Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Examensarbete om genus

2012-08-30 @ 20:28:32 Tjöt Kommentera! (3)
Jo, men visst, det är en fin tanke att skriva om genus i barnböcker. Men jag hade ju sett framför mig att det var lite blandat med böcker, kankse någon Gittan, någon Alfons osv, lite blandat från förr och nu.
 
Men så fick jag topplistan då från bibblan, topp 5 mest lånade böcker 2012 (hittills). Pettson, Pippi Långstrump, Mamma mu, Spöket Laban, och den sista minns jag inte. Men det trodde jag inte, att det var typ klassiker, Laban är ju t ex från 1965!
 
Genus i Pettson? Mamma Mu? Här ska analyseras!
 
Det konstiga var att jag mailade bibblan angående om de hade någon sånhär lista. Innan jag hade hunnit få svar så gick jag dit istället, för att hitta lite annan litteratur. Så jag pratade med någon där som sa att hon hade gjort en sådan lista precis nyss, och jag fick en kopia. Så när jag kommit hem hade jag fått mail från bibblan där de listade de topp 5 mest lånade böckerna... bara det att då var det 5 helt andra böcker. Kanke var det de mest lånade från 2011, jag vet inte. Jag kallade den dödens hög.
 

Gräsänka

2012-08-21 @ 21:06:00 Tjöt Kommentera! (2)
Martin är över 100 mil bort, Tuva sover och jag vet inte vad jag ska göra rikigt. Eller ja, nu sitter jag och väntar på att Martin ska ringa. Han skulle (citat) "Bara dricka upp ö... saften!" (slut citat). Han är i Gällivare, reser till kunder och bor på goa hotell och äter smarriga frukostar och sånt. 
 
Idag har jag och Tuva varit hos mamma nästan hela dagen, något måste man ju hitta på så tiden går.
 
Såg ett rådjur i Edsviken. Det stod och mumsade på något, och när jag närmade mig (amäh, jag måste väl få plåta!?), så tittade det på mig med någon sorts lamablick (eller snarare med sina stoora rådjursögon), och studsade snabbt iväg. Samtidigt kalajsade tusentals mygg på mig och försökte tränga sig igenom myggnätet över vagnen.
 
Nej, om man ska kolla lite Hollywoodfruar kanske.
 
 

Shöppat lite

2012-08-20 @ 21:46:13 Tjöt Kommentera! (1)
Blir tokig av alla ugglor som florerar överallt!! Tokig så till vida att jag också vill ha! Haha! Så de senaste dagarna har jag tjackat några ugglor, så nu kan jag va som folk igen.
 
Köpte dessa idag, och den snajsiga krukan!
Yay, två krukor till!

Livar väl upp lite, åtminstone, har för tillfället nästan bara vita krukor.
 
Iförrgår var vi på IKEA. Skulle spana efter några förvaringslådor (med ugglor på), men de har tydligen inte kommit till Karlstad än. Så istället köpte jag klistermärken(?) med ugglor och några typ påsklämmor (med ugglor). Dessvärre är de lika borta som snön, jag har ingen aning om var de är! Vi blippade i snabbkassan, la upp varorna på bänken bredvid, och sa sedan att vi borde lägga ner dem i kundvagnen, eftersom vi ändå ska dra den nästan ända till bilen.
 
Vid bilen packade Martin in Tuva, medan jag la in grejerna vi köpt. Vet att jag tänkte "Men, var det inget mer?" också kollade jag vagnen, nej, den var tom. Drog den till vagngaraget och kollade ännu en gång för att va säker. Nej, den var tom.
 
Dagen efter började jag undra var de där klistermärkena tagot vägen, och vi letade både hemma och i bilen. Och idag kom jag på att de där påsklämmorna, var är de? Det enda jag kan komma på är att de åkt ur kundvagnen utan att vi märkt, eller att vi helt enkelt inte fick med dem, efter att vi betalar. Så irriterande! Verkligen inga pengar att prata om, men bara grejen att man köpt något som inte kom med hem.

A Cinderella story..

2012-08-15 @ 12:24:43 Tjöt Kommentera! (2)
(Tack, Martin för den fyndiga rubriken!)
 
I helgen åkte jag, Lina och Kritinehamnsborna Madde och Karin på Ålandsfärja!
Vi hade bokat kvällsbuffé, så vi gick ombord och fräschade till oss lite och knatade sen ner till buffén. Vi var så nöjda över att få både hytter och bord bredvid varandra, fast vi bokat var för sig, jag & Lina och Madde & Karin.
Massa göttigt! Förrätter.
Lina och Madde
Karin
Varmrätter
Efterrätter

Efter buffén gick vi runt på båten och letade efter en väg ut på däck. Hittade ut, och det började regna ganska direkt så jag stod inne och vinkade till tjejerna som var ute och rökte, haha.
 
Kvällen i övrigt var skoj, vi dansade mycket, drack öl, och tydligen skrek jag väldigt för jag var alldeles hes på natten.
 
Pratade med någon som inte tyckte vi pratade värmländska. Kanske berodde på att han trodde att Värmland låg bredvid Småland, och visste inte heller vart Vänern låg. "Mellan Norge och Stockholm", förklarade jag pedagogiskt.
 
Dagen efter åt vi lunchbuffé olika tider och vid olika bord. Jag och Lina var tokhungriga, men fick inte ner så mycket när det väl var dags. Jag längtade så efter vattenmelon och fetaost, och nästan bara det. Råkade lägga upp bläckfisk och andra skaldjur på tallriken, och fick kväljningar när jag skulle provsmaka. Inte dagen-efter-mat direkt...
 
Bussresan hem gick bra iaf, jag satt och lyssnade på podcaster och halvsov.

lol?

2012-08-15 @ 11:22:24 Tjöt Kommentera! (1)

Overall

2012-08-06 @ 11:36:22 Tjöt Kommentera! (6)
Det var väl väldigt vad svårt det var att hitta en vinteroverall som inte är rosa eller blå! Och när jag väl hittar en med stjärnor på, så googlar jag ochdå har den fått sämst i test. Not so troligt att jag ville ha den plötsligt.
 
Verkar som om Ica Maxi har toppenoveraller till 1/4 av priset på typ Abeko, Reima, Didriksson osv. Värt att kolla upp!
 
Hittade en jätteläcker overall på tradera, förresten:
 
Märket är Pyxis, och jag tycker den här är så himla härlig! Men jag vet inte riktigt vilken storlek jag ska ha, eller om den är så bra jag vill att den ska va. Aja, jag letar vidare.

Lediga

2012-08-01 @ 19:09:04 Tjöt Kommentera! (3)
Barnlediga ikväll och tills imorgon efter lunch!
 
Vi har haft 5 veckor på oss att göra saker, ta tag i källaren, gå ut och käka med bror (fick det i födelsedagspresent i maj...) och nu när Martins semester snart är slut ska vi göra det!
 
Vi har storstädat hela lägenheten idag, bokat bord på Cazanova i stan, lämnat Tuva hos farmor och farfar och fixat i ordning oss.
 
Imorgon ska jag klippa mig, på fredag ska vi troligtvis till Charlottenberg och Norge över dagen, på lördag ska Martin ev. ut och ja... vad hände med källaren? Allt i sista stund, som vnaligt.
 
Vi tänkte att vi kanske kunde åka själva till Norge och det, men eftersom vi väntat så länge så är mamma på Cypern och Martins föräldrar ska bort över helgen, så hon får hänga med!
 
Aja, nu ska jag slurpa i mig de sista öldropparna, sen blire buss till la stada!
Lyssnar på Perssons Pack och annat tjofs och skrålar: "Ikväll tar vi över stan!".
hits