Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Jag och Måns...

2011-04-29 @ 15:18:10 Pixelpix Kommentera! (3)

... vi är goda vänner...

Behandlad

2011-04-29 @ 10:14:19 Jag vill inte Kommentera! (0)
Igår var jag på ansiktbehandling. Det var skönt, och hudterapeuten verkade vara någon slags förespråkare för LCHF, och försökte pracka på mig den dieten.

Hon använde något som var som en spatel, som innehöll ultraljud som hon körde runt i ansiktet (nej, jag fick inte se vad som fanns under huden på någon skärm), och det peelades, klämdes och smordes. Jag är yttorr, och det är därför jag flagnar så ofta, och i övrigt har jag blandhy.

Igår såg jag lite rödmosig ut i ansiktet, och hade många röda prickar, men det är ju så man ska se ut efter en facial. Men imorse när jag vaknade! Jag såg ut som jag precis hade kommit ut från en katastrofansiktbehandling med fel produkter! Jag är röd i nästan hela ansiktet, helvete vad jag ser ut! Hoppas det lägger sig under dagen, och att jag inte har reagerat på något hon gjorde igår. Det kan ju vara så att kroppen liksom chockades när den fick en sån utrensning, inte att det är något negativt.

Tog lite bilder för att visa, och i början tänkte jag att det inte var så farligt som jag först tyckt, men sedan sjönk självförtroendet när jag fotade vidare och jag känner mig som ett freak. Tänkte som sagt lägga upp en bild, men jag ångrade mig. Vill inte ens att Martin ska se mig nu. Fan om det inte lägger sig till i kväll.

Aj ffs

2011-04-28 @ 08:09:26 Tjöt Kommentera! (4)
Har ont i bäckenet och är inte alls särskilt sugen på att sitta och plugga idag igen. Dagen idag ser ut att bringa finare väder dessutom. Va rätt skönt igår att sitta inne en mulen regning dag. Men jag har uppgifter jag måste göra, och jag antar att det är skönare att göra dem nu, än nästa vecka när jag dessutom har heltid på praktiken.

Ska på ansiktsbehandling sen, och det kommer bli såå skönt!

Imorse vaknade jag, men tänkte lura mig själv att sova längre genom att inte kolla klockan. Jag antog att den var runt sju typ, och lyckades soman om. Gjorde så några gånger och när jag vaknade sista gången tänkte jag glatt att nu har jag säkert sovit till efter nio iallfall. Så jag sprätte upp, och fick syn på klockan som visade 07.17. Varför är jag aldrig såhär pigg när jag ska upp till skolan/praktiken? Inte vet jag, men nu är jag vaken iallafall, och plugga det ska jag.

yes

2011-04-27 @ 13:59:04 Tjöt Kommentera! (3)
Verkar som den som hade lånat min reserverade bok läser min blogg, för vipsvapsvirum så har den kommit in och är nu hämtad av mig. Nu kan jag sitta och trycka på den till mammas födelsedag i slutet av juni.

När jag kom ut till cyklen förut, förresten, så fick jag ont i ichias. Vet inte var det kom ifrån, har aldrig haft ont där förut. Vet lite hur det känns för att pappa ofta hade ont där, och jag minns var han sa att det skulle värka. Kunde inte riktigt stå och cykla, så jag satte mig på min blöta sadel och trampade iväg. Tror mormor hade skuttat upp snabbare för universitetstrapporna än mig, jag gick där och vaggade som jag vore en höggravid pingvin med blöt-i-röven-brallor.

Noterat: Universitetets dörrar, entré- som snurrdörrar är inte gjorde för personer med svagt muskelanlag och/eller graviditet. Det var nästan det värsta det, när jag skule genom de förbannade tunga dörrarna.

Mrfp

2011-04-27 @ 12:30:19 Pluggponny Kommentera! (0)
Kul att jag inser nu att efter att ha lagt en och en halv timme på att skriva om olika intelligenser, så är det inte ens det de frågade efter. I min röv, nu börjar jag om.

Försenat

2011-04-27 @ 09:14:31 Tjöt Kommentera! (0)
Har lite påsklov nu från praktiken. Hade tänkt att beta av lite uppgifter som ska göras. Har nu knåpat färdig en och vill gärna sätta tänderna i nästa, som är en dansuppgift. Aber nicht! Har reserverat en bok på bibblan på kau, men naturligt-fucking-vis så är den försenad! Gah!

Lämna in bokjäveln, ffs!!

bloggen som försvann

2011-04-25 @ 17:04:10 Tjöt Kommentera! (3)
Oj, oj, oj, va kass uppdatering det varit på bloggfronten. Har varit ute på praktik hela veckan, och härjat runt på kvällarna utan minsta tanke på datorer och andra livsviktiga saker.

Helgen då iallafall; i lördags så drog jag och Martin runt på I2-mârten och köpte en skylt vi ska ha i lägenheten. Efter det så åkte vi till mamma på Skoghall och svullade påskmat och godis så det stod härliga till!

På kvällen åkte vi till Gruvolyckan och joinade Pubis, Regina, Hugo och massa annat löst folk i en brännboll-/öl-/vatten/whatever-kväll. De hade grillat också, så mysigt! Vädret var tokvarmt till solen bestämde sig för att säga godnatt och försvann bakom träden. Då blev det istället alldeles för kallt, och efter en del gnällande knatade vi in till Pubis lägenhet allihop. Där fortsatte tjötandet och drickandet. Jag och Martin var gamla och trötta och gav upp runt halv elva, då jag tvingades köra skåpbil hem.

söndagen var vi redo igen för I2 och jag fick åter igen köra skåpbil dit, eftersom Martin inte var körbar än efter gårdagen. Där köpte vi en klänning, trosor, strumpor, ett par födelsedagspresenter och en jävla massa bröd.

Min nya klänning! (Martin ligger inte och spyr i bakgrunden, utan rensar avlopp, haha!)
Därefter åkte vi till Pacha och käkade god libanesisk kebab- och falafelrulle! När vi kom hem rensade vi ur Martins förråd. Det var välbehövligt och vi bar tills vi hade träningsvärk alla tre, höll jag på att skriva. Tror inte Drutten hade så ont av att ligga där och skvalpa faktiskt. På kvällen sen bar det iväg till Skoghall där Martins föräldrar bjöd på grillat!

Idag har vi varit på tippen och slängt en fullastad skåpbil med skräp i alla dess former. Jag skulle slänga i några hattar i en container, men missade så de fastnade emellan två. Gick och sa till och fick trötta blickar av gubbarna som jobbade där. Sen har jag även hunnit med att gassa och glassa i solen med Lina och en Magnum double.

Nu sitter jag här och är lite stressad för lägenheten ser ut som ett bombnedslag, ska laga mat, skriva lite tankar inför morgondagens ultraljud (äntligen, btw!) och Martin kommer snart. Jisses. En sak i taget.

Hemma at home

2011-04-18 @ 17:35:28 Pluggponny Kommentera! (6)
Har haft en bra första dag på praktiken. Nytt ställe, ny handledare och en bunt nya barn.

Efter att jag blivit presenterad sa ett barn:
"Då måste hon också få fika!"

En frågade om jag hade en bebis i magen, och jag undrar varför hon frågade det. Inte så att magen syns så särskilt mycket.

Nu är jag iallfall hemkommen och har lite lätt huvudvärk och lite, lite halsont, vilket jag inte har haft på hela dagen, så jag vet inte varför jag känner av det nu. Orkar inte laga mat, blö. Kanske tar ett par mackor till kvällmat idag.

Uri heals me

2011-04-18 @ 10:00:02 Tjöt Kommentera! (3)
Sist jag var sjuk var förra gången jag skulle ut på praktik. Jag var dunderförkyld i två hela veckor. Sedan dess har jag inte varit det minsta sjuk, och jag trodde de olyckliga dagarna var över. Men så smällde det till i halsen på fredagskvällen. Jag kunde knappt svälja, och dagen därpå inhandlades diverse halstabletter och apelsiner. Halsen blev bättre men inte bra.

Igår tittade jag på Fenomen och Uri skickade positiv energi genom tvrutan. Jag intalar mig att jag blev helad som fan av karln, och tänker nu trippa iväg till VFUn som en frisk normal människa.

Ja, yttepytte ont i halsen hit eller dit är väl inte så noga?

To septum or not to septum.

2011-04-15 @ 17:37:21 Tjöt Kommentera! (11)
Börjar tröttna på min septum. Jag gör det ibland, så jag vet fortfarande inte om det är ett tillfälligt ryck, eller om jag har tröttnat på riktigt denna gång. Försöker i vilket fall vänja mig vid tanken på att inte ha i den, så jag har ur den hela tiden, och trycker bara igenom ringen en gång om dagen så hålet är kvar.

Tänkte lägga ut en bild på mig med, och en utan, men det var visst för mycket begärt. Hittar ingen där jag inte har den i.

Älskar min lilla septum och tycker den är toksnygg, och jag anser att jag passar ypperligt i den. Får världens tristaste ansikte utan ju. Men det är väl en vanesak tippar jag. Har haft den sen jag var 18, det kanske räcker nu?

Hett spott

2011-04-14 @ 21:17:22 Tjöt Kommentera! (4)
Idag var det Hotspotdagen på Universitetet och jag gjorde mitt bästa för att snika till mig så mycket gratis godis/pennor/frukt/etc som möjligt. Lyckades se Blondinbella stappla runt på för höga skor som on dessvärre inte behärskade. Lyckan var ändå total och jag messade alla som kunde tänkas va intresserade. En brydde sig.

Just nu sitter en nyklippt Martin och spelar "Segern är vår" på gitarr, 10 min innan matchen är slut. Nu får vi visst paör pläj också.

Brev från mormor

2011-04-12 @ 20:38:16 Familjeheter Kommentera! (4)
Mormor är så söt. Erik berätta just att han varit och postat ett brev till henne, och läst vem det var till: "Arvingarna Casper Janebrink Göteborg", stod det på kuvertet. Tydligen hade han åkt ur Körslaget, och mot detta skulle mormor protestera, och samtidigt berätta vilken hyvens kille han är.

Erik hade sagt att det kanske inte räcker med att skriva "Göteborg", utan att det antagligen behövs postnummer, eller någon mer specificerad adress. Mormor hade då kontrat med att det hade minsann räckt att skriva så lite när hon skickat brev till Bert Karlsson några år tidigare.

Historien bakom Bert Karlsson-brevet hade visst varit så att någon hade åkt ur Fame Factory, och det hade hon inte gillat så hon hade skrivit till Bert och klagat.
"...men fick du svar då?"
"Ja, på sätt och vis. X kom ju tillbaka in i programmet efter ett tag"

Tydligen var hon helt över tygat om att deltagare X kommit tillbaka till programmet pga hennes brev.

Natten

2011-04-12 @ 18:31:36 Tjöt Kommentera! (1)
Vaknade mitt i natten av ett stort brak, eller smäll kanske är rätt ord. Jag blev klarvaken och lyssnade efter fler ljud, men det var tyst. Jag tyckte att det hade låtit som om något slog i ett badkar, och min första tanke var att min duschstång hade rasat ner. Ja, nu har jag visserligen inget badkar, men det var det bästa jag kunde komma på sådär mitt i natten. Kände att jag inte vågade gå upp och titta, eftersom jag inbillade mig att det kanske var någon i lägenheten. Somnade till slut om ändå.

Väcktes en stund senare av en smäll igen! Jag tyckte mig ha hört samma slags klånk, som jag tänkte mig då något som slår i ett badkar. Funderade på om det kunde ha hänt något inne från grannen, eller om det var någonstans i min lägenhet. Det var mörkt och jag bestämde mig för att inte ta reda på det förrän till morgonen. Låg och var lite orolig och önskade att jag inte bodde själv eller att Martin hade sovit över. Tyckte att jag hörde ljud från badrummet, och var nästan säker på att någon tagit sig in. Lyckades ändå somna om.

Morgonen kom och jag gick upp. Duschstången hängde där den alltid hängt. Ingenting var rört eller rasat. Jag antog att det var ljud utifrån eller från någon granne jag hört.

När jag kom hem från Kristin nu i eftermiddag och gick in i köket såg jag följande:

Vände blicken uppåt och såg:

Måste ju varit den där listen som trillat ner i natt och smällt i elementet! Undrar dock hur jag kunnat missa den i morse, jag var ju och grejade med radion flera gånger, och den står precis bredvid vattenkokaren.

Brôpôs

2011-04-12 @ 18:14:59 Tjöt Kommentera! (6)
Idag har jag köpt... :

Nix, inte en soppöse för 30 kronor! Utan:

En pöse full i brö! Jippi!

Lyckan var total tills jag insåg att jag inte har plats för ett enda bröd i frysen. Ska jag vränga i mig allt ikväll tro? Har hittills klämt två små baguetter.

Balle Balkong

2011-04-11 @ 14:38:22 Tjöt Kommentera! (5)
Brukar ju säga balle istället för balkong. Men ibland känns det bara jätteknepigt, typ: "Åh, vilket skönt väder, önskar jag hade en balle att sitta på!"

Syskonträff

2011-04-08 @ 16:33:58 Tjöt Kommentera! (2)
Idag efter temaveckan på Skoghall ringde syster Anna och meddelade att hon var i stan och gärna ville ses. Jag, som bilat upp Linda till Rud var ju nära McDonken där de var, så jag körde dit för en liten lunchdejt.

Anna hade med sig dottern Willemo och vi smaskade hamburgare och tölade i nästan två timmar. Kul att träffa dom! Träffas sällan, eftersom de bor uppe i Donutstream aka Munkfors.

Är lite osäker på vad jag har gjort i eftermiddagen, men tiden har tydligen gåt tiallafall. Jo, jag lyssnar på en ljudbok som inte är särskilt bra, men jag måste veta hur den slutar! Har väl ca 1 timme kvar på den.

Ikväll förväntar jag mig en dignande tacobuffé hos Lina och jag hoppas även få se Så ska det låta. Jag utlovar två bananer och en härlig sångenergi!

Redig tös

2011-04-06 @ 09:59:10 Tjöt Kommentera! (10)
Idag ska jag var en redig tös och få mycket gjort. Börjar om några minuter och lägger i högsta växel! Inget stoppar mig nu!!

4 må-bra-bilder:


Nu kör vi!

Chokladkafé

2011-04-05 @ 20:18:59 Tjöt Kommentera! (4)
Ja, bara rubriken är ju läskande, inte sant? Lina och jag drog runt som två lockiga katter i den regniga gråa staden. Vi hade hört ryktas om något sorts chokladkafé, och spatserade lyckliga in där så fort vi kunde.

Två fina bilder, men fokusera på de små söta tillbringarna vi fick att ha vårt kaffe/te i!

Lina åt någon sorts choklad- och kokostårta, och jag klämde en chokladboll med alldeles för mycket kaffe i.

Det första jag gjorde när innan jag satte mig var att slänga mitt blöta paraply i soffan precis där jag tänkt sätta mig. Så resten av eftermiddagen fick jag gå runt med en blöt fläck i rava. Gött.

Appropå

2011-04-05 @ 19:51:37 Pixelpix Kommentera! (0)
Appropå mitt inlägg från imorse:

Nej, folk! Det är INTE något att really love:a! Promise! Hittade det här bilden när jag (lite dregglandes) googlade på "toast with jam", haha.

Fika

2011-04-05 @ 14:48:48 Tjöt Kommentera! (0)
Ska på stan och fika om 10 min. Jag råkar ladda upp genom att äta blåbärspaj med vaniljsås. Hm, bra å stretcha magsäcken lite kanske!

Ägg + sylt

2011-04-05 @ 08:13:10 Tjöt Kommentera! (4)
Har längtat i 24 timmar nu efter smörgås. Vet inte varför, men jag har varit såå sugen på bröd i någon form. Till lunch hade jag helst ätit rostat bröd, och till kvällsmat med. Men jag har pli på mig själv och lovade mig själv att till frukost är bröd okej.

Iallafall, idag sitter jag och äter rostat bröd med ägg och sylt. Det är skitäcklig kombo. Råkade bara lägga det på mackan. Do not try that at home!

Nyckelfan

2011-04-05 @ 08:11:17 Tjöt Kommentera! (1)
Traskade hem igår eftermiddag efter att ha jobbat med grupparbete hela dagen. Var väl ungefär två steg ifrån porten hem när jag skulle ta upp nycklarna. Men nycklarna var borta! Jag svor en hemsk inre ramsa och förbannade mitt snurriga huvud. För säkerhets skull kollade jag igenom hela väskan, ifall jag skulle ha råkat lagt ner dem där. Inga nycklar. Jag hade bilnyckeln i jackfickan, så jag tog bilen och blåste tillbaka till skolan.

I skolan sprang jag till bildsalen och letade, men inga nycklar där. Skulle gå och fråga i Gläntan, eftersom jag visste att jag hade slängt av mig jackan när vi lunchade, tänkte att då kunde kanske nycklarna ha åkt ur. Kände pinknödigheten trycka på, och gick på toaletten innan Gläntan. När jag hängde upp jackan tyckte jag att det klirrade till. Tänkte att det var konstigt att jag hör nycklarna, fast fickorna är tomma.

Kände utanför fickan med händerna kände jag nycklarna, och insåg att de hade åkt in i fodret! Rövnycklar! Skulle vilja halvcitera min syster: "Där låg nycklarna och hånflinade åt mig."

Så det va väl bara att åka hem igen och känna sig lagom dum.

Dödskorv!

2011-04-04 @ 15:55:20 Pixelpix Kommentera! (0)

Hahaha, det var för mig ett nytt ord; "dödskorvar"! Haha! Men jag gillart!

Filmen på g

2011-04-03 @ 21:58:41 Pixelpix Kommentera! (0)
Ja, äntligen! Har länge undrat var Niclas Wahlgren gör nu för tiden!

Aprilskämt del II

2011-04-03 @ 19:30:30 Tjöt Kommentera! (0)
Haha, jag blev visst lurad i fredags ändå.

Det började med att Martin skickade sms på morgonen och skrev att hans deklaration hade kommit, och att det inte va något att hurra över. Jag svarade något i stil med "Tolkar det som att du fick restskatt?". Han skrev då "Ja, inte så lite heller." Typ, ungefär. Jag antog att han inte ville skriva hur mycket eller så, så jag frågade inget mer om det.

Sen på kvällen när vi sågs frågade jag hur mycket restskatt han fått.
"Nej, det var ju ett aprilskämt ju! April, april! Jag fick ingen restskatt!"

Haha!

Random

2011-04-01 @ 17:49:15 Pixelpix Kommentera! (5)
Känner mig random så jag slänger in en lite random gammal bild från urminnes tider:

Bilden har inget med något att göra. Det är en helt vanlig bild där jag står och antastar ett intet ont anande vattentorn. Sånt som händer, det vet ni väl.

No April's fool

2011-04-01 @ 17:41:31 Tjöt Kommentera! (2)
Har hittills undgått att blivit lurad. Kristin gjorde ett tappert försök när hon kom fram och sa:

"Ida, jag såg Thåström på stan igår!"
"Va? Thåström?"
"Aa!"
"Va gjorde han i stan? Näe, vänta nu..."
"April, april!"


Kände att något inte stämde. Hade han haft spelning eller liknande i Karlstad hade jag vetat om det. Haha, bra försök dock!


Mr T i april -09 @ Nöjes

Process

2011-04-01 @ 17:36:18 Pluggponny Kommentera! (0)
Idag har jag varit på bussresa genom Karlstad, och upplevt Leklandet, museet och Sola i Kallsta. Har även hunnit med att varit soldat som riktar pickadolvern mot huvudet på en sjuk man i en dramatisk staty, varit träl under vikingatiden, och ett fjärde-klassare som försökt att ta sig in i Turkiet, då Sverige bombades mitt under lektion. Nu är jag väl förtjänt av lite fredagsmys, det hör jag det.

Ja, vi har alltså haft processdrama idag. Själv höll jag i en liten lek där klasskamraterna fick lappar med olika djur utdelade till sig, och det gällde att hitta sina likasinnade genom att agera/låta som djuret på lappen. Va rätt kul att se hur folk löste lappen "tvestjärt"!
hits