Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Blönd

2010-07-31 @ 12:24:56 Pixelpix Kommentera! (0)
Är sugen på att färga håret idag. Lina vill gärna hjälpa till, men jag kan inte hålla mig, tror jag. Svårt att bleka själv, dock. Kanske kan jag göra lite bara?

Lill-Kaka fyra år tidigare.

Årstid?

2010-07-30 @ 16:25:56 Tjöt Kommentera! (0)
Erik skulle förklara något nyss:

"Det var ju där vi satt i somras."

I somras?! Okej, näst sista juli är...? Höst? Tidig vinter? Erik förklarar detta med att när det regnar så mycket som det gör idag förtjänar inte vädret att kalla sig sommar.

Ida och regnet.

Mio, inte min Mio

2010-07-29 @ 23:57:17 Tjöt Kommentera! (4)
Säga vad man vill om Astrid Lindgrens filmer, men oftast är de bra. De är mysiga och man blir nostalgisk och känner att man minsann har barnasinnet kvar! Men så ikväll så såg jag och Erik Mio min Mio. Vi hade både sett den åtmintsone en gång tidigare, men det va längesen.

Hur som helst; den är riktigt kass! (Det som förhöjer stämningen något är naturligtvis att tänka att Jum-Jum några år senare blev Batman, och way cooler then prins Mio!)


Som rubriken säger: Mio, inte min Mio.

Ingen vanlig dag?

2010-07-29 @ 19:34:29 Tjöt Kommentera! (2)
Verkar inte ha varit en vanlig dag om man ser till kommentarer på bloggen. Vad har hänt? Den måste ha slumpats fram otaliga gånger just idag, och några kommenterar och andra låter bli.

Jag blev förut akut uttråkad och bestämde mig således att fara till bergvik. Det är riktigt jävla regnigt idag, och eftersom det varit soligt några dagar så kunde jag redan innan jag åkte förutspå att ungefär hela Karlstad tar tillfället i akt att åka och shoppa loss!

När jag började åkte i spöregnet ångrade jag mig bittert. Satt och tänkte "Vad skulle jag ut och göra?". På Bergviksparkeringen glömde jag bort hur man parkerar och ställde mig snett och vindt mellan två bilar. Travade runt där inne sen bland svenska barnfamiljer och en himla massa norrmän. Folk överallt, rea överallt, och totalt osug på att köpa. Gick runt i en affär och höll i fina örhängen och en brosch. Kändes otippat men hippt och ungdomligt med en döskallebrosch. Det slutade med att jag hängde tillbaka smyckena och traskade vidare.

Det slutade med att jag gick till bolaget och köpte två kassar bärs. Gött mos.

Men tjoho

2010-07-29 @ 19:26:50 Tjöt Kommentera! (1)
Läste lite om att i Båstad har man nu förbjudit det här med att spruta champagne. Kanon men då har ungdomarna (?) kommit på en annan sak; nämligen det som kommit att kallas "vaskning". De beställer 2 champagneflarror och ber personalen hälla ut den ena i vasken. Ett fint sätt att visa att man har pengar.

Varför gör dessa människor på detta viset?

Ja, om du frågar mig så skulle jag säga att det beror på dålig uppfostran tillsammans med att dessa har fått alldeles för mycket pengar. Antagligen har de inte heller arbetat (hårt) för att få stålarna, för jag skulle gissa att de då hade haft mer respekt för dem.

Men om du frågar, ptja, säg till exempel Hammarösonen Weimers så är det sossarnas fel.

"Därtill tyckte de (vänstern? min anm.) att Gudrun Schymans pengagrill i Almedalen var ett genialt PR-drag. Är det inte precis samma beteende? Att slänga, bränna, hälla ut och slösa för att få uppmärksamhet."


Pinsamt. Både Charlie och Gudrun. Nuff said.
Källa.


Altså jag vill egentligen inte skriva om politik, för jag tycker egentligen det är rätt tråkigt. Men när jag läste detta så kände jag bara att jag måste delge det med er. Det är bara så dumt.

Lajk

2010-07-29 @ 14:49:57 Pixelpix Kommentera! (4)


Jag vet inte, jag fann det roligt.

Legendary

2010-07-29 @ 12:29:27 Videokaka Kommentera! (1)

Just.in.

2010-07-28 @ 13:37:50 Tjöt Kommentera! (5)
Har suttit i över en kvart och läst och googlat angående Justin Timberlakes längd. Känns himla givande.

(Han är ca 180!)

Blondiner

2010-07-28 @ 12:05:06 Pixelpix Kommentera! (2)


 


Aftonbladet när det är som bäst. Den där listan, skulle den gälla alltså bara blondiner? Inte varje tjej? Right. Nästa fråga är ju om vi snackar färgade blondiner, eller äkta vara? (Jag är förresten, för tillfället både ock. Haha! Både äkta och färgad!)

hemlighet

2010-07-28 @ 11:58:12 Tjöt Kommentera! (0)

Hörde just något av Jonas Gardell (från Skansen, igår), angående hemligheten bakom ett långt förhållande:

"Ett förhållande ska inte byggas på något så bräckligt som kärlek. Ett förhållande ska byggas på skuld och hållhakar!"


Haha!

Vildmarksliv

2010-07-28 @ 10:44:47 Tjöt Kommentera! (0)
Känns lite som att bo i vildmarken. Eller som att vara på festival. Vi har nämligen inget varmvatten. Det har varit borta i 24 timmar nu. Vet inte vart det tagit vägen, ingen som berättat att de skulle ta bort det. En granne tjoade på mig och frågade om jag visste något om vattnet, men det gjorde jag inte. Så det är nog borta i hela huset.

Duscha? Diska? Äh, skippar det.

Nästan!

2010-07-27 @ 21:42:53 Tjöt Kommentera! (7)
Tryck på uppdatera, så ser ni den nu nästan färdiga designen! Vad tycks?

Skrik ut era åsikter, bra som dåliga!!

Jeg går på tur

2010-07-27 @ 18:18:19 Tjöt Kommentera! (6)
Starcraft II kom idag och Erik är överförtjust. Så till den milda grad att han mer elle rmindre förpassade mig från lägenheten förut. Jag hade inget emot att gå iväg ett tag, så jag tog en go prommis till Alster. Där gick jag vilse ett tag innan jag hittade till strandbadet. Kände mig som en fluktare där jag stod i skogen och tittade på badarna och syldyrkarna. Det fanns små konstiga tegelhus i skogen med stort tak och betonggolv. Någon som vet vad det är för något?

Min lilla tur blev en ensampromenad på nästan 2 timmar. Gött mos, eller!

Åkte och handlade tidigare idag, när jag kom hem hade jag fått sms där Lina undrade om vi idag skulle ta handlingen vi pratat om. Så jag ska göra återbesök på Willys (eller var hon nu vill åka) och göra dagens goda gärning. Det är väl ingen god gärning att göra som det va sagt, men ja.. äh, jag ska till affären! Tjohoo!

Har även våttorkat köket, badrummet (inklusive alla speglar!) och dammat vardagsrummet. dessutom passade vi idag på att panta (130 burkar btw, så det var på tiden) och slänga gammal elektronik, kartonger och tidningar. Så gött att ha det gjort, nu kan Erik spela med gott samvete!

Bloggat

2010-07-25 @ 22:15:58 Tjöt Kommentera! (4)
Lillebror: - Har Lisa ringt dig?
Jag: - Näej, vadårå?
- Nej, vill hon säga får hon göra det själv.
- Är hon med barn?
- Nej...
- Ska de gifta sig? Köpa hus?!
- Nej, nej, det var inget sånt. Jag tyckte hon skulle ringa dig och berätta, men då sa hon "Näej, då bloggar hon bara om det!"

tänkte...

2010-07-24 @ 13:48:11 Pixelpix Kommentera! (4)
Tänkte köpa den gamla favoriten Postman Pat, eller Postis Per som han heter på svenska. Men så kände jag någonstans att de verkligen tar överpris på Elgiganten.

Vill du ändå köpa, klicka HÄR.

Hehe

2010-07-24 @ 11:30:33 Tjöt Kommentera! (0)
Okej, okej, jag ska sluta skriva om Lady Popular, men jag måste bara delge detta; de har en tävling i helgen som går ut på att man chattar i LP-chatrummet, och admin har förbestämt 10 klockslag. Den som skriver ngt i chatten närmast detta klockslag vinner ett antal diamanter (som  man kan använda i spelet sen).

I förrgår så satt jag och chattade hejvilt. Nu jävlar ska det vinnas, tänkte jag och skrev och chattade värre än när jag var 14 och hängde på Aftonbladets chat. Jag funderade lite varför alla pratade om ett annat spel, Nemexia, när vi nu var inne i Lady Popular-chatten. Hursomhelst så tog det mig ca 30 minuter att fatta att jag gått in i fel chatrum.

Jag tyckte det var lite kul och dumkorkat, så jag ville berätta för folk i chatten(den rätta) om detta missöde. Naturligtvis lyckas jag vinna, och mitt misstag är nu förevigat i forumet:

 

Det positiva är att jag prickade in 3 rätta klockslag, och vann därmed en hög diamanter, woo!


Jag kände dock att jag är lite för gammal för att chatta. Ljuset gick upp för mig när de andra i chatrummet var 12 och 18 år gamla! Mina dagar med chatt är över, även om det är ett rätt kul tidsfördriv. Kanske borde hitta ett ställe med folk i min egen ålder, inte sådana som är mer än hälften av min ålder. Bara en tanke, vad vet jag.

Retrofilmer

2010-07-24 @ 00:12:54 Pixelpix Kommentera! (0)

Gammal film när den är som bäst.

Viva Espania

2010-07-23 @ 14:27:07 Tjöt Kommentera! (2)
Idag (inatt, tidigt i morse) åkte mamma till Spanien. Jag tror att hon skulle till ett ställe som var lika partyaktigt som Ibiza, haha! Iallafall enligt Eriks pappa.

Ses snart!

Snart så

2010-07-23 @ 13:44:09 Tjöt Kommentera! (0)
Makeovern, om det nu är ett ord, fortsätter och förväntas vara klar till imorgon kväll. Spännande. Frågorna hopar sig: blir det bra, blir det nytt, märker vi av skillnaden, blir det dyrt, omodernt, vad vad VAD?!

Annars vad har dagen att erbjuda? Vi får se, det verkar vankas mul och regn, då jag håller mig så inne jag kan. Antagligen några trippar till affären, lätt promenad och ja... inget mer.

Ryktet säger att jag kommer bli matad med tacos/nachos ikväll. Ser fram emot det! Har även lite halväcklig paj till lunch. Nej, alltså den var inte äcklig den var bara b. Den nådde inte ända fram, hade inte alla hissar hemma, hästen gick inte ända upp. Tyvärr. Skink- och ananaspaj får tumme ner. Kanske om man hade kyckling eller köttfärs iställer för skinka. Kanske, kanske finns det hopp.

Lady Populär

2010-07-22 @ 16:50:23 Tjöt Kommentera! (0)

Du får inte tag i någon kille, nu har jag försökt och hjälpa dig 8(!) gånger! Det går inte, du får inget napp! Vet inte vad som är fel. Vi provat med den allra finaste, dyraste klänningen, fina örhängen, ja till och med ett skärp! Jag ser till att du är utvilad, mätt och ren och har den mest idealiska vikten. Ändå så kan man bara sucka och säga: "Nej, ingen tur idag heller. Försök igen imorgon."

Jag hade lite problem för, jag blev inte av med min karl. Men på två dagar så dumpade jag honom och hittade en ny. Han jobbar visst med media. Ganska ful, men han ger fint med pengar.
Hårt liv.

Spenderarbyxorna

2010-07-22 @ 16:29:22 Tjöt Kommentera! (0)
Har spenderat massa pengar idag. Huga.

Har köpt alkodryck i form av Kung, jag har även köpt mat och en burk med hypermycket vitaminpiller (kändes moget. Sen var det iofs inte så många piller som det var vitaminer.), sen kom jag hem och kände mig lugn och småfattig.

Då satte jag mig på tradera och råkade klicka hem fler i.d.- grejjer, såsom borstar och concealer. Jag blev vild och galen och var nära på att köpa rouge och annat livsnödvändigt också. Men någon hejd får det va, man är väl inte en Montazami heller. Nej, för då hade Erik betalat, och då hade jag antagligen inte handlar på tradera heller för den delen.

Till lunch var vi inte särskilt nyttiga, idag heller. Det blev hemmagjorde french hotdog.

Godare än det ser ut. Löjligt mycket sås. Så(-s) ska det va!

DiLeva och DiDö

2010-07-22 @ 13:27:44 Tjöt Kommentera! (1)
Dessutom är jag i valet och kvalet huruvida jag ska tro att DiLeva har misshandlat sin fru eller ej. Nu skedde denna misstänkte misshandel för typ sådär ett-två år sedan, så det är ju inte purfärska nyheter detta. Men jag gör som kvällstidningarna, jag blåser upp gamla nyheter i brist på annat.

Enligt vissa källor är det "allmänt känt att han är en misshandlare" och inte alls lever som han lär.

Andra menar att han får ta mycket skit från media, misshandelutredningen lades ner av polisen, både han själv och hans dåvarande, drama queen till flickvän har nekat misshandeln.

Dock gjorde de slut strax efter den där misshandel historien, plus att någon ju faktiskt ringde polisen.

Jag har sökt DiLeva för en kommentar, utan resultat.

How can you NOT trust this man?

Omoderna ord

2010-07-22 @ 12:05:28 Tjöt Kommentera! (6)
Jag kom precis på att det finns några omoderna (?) ord jag använder:

Kepa - Keps
Frulle -
Frukost
Frilla -
Frisyr

Finns säkert fler, men det var dessa tre jag som fick mig att fundilura. Använder alla dessa orden? Är de inte särskilt fräna och hippa längre?

Dessutom, på tal om ord och språk(?) så anser bror min att jag säger ordet "antagligen" på skånska. Inga andra ord, utan bara det. Lite konstigt.

Hur kommer det sig att smörgås så lätt blir "macka"? Det verkar ologiskt.

Partipolitik

2010-07-21 @ 10:57:21 Tjöt Kommentera! (4)
Gjorde just ett test på Aftonbladet.se, angående vilket parti jag har mest gemensamt med.

Jag var närmast Piratpartiet och längst ifrån Moderaterna. Där ser man.


Det lustiga är att Piratpartiet har som åsikt "Ingen uppfattning" på alla frågor. Skulle aldrig rösta på ett parti som inte har en enda åsikt, förutom ifall vi ska få gratis film och musik eller inte. Det är ju för övrigt rätt sjukt, varför har vi "rätt" att få sånt gratis? Vi borde väl betala som vi alltid gjort, som vi gör för allt annat.


I wouldn't steal a car, but I would download it, if I could.
Typ.

Nytt o fräscht II

2010-07-19 @ 21:56:23 Tjöt Kommentera! (5)
Gör extreme makeover mig själv också, kanske lanserar den nya looken samtidigt som den nya bloggdesignen. Fifan, va spännande!


Idag har lill-Erik varit här och designat hejvilt! Idag betalade jag honom i några snuskigt goda kanderade mandlar. Fick dom i korgen jag fick när jag fyllde år! Namnam så goda!!

Nytt o fräscht

2010-07-19 @ 12:22:34 Tjöt Kommentera! (2)

Håller på med en ny design, så jag orkar inte blogga något. Är i skapandehålet! Ja, med en teenzi weenzi hjälp av lillebror. Egentligen pekar jag mest och fnissar så gör han jobbet.

Vi har en pall som man blir akut fnissnödig på. Vet inte varför. Kanske för att om man råkar skratta så knakgnisslar pallfan, och ju mer man skrattar/fnissar/rör sig ju mer knakgnisslar den. Det funkade i alla fall på både mig och Erik. Konstigt hur det är.

Ska bara göra en header så är det snart premiär för bloggdesignen, woo!

Google ruined my life

2010-07-19 @ 12:17:57 Tjöt Kommentera! (1)
Läste just HÄR om hur vi googlar sönder våra liv. Så fort en diskussion är startad så är det någon (i de flesta fallen jag) som springer och googlar på ämnet i fråga och rusar sedan tillbaka och under glada triumfer tjoar ut det rätta svaret på när Filip Hammar är född, när Aladdin gjordes, om hajar äter människor eller hur George Harrison dog.

Jag googlar sönder alla eventuella diskussioner och antagande. Kunde varit en trevlig konversation, men nej, nej. Jag ska veta exakt (och vilka vet bättre än Wikipedia?).

Tyvärr. Jag erkänner mig skyldig. Giulty as charged.

Fantastiska nyheter:

2010-07-18 @ 13:09:39 Pixelpix Kommentera! (1)Gört, liksom.

Nu äre (h)älg!

2010-07-16 @ 15:45:59 Tjöt Kommentera! (3)
En söt liten historia jag hittade när jag rensade köksskåpet (vet inte vad den gjorde i mina skåp, men ändå):

Stackarn

2010-07-15 @ 18:02:57 Tjöt Kommentera! (0)

Stackarn.

Regn hos mig

2010-07-15 @ 16:17:32 Tjöt Kommentera! (5)
Men igår var det inte regn minsann! Då packade jag in Erik och Magnus i bilen, och vi for till Bergvik. Där inhandlades öl, vin och shorts. Sedan köpte vi varsin Subwaymacka och begav oss till Borgmästarholmen där vi mötte upp Glenne. Vi hittade snabbt en plats (bakom en parkbänk, för övrigt...) där killarna korkade upp diverse rusdrycker medan jag sippade lite lättsmat på en alkoholfri bira.


Snart skulle det badas, men jag hade vinden emot mig och vägrade stillsamt och agerade istället filt- och alkovakt.Efter att de torkat och intagit mer alkohol så skulle det badas igen. Jag råkade filma Eriks moonande röv, men lovar för allas bästa att inte lägga ut något sånt material.

Hemåt åkte vi framemot sjusnåret, då jag höll på att spricka av kissnödighet. Jag fick i mig lite vin, och haffade dessutom bästa stolen på balkongen. Erik och Erik gick till Konsum för påfyllning, som om de behövde mer, haha. Efter ett tag kom Linda förbi och vi satt alla och knödde ute på balkongen tills solen gick ner.

 

Riktigt najs dag! Helt okej att vara nykter i det där gänget, förutom detaljen ljudvolym, eller kanske rättare sagt röstvolym. Jisses Amalia, vad de är högljudda! Haha, fick hålla för öronen när jag körde hem oss, det var lite trixigt att styra, men hem kom vi.

Worst rain ever!

2010-07-13 @ 21:25:59 Tjöt Kommentera! (2)
Jag och Erik skulle se på film förut. Plötsligt började det blixtra och dundra, så vi tyckte det var bäst att slå av datorn. Vi satte oss istället ute och kikade på blixtarna och lystrade till åskdunder. Bäst som vi satt där och räknade sekunder mellan blixt-åskknall så började det regna. Och helvette, vad det regnade! Vi fick kasta oss in för att inte bli blöta, och just när vi kommit in så märkte vi att våra utemöbler låg risigt till, så jag sprang ut och hämtade in dynorna.

Det smällde till och det fullkomligt vällde ner ösregn! Då inser vi att det hänger ett nytvättat stort täcke på hängaren på andra sidan balkongen! Noo!, Erik kastar sig ut i regnet och hämtar in det numer inte så nytvättade, fräscha täcket och kastar det till mig som rusar till badrummet och slänger det i badkaret! Drama, drama!Vi står inne och tittar på regnet och inser att vi inte längre ser tornet som annars brukar sticka upp bakom skogen, mitt emot balkongen. Hm, kanske har det vält?

 

Jag rusade naturligtvis till kameran, som passade på att självdö/ladda ur sig. Så jag hämtade den andra kameran och försökte fota så gott det gick, mellan dynor, täcken och det som kom sedan:

 

Rätt vad det var så började det kom onatuligt stora, hårda regndroppar. Det slog, och smattrade på balkongräcket, och jag kickade ut och såg att det regnade is! Erik påstår att det är hagel som är is. Jag har en teori om att högt uppe i himlen är det vrålkallt, och när det blåser riktigt hårt så hinner inte regnet smälta till just regn, och då verkar det regna is, dvs hagel. Snurrigt, och inget fattade vad jag menade. Tur att man ska bli lärare.

 

Is! Hagel! Whatever!

Tromb!

2010-07-13 @ 10:48:32 Tjöt Kommentera! (2)

 

Fyfan vad det åskade inatt! Typ vid fyra, skulle jag tippa, så smällde till så jag trodde balkongen trillade av! Det dundrade, smattrade av regn och blixtrade.

En tromb. Ja, jävlar.

Erik hade varit ute och gått på natten och han och M hade sett hur det blixtrade i fjärran, men de hörde inget ljud. Som i en film. Sen några minuter efter att han klivit innanför dörren här hemma så började det ösregna.

Gäsp

2010-07-13 @ 00:11:51 Tjöt Kommentera! (2)
Erik är ute och promenerar i natten med Mingu. Hm, Brangan, som jag ofrivilligt kallar människan i tid och tid.

Hur som helst, vi renbäddade tidigare idag, slängde ut allt på ballen, till och med madrassen! Sängkläderna tvättades och resten vädrades fri från sommarsvett. Dessvärre smet karljäveln innan nya frächa lakan lades i, och det gör ju att jag således måste renbädda själv och allena.

Bar i och för sig in hela den stora 180-madrassen in till sängen utan större incidenter, trodde ett tag att jag skulle riva tvn, men den klarade sig. "Are you impressed? I am impressed!" (Löjligt citat från den gamla goa serien Rena Rama Rolf, btw)

Ska jag orka, ska jag orka. Jag är trött som fan, och när Erik kommer hem vet bara gudarna. Och Maknütz, som ju rastar honom. En kär Magnus har många namn, det har jag alltid sagt.

Kanalhäng

2010-07-12 @ 21:27:01 Tjöt Kommentera! (2)
Idag har jag hängt vid kanalen med Emelie!

Vi köpte varsin bakelse och satte oss sedan på en filt och pratade, pratade, pratade! Vips så hade det gått fyra timmar och våra magar skrek av hunger och eventuellt svett också.

Jag fick ett jättefint halsband med en scarab på. Scarabe? Vet inte vad det heter på svenska, men det ska skydda mig och alla kungars gravar. Känns tryggt att ha en sådan runt halsen.

 

På väg hem gick jag in på ett ställe och provade i.d.smink, lite spontant. Det slutade med att jag blev sminkad under vilda rop som: "Jag vill inte bli gul!! INTE GUL!!". En helt naturlig reaktion, som ni säkert förstår, när någon penslar ens nylle.

 

Nu sitter jag här, några timmar senare och har just köpt i.d.smink i rätt nyans från tradera. Crazy.

Film

2010-07-12 @ 12:00:52 Tjöt Kommentera! (5)
Har sett på flera filmer de senaste dagarna:

Cry Baby- Johnny Depp när han är som hetast! Han är bara dryga 20 år i denna, så det är ju inte så svårt att lista ut. Vad den handlade om? Nja, jag vet bara att Johhny var snygg.

Mamma Mia- Den var i slutändan inte så dålig, men jag orkade inte se hela i ett sträck, utan det tog tre dagar att se den. Skoj med alla låtar som man kan sjunga med i!

Sweeny Todd- Långtråkig. De bara sjöng och sjöng, och dessutom var den på tv så det var reklamavbrott hela tiden. Nej, örke.

Män som hatar kvinnor
- Inte alls som jag trodde. Rätt bra. Rätt snygg brud.

Flickan som lekte med elden
- Ganska trist. Det var verkligen en tvåa; en transport till den stora uppgörelsen i trean. Lite fundersam på hur någon kan överleva att bli levande begravd och ligga under jord i en hel natt? Lite Kill Bill-stuk.

Luftslottet som sprängdes
- Äntligen skulle allt redas ut. Skönt att få ordning på alls. Lite fundersam på hur någon som legat på psyk sedan 12-års ålder kan köra bil? Kanske man kan, med lite fantasi, vad vet jag.

Hiroshima mon amour- Orkade bara se halva. Den var jättetråkig. Hoppas inte den kom igång under sista halvan.

Mary and Max- Jättebra! Söt och charmig, lite sorglig och underhållande på samma gång.

Skönheten och odjuret- Disneys klassiker från -91. Aww, så söt. Såg den på VHS och kände mig retro.

Hattparad

2010-07-10 @ 20:53:13 Pixelpix Kommentera! (0)
Hörde att ni ville se mig i knarkmånga hattar, och lika många och några till bilder på framför allt mig och Lina.

Klicka HÄR för att få behovet stillat för ett slag.

Äta

2010-07-10 @ 14:04:06 Tjöt Kommentera! (2)
Jag: "Kan vi inte grilla idag?"
Erik: "Grilla? Men vi har ju soppa kvar."
"Ja, men den äter vi ju strax upp, till lunch."
"Jaha..."
funderar lite, säger sen "men så hungrig är jag inte, kan vi inte vänta lite?"
"Nej."
"Nehej."Dance, little puppet!

Hattifnatt!

2010-07-10 @ 13:43:17 Partykaka Kommentera! (1)
Känns som det kommer bli en bra dag! Det visste jag redan när jag vaknade utan att ens vara lite bakis, trots sänggångning vid tresnåret. Ja gillert!

Igår var jag absolut inte på fest, däremot var jag på en social samankomst med vänner och alkohol.

Snabb sammanfattning:

Två sambos och två halvgifta


 

Sjukt många kort på mig och Lina i olika hattar. Jag skrattade så jag grinade åt alla fula kort, därav min ögonfärg som är beyond fylleröd. Kvällen bjöd på ett gäng kort som jag hoppas aldrig får se internets morgonljus, herregud, och då bjuder jag ändå på ovanstående.

Har verkligen saknat vissa, ska försöka ordna skärpning. Tack för igår, ses snart igen (helst tidigare än om två månader..)!!

Aww

2010-07-09 @ 12:01:20 Tjöt Kommentera! (0)
Det ringde nyss:
Jag: "Hallå det är Ida!"
Person i telefon :"Hej!!"
"Tja!! Eller... vem är det?"
"Albin!"
"David?"
"Nej, Albin!"
"Jaeh... Jag tror du har ringt fel..."
"Jaha... Ja, hejdå!"

Va synd, han var så glad där i början. Lelle pôjk. Kanske va ngn av ynglingarna från i onsdags som busringde?

inSynk

2010-07-08 @ 22:07:05 Tjöt Kommentera! (1)

Lina var här förut, hon gjorde vrålgod tacopaj till oss och vi mumsade och åt, utan att så mycket som bjussa på sallad. Det var lite snålt, men jag var halvbakis och orörlig, så jag skyller på det. Gurka! vi åt ju för jössenamn gurka till.

Ja, iallafall så var Lina här och åjade sig över nacksmärtor. Jo, visst, man har ju hört om brudar som synkar mens, men att synka nackont tycker jag är att gå till överdrift. Trots detta har jag nu vrålont i nacken! Herresatan vad hon det gör. Erik har försökt massera, jag vrider och böjer och jag känner bara nej. Inte så kalas.

Ze pain!!

Ny bild?

2010-07-08 @ 15:22:23 Pixelpix Kommentera! (3)
Lina tog kort på mig igår, och jag kände "har jag sett detta förut?"

Jag igår.Jag i april.


Vafan, kliv ur datastolen, byt min, byt frisyr, för tusan! Förändringar ÄR INTE FARLIGT, lilla vän. Åk ut och se världen, spela in en skiva, rid på en get, krama kungen, vad som helst!

 

Nåja, jag har ju fått lite färg åtminstone.

Twittrare

2010-07-08 @ 14:51:04 Tjöt Kommentera! (3)
Jag är en twittrare!

Har kanske glömt att berätta att jag twittrar. Engelska kör jag då de flesta av mina followers är ickesvenska.

Har 7 starka followers. Vill du bli en i gänget? Jamen dåså, börja följa ffs!

Min twitter hittar du här!!

ehm?

2010-07-08 @ 13:57:15 Pixelpix Kommentera! (2)


Knappast ett jobb för en tjej? Sen borde hon väl åtminstone ha på sig hörskydd, eller va heter det? Öronskydd? Herrejävlar va det låter! Jag fick stänga balkongdörrn till och med. Vafan, gå hem och bak bullar eller föd lite barn istället!

Cugar

2010-07-08 @ 11:50:05 Partykaka Kommentera! (0)
Igår sjöng jag och Lina oss hesa till Lips innan vi svassade in till staden med öl i sikte. På Ankan utlovades ölfest, 18-åringar och dyrt inträde. Dessutom så var det fotboll och fullt på uteserveringen, och alla gapad ikapp så fort det blev mål.

Vi gick således till Harrys istället. Harrys hade skyltar som, trodde vi, utlovade Schlagerafton i form av Mathias Holmgren (ni vet, han i Barbados), och billigare inträde. Så vi satt och velade och vägde: vi kan få det ena; schlager eller öl. Vi bestämde oss för Harrys, och betalade oss in.

Dessvärre upptäckte vi att för det första var det inte en käft på dansgolvet, alla satt och käkade mat på nedervåningen, och för det andra så hade vi sett fel datum, Mathias skulle inte vara där förrän om två veckor. Vi tog lite vatten och fyllde glasen med medhavd öl (ja, jag vet) som vi klunkade i oss och sedan sjappade vi.

Vi gick till Ankan. Lina undrade om vi verkligen kom in, vi som är så små och unga. "Jadå, PRO-kort gäller också, ikväll." flinade vakten.

Ölfest innebar 3 öl för 98:-. Det innebar också att jag och Lina var garanterat äldst och vi gjorde snabbt en pakt om att "ikväll är vi 20, om någon frågar." Lina ändrade dock pakten "du ska snart fylla 20, och jag är 21", okej, tyckte jag och Lina tjoade till folk lite random att jag snart ska fylla 20, och jag fick massa gratulationer och kramar. Haha, yey för tonåringar!

Det satte sig några småpajsare vid vårt bord och vi sjöng för fulla muggar.
"Har du tagit studentet?!"
frågade en av dem.
"Ja!!"
svarade jag, för det har jag ju (för ett tag sen, men ändå).
"Åh, grattis!!"
sa han och kramade mig, och kände sig förmodligen gammal och vis, eftersom han gått ur året innan.

Jag var nära att avslöja oss när jag sa att vi varit på Harrys innan, och pojkarna svarade att de inte vart där, eftersom de inte har åldern inne...

Innan natten var slut hade vår riktiga ålder dock avslöjats. Men det avskräckte minsann inte ynglingarna som dansade med oss tills det stängde och vi blev näst intill utkastade från dangolvet.

Det var kul, dyrt, blött. Jag kände mig både gammal som en cugar, blandat med att jag var nöjd över att behöva visa leg, och känna att jag smälte in, åtminstone utseendemässigt bland alla tonåringar.

Cash

2010-07-07 @ 11:42:58 Tjöt Kommentera! (2)
Sitter och väntar på att casha in då, känns gött att man snart ska bli mångmiljonär. Verkar va en fin kille, den där Eric!


Tacosoppa

2010-07-06 @ 22:25:44 Matprat Kommentera! (3)
Värst vad folk äter tacosoppa idag.

Hade ett jättegott recept jag fnulat ihop på tacosoppa, som jag slängt upp på matbloggen. Dock har jag ju bara berättat för typ sådär 4 pers att bloggen finns, så ingen kommer ju hitta mina goda recept.

Så la jag upp tacosoppa på Matklubben, och innan det ens är godkänt så har 16 stycken sparat receptet. Det har nu legat där och göttat sig i några timmar, och folk söker tydligen som tokar på tacosoppa. Tur för dom att jag la in receptet just idag då!

Delish!

100 bast

2010-07-04 @ 14:24:06 Partykaka Kommentera! (1)
Igår va det som sagt(skrivet?) 100-års fest.

När alla hade fått fördrink och minglat ett tag var det dags att säga varsågoda. Någon kom på den käcka idén att jag skulle hojta i karaokemicrofonen, så alla skulel höra. Jag vred upp mic-ljudet lite för högt och råkade vråla "NU ÄRE VARSEGODA!!!". Folk var halvdöva resten av kvällen, åtminstone dom som inte ont anande ställt sig vid en högtalare. "VARU SKRIKER!" vrålade någon till mig efteråt, kanske omedvetet högt.

Kön till buffébordet har växt sig enorm i bakgrunden, och jag gör tummen upp för att fått alla att ta för sig. Kanske ser jag någon som gått vilse, men jag håller ändå god min. (notera den festliga, ensamma, blå ballongen vi hängt i en lampa!)


Kvällen fortskred utan större skandaler. Folk skrålade karaoke till klockan var 4. Jag hade huvudvärk och låg och blev uppäten av mygg i en soffa, satt ute på trappen och tittade på båtar i hamnen och var allmänt varm, gnällig och lite för nykter för den ljudvolym som utbredde sig. På det hela taget en trevlig kväll med god mat och trevligt folk!

 

Svärfar laddar inför "Vingar"-karaoken. En sång vi hörde 3-4 gånger under kvällen, av någon anledning. "Vingar för pengarnaaaa!" Svår refräng, tydligen. Ingen sjöng rätt.


Bröderna Skoog sjöng för fulla muggar.

100

2010-07-03 @ 17:35:33 Partykaka Kommentera! (1)
Frågade hur många det blir på 100-års kalaset.
"32 bast!" svarade svärfar.
Aww, försöker hänga med i snacket.

Jag: "På playlisten ikväll, har ni lagt in ngt med Majkel Jackson?"
"Nej, morsan och farsan gillar inte honom."

Jag: "...!!!... Men... Gyllene tider då?"
"Näe, inte dom heller."
"..."


Undrar vad vi ska lyssna på ikväll. Svärfader har redan sjungit lite karaoke, han sjöng "Bra vibrationer" med Kicki D, så det bådar ju onekligen gott.

Årets varmaste dag- check!

Festklar med lipgloss i munnen!

Parkhäng

2010-07-03 @ 11:03:16 Pixelpix Kommentera! (5)

 

Lite parkhäng en varm sommarkväll i Kallsta'!

Mission impossible: Jag och Erik på samma kort, där vi ser hyffsade ut. Bah, vi har (knappt) ett enda tror jag på oss där inte en av oss (oftast jag, btw) ser knepig ut.


Alfie

2010-07-02 @ 10:05:30 Matprat Kommentera! (8)
Igår bjöd Erik ut mig på dejt! Det var precis som förr i tiden, han hade jobbat lite extra (på föräldrarnas skortsten, btw), och fått in lite stålar. Han valde Alfie, och vi piffade  upp oss och skulle just åka när någon av oss kom på att vi kan kolla på hemsidan först. Tror vi skulle kolla menyn, av någon anledning.

Då ser Erik att det inte skulle öppna på 3 timmar. Vi var vrålhungriga och gjorde lite mat hemma. Vi åt och åt och bestämde oss för att inte beställa förrätt när vi väl kom til restaurangen.

När klockan var lite efter öppningstid blåste vi in till la stada och hittade ett minimalt bord där vi blev servade av inte mindre än tre (3!) servitörer! Jag kände mig som E-type, minst. Vi beställde "Köttets lustar", som är fläskfilé m bea.sås, oxfile m. pepparsås och kycklingfilé m champinjoner i portvinsås. Dock beställde jag bea.sås till alla köttbitar, så det var en hel damm av bearnaise på min tallrik, till min stora glädje!

Till efterrätt tog Erik en bananasplit och jag tog chokladgratinerade björnbär m. citronparfait. Vet inte riktigt vad det där sista är/var, men det var otroligt gott!

Tog inga kort, så jag lägger in denna istället:

Jag med E-types hår.

Snudigt

2010-07-01 @ 13:30:56 Tjöt Kommentera! (2)
Snudig = Nätt, fin

I Frödings "Det var dans bort i vägen..." nämns bl.a. "...den snudiga Marja i Bäck."


Nu var den saken ur världen.

sudd, kaka, idol?

2010-07-01 @ 12:31:11 Tjöt Kommentera! (0)
Återupptäckte en gammal dagbokssida, som jag härjade på för herrans många år sedan. Problemet är att jag inte har en aning om vad jag har login. Jag bad dem skicka nytt lösen, så nu har jag lösenord, men inget användarnamn. Irriterande. Hade vart kul å se vad jag skrev i halvhemlighet för en mindre evighets sen, dvs när jag va ca 17.


Jag minns Linas nicknäjm, men inte mitt eget, det är ju lite skumt. Får läsa igenom hennes inlägg och hoppas att jag kommenterat.
hits