär.

Barbie

2010-12-17 @ 15:44:39 Pixelpix Kommentera! (3)
En helt random bild på en barbie i skogen:

Maj, kom tillbaka! Allt är förlåtet!

Jag är egentligen inte trött på vintern i sig, det är vackert ute och lite mysigt kallt sådär. Men jag är trött på att klä på mig massa så fort jag bara ska hämta posten. Är trött på att jämt ha mössa på mig. Men det jag är allra mest trött på att att min hy hatar denn här torra årstiden. Igår, till exempel var det nollgradigt, och idag är det -7. Då får min hy spunk och begriper ingenting och börjar klia, flagna och vara allmänt besvärlig. Får väl bada i babyolja eller nåt.

Stan: check

2010-12-16 @ 16:00:01 Tjöt Kommentera! (2)
Gick upp i ottan imorse, ledig som jag va för att förbereda mig för stadsåkning. Ottan inföll idag runt halv nio och jag sprätte upp och sprätte vidare in i duschen. Frukosten fixade jag snabbt, och blåste sedan som sagt in till storstan, dvs Karlstad.

Nu fyra timmar senare är jag nästan helt färdig. Ja, både ryggen och julklapparna, faktiskt. Men idag har det varit perfekt gå-på-stan-väder! Det har väl varit runt 0 grader, kanske någon plusgrad, ingen nederbörd mer än precis när jag anlände och precis när jag åkte hem.

Köpte, förutom julklappar, en klänning. Provade de flesta stan hade att erbjuda, kändes det som, och de flesta provade jag dessutom i fel storlek. Lite synd, för jag orkade inte ränna efter rätt strlk, så jag fick gissa om de skulle kunna va snygg eller inte. Klänningen jag köpte ser hur som helst ut som en svart spetsgardin.

Den här köpte jag inte, men blev lite förtjust!
Förutom att rynkningen gör att ena bröstet ser enormt ut, haha!
Känns väldigt naturligt att plåta sig själv i provhytten, därav den väldigt naturliga posen.

Grannen står så grann i stöga

2010-12-15 @ 20:48:08 Familjeheter Kommentera! (6)
Idag har jag och Lina tagit oss ann projektet klä grannen. Nej, granen. Grannen är fortfarande oklädd. Av oss.

Vi fick med oss elgrillen ner i källaren, då vi funderat på om den mår så gott ute på ballen i massa minus och snörusk. Det gick oväntat smidigt, kan ju ha vart för att Lina körde grill medan jag var förste dörröppnare.

Tillbakavägen var lite stökigare, men det gick ganska bra, och snart var det dags för det vi alla väntat på: klä granen!


Vi fnissar åt vår dretfula gran.


Tomtekungen och käckast i Sverige.

Ostelände

2010-12-13 @ 20:28:44 Tjöt Kommentera! (8)
Var på Ica förut. Halkade dit med bilen och stegade lycklig över att jag kommit hel hela vägen fram. Just som jag gick där och strosade i godan ro såg jag det- en låda med texten "10:-, kort datum". Jag skuttade lycklig som ett rådjur fram och rotade igenom delikatessrna och fiskade snart upp en ananasost. Det kändes lagom crazy för en måndag, och den fick följa med hem.

Hittade förresten ett recept förut som jag snabbt kladdade ner ingredienserna till på ett papper jag tog med till affären. Parmesan, stod det bland annat. Jag letade och letade och hade svår ångest över hur dyrt det är med sånt. Till slut bestämde jag mig för en liten påse med färdigriven parmesan, och åkte hem och läste igenom receptet igen. "Riv under tiden parmesanosten till brödet ,& gratinera det i ugnen..." Det är alltså ost till ett jäkla börd man KAN ha vid sidan om soppan om man vill. Onödigt.


Sankta lucia ffs

2010-12-13 @ 15:29:41 Pixelpix Kommentera! (2)

Sean banan

2010-12-10 @ 09:34:04 Tjöt Kommentera! (5)
Igår hade vi lekexamination och min, Lindas och Kristins lek gick jättebra! Härmkull, heter den och hela klassen verkade ha riktigt roligt och sprang och tokade sig, precis som vi hoppats!

Igår åt jag pannkakor med sylt, glass och grädde. Ska det va så ska det va, det har jag alltid sagt! Pangkakor!

Idag ska jag skriva på ett av de två kvarstående skolarbetena, och sedan blir det tanktömning på studentpuben Bunkern! Lina ska dra med sig en arbetskollega och jag tror det kommer bli röjkul! Kommer förfesta järnet på min enda öl jag har medan flickorna tar sig från Krillehôla och hit till mitt cribb.

Tanktömning på Kåren var tider det. Aw, those were the days.

En gång såg jag ut såhär på Bunkern.

Gomarran!

2010-12-07 @ 17:07:27 Tjöt Kommentera! (0)
Rensade mobilen och la ut lite bilder på bilddagboken, om nu någon skulle vara intresserad av att veta.

Ska iväg om ett par timmar och kolla på en lägenhet. Tydligen en kusin till lillebrors kompisar som bor där! Berättar mer sen när jag har varit och kikat. Den ligger i alla fall nära där jag bor nu, så det är lite skönt. Knepigt att flytta. Knepigt att bo själv. Knepigt att behöva dela upp allt. Usch. Jag vill inte vara med.


Oj, jag publicerade aldrig ovanstående. Men då löser jag det såhär istället!

Lägenheten var jättemysig och jag skickade genast mail till bovärden att jag var superintresserad! Ett litet, men ordentligt kök, fin planlösning och stora fönster hade den. Nackdelen är att den inte har förråd, utan det finns ett i lägenheten bara, hur fan sak jag få plats med all min skit?

Idag är det plugg som gäller, ska skriva rörelseleksreflektion, litegrann på dansuppgiften och VFUrapport. Borde nästan dra ut internet så jag inte kan distraheras, men känner jag mig själv rätt så kommer jag smyga in på fb då och då under dagen ändå. Micropauser, kallar jag det och då är det plötsligt okej.

God morgon, ha en bra dag, kära vänner!

Swingkidz

2010-12-07 @ 15:06:51 Pluggponny Kommentera! (1)
Idag har vi haft dans och vi har dansat swing! Såå himla kul! Skulle vilja gå någon swingkurs och lära mig mer, för det var verkligen jätteroligt och passade nog mig mer än modern dans som vi dansat mest i höst. Ja, nu har jag ju ingen koordination, så så fort jag var tvungen att göra något med både armar och ben så tappade jag bort mig, haha! Men ändå, det lär man sig kanske.

Stegen har underbara namn som "Pickin' cherries", "Pimp walk", "Falling off the log", "Messing around" (eller va det hanging?) och "Digging graves".


Kreten ochjag drar en swing.

Aldrig varm igen?

2010-12-04 @ 16:49:14 Tjöt Kommentera! (1)
Jag och Lina fick den förtjusande idén att gå ut och fota vackra vinterbilder. Och inte var som helst, utan vid Kroppkärrsjön! Åh, så fint med massa vass, snö och vatten, jaa!

Så kom vi dit, fick sjuts av min snälla lillebror, och vi la oss i snön och sprattlade, och frös händerna av oss direkt. Men vi gav inte upp, utan bytte plats, bytte vinkel och bytte poser tills tårna var blåa och händerna obefintliga.

Så gick vi hem, kalla som rävar. Hemma lindade Lina in sig i fårfällen vi har i soffan och jag ställde mig i en för varm dusch alldeles för länge. Kommer vi någonsin bli varma igen?

Kul, men kallt!

Min hustomte

2010-12-02 @ 20:19:03 Tjöt Kommentera! (2)
Så himla mysigt det är att komma hem och maten står på spisen, det är bara att ta sig, golven är dammsugna och moppade, ljusstaken står uppställd i köksfönstret och julstjärnorna i sovrummet och vardagsrummet lyser! Det gjorde jag idag, och jag gillar det!

Sen att min lilla hemmafru som gjort det påpekar allt hon slitigt med, och dessutom kräver beröm och betygsättning på alla gjorda moment behöver vi ju inte ta upp här. Det skulle förstöra bilden lite.

Men ändå, så uppskattat och härligt! Så lätt gör man mig nöjd! Nu brinner dessutom några värmeljus på vardagsrumsbordet (som givetvis är städat!).

Somliga går i trasiga skor..

2010-12-02 @ 18:30:30 Tjöt Kommentera! (9)
Mina jobbskor hade gått av på mitten märkte jag häromdagen. Måste väl varit tomtarna på VFU:n som råkat bryta sönder dem... Satt och sjöng lite Vreeswijk för dem medan jag viftade hysteriskt med mina trasiga dojor.


Iallafall så gjorde jag slag i saken och köpte mig nya skor igår. Jag köpte dom av okänd anledning på MAXI. Skorna är fula, för stora (de hade inte min storlek) och obekväma... men billiga! Men så ovärt att ändå betala en hundring för sånna skor, det är ju jättejobbigt att gå i innetofflor som är för stora. Och alldles för breda. De sitter verkligen jättedåligt. Fail!

Kanske borde höra om inte systeryster har några till bra pris i sin skoaffär (hint, hint!). Jaja, jag får gå i mina skor imorgon också, det är ju trots allt sista dagen på praktiken. Separationsångest!

Somliga gååår i föör stora skoor...
hits