Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Parta eller inte parta?

2008-04-30 @ 20:10:52 Partykaka Kommentera! (6)
Folk är inte partysugna idag alltså. Än sålänge har 7 st hoppat av. Hopps några dyker upp, än då länge är vi 3, haha. Jag ska hämta upp Lina och Emmy, så det blir vi 5 iallfall! Och jag tror en hög till kommer komma! Woo det blir nog skojskoj även fast vi kommer sakna vissa här.

/Party on Wayne

Tröttsam blogg

2008-04-29 @ 12:44:43 Tjöt Kommentera! (2)
Kom nyss på att jag är duktigt trött på min blogg design. Ska nog med lilelbrors hjälp fixa den redigt ny och fräsch lagom till sommaren. Sommarlovet vill jag skriva, men det känns förlegat och uråldrigt eftersom jag inte har lov längre.

Saknar skolan. Då hade man lov. Och då kunde man fjanta runt med Lina hela dagarna och åka Stocka genom korridorerna så lärare och elever fick kasta sig för att inte bli krossde av oss och vår åkmaskin. Det va tider det. Innan man hade egen lägenhet och jobb. Innan man fick köpa öl själv och innan körkort och bil. Innan räkningar, matköp och tvlicense. Folköl och dunkdunka, bandy, baciller och broms.

Hurtigt ledig

2008-04-28 @ 18:18:39 Tjöt Kommentera! (0)
Skön dag idag. Jag och Erik drog till bolaget vid halv tolv och inhandlade valborgsdrycker. Efter det gick jag in och köpte en stor ram på Obs. Kollde först Gallerix, men där skulle jag få ge nästan 500:- för en ram som kostade 200:- på Obs.

Sen gick vi till Subway och tjackade varsin stor baguette, och åkte sen till Skutberget och satte oss där på en klippa och käkade. Det va varmt och det fläktade gött från det stora havet. Havet Vänern. Vi åt och åt och båda hade stark sås, men inget att dricka, stackars oss.

Sen tog vi en promenad genom skogarna och råkade hamn på nakenbadet. Turligt nog var det inga badgäster där.

När vi kom hem ramade jag in min nyinköpta Beatles @ Abbey Road-affisch. Den ser helläcker ut, men ni får inte se förrän 1 maj då jag lägger över bilderna. (andra datorn tar ca 4 timmar på sig att va trevlig nog att inte stänga av sig va 3e min.)

Finmiddag

2008-04-26 @ 22:07:44 Tjöt Kommentera! (6)
Igår bjöds det på finmiddag här hemma. Jag kallade det för en "tack för hjälpen med flytten"-middag. Ja vi flyttade visserligen 1 februari, men bättre sent än aldrig. Erik och mamma var aftonens gäster, vi har för litet för att kunna bjuda fler än två i taget. Vi hade slagit på fint med vitlöksmarinerad, grillad fläskfilé och potatisgratäng och sallad med allt möjligt i, framför allt mycket äpple. Jag råkade ha i två stora gröna sura äpplen. Men det blev gott. Vi hade även lite painriche och vindruvor.

Efterrätten bestod av glass, hallon, maränger och kolasås. Kolasåsen kunde vi dock ha skippat, den gjorde sig inte riktigt. Jag hde även köpt kakor med vit choklad och tranbär som jag glömde bjuda på.

Kvart i sex ekot

2008-04-23 @ 17:58:52 Tjöt Kommentera! (0)
Igår gjorde jag något djärvt och köpte ett par Eccoskor. Jag ville ha något som va lite skönare att promenera i än converse. Jag lyckades och är helnöjd.

Idag drog jag på morgonen till tandläkaren, hon såg ingen förändring sen sist, det är lite kul eftersom det va 4 år sedan sist.


Eftermiddagen har jag spenderat med Anna, vi promenerade på stan och jag fick henne att köpa likadana skor som jag har! Sen satte vi oss vid Prmen och myste med varsin glass, jag tog Creme de Mascarpone och mint med chokladbitar i. Massa mys och bröllopssnack, eftersom hon snart ska gifta sig. Alla är så vuxna, hej och hå.

Pust. Mätt.

2008-04-19 @ 19:55:33 Matprat Kommentera! (1)
Mycket god mat för mig de senaste två dagarna. Nyss hemkommen är jag just nu från Alfies i storstaden. Jag åt "Köttets lustar" Vilket är kycklingfilé och champinjoner i portvinsås, fläskfilé i bearnaisesås och oxfilé i pepparsås(tror jag det va). Till detta valde jag pommes. Efteråt blev det vaniljglass med varma hjortron. Mums!

Igår morse gick jag upp kl 6 och duschade, då va Erik redan uppe och grejade i köket bakom lyckta dörrar. När jag va färdig i badrummet knatade jag ut i köket och möttes av ett köksbord med scones, ost, marmelad och kaffe! Wiiie! Jag blev jätteglad och vi satt där runt halv sju och åt frukost tillsammans, efteråt åkte jag till jobbet och Erik satte sig vid datorn och grejade. Han som är arbetslös brukar ju ligga och dra sig till tio eller så annars. Gulligt gjort!!

Skoho

2008-04-18 @ 19:04:26 Pixelpix Kommentera! (5)
Här är en bild på mina skor. Är de omoderna?
image131

Jaa!!

2008-04-18 @ 17:24:13 Tjöt Kommentera! (5)
Jag har glömt att berätta att jag förra veckan fick ett jättebra brev! Läs det så förstår ni:
image130

Wohoo! Ingen bröstcancer!!

Tyvärr får jag leva med min cysta, och den gör ont, men är ofarlig så de vill inte ta bort den. Jäddra bôbber.

Kändisval

2008-04-14 @ 13:50:20 Tjöt Kommentera! (9)
Nästan alla par har en mer eller
mindre seriös överenskommelse om vilken kändis man får ligga med OM man skulle få den otrolig chansen. Jag är nyfiken på vem DU och din partner får gå loss på om tillfälle skulle ges.

Min Erik har valt Liz Hurley


Jag velade fram och tillbaka och visste inte vem jag skulle välja i denna viktiga fråga. Jag gick igenom såväl Brad Pitt, Björn Kjellman och funderade även på Felix Herngren en stund. Men så kom jag på det. Det var inte Johnny Depp, även om han är galet sexig som pirat. Jag valde en mer i min ålder, som jag suktat lite i hemlighet år i ca 10 år. Justin Timberlake! När jag gick i högstadiet låg inte N Sync lika högt upp på min lista som Backstreet Boys och Five, men de fanns där och jag köpte åtminstone en skiva. I gymnasiet ägnade jag mig inte ett ögonkast åt Justin, och när Lina lyckligt berättade att hon köpt hann skiva va jag inte imponerad. Men nu när han gjort comeback (eller ja, det vet jag inte han kasnke alltid vart med utan att jag märkt det?) nu är han en riktig liten läckerbit.
image129


Berätta nu vem du har/skulle kunna tänka dig att välja!

Toxic waste

2008-04-11 @ 11:23:39 Pixelpix Kommentera! (0)
image127

Godmorgon!

Sommaren

2008-04-10 @ 17:10:44 Jag vill inte Kommentera! (6)
Sommaren kommer att för mig äga rum i Karlskoga. en trevig stad alldeles för långt bort, men ändå för nära för att man ska flytta dit bara för att jobba.

Sommaren för Erik ska äga rum i Töcksfors. Liten håla alldeles för långt bort för att pendla, men för nära för att flytta till en lägenhet där.

Ida: Kundtjänstmedarbetare, kommunikatör, Transcom

Erik: Kalkonslaktare, Norge.

hej, Jesus!

När de ringde så var det ett okännt nummer och jag blev rädd och svarade inte. Sen lyssnade jag av teelfonsvararen och de berättade att de tänkte ge mig sommarjobb. Jag lev då lite panikslagen och sprang ut med telefonen i jackfickan i hallen. Vet inte riktigt varför. Tror det var för att kunna skylla på att jag inte hört telefonen, om de ringer igen. Ringde mamma och vi försökte komma på någon bra lögn, men det slutadfe med att ärlighet varar längst. Jag ringde upp och blev erbjuden jobb.

Tror inte jag kommer se Erik så mycket i sommar. Två helger i månaden ungefär.

Soft helg

2008-04-10 @ 16:18:07 Tjöt Kommentera! (2)
I lördags va jag och mamma och ölade på Skoghalls hetaste place Softbar.

Det började med att en av pappas närmaste vänner fick mig att gråta när han pratade minnen.  När jag gick på toa så passade han på att råka dricka upp min öl så mamma fick honom att köpa en ny. Sen satte sig en gubbe hos oss och frågade mig om mmma hade någon älskling. Det hade hon och han blev sur eller bitter. Mot slutet av kvällen så kom en trevlig tant till bordet. Trodde jag. Hon lärde mig en hel del faktiskt:

 • Jag har en bra personlighet men jag är så fruktanvärt vidrig i min jätteäckliga fula piercing att jag aldrig någonsin kommer få något enda jobb jag vill ha pga av den.
 • Hon skulle aldrig anställa mig (hon hade vart personalchef), eftersom jag skulle skrämma bort alla kunder med den där "grejen" i ansiktet
 • Jag vet inte vem jag är, och så länge jag har "den där" i näsan så kommer jag heller aldrig hitta mig själv. Det är nämligen så att jag lever ut någonting, det är något jag måste uttrycka eftersom jag har en så vedervärdig äcklig sak i ansiktet, och därför kommer jag aldrig hitta mitt riktiga jag (så länge jag har piercingen där
Jag blev så paff, att en vuxen kvinna sitter och bara trycker ner en i skiten bara sådär. Och bakom henne stod hennes dotter eller något i mion ålder och sa:
"Jag håller med, jag älskar dig som person, men jag tycker inte om det du har i näsan"(eller ngt sånt, hade hur som helst inte sagt ett ord till henne på hela kvällen.)
Jag blev så ställd att jag knappt fick fram ett ord. Fick ur mig något att jag kanske har hittat mig själv, kanske är därför jag haft den här jäkla "grejen" i näsan i 5 år. Försökte också säga att jag ser det som ett örhänge ungefär, lika "äckligt" och "vulgärt". Och något om ytlighet också. Men mest sa jag ingenting utan va förvånans värt trevlig mot kärringen. Mamma käftade emot, och lika så en kökspersonal på ett av dagisen där jag jobbat. De va skitarga och det slutade med att vi drog därifrån.

Biatch.

Long time, no blogg

2008-04-10 @ 16:05:28 Tjöt Kommentera! (2)
Dagarna har gått och inga blogginlägg har kommit till. Det beror enbart och envädligt av en anledning; vi lånade ju en dator av en kompis till Erik, på denna dator kunde vi spela! Wohoo, tänkte vi och satte igång Wow igen. Så här sitter man och spelar istället för att göra nyttiga saker.

Saker jag borde göra istället för att spela:
 • Fota
 • Skriva på bloggen
 • Titta på bilddagboken
 • Lägga in bilder på bloggen och bdb
 • Ragga besökare till bloggen
 • Söka jobb
 • Städa överallt
Funderar ibland på att göra en tröja med min bloggadress på. Vet inte varför jag är så hysterisk när det gäller besökare.  Någon anledning finns säkert. Jag vill vara bättre än Lina. Hon har många besökare. Cooling där.

Jag skulle faktsikt lägga in ett nostalgi kort, tillägnat mina helsyskon. Det föreställer en gul chipsskål (som egentligen är en vispskål), en brunbeige skål, en påse dillchipd och en påse dilldipp och en gräddfil. Det är minnen för oss hos pappa. Alltid samma skålar, alltid samma chips och dipp. Aww. Iallafall så när jag skulle göra det så krånglade jag och bytte till den gamla datorn och kopplade och härjade. Det gick att starta datorn, sen la den av. Den är för tölig, det går inte att göra något. Man måste starta den några gånger innan den går igång på riktigt.

Mitt hår är urtvättat. Jag borde färga om det. Jaja, mycket man borde.

Nya barn!

2008-04-05 @ 17:26:29 Tjöt Kommentera! (0)
Grattis Henrik och Angelika till den nya lilla skrutten!

Tror hon skulle heta Anthea, eller Atena, eller något annat mytoligiskt som går bra ihop med Maximus.

Moget

2008-04-04 @ 16:41:07 Tjöt Kommentera! (1)
Jag gjorde nyss något väldigt mnoget. Det ultimata vuxentestet.

Jag deklarerade. Testade något nytt i år och tog det över telefon. Pengarna innan midsommar, yes! Storstan here I come!

Tyvärr så såg jag nyss att jag har angett fel konto, dvs det bankkonto som jag just sagt upp. Bra drag där.

Igår

2008-04-04 @ 16:39:33 Tjöt Kommentera! (1)
Det är sommar i Karlskoga, var min första tanke när jag rullade in i det lilla samhället i min kalsongblå bil. Folk gick i linnen och kortbyxor, medan jag satt i vinterjacka och flåsade i bilen med radio Örebro i högtalarna.

Vi satt i den lilla receptionen och väntade under pinsam tystnad. Jag satt och smygkikade på vilka som tyckte det va jobbigast. Det va nog de som inte hade sittplatser, för de skruvade nervöst på sig. Sen blev vi inledda i ett stort rum där vi placerades runt ett stort ovalt bord. Sen gick handledaren ut ur rummet och vi satt återigen med den där tystnaden. Jag satt och noterade att tjejen snett mittemot såg nästan exakt ut som Scarlet Johansson och hon som satt mittemot mig hade svarta korta dreads och en rutig kavaj. Såg faktiskt ut som Kristin bakifrån. När hon kom tillbaka va det en timmes lång föreläsning om företaget, sen fick vi sitta bredvid sånna som jobbade där och tjuvlyssna på samtal som kom in. Jag tyckte det verkade dretsvårt. Efter det va det intervju och jag kände att jag kom så himla bra överens med gruppchefen, så jag tror jag får jobbet. Vill inte ha det. Tölitt att sitta inne hela sommaren och missa all sol.

Sen fick vi lyssna på fler samtal och då ringde en bitter gubbe som skällde ut flickstackarn och berättade hur dålig svensk tv är. (det började med att han skulle klaga över att han hade fått så dyr räkning tror jag)"Det är alldeles för mycket amerikansk! Det rä groteskt! jag ska säga dig att jag har bott överallt i Europa, och inget land har så dålig tv som Sverige! Spanien- dom gör bra filmer dom! Och Frankrike- också jättebra filmer! Och de italienska showerna, they are fabilous!" Han va arg och skällde som bara den, tyvärr fick jag inte veta hur det slutade för jag va tvungen att gå.

Sen fick vi ett papper med massa ord på som vi skulle stava rätt till. Kanske inte märks på bloggen, frö jag skriver så fort och slarvigt, men jag är en jäkel på rättstavning. Jag hakade bara upp mig på ordet bransch. Är lite osäker hur det stavas, men jag chansade på b-r-a-n-c-s-h.

Sen va det mattefrågor, men det va inte så vidare svårt eftersom vi fick använda miniräknare.

Sen va det ett minnestest, vi fick läsa en text och sen få frågor på det vi läst.

Och sen åkte jag hem.

nästan vecka ringer de till de som fått jobbet, och mailar de som inte fått det. Jag önskar mig ett mail.  Hon berättade att när man börjar så går man först en utbildning på två-tre veckor
"Den är skittråkig och seg"
sa hon ärligt. Jippie! tänkte alla och grät inombords.

Hår på stan

2008-04-03 @ 19:24:59 Pixelpix Kommentera! (3)
image126
Såhär ser mitt hår ut egentligen. Knepigt att min kamera tror att det är rött.
Och såhär ser jag ut när jag är ett bös på stan
.

Karlskoga

2008-04-03 @ 10:40:12 Tjöt Kommentera! (5)
Idag ska jag helt på egen hand ta mig till Karlskoga med bil. Jag har fått vssa riktmärken att gå efter

 • När jag ser Boda borg så närmar det sig
 • Kommer jag itll en stor rondell har jag åkt för långt
 • Sväng inte, kör bara rakt!

Jag är inte så nervös än, undrar varför. Jag blir nog det när jag sitter i bilen och inser att jag inte vet var jag är. Kör man igenom Kristinehamn, eller kommer jag åka fel? jag minns inte.

Erik har dragit iväg på jobbsökardagen på ams. Första gången ams erbjuder något för honom att komma på, och det lyckas vara precis på den här dagen när jag behöver honom som medpassagerare och lokalsinne/gps. Fint det.

Bloggigt?

2008-04-01 @ 14:17:23 Tjöt Kommentera! (1)
Igår fungerade inte blogg men ändå lyckades 17 pers knalla in på min blogg och spana.

Efter min andliga upplevelse så hade jag igår beslutat att ta tag i mina tänder och dra mig till tandläkaren. Dessvärre blev hon sjuk idag så jag fick lov att boka om.

jag hade något råviktigt att berätta om men allt är glömt och borttappat.

Jag kan däremot minnas att jag har köpt inte mindre än 2 hela nya par skor. Röda och blåa. Lite chickt sådär, eller jätteute. Vad vet jag om mode? Dom är blanka och har träklack. De röda är alldeles för stora, så jag får proffs hjälp av Emelie att fixa det med sulor och geléinlägg. Gött mos, Rune.
hits