Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Grillpremiär och helgrapport!

2012-03-18 @ 19:55:59 Tjöt Kommentera! (3)
Snabbresumé av helgen:
Fredag: Spelade badminton med Martin, fick inte bara storstryk, utan även våldsam tränignsvärk. Drack en öl på kvällen men kunde knappt lyfta glaset.

Lördag: Lugn dag, och när kvällen kom slaskade jag på lite smink och någon gammal tröja jag hade glömt att jag hade och begav mig till Gruvolyckan. Där hade Peter och Regina fest! Kul att träffa dom igen, var tooklängesen. Klockan hann knappt slå midnatt innan jag och Lina planerade hemresa. Vi var trötta och "inte 20 längre".

Söndag: Min kropp misstog mitt sansade alkoholintag för råfylla och tilldelade mig en kraftig baksmälla. Så kraftig att jag spydde! Fyfan, det gör ju jag aldrig. Martin hade ölat på hockeyn, så han var lite seg också och vi kände oss som dåliga föräldrar som knappt orkade med Tuva. Men hon skrattade och sparkade på oss när hon fick ligga i vår säng medan vi försökte vila.

Dagen var solig och fin så vi inspirerades till städning, så balkongen fick sig en vårputsning. Bord torkades och golv sopades. Vi fick upp dynorna från källaren och slog till och med till med grillpremiären!

Glada dagar

2012-03-16 @ 11:56:10 Tjöt Kommentera! (3)
Fick tillbaka en skoluppgift igår, och det gick bättre än väntat! Blev så glad att jag gjorde piruetter! Martin grattade genom att svänga ihop en äppelpaj kl åtta på kvällen som vi mumsade i oss! Ja, inte allt, lite har vi tills idag! Jippie och tjoho!

Imorgon är det eventuellt fest hos Pubis och Reggis. Eller Peter och Regina som de ju faktiskt heter.

Hemtentan är strax klar, mina linser har kommit och Tuva har fått en tand. Bara glada dagar, som ni hör!

Linda?

2012-03-04 @ 19:40:17 Tjöt Kommentera! (5)
Det ringde just en tant.
Jag: -Hallå det är Ida.
Tant: -Är det Linda?
-Nej, Ida.
-Ja, Linda, ja. Hej, det är mormor!
-Nej, men du har nog ringt fel...
-Är det inte Linda?
-Nej...
-Nähä... Då ber jag om ursäkt.
-Ja, det är ingen fara... Hejdå!
-Hejdå!


Nu ringer hon igen. Jag svarar inte.

Nu har jag fått ett telefonmeddelande. Bäst att lyssna, och filma.

Har vad kommit fram?! Ska jag ringa upp och låtsas vara Linda? Undrar den stackars mormodern varför det otacksamma barnbarnet aldrig ringer upp eller svarar när hon ringer? Aw...

Den lilla miljövetaren som inget vet

2012-03-02 @ 17:24:18 Tjöt Kommentera! (7)
Vill ju gärna vara miljömedveten och tänka på det här med global hållbarhet osv. Men så kom jag plötsligt på en sak; vad slänger man i "hushållssoporna"?

Plast från äggförpackning - NEJ
Äggförpackning - NEJ
Skinn från falukorv - OSÄKERT
Tuggummi - OSÄKERT
Kaffepaket - NEJ
Kaffefilter - NEJ
Glödlampor - NEJ
Batterier - NEJ

Frågade svärfar igår, och han kunde bara komma på tuggummi. Så, en hel påse med tuggummi? Var ska man förresten slänga glödlampor?

Någon som vet, eller måste jag googla?!

Skola

2012-03-01 @ 14:10:32 Pluggponny Kommentera! (2)
Det har varit en hel del att göra i skolan på sistone, men nu är det lite lugnare en liten stund.

I tisdag var det utedag, och det var meningen att vi skulle göra olika saker i snö. Men snön lyste med sin frånvaro, så vi fick improvisera.

Iståg

Hoppade på olika sätt, och mätte

Hade, och har lite fortfarande värk i fotlederna och knäna efter den där hoppgrejen. Indianhopp, jämfota, ett ben, baklänges... är visst lite för gammal för sånt.

Igår skulle vi göra egna geobräden, och jag spikade på för glatta livet. Det läraren sa var att vi skulle vara noga med att inte spika igenom. Tre av mina spikar råkade på något mystigt sätt gå igenom träet. Kan tycka att den blev lite i spretigaste laget, dessutom:

hits