Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Skövde

2008-05-31 @ 15:34:32 Tjöt Kommentera! (0)
Saker jag glömt hittills:
- Mobilen (ligger i andra bilen)
- Örhängen
- Påsen jag hämtade hos Linas mamma med hårfärg i
- Hjärnan

Morgon startade med att Forrdens batteri gav upp utanför Kristin. Vi fick hjälp av mamma med startkablar, sen kom ytterligare 2 män och kikade på bilen som fortfarande vägrade starta. Vi tog Kristins Figges bil istället och blåste iväg. Vi rastade i Kristinehamn och åt matsäcken. Haha, en timmes bilfärd och vi va jättehungriga.

Resan gick smörtfritt och enda felet vi gjorde va att missa avfarten mor SKövde och vi hamnade nästan Skara istället. Men vi hittade en liten mysig skogsväg som vi åkte och tillslut va vi rätt.

Nu har jag fått håret färgat och klippt och Bengan och Lina är och hämtar upp Emmy och Svante vid tåget!

Bil!

2008-05-28 @ 20:19:02 Tjöt Kommentera! (2)
Woo "ny" bil imorrn!

Den är inte ny, men den är nyare än min nuvarande. Två yngre faktiskt.

Mammor

2008-05-25 @ 22:04:12 Tjöt Kommentera! (6)
Var in en sväng till Linas mamma förut. Hon bad mig komma in och vi delade minnen och politiska åsikter över en varsin kopp citruste. Vi skrattade och insåg att vi hade så mycket gemensamt att vi ska ta en fika nästa onsdag. Eller så sprang jag snabbt upp och plingade på, utbytte några snabba meningar och kutade tillbaka till bilen i min korta klänning. Hon såg söt ut idag, Linas mamma, hon var på gott humör och trevlig som vanligt. Men jag undrar om Lina hade lämnat rätt sak till mig att hämta? Det va en evulotion.. eh.. en 9% vit sak. Är det rätt?

Innan jag sprang runt på Norrstrand så var jag hos min söta mormor och fikade så jag nästan sprack. God hemmagjord tårta och mass kakor. Men jag missade tigerkakan, det hanns inte med. Bästaste mamma fick ett armband av mig och ett lipgloss jag fått med en tidning av Hennes. När mormor såg armbandet utbrst hon "Åh, vilken tur att det inte va jag som fick det där!" Mamma rädddade situationen genom att säga "Nej, det är kanske inte riktigt din stil?"

Ansikte

2008-05-22 @ 20:33:48 Tjöt Kommentera! (3)
Idag var jag på ansiktbehandling hos Suzie Pikant. När man kom dit fick man ställa av sig skorna och ta små vita tofflor på sig. Jag tog ett par, det va nog strlk 37 på dem för de va jättesmå. Men det vaför mkt folk där för att jag skulle vilja tjoa om det fanns andra storlekar än en. Sen gick jag upp på övervåning där de spelade lugn, vslappnande musik.

Jag fick peeling, mask och portömning bl.a. Ajaj, va det gjorde ont, trodde hon hade en liten nål som hon stack ner i varje por, så kändes det i alla fall. Jag låg och tänkte "undrar om det gör ondare att tatuera sig, eller så känns det nog ungefär såhär"

Efter vi va klara så visade hon mig hur man tar på i.d. makeup, frö jag sa att jag v skeptisk till det. Tyvärr lyckades hon inte övertyga mig, då jag tyckte hon tog en för mörk nyans och den täckte inte mina näsporer. Hon sa iochför sig att det kan va så att jag är lite röd och svullen efter behandlingen, och därför ser inte foundationen lika bra ut som den skulle gjort om några dagar. Mja, jag vet inte.

Hon fick mig att köpa en ny hudkärm igen, och hela kalaset gick på över 1000 spänn. Sen så råkade jag boka en ny tid. Eller nej, jag ska boka en ny. Hej och hå, stackars min plånbok. Men nu ska jag en gång för alla ta tag i huden och se hur bra den kan bli.

När jag kom hem och såg mig i spegeln, fick ajg syn på en stor snorbuse jag antagligen haft hängandes i näsan under hela behandlingen. Usch.

Underjordisk

2008-05-18 @ 21:33:27 Jag vill inte Kommentera! (4)
Vi väntade hela vintern/våren med att begrava pappa för "i slutet av maj är det ju varmt, soligt och fint ute" . Så otroligt komiskt att det snöade mer igår än vad det gjort på hela vintern. Syster Anna berättde att hon och hennes dotter gjorde en snögubbe imorse på tomten.

Vi stod i regnet under ett gäng paraplyer och huttrade och Lisa och Sylvia sänkte ner urnan i jorden. Vi glömde hålla en tyst minut, men det blev nog 20 tyst sekunder innan vi rundade av med "Näej, om vi skulle åka hem och ta lite kaffe?" Jag klämde fram ett tyst "Tjillevippen". Jag tänkte säga vila i frid, tack eller vad som helst. Men jag fick inte fram något. Utom det där ovannämnda. Pappas födelsedag och Eriks namnsdag är det idag dessutom.


Vila i frid. Tack för allt, pappa.

Golfsnö

2008-05-17 @ 19:26:09 Tjöt Kommentera! (0)
Förut snöade det. Snöflingorna var stora som golfbollar! Hoppas så det blir finare väder imorgon än vad det vart idag.

Dagens facit

2008-05-16 @ 15:40:33 Tjöt Kommentera! (2)
Ams:
Kom in på mötet och hon pratade om något ang a-kassa. Jag nämnde att jag inte har a-kassa och ho ntittade storögt på mig "Har du inte? Men då ska inte du va inskriven i jobbgaranti för ungdomar!" Så vi fick skriva ur mig och nomore money for Ida. I dörren ut mötte jag Pauline, hon såg het ut i kritstrecksrandig kavaj och matchande brallor. Jag belv sugen på Kahlùla (on har/hade en wowchar som hette så). Så jag drog i väg till sytemet och ångrade mig när jg kom in. Men så fick jag syn på en flaska med en elefant på, Am.. ngt hette den. Det smakar väl Bileys tänker jag. Jg betlde och slängde frm leget. Gubben i kassan kollade inte.
"Ska du inte se mitt leg?" sa jag nervöst.
 "Äsch." svarde han utan att titta.
Sen gick jag runt på stan utan att köpa något. Köpte efter ett tag 2 baguetter och körde hem.

Bilbesktning:
Bilprovaren såg snäll ut och bad nästan om ursäkt för att han fanns. Tyvärr bad han inte om ursäkt för att ge mig 4 fel på bilen. Den läckte ut kladdig olja under och va allmänt otrevlig. Jag har nu ringt min syster Anna och försökt få pappas gamla röda Ford. Så slipper jag betala för reparationer och dret för min gamla Corsa. Den är 20 år och behöver kanske somna in snart. Bilen raspar när jag bromsar. Dessutom råkade jg köra hela vägen hem, inklusive motorväg med handbromsen i. Hej och hå.

Kväll:
Detta kan inte ses som ett facit då kvällen inte är här än. Men vi ska till mamma och äta och dricka gott tillsammans med syster Lisa som bilar upp för tillfället.

Värderad

2008-05-16 @ 08:09:31 Tjöt Kommentera! (6)

15282-133

Det va inte så mycket. Jag vet inte vad de går på, är det namnet eller är det hur myucket man skrivit, eller kanske kvalitet på det som blir skrivet?

image134
haha!

hej!

2008-05-16 @ 08:00:27 Tjöt Kommentera! (0)
Det är inte klokt vad jag är dålig på att blogga. En uppdatering i veckan duger inte. När jag jobbr funderar jag ut massa spännande saker att skriva. TIllexempel hde jg tänkt mig ett väder-inlägg med rubriken "Och dom lurade oss alla", angående att alla meterologer sa att det skulle bli kallt och mulet på måndag när det i själva verket blev tokvarmt. Men det sållades bort, och tur va kanske det. Vem bryr sig egentligen?

Idag ska jag på AMS kl 10. Sen ska jag besikta bilen 13.20.

Sist jag va på bilprovning satt jag och va småarg på pappa. Han hade inte hört av sig och jag fick inte tag i honom. När det va 5 min kvar innan min tid var satt ringde han, men jag svarade inte. Idag kommer han inte heller vara med, men jag kommer inte vara arg den här gången. Mamma följer med eftersom jag är osäker på hur man gör och var det är. Hon är en klippa!

Det är jordfästning/urnsättning på söndag. 18 maj, då pappa skulle fyllt 58.

Grattis!

2008-05-11 @ 13:32:22 Tjöt Kommentera! (2)
Idag firar vi ett gäng folk, men jag tänker bar nämna de två närmaste:

  • Lillebror Erik fyller systembolag, 20 bast! Woo, gött mos då kan han köpa ut öl till mig så jag slippe röra mig. Eller så. Eh?
  • Goa söta Emelie fyller 23! Wohoo, undrar hur hon ska fira. Jag har inte ens skickat ett grattissms. Än.

Grattis til er!
image132

Freitag

2008-05-09 @ 09:38:28 Tjöt Kommentera! (2)
En liten fågel sa att det va grillfest ikväll, vi får se om jag och Erik joinar upp. Jag jobbar 11-17.30, lite dryg tid då hela dagen försvinner.

Det är gött att jobb om dagarna, man är ute nästan hela tiden utom när det är lunch och vila. Igår var jag inne 1½ timme på hela dagen. Skönt att vara ute. Men jag tror jg tog i lite när jag köpte kräm med spf 50.. har märkt att barnen använder spf 30, och de har nog känsligare hud än mig.
"Du kommer bli blekare ju mer du är ute i sommar med den där krämen" sa Erik.

Hit eller miss?

2008-05-08 @ 20:38:13 Tjöt Kommentera! (4)
[bild]

Bilden föreställer min mun och en daim. Daimens smak är "Forest fruit".

Jag gick genom affären och mina ögon drogs mot pelaren med säsongens Daimsmak.

Mitt omdöme:
Choklad och bär passar inte ihop i detta fallet. Det smakar blåbär.
Betyg: 2 (det är ju iallafall Daim)

Så ha inte bråttom med att köpa denna chokladbit, men MEN om du gör det låt mig gärna höra vad DU tycker. Hit eller miss, ris eller ros, smek eller pisk, hiss eller diss? Har ni redan provat den vill jag absolut höra omdöme och betyg.

Ja men skål då?

Sträck

2008-05-07 @ 20:06:06 Tjöt Kommentera! (0)
Jag stod i duschen förut och såg en schampooflaska bakom tvättmaskinen. Räckte mig efter den och sträckte mig i nacken. Tror jag iallafall, för det gör jätteont och jag försöker massera bort det. Snacka om otränad.

Idag har jg införskaffat mig solskydd både till ansiktet och kroppen. Dyrt, men nödvändigt med det här vädret. Erik tror det är bluff och båg. Jag tar det säkra före det osäkra och hoppar på antisolbrändtåget!  Har för övrigt varit ute i ca sju timmar idag utan solskydd. Hoppas jag inte blir en kräfta.

Skavsår

2008-05-04 @ 17:32:16 Partykaka Kommentera! (0)
Jag gick en halvmil i högklackat igår. Jag har två riktigt präktiga skavsår på hälarna och fina blåsor under fötterna. Gick mest i bara strumpbyxorna, för jag hade så ont, så mina fötter va kolsvarta igår när jag kom hem.
"Ska du ha dom där fötterna i våra vita lakan?!" sa Erik hysteriskt. Det skulle jag.

Vi hamnade i skogen någonstans på Nolgård. Jag va glad för jag fick mig en egen chipspåse som jag trevligt bjöd alla som kom i min väg på. En snubbe babblade poliktik och sa med jämna mellanrum att han inte tyckte det passade sig att man pratade politik på en fest. Jag sa "Du vet att det är bara du som pratar politik hela tiden va?" Han skämdes och gick.


Jag har lagt in lite bilder på bilddagboken, kolla om du vill  här
hits