Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Tecken på att du har för mycket fritid

2011-09-27 @ 12:13:09 Tjöt Kommentera! (8)
Ett tydligt tecken jag hittat i min egen vardag är följande:


En lite för ambitiös handlingslista. Vill vi handla för en vecka? Två, tre eller kanske fyra? Här är valmöjligheternas lista! Matlistan för 4 veckor är redan färdig, men hur mycket vill man egentligen handla på en gång? Här står tydligt vad vi kommer behöva för de olika veckorna, plus en liten lista längst ner med saker som kommer behövas varje gång, och som man får småhandla i veckorna, eller som det är lite brist på i största allmänhet. Dessutom är allt utskrivet från datorn, inget handskrivet trams här inte!
Moget.
Tror iaf jag kvalar in på "för mycket fritid".

(Förra gången vi storhandlade, så hade jag radat upp varorna på listan efter var i affären de kommer. Det kanske också är ett tecken. Men rätt praktiskt.)

Ny säng

2011-09-27 @ 10:26:10 Pixelpix Kommentera! (7)
I söndags spontanköpte vi en ny säng efter att ha sovit illa länge båda två. Vi tänkte att vi väntar med att montera ihop den tills Druttan är född, men igår kväll kunde fixar-Frasse a k a Martin inte hålla sig längre utan skruvade och monterade för glatta livet!

FÖRE(glömde ta bild, så detta är i början av juni, innan vi ens satt upp några hyllor):

Låg säng, höga sängbord, mjuka utnötta madrasser.

EFTER:

Superhög säng (går till precis under röven på mig, om det säger någon nåt), sängborden är plötsligt rätt höjd och madrasserna nya och fräscha!

Jätteskönt med en så hög säng på nätterna när jag ska upp och kissa mitt i all bäckensmärta, må jag säga! Hade inte lika ont i fogarna inatt heller, så det bådar ju gott. Dock tror jag att vi har ett lite för litet sovrum för att en sån här stor säng ska göra sig, den blir liksom fulla luften med säng. Men den går att ha i olika lägen, så vi känner in, och sänker eventuellt om ett tag.

Lö-da

2011-09-26 @ 12:20:25 Tjöt Kommentera! (7)
I lördags åkte jag och Martin till Helmia för att fixa något till bilen. Där hamnade vi mitt i något slags firande och blev stående och titta på Markoolio som uppträdde! Sedan gick vi iväg och åt gratis tårta och hamburgare, namnam. Martins bror Johan, och hans son Adrian åkte i en soffa! En soffa med motor alltså. Det hade jag också velat göra, men det blev inte så. Abu. Ska ordna bild, måste bara ladda telefonen först.

Sen åkte vi till Skoghall och åt (igen) med svärföräldrar och svärfarfar.

Direkt efter att vi svalt sista matbiten åkte vi hem igen, där väntade Emmy och Lina! Jättekul att tjöta en stund med dom över lite fika!

Kvällen kom och vi gjorde oss i ordning för kvällens 40-års kalajs.

Vi försökte matcha, i alla fall! Ser ut som jag gräver mig mellan bena, snarare än att jag håller
lite fint under magen. Haha.

På festen var det mat, musikquiz och IQ-test. Martin vann IQ-testet, och jag fick bara ett poäng mindre! Grr! Vid mitt bord satt både min brors gamla klasskamrat, och Linas, och i lokalen fanns även någon fd arbetskamrat till mamma. What a small wörld. Vid midnatt typish åkte vi hemåt.

Kul med dagar då man gör en massa, även om jag gärna skulle sprida ut aktiviterna lite, till mina händelselösa vardagar. Idag tror jag att jag ska dammtorka! Låter bra det.

Gå-dag

2011-09-25 @ 20:44:00 Tjöt Kommentera! (3)
Idag hade vi planerat en utflykt till macken för att tanka. Ja, man måste ju göra nånting, liksom. Utflykten förlängdes till Barnens hus, Willys, Jysk, Ikea och Maxi. Inhandlade en ny säng och bäddmadrass.

Lite kul att man knappt vågar ringa någon, för då tror de att jag ska berätta att jag fött, vilket jag inte har. Råkade bli lite hysteriskt på facebook när jag snällt skulle meddela att jag fortfarande är hemma, och att jag gått en dag över tiden (skrev +1). Dessvärre missuppfattades detta och jag fick lyckönskningar och likes. Haha, doh!

Blodigt prov

2011-09-23 @ 13:05:52 Tjöt Kommentera! (2)
Sist jag var hos barnmorskan frågade jag henne om man blir mer känslig/lättare får blåmärken när man är gravid. Jag hade nämligen gjort blodprov två veckor innan, och hade fortfarande blåmärke efter det, samma sak hade hänt gången innan när jag tog blodprov.

Hon hade inte hört om att man skulle bli mer känslig på det sättet, men mailade någon läkare för säkerhets skull. Läkaren hade svarat att det säkert inte var någon fara, men att jag ändå skulle åka till vårdcentralen och ta "blodstatus".

Så det har jag vart och gjort idag, tagit ett till blodprov. Får väl se om jag får blåmärken av det också. Trodde jag åkte dit vid elva- Visste att jag skulle skynda mig lite, eftersom det stängde tolv. Men när jag kom fram visade det sig att klockan bara var tio. Lugnt och skönt på vc, lugnt på Ica och lugnt i trafiken.

Annars? Not so much.

Ros <3

2011-09-22 @ 10:40:04 Pixelpix Kommentera! (2)
Igår kom Martin hem med en så fin ros! Aw, jag blev så glad! Den är så vacker!

Älskar dig!

GRATTIS!!!

2011-09-21 @ 10:04:22 Pixelpix Kommentera! (1)

När kommer ho?

2011-09-19 @ 11:27:33 När kommer Druttan? Kommentera! (15)

5 dagar till beräknad ankomst av Druttskruttan i magen. När kommer hon egentligen?

  • Barnmorskan har sagt att det verkar vara en liten bebis, men med tanke på att både jag och Martin vägde över 4000 g så, tror jag inte hon kommer bli så liten, men vem vet?
  • Normallängd för nyfödda är ca 47-55 cm.

Gissningar:
Mamsen - 31 augusti, 52 cm lång och 3992 g
Petra - 17 sept, 51 cm lång och väger 3890

Henrik - 22 sep, 49 cm och 3120 g
Elvy- 23 eller 24 sept
Sofia - 23 sept, 51 cm lång och 3780 g, föds kl 05:21
Sofie - 24 september, 49 cm och 3956 g, föds 17.04

Emelie - 25 september, 49 cm och 3980 g
Johan(MEX) - 26 september
Linda - 26 sept, 50 cm lång och 3950 g. Ca kl 01.00
Jag - 26 sept, 52 cm lång och 4216 g, föds mellan 20-22

Kajsa - 27:e sept, är 48 cm och väger 3810 g
Tomas- 28 sept
Maria - 29 sept
Hogie - 29 sep, 51 cm lång och väger 4208 g, föds 14:27
Martin - 30 sept, 49 cm lång och 3470 g, föds 22:31
Lina - 30 sept
Ditte(MEX) - 1 oktober
Hannill - 1 okt
Erik - 1 oktober, 52cm och 4012 g
Therese A - 2 okt, 51 cm och 3875 g
Kim(MEX) - 2 oktober
Lisa - 3 okt, är 53 cm lång och väger 4025 g, föds kl 9.47
Kristin - 5 okt, 50 cm och 3482g. Föds på fm
Peter(MEX) - 5 oktober
Stefan (MEX) - 6:e oktober
Anders(MEX) - 7 oktober

Vad tror DU?
Kommer uppdatera listan allt eftersom!

Skyddat inlägg

2011-09-19 @ 09:24:31 Tjöt Kommentera! (5)
Testar

Får ni upp att ni måste skriva lösen?

Tummen upp?

2011-09-18 @ 13:50:32 Familjeheter Kommentera! (7)
Martin stod och skar äpple i godan ro precis innan vi skulle sätta oss att äta frukost. Jag satt och tittade på mitt skärsår jag just råkat ge mig själv i handen när jag skärde upp bröd. Det blödde lite, men det var inte så farligt.

Plötsligt skriker Martin till, och säger att han skar sig i tummen. Jaja, tänkte jag, det var väl inte så farligt, jag hade ju själv ett snitt.
"Jag skärde av en hel bit! Här är tumbiten!" säger han och visar upp en bit av sin tumme. "Hjälp mig!" säger han sen och jag rusar i panik upp och runt och vet inte var jag ska ta vägen.
Jag är inte så mycket till hjälp under stress, det vet jag, men jag försökte samla mig.
"Vi får lägga på någon kompress" säger Martin och jag tänker "kompress, kompress, vad är det nu igen?" Letar igenom burken med gasbindor och sånt och fiskar fram ett litet plåster.
"Men, har du ingen bomull, eller nåt?" frågar han och sätter sig på golvet med hushållspapper tryckt mot det avhuggna fingret.

Jag far in i badrummet och hämtar bomull, tar sen kirurgtejp och tejpar fast allt på tummen.
"Var är tumbiten?" frågar Martin och vi vet inte var den är.
Haha, va äckligt, känner jag, om den ligger bland äppelbitarna, eller på golvet, eller var som helst.
"Ville du ha den på fingret? De kanske kan smälta ihop tillbaka igen...?"
"Eh, nej, jag undrar bara var den är. Slängde jag den kanske?".

Martin lindar en liten gasbinda runt tummen för att hålla allt på plats.
"Här är tummen!"
säger han och fiskar upp den lilla äckliga (förlåt, men det ser äckligt ut...) biten från golvet.
"Här är en till!"
säger han när han hittar en liten till.

Nu ligger han och tittar på film i soffan och känner sig ynkligast i världen. Tummen upp för den här dagen.

Hejje!

2011-09-18 @ 13:16:47 Tjöt Kommentera! (2)
Igår va jag akut göra-något-sugen, så jag föreslog att vi skulle åka och fika någonstans. Hade suttit och sett på "4 stjärnors middag" och blivit inspirerad av någons marängsvish (lika omöjligt att stava som att uttala). Vi visste inte var vi skulle när vi satte oss i bilen och körde ut ur parkeringen. Jag funderade på Kristinehamn först, men klockan var såpass mycket så vi visste inte om det skulle vara öppet någonstans. Det var ju lördag dessutom.

Så vi åkte till Bergvik och strosade igenom Maxi och Obs bokavdelningar. Sen var jag hungrig och vi satte oss och tog varsin kebabtallrik på Mama's pizzeria. Gott, minsann!

Sen gick vi in på Apoteket och vidare genom Bergvik. Jag fick ont i fötterna, så vi satte oss på första bästa lediga bänk och vilade. Då kom svärföräldrarna gående och vi satte oss och tjötade med dom.

Sista hållplatsen för dagen blev Maxi igen där vi köpte maräng, dyrt kött (Rostas, hette det), choklad och cola.

Väl hemma var vi fortfarande mättta efter kebaben, men gjorde ändå, efter några timmars väntan, iordning kött, pommes, bea och sallad som vi glatt åt. Klockan var säkert 22 innan vi kom för oss att göra efterrätten, men gott var det!


Gammeldags vaniljglass, maräng, banan, grädde, chokladsås men riven marabou!

Martins såg godare ut, råkade dock fota armen hans också. Till detta dracks rödvin.

Klockmysteriet på Rud

2011-09-15 @ 09:52:13 Tjöt Kommentera! (10)
Häromdagen så grejade jag i ett köksskåp, plötsligt small det till och köksklockan rasade ner. Antar att jag slog emot den med skåpluckan. Den gick hur som helst sönder.

Lite senare samma dag stod jag och lagade mat i godan ro. Plötsligt smäller det till och den andra köksklockan rasar ner! Den sitter inte ens i närheten av var jag va, så jag vet inte varför den stöp. Plastskyddet på den åkte av i alla fall, men själva klockan höll.

Väntade med spänning på att någon mer klocka skulle rasa, men inga fler åkte ner den dagen. Skumt i vilket fall.

Gud äger mig?

2011-09-15 @ 09:35:37 Tjöt Kommentera! (0)
Igår fick Martin bekräftelse att han gått ur kyrkan, men jag fick inget! Skickade ju in våra lappar i samma kuvert till och med! Varför håller de kvar mig?! Buhu, Gud äger mig!

Eller så har posten slarvat lite bara, vi får se.

Segt

2011-09-14 @ 10:12:33 Tjöt Kommentera! (2)
Är riktigt seg idag. Började i morse när jag inte orkade gå upp. Men efter ett tag orkade jag inte ligga kvar heller, eftersom det är tji omöjligt att hitta en bekväm ställning. Tänkte att jag kankse skulle få energi av lite frulle, men energiboosten uteblev.

Har lite ont i huvudet också. Orkar inte sitta vid datorn, men jag har inget att göra. Får väl lägga mig och titta på vadsomhelstsomvisaspåtv. Har ju trots allt en jävla massa kanaler, kanske kan lyckas pricka in så det är någon sevärd film just precis nu. Hehe, det är Lassie vid 14, det ska man kanske se. Har nog inte sett på Lassie sen jag va liten, och då fattade jag väl inte riktigt.

Bakom lås och bom på San Quentin, får det bli, någon dokumentär.

Gruff

2011-09-13 @ 14:08:33 Tjöt Kommentera! (3)
Åkte ut i blåsten för att handla lite shit att lägga i BB-väskan. Bl.a. en korsordstidning att slå ihjäl eventuell dötid med. Kom hem, packade upp det jag hade köpt och satte mig och käkade lite frukt. Hittade ett korsord i en gammal tidning och slåogs plötsligt av tanken att jag inte mindes att jag packade upp eller ner tidnigen jag just köpt.

Rännde ner till bilen för att se om den trillat ur kassen, men icke. Grinade inombords och åkte tillbaka till Ica för hämta den. Gah, va arg jag va!

Men det la sig så fort jag kom tillbaka hem. Nu är den nerpackad i väskan, och där får den ligga. Nu gäller det bara att vi kommer ihåg väskan när det väl är dags. Fast det är ju inte än.

Jädrer va dä blåser

2011-09-13 @ 12:27:18 Tjöt Kommentera! (0)
Jädrer va det blåser ute, och jag som tänkte åka till affären. Det kommer jag göra ändå, men jag kanske kan blåsa dit, istället för att ta bilen. Mer miljövänligt, men lite svårstyrt.

Rosa

2011-09-12 @ 15:31:37 Tjöt Kommentera! (10)
Rosa är det nya vita, sägs det ju. Eller ja, åtminstone om du frågar min tvättmaskin. Körde nämligen ett gäng sådana där vita små tvätthanddukar (till framtida blöjbyten), och när de var redo att tas ur maskinen hade de blivit rosa. Jag misstänker, utan att anklaga, den röda handduken som åkte med i samma maskin.

Snajsigt med beigerosa små handdukar, får jag intala mig själv.

Tuttis

2011-09-09 @ 16:52:33 Tjöt Kommentera! (1)
Någon som minns min knöl i böbben? För några veckor sedan märkte jag att det så gott som är borta! Wohey! Har dragits med den där i 4 år eller nåt! Tänk att allt som behövdes var lite några mjölkstinna växande hormoner och så var den saken ur välrden! Hoppas den håller sig borta, för den har inte vart rolig att ha å göra med.

Äntligen fredag! Längtar efter Martin!

På tal om...

2011-09-09 @ 11:47:15 Tjöt Kommentera! (1)
... töliga drömmar så drömde jag inatt att jag skulle plocka i diskmaskinen. När jag precis var klar såg jag att det stod några koppar i diskhon. De fick inte plats.

Var även med som någon bevakare i Halv åtta hos mig. Minns inte vad de åt. Tror jag pratade med Martin om drömmen inatt, undrar vad jag sa.

On this day

2011-09-08 @ 14:47:46 Pixelpix Kommentera! (2)

Själv då?

Å, Gud, nej.

2011-09-07 @ 16:39:35 Tjöt Kommentera! (12)
Imorgon tar jag steget ut i det fria. Utan iblandning av Gud, Jesus eller kyrkoskatter.

Har ju tänkt på det länge, men det har liksom aldrig blivit av. Jag delar inte kyrkans åsikter, och har inga planer på att t.ex. framtida barn ska döpas i kyrklig regi. Var på dop för några veckor sedan, och jag kände att jag inte alls skulle vilja att mitt barn ska få vatten på huvudet medan en präst pratar om att vi alla är Guds söner och Jesu bröder, amen. Dop är förresten ingen juridisk sak, utan en ren religiös cermoni, vilket inte samklingar med det jag står för och tycker. Då har jag hellre någon egen namncermoni, om det nu ska vara något. Även om jag helst är utan det med, så är jag inte omöjlig.

Att gifta sig är något jag kan tänka mig i framtiden, men inte i kyrkan, det får hellre vara borgligt så man kan vara på någon vacker plats och slippa höra om Gud eller något annat kristet. Man kan förresten gifta sig i kyrkan även om båda parterna är icke-medlemmar, men man kan inte kräva det, man har inte rätt till det. Varför man nu skulle vilja det, om man gått ur?

Ny bil!

2011-09-07 @ 15:19:13 Tjöt Kommentera! (2)
Idag har vi blivit med ny bil! En V50 1,8 Flexifuel -08!

Fin va? Va?!

(Nån som vill köpa en Opel Astra?)

Tisdag

2011-09-06 @ 16:41:59 Tjöt Kommentera! (4)
Uppe i ottan var jag idag, och åkte ut till öa tillsammans med Martin. Var till vårdcentralen för att lämna blodprov, och försökte sedan slå ihjäl tid hos mamma. Var ingen hemma där, så det var lite segt, men jag löste lite korsord och la mig och halvsov.

Strax efter tolv hämtades jag upp på parkeringen och jag och Martin åkte och käkade på Lysåsen. Hade bara varit där en gång innan, för massa år sedan med pappa. Dagens rätt var torsk och äggsås!

Efter lunchen åkte vi till barnmorskan som kollade så allt var bra, vilket det var!

Sedan åkte vi till Helmia för att kolla på bilen vi troligtvis köper! En blå Volvo, tänkte lägga in en bild på den, men så dog mobilbatteriet, så det måste laddas. Får bli sen nnär/om vi köper den. Åkte i alla fall hem och provade så vagnen gick in, och det gjorde den naturligtvis i det stora combibagaget.

Nu ska jag strax laga "Sylvias carbonara", som är en carbonara vi alltid ville ha när vi besökte henne när vi var yngre. Sylvia är min syster, förresten, om ni missar det.

Jeh!

2011-09-05 @ 10:46:46 Tjöt Kommentera! (0)
I lördags var jag och moder till Filipstad och strosade runt på Oxhälja. Jag trodde att jag skulle orka gå i typ en halvtimme, men jag knatade på, med några få sittraster, i över två timmar! Imponerande! Mamma åkte främst dit för att köpa billiga Wasa sandwich, och när vi äntligen hittade stället som sålde sådana, så visade det sig att de slutat tillverkats i Sverige och såldes således inte. Muttrande köpte hon ändå en påse fullspäckad med knäckebröd. Jag köpte inget utom några munkar och en typ chokladboll fast det var vit choklad, gräddkola och kokos-smak. Mums!

I söndags åkte jag och Martin till Bergvik, där inhandlades en ny BH. Hade nämligen fått ett presentkort förra veckan när vi köpte Druttbyxor.
"Här får du för att du köpte babykläder!"
sa kassörskan och langade fram presentkortet. Jag tackade och tog emot.

Efter Bergvik åkte vi till IKEA. Jag blev akut trött i benen redan på soffavdelningen (som ligger först i varuhuset), och satte mig för att vila. Sen var jag tvungen att ta pauser flera gånger. Vet inte om jag tog ut mig dagen innan, eller om kroppen bara var lite ur balans. Vi köpte tvättlappar, hallampor och korv.

Tillbaks hemma halvsov jag i soffan medan Martin satte upp lampor och grejade.

Fredags-Affe

2011-09-02 @ 15:46:58 Pixelpix Kommentera! (2)
Lisas pöjk är så jädra hurtig, ute och springer i skogen. Tur att någon var där och tog kort!

Fniss.

Ugnen

2011-09-02 @ 11:22:59 Tjöt Kommentera! (3)
Rengör inte ungen, men väl ugnen idag. Det är något som häromdagen utlöste brandvarnarens höda tjut när jag lagade mat. Något verkar ha droppat och bränt fast i ugnsbotten.

Har nu kört med en omgång Mr Muscle ugnsrengöring, svinto och disksvamp, och nu ligger en till Mr Musclevända och verkar i väntan på nästa runda. Det sitter som berget! Inte helt bekvämt att rengöra ugnen med magen i vädret och ugnsluckan som gör att man knappt når.
hits