Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Stora ting!

2011-01-31 @ 14:14:46 Tjöt Kommentera! (2)
Imorgon händer det stora grejer på fagottstreet! Imorgon kommer nämligen radio hit! Jo, det är helt sant! Jag bor med en (typ) kändis som får stå ut med intervjuer och sånt som hör till.

Jag ska vara hemma, men hålla mig i bakgrunden, eventuellt i något annat rum. Men jag är ändå taggad! Wohoo, så häftigt!

Fruitsalad, ahaa

2011-01-30 @ 18:21:58 Matprat Kommentera! (3)
Sitter och smäller i mig fruktsallad.


Senare blir det bakad potatis.

Är man ensam hemma så är man.

Bilepisod

2011-01-30 @ 16:48:30 Familjeheter Kommentera! (3)
Hittade en gammal bortglömd internetdagbok (ja, en såndär som användes innan det här med blogg kom i ropet.). Hehe, kul med sådana fynd, som denna lilla tutande-bilhistoria från 2005-06-13:

"Idag va jag ute å körde bil. Innan jag hann lämna parkeringen så hängde sig tutan och jag skämdes och pappa svettades och skämdes ännu mer, och mamma satt i baksätet och klagade på att det var så varmt i bilen. "VA?!" skrek vi där fram, för jäklar va det lät. Haha.
Pappa lekte bilmekaniker och ryckte ut en sladd eller två.
"Nu ska inte tutan funka" sa han och tryckte på den.
TUUUUUT!
Undrar va det va han ryckte ut. Vi chansade och körde ändå.
"Tänk om tutan börjar när vi är inne i centrum!" Sa vi flera gånger och fnissade.
När vi kom hem så kom grannen och skulle kolla på tutan (som förresten höll sig lugn under hela resan). Han la sig och micklade under bilen. Pappa frågade lite nervöst vad han gjorde där under, när tutan sitter i motorhuven. Tydligen gjorde den inte det. De öppnade hursomhelst motorhuven och pappa pekade på det han trodde va tutan.
"Ja... det ser ju ut som en tuta.." sa grannen och kliade sig i huvudet.
Pappa blev röksugen och skrattade osäkert.
Grannen hade köpt pizza och hade inte tid med mer bil.
Jag gick in och åt rabarber."

bakom

2011-01-30 @ 12:55:28 Pixelpix Kommentera! (0)
Känner mig lite bakom. Jag har verkligen råmissat detta:

"Leva tillsammans"

2011-01-30 @ 12:00:19 Tjöt Kommentera! (2)
Läser en jättebra bok från förra seklets början ungefär, det vill säga när mamma och pappa var unga och nyihopflyttade.

Jag lär mig massor, till exempel:

Hur man bör tänka när man skaffar hemtelefon Låter exotiskt.

Äntligen! känner jag för att utbrista!

Hur man betalar räkningar med det nya moderna postgirot!

Kycklingen verkar vara det nya svarta!

Nästa kapitel jag ska ge mig i kast med är följande:

Har ju under de senaste åren blivit lite kritiserad för min kryddkonst, så det är väl på tiden att jag lär mig.

Hej lördag

2011-01-29 @ 13:37:19 Tjöt Kommentera! (0)
Har lite ont i halsen och rätt tråkigt. Halsontet kom lite smygande igår, men jag försökte ignorera bort det. Det fungerade visst inte, så jag kanske ska gå å köpa Enchinagard eller något så det inte bryter ut och blir till något värre.

Igår va det inflyttningferra hos Linas busskilles (busslappsleif) kompis Remi. I början var vi nervösa som två nyköpta hamstrar och stod och skakade i hallen tills Leif eskorterade oss in i vardagsrummet. Det var massa folk, och jag kände knappt igen någon.

Efter ett tag tog jag mod till mig och minglade ut i köket där jag hamnad vid ett bord innehållandes mest brudar. De pratade bröst.
Brud1:"Brukar dina bröst hoppa ur?"
Brud2:"Ja, ibland"
Jag: "Ni har kanske för små BH:ar?"
Brud1: "Ja, men det här klänningen är så tajt, så det gör inget!"
Kille: "...Och det här är varför jag alltid försöker sätta mig vid tjejerna!"

Festen innehöll väldigt mycket politiksnack. Vet inte hur jag lyckades, men var jag än var så pratades det politik och jag svarade och la fram åsikter så till den milda grad att jag lyckades få några rku:are efter mig, fast jag försökte säga att vi var på ganska samma sida (Tydligen så "grundade" bl.a. Erik Rku Karlstad. Det hade jag kanske kunnat skryta med?)!

Mitt i festen blev jag även kameraansvarig och sprang runt (läs: stod i hallen) och knäppte kort med någon systemkamera på alla som råkade vara i närheten. Var dessutom nästan med i något slags svartsjukedrama! Lite spännande, men det skedde såpass diskret så jag tror ingen märkte något.

Fredagsskoj

2011-01-28 @ 16:15:06 Tjöt Kommentera! (3)
Jaha, go vänner, då var det dags för lite fredagsskoj igen:

- Vilket djur är bäst på att lämna in tombrukar?

- Pantern!

Tors-dag

2011-01-27 @ 19:45:01 Tjöt Kommentera! (2)
Jag och Lina åkte till Skoghall förut och träffade familjen Björkman-Sonnö. Vi fikade, spelade Kinetec (?), Kristin och Figge blev klippta, vi sölade med frukt och blev nostalgiska medan vi läste gamla barnböcker.

Det va kul att träffa dom, och speciellt Casper som charmade oss alla så vi inte visste var vi skulle ta vägen.

Poser in action

Efteråt gick vi in på "apoteket" och handlade bra-å-ha-saker till morgondagens fest. Det vill säga öl. Sedan gick vi in på ICA och hittade något som lät jätteäckligt. Såpass äckligt att jag övertalade Lina att vi skulle köpa det:

Ja, nu har jag smakat på rövbetssalladen, och kan konstatera att det smakade precis som vilken rövbetssallad som helst. Fler smaktest utlovas.

Survivors

2011-01-27 @ 10:33:34 Partykaka Kommentera! (2)
Just det, vi överlevde Jakthornsgatans mörka våld igår. Vi trotsade allt och såg Lasermannen i vitögat, det vill säga vi gick ner till Bunkern trots alla skjutningar i området. Vi såg nog tre polisbilar cirkulera i centrum, så vi kände oss trygga och funderade på att be om skjuts till puben.

På Bunkern var det mer folk än någonsin och vi fick stå och häcka i Baren nästan hela kvällen. Där hamnade vi med en pratglad bartender som berättade allt om tv4:s skandalreportage och fejkade snöbollar i diverse frysar. Dessutom lyckades jag knipa en fajitarulle som de gjort men som ingen beställt. För 30 kr fick jag den största bunkernrulle jag någonsin sett, och tvingades dela med mig av hälften för att slippa slänga något.

I slutet av kvällen lyckades vi hitta en plats i en nersutten soffa. Där satt vi tills vi såg i kors av trötthet och beslutade oss för att gå hem i sena natten. Ja, nu visade sig ju klockan vara typ halv tio när vi gick hem, och inte halv ett som vi trodde. Men hem gick vi i minusgraderna de tio och skämdes.

Skoghall here I cöme

2011-01-27 @ 10:24:29 Tjöt Kommentera! (2)
Dagens uppdrag innefattar att träffa ett styck Kret och smygflörta med ett styck Casper "hemma" i Skoghall. 

Kreten och jag för 3 år sedan (ögonbryn är överskattat).

Skott in the hood

2011-01-26 @ 14:31:25 Tjöt Kommentera! (3)
Alltså, detta är ju skitläskigt:

Från: nwt.se

Jag och Lina som tänkte ta en bira på Bunkern ikväll, det ligger ju på just Jakthornsgatan! Ja, jag vet inte, vi får väl hoppas på det bästa. Eller så kanske vi åker in till stan istället.

Babbel

2011-01-25 @ 09:52:30 Tjöt Kommentera! (0)
Har tydligen hållt låda inatt så Lina fått ligga under täcket för att kunna sova. Hon berättade att jag snavvlade om något, och svarade sedan mig själv, fast med en annan röst. Låter skitläskigt. Dessvärre mindes hon inte vad jag pratade om, men å andra sidan är det kanske lika bra.

Igår hade jag sagt "Golf." Är lite nyfiken på om jag menade bilen eller sporten. Har inget att göra med något av det, så jag vet inte.

Liten röv?

2011-01-23 @ 15:28:02 Tjöt Kommentera! (3)
Köpte nya trosor sist jag va på stan. Kollade noga så det va rätt storlek, trodde jag. Tyckte de kände liite små när jag provade dem, men la inte så mycket tankar på det.

Och idag råkade jag slänga ett öga på storlekslappen- 4 storlekar mindre än va jag brukar ha! Haha! Eller säger man två? Jag vet, helt fel storlek är det iallafall. Men jag gillar läget och glider runt i dem som om det inte vore någon morgondag!

Tjo hombres

2011-01-23 @ 14:01:30 Tjöt Kommentera! (0)
Hade en riktigt trevlig kväll igår. Vi spelade spel och ölade lite tills klockan blev två-halv tre-nånting och jag kastade ut folket som var kvar.

Remi, Leif, Lina!

Emmy och Hanna!

Hugo!
Tack alla inblandade!

Comic SAAAANS

2011-01-23 @ 12:26:29 Pixelpix Kommentera! (0)
När datorn kom så använde jag mig ofta av fonten Comic Sans. Man kan säga att jag föråt mig på typsnittet genom hela högstadiet. Idag lägger alltid märke till fonten när jag ser den någonstans, och har massa fördomar till företag som använder sig av den på sina skyltar osv.

Finns tydligen fler som noterat detta:

Magi!

2011-01-22 @ 18:33:49 Pixelpix Kommentera! (4)
Lina har trollat lite mer med mitt hår:


Shit, nu kommer det folk. Spel- och ölkväll här hemma ikväll!

Knashand

2011-01-22 @ 16:04:41 Tjöt Kommentera! (1)
Stod som bäst och delade potatis när handen plötsligt låste sig i en knepig pose:

Kunde inte röra pekfingret eller tummen! Såg så stört ut så jag var tvungen att ta kort, och fnissande ringa mamma för att höra vad som kan ha hänt, och om det kunde bara livshotande. Det va det troligtvis inte, och jag fick höra anekdoter om fingrar och tår som pekat åt alla håll genom åren.

Nu har krampen släppt och jag kan återgå till potatisen.

Bildz

2011-01-21 @ 18:19:51 Pixelpix Kommentera! (2)
Några bilder från musikteaterprojektet finns nu på min bilddagbok, som ni kommer till genom att klicka på just "Bilder"!

Shoppingspree!

2011-01-21 @ 18:10:32 Tjöt Kommentera! (2)
Idag har jag rastat Lina minsann! I timmarna de fyra vandrade vi runt, vissa pingvinaktigare än andra, på stan. Jag hade stolleryck och shoppade tills plånboken grät och endorfinerna spelade harpa med varandra uppe i hjärnan. Förutom lunchsallad på Maché följde även dessa ting med hem:

- Två par svarta snortajta brallor
- En svart stickad kofta
- Hårsprej
- En grårandig tröja
- En marinblå skjorta
- 3-pack trosor
- En blå/vit-randig scarf/halsduk
- En hemlig (censurerad som ni ser) liten grej!

Ah, total lycka! Jag som aldrig hittar något fick släpa runt på kassar som aldrig förr! Gött i bött!

Igår

2011-01-21 @ 10:36:17 Pluggponny Kommentera! (1)
Igår hade vi två teaterföreställningar på en förskola på Hammarö. Jag var nervös och kissnödig hela morgonen, men det gick över förväntan och nervositeten la sig snabbt.

Kristin höll vid ett tillfälle upp ett litet paket (innehållandes kakor) och frågade publiken va de trodde paketet kunde innehålla:
"Kanske en cykel?!" föreslog Kristin.
"Neej! Det är för litet paket!"
tjoade barnen.
"Men kanske en häst då?!"
sa Kristin.
"Neej, den får inte plats!"
skrek barnen.
Sen hördes en liten stämma säga: "Men kanske en liten häst?"


Ska kirra fler bilder. Denna är råsnodd av Linda.
Barnen kallade mig "renen", fatter inte varför.

Äggspriment

2011-01-21 @ 10:23:42 Matprat Kommentera! (0)
Råkade ofrivilligt experimentera lite med mitt morgonägg förut. La i ägget i kastrullen med vatten, lät vattnet koka upp, drog ner til fyran och glödme sedan bort ägget. En halvtimme senare kom jag ihåg vad jag glömt och rusade till köket och spolade det stackars ägget i kallt vatten.

Men döm om min förvåning - ägget var ju perfekt! Ja vitan var liiite hård, men ingen fara. Jag trodde typ det skulle va grönt och stenhårt. Hah, det går inte att misslyckas med kokt ägg (så längeman kokar läänge).

Googlar man på "överkokt ägg", så kommer det upp massa random bilder som inte har så värst mycket med just överkokta ägg att göra:


Ah!

2011-01-19 @ 15:37:39 Tjöt Kommentera! (0)
Frysen är härmed avfrostad! Jippie! Har längtat i ett halvår efter att det ska bli kallt nog att frosta av frysen! Men så glömde jag bort det i december när det va som kallast, så idag fick jag improvisera och chansa.

Det blev succé.

hårig

2011-01-15 @ 14:28:38 Pixelpix Kommentera! (4)
Nyfärgad inviger jag härmed lördagen!

Assvårt att ta kort på håret så det skulle se bra ut, speciellt när batteriet skriker att det behöver bytas och paniken utbryter.

Lite mer naturligt än det skrikande gula jag gått med hela hösten. Håller på att spara ut håret, men jag inser att det måste klippas ändå, klippa och spara ut, det är vårens melodi!

Treevliig löördaag!

Känguru

2011-01-14 @ 14:54:47 Pluggponny Kommentera! (4)
Idag har vi pysslat med musikteaterprojektet i skolan. Det är en teaterföreställning vi ska hålla ute på en förskola nästa vecka!

Teatern är inspirerad av boken "Minus och stora världen" av Sven Nordqvist.

Jag spelar en känguru som håller i en frågesport, Kreten är huvurollen som fick namnet Milla och Linda spelar en knasig teletubbie! Andra karaktärer som syns är bl.a. superhjälte, talande träd, pingvin och troll!

Moff

2011-01-14 @ 07:38:37 Tjöt Kommentera! (4)
Gick upp en hel timme för tidigt idag. Så störande, och nu sitter jag och gäspar och vill somna om.

I am Jack's complete lack of surprise.

Fejsbook fungerar inte idag.

Höghus, låghus, dårhus

2011-01-13 @ 22:34:33 Familjeheter Kommentera! (0)
Sambon kom hem nu, nyopererad men med humorn i behåll. Eventuellt med lite hjälp av de smärtstillande vederbörande intagit:

 

Gött att vi både printscreenar, men bara den ena av oss orkar censurera våra efternamn. Hahaha!

Nolligt

2011-01-11 @ 14:43:08 Pixelpix Kommentera! (5)
Hittade min gamla nollningströja! Åh, så många kul minnen från nollningen! Såå kul, och jag fattar inte varför jag inte blev fadder året efter!

Diskriminering?

2011-01-11 @ 12:37:15 Pixelpix Kommentera! (4)
Spontant tänker jag att om det kommer någon rörelsehindrad för att besöka Fagottstreet så kommer denne få det lite bökigt att ta sig ur bilen efter att ha parkerat...

Färdigpusslad

2011-01-10 @ 12:50:09 Tjöt Kommentera! (2)
Klar med pusslet. 1000 bitar på mellan 7,5-8 timmar, missade precis brors tidsgränd på just 7,5. Tråkigt. Men vi ska byta pussel med varann (vi fick ett varsitt i julklapp), och då ska jag prova igen!

Såhär såg det ut i morse.

Kokos?

2011-01-10 @ 11:02:42 Pixelpix Kommentera! (0)
Vad har hänt med min kokosmjölk?

astma

2011-01-09 @ 00:00:13 Tjöt Kommentera! (0)
Insåg nyss varför min astamedicin aldrig hjälper - den expirade för 2 år sedan! Kanske kan va idé att kirra ny...

Lördagkväll

2011-01-08 @ 23:15:29 Tjöt Kommentera! (0)
Har Karlstad bestämt sig för att ställa in bussarna på grund av halka så får man roa sig bäst man kan. Hittills har jag tagit ett par bärs, pusslat (är snart klar, wohey!), sett lite grann på två filmer (Låt den rätte komma in och Brokeass mountain) (OBS! Ej "vuxenfilmer") och det senaste jag hittat på i min ensamhet:

Hittat den överstående skojjiga fejsbookappen! Nu va ju inte min första ever status så snitsig jag hade hoppats på, men ändå. Vad tusan gjorde jag uppe så tidigt, förresten? Det är ju ett mysterium i sig.

Man får inte roligare än man gör sig!

radoisång

2011-01-07 @ 16:13:24 Tjöt Kommentera! (4)
Hörde just en låt på radion:

Believe me when I say to you
I hope the Russians love their children too


Hehe.

fynd

2011-01-07 @ 14:26:24 Tjöt Kommentera! (8)
Varför gör man inte sånnahär fynd oftare?

En bortglömd sparbössa!

Har packat lite, skrivit essä, och är nu redo för nästa uppdrag:

Du kan va en tant!

Missat nyår!

2011-01-03 @ 19:36:04 Partykaka Kommentera! (0)
Har råglömt att skriva om nyår! Kan vara någon av två anledingar:
1. Jag har glömt kameran på feststället
2. Jag är säker på att jag hade en anledning till...
3. Just det, jag sitter med en essä från helvetet, så den tar typ upp all min tid.

Nåväl, nyår firades på Herrhagen hos Martin, tillsammans med Lina, Emmy och Hannill + några till.

Kvällen var förhållandevis lugn; folk kom och gick, grannarna surade och gnällde över för hög musik (ärligt talat, klockan var mellan 23-23.30 på nyårsafton...) och vi var nära att missa tolvslaget. Vips, så var klockan tio i tolv och vi slängde på tvn och korkade upp all skumpa vi kunde hitta.

Någon gång efter tolvslaget kände jag mig plötsligt för full och gick och la mig och sov ett tag (lite random, men det funkade). När jag vilat färdigt gick jag upp och socialiserade och mådde bra igen. Haha.

Inga skandaler, lite bakfylla.
hits