Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

långa naglar

2007-10-30 @ 22:37:20 Tjöt Kommentera! (2)

Jag tycker itne om att skriva en rubrik. Nu skrev jag långa naglar, för de är såpass långa att de knappt går att skriva med. På tangetbord. Inte nog med att tangentbordet krånglar, nu krångalr naglarna också. Ett jävla gnäll.


Igår gick min dag i bilens tecken. Jag åkte in till stan och lämnade blod. Sen ut till Skoghall. Sen hem till  Kronoparken. Sen in tll stna och fixad nya linser. Sen hem till pappa. Sen ut till Bergvik. Sen till farmor och farfars grav. Sen till pappa igen, och slutligen hem.

Har alltid trott att farmor dog i cancer, men det gjorde hon inte, har jag missuppfattat allt i alla dessa år. Både famror och farmfar dog innan jag va född, men de verkar ha vart två hyggliga prickar. Fast jag har alltid vart lite rädd för farfar. Jag och min lillebror brukar med jämna mellanrum fråga mamma och pappa "Va farfar snäll?", och de svarar alltid att ja det va han. Världens snällaste.

För att lätta upp stämningen kommer här världens snyggaste bild på mig:

Ägda

2007-10-30 @ 17:16:57 Tjöt Kommentera! (1)
Förut stod jag i sovrummet och grejade med fönstret där. Då såg jag två gubbar stå och kolla mitt reg.nr på bilen och skriva upp det. De hade likadana jackor på sig så jag antog att det va parkeringsvakter och rusade ut. "Jag har väl parkerigslapp på min bil?!" skrek jag. "Den blå? Då har du ingen" svarade en av snubbarna övrlägset. "Joo!" sa jag och sprang fram till bilen. "Jasså, då vill jag att du visar oss en parkeringsbiljett." Jag drog fram den bakom Ahlmarks parkeringshusbiljetten (som jag glömde i framrutan) och visade dom. "Jadu, den va ju inte lätt å se". (samma överläsna attityd).Jag frågade va en bot skulle kosta, och den andre av dom som vart tyst hittills sa "200 kronor." (vanligt inte överläset). Jag nickade. "Så där sparade du 200 kronor!" sköt den förste in. "Mm.." tänkte jag och sprang in igen.

Ahh!

2007-10-29 @ 14:01:06 Tjöt Kommentera! (0)
Best possible start on this day (oj det blev på engelska, säkert felstavat), vaknade 06.30 av att väckarklockan drog igång. Då kom jag på - jag hade inte ställt rätt klockan! Den va bara 05.30, och jag kunde lugnt sova vidare en timme till. I like it!

Lämnat blod, ringde och väckte Emelie, åkte till mamma, inge nhemma där så jag ringde Lina och ville ha sällskap till en morgonpromenad. Det regnade och ruskade, och jag hittade inget paraply så jag gick runt med en svart "Akzo Nobel"keps istället.


Nu ska jag fixa nya linser, för det va ett jävla tjat i lördags om hur rödögd jag va! ;P

phone home

2007-10-28 @ 21:36:42 Tjöt Kommentera! (0)

Vår telefon är funktion för tillfället. Det har något med att göra att vi bytt abbonemang, men de krånglar. Så vill ni nåt, ring mobilen.


/Ida phone home 

Ingen människa

2007-10-28 @ 21:30:09 Tjöt Kommentera! (0)
Skulle inte kalla mig människa idag. Jag har varit en mask, en påse, en liten sladdrig pommes frites.

Det va fest igår kväll och jag drack öl, och allt annat folk drack. Jag skulle va med o smaka på mintu-oboy, grogg, och inte minst shots. Jag skålade och drack alldeles för mycket. Det va Sing Star(typ karaoke) också, och jag röjde loss till låt efter låt, stackars folk som va tvungna att lyssna. Slutade kvällen med huvudet i toaletten och somnade strax därefter i Peters benlösa säng. Evelina kom in och väckte mig, och jag berättade för henne minst tio gånger att jag "bara har druckit 4 öl! Det står en kvar hos Peter tillochmed". Va tölig. Kom ut och fick taxi och Lina sov här och Erik spydde på sovrumsgolvet.

Imorse va vi två maskar som inte hade ork att bju på vare sig frukost eller sällskap. Lina tröttande vid tolv-ett nångång och drog hem. När klockan va halv sju hade vi inte piggnat til nämnvärt, och vi ringde Flamingo som vanligt.

I torsdags så sa Erik "Vi bestället pizza idag, så lovar jag att laga tacos på söndag." Jag hävdade att det va bättre att äta pizza dagen efter festen, eftersom man oftast är väldigt seg då och inte orkar laga mat. Men Erik argumenterade så bra om hur han aldrig blir bakis eller så, så han skulle minsann orka laga mat. Men när han nu imorse började med att "Vi har ingen creme fraiche", så började jag ana ugglor i mossen. Erik tjatade hela dagen om att vi borde beställa pizza. Jag va inge sugen på mat, inte ens när han ringde. Menmen, nu sitter vi här, Erik köpte två pizzor, haha. Han orkade inte allt, men nästan. Jag åt en halv kebabrulle med strips.

Snart kväll

2007-10-27 @ 16:58:38 Tjöt Kommentera! (1)
16.57.
Har ätit chips och dipp till mellis.
Fått spö av Danne i Betapet. Så lagom hippt.


18.45
Duschad.
Erik med, så nu luktar vi inte röv. Känn bra, nu kan vi vistas bland folk igen.
Jag ska fläska på min nya ögonkugga, den heter Chrome och är ballare än mitt i övrigt taffliga smink. Har på mig två sorters rouge för tillfällt. Det känns inte helt naturligt, jag får täcka med massa puder.

Ja just det, jag va på bolaget igår, och jag såg att hon i kassan såg ut att va en liten sur gammal tant så jag slängde fram leget det första jag gjorde. Då sa hon: "Bara för att du va så duktig nu, så får du den här" och så räckte hon fram en liten godisask till mig. Det luktar skumt, mn smakar gott. Jag känner mig duktig.


(undrar vem det va som kommenterade nyss btw)

19.30
Jag kammade just sönder min favvokam.

Min häftiga ögonskugga visade sig inte alls va så ball som den utgav sig för att va. Jag känner mig lurad.
Jag smetade på lite rosa över krååmen. Hur lyckat det blev ser ni här.. mja. Jag ska lägga till lite svart också. Ja, det blev festligt värre.
image36

bbb <3

2007-10-27 @ 13:50:07 Tjöt Kommentera! (1)
VI har nu äntligen kopplat in vårt nya bredband. 24MB here I  come!
Allt går så fort å jag nästan inte hänger med.Ferra ikväll då, kommer uppdatera mer under kvällen.

Spelas just nu:
Olle Ljungström- Jag och min far
varför har lyssnar jag på detta?

En dutt

2007-10-25 @ 22:40:18 Tjöt Kommentera! (0)
En dutt skrev jag överst. Bara sådär, lite haffsigt. Jag färgade en dutt i mitt hår svart förut. Typ luggen, där det förut va brunt är det nu svart. En dutt mitt på hövvet sådär.

Jag spillde en dutt mat förut på golvet. Erik trampade i det och muttrade något om att jag måste ta upp efter mig.

Min lillebror hade duttar i en låda när han va liten. Det va bomull. Han hade ett helt hus till dem, som en liten lägenhet i den där röda lådan. Lite minimalistisk lägenhet kanske, men sängar tror jag de hade iallafall.

Mothman

2007-10-25 @ 12:30:56 Tjöt Kommentera! (1)

"Mal kommer från engelskans moth som är en förkortning av motherfucker."

Bank-hår

2007-10-23 @ 20:09:05 Tjöt Kommentera! (0)
image35
Nu har de första Icabankenpapprena kommit. Jag ska ta med det till jobbet imorrn för jag fattar inte va jag ka fylla i. 3 enkla steg my ass. Clearingnumra mig hit och lånahandla mig dit. Räntor och villkor, fan va mycket lättare det va när man va 16. Då hade jag ett kort man kunde ta ut med. Man kunde inte handla med det, inte betala räkningar över internet med. Bara ta ut pengar. Lätt som en plätt. Inte särskilt praktiskt men ändå plättlätt. Förut va jag och mama på Kappahl och storhandlade. Mamma köpte masa kläder och ett halsband. Det va massa rea, 25% och 100 kr rabatt. Vi gillade läget och mamma blev så fin! När vi åkte därifrån trodde jag att jag hade köpt något också så jag va glad och ville hem och prova mina fina nya kläder. Nja jag hade inte köpt något nytt, jag va nog bara så chockad att mamma köpte så mkt till sig själv. Hon brukar inte ens vilja gå in på sin avdelning annars.
Vi färgade håret förut också, jag blev supernöjd! Wohoo, och Lina sa att jag inte skulle ha den bruna nyansen. Eat my shorts, det blev jättefint ;D I luggen la jag rött med ljusa slingor, eller highlights blev det nog mer. Fint. Håller väl en tvätt.

Söt söndag

2007-10-21 @ 21:07:57 Tjöt Kommentera! (0)
Imorse ringde Lina och vill komma förbi. Det va schyssta bananer att äta frukost tillsammans och tjöta om gårdagen och allt annat viktigt. Efter frukosten gick vi vilse i en av Kronoparkens stora skogar. Vi gick och gick och kände plötsligt igen oss - vi hade gått i cirklar. Jag var övertygad om att vi hade gått runt 2 mil, men det visade sig snanare va 2 km. Det kändes jättlångt iallafall.

Tangenter om slutat fungra helt eller delvis:
-Ee
- Höger pil
-Ss
-1
-Kk
- ,

Simsonized

2007-10-19 @ 12:15:20 Tjöt Kommentera! (0)
image34
Så här skulle jag visst se ut om jag vore en Simpson.

Gothcool

2007-10-19 @ 10:15:47 Tjöt Kommentera! (1)

Gjorde om ni nog vet ett gothtest för några dagar sen, hittade bilder på två "randomgother". Dessa bjur ja på:
image31image32
Och en bild på två glada jävlar också:
image33

Ledig, pust!

2007-10-18 @ 13:01:29 Tjöt Kommentera! (1)
Ledig dag, ah va skönt. Sitta och ta det lungt hela dagen. Erik är i skolan.

Jag började med att gå upp ungefär halv nio och ringde ett samtal. Sen började jag läsa igenom alla mina sparade recept på jakt efter mat man kan skriva in på matlistan om jag påbörjade.  Jag gick ut i vardagsrummetoch såg Maggie Horton dö i Våra bästa år, och satte sen på datorn. Den stängde av ig två gånger innan den samarbetade med mig. Skulle just ladda upp en film på en sida på nätet när datorn bestämde sig för att starta om sig. Började kolla filer till en skiva jag ska bränna ut å jag kan formatera datorn. Undertiden började jag ta fram stolen jag och mamma köpte på IKEA igår, jag hällde ut alla delarna och började skruva. Kom sedan på recepten på hela köksbordet, och började greja lite mer med det. Såg sen att vår nya furubyrå va väldigt dammig på glasrutorna, så jag började dammtorka dem. Filmen hade laddats upp och jag letade efter en ny liten filmsnutt att ladda upp. Redigerade den som hastigast, och ringde sen Lisa som jag trodde va hemma på lunch. Det va hon inte så jag lämnade meddelande på deras telefonvarare. Jag fortsatte skruva på stolen och då ringde Lisa upp. Vi pratade en stund om filmsnuttar och mat.

Jag har nu lagt ihop recepten, insett att stolen ser ut som en stol, men jag skulle aldrig våga sitta på den (Erik får ta hand om det projektet), lagt ut en film till på internet och nu är klockan ett. Dags för lite TV.

Ha det gott folk o fä.

Doktorn kan komma

2007-10-18 @ 12:53:57 Tjöt Kommentera! (0)
Igår hade doktorn lämnat ett meddelande på min mobil. Jag ringde upp i more och fick en tid till mamografi. Trodde det bara va kvinnor på 50+ som gick dit, men jag har något hårt och smärtsamt i bröstet så det måste kollas upp. Hoppas det inte är något farlig. Och ge en peng till Rosa bandet och tänkt lite på mig.

Kalla det va du vill

2007-10-14 @ 13:04:04 Tjöt Kommentera! (0)
Såg en bild på helgon just nyss; det va ett fat med chokladbollar och så stod det "kalla det va du vill 10 :-". Jag blev så himla sugen så ja gkastade mig ut i köket, smällde upp matberredaren, i med ingredienser och vips så hade jag chokladbollsmet. Två skedar senare har jag tröttnat. Bah, varför lär jag mig aldrig att jag mår illa om jag äter sån tjafs?

Som igår, då tänkte jag se Brokeback (broke ass?)Mountain. Jag bullade upp med den största påse chips jag kunde hitta och färdiggjort dipp. Jag åt och åt, nästan okontrollerbart. Så småningom började jag må illa. Jag tog några klunkar vatten och kände mig redo öfr andra andingen. Jag åt två chips till och fick kramper i magen. Bah. Jag tröståt ett chips till med mycket dipp. Bra idé.


men jag kan ju rulla lite bollar av smeten och sen frysa in, så kan jag ta EN när jag blir akutsugen. Orka rulla? Frysa in hela smeten? Yes, no?

Gothad

2007-10-13 @ 19:18:49 Tjöt Kommentera! (1)
image30

Tjopp

2007-10-13 @ 13:23:13 Partykaka Kommentera! (0)
I tisdag firade jag och Erik 4 år, men eftersom jag jobbat hela veckan så skulle vi fira igår, fredag. Vi hade köpt hem massa god mat, kött, potatissallad, frukt, ost o kex. Vi brukar göra det en gång per år, när vi firar oss, åh det är så gott.


Vi har köpt 2 flaskor Asti också, en vanlig Martini och en ny som vi hittade som va lite billigare. Jag tyckte dock inte den va särskilt god. Vi åt och åt och blev mättare och mättare, tröttare och tröttare. Jag hade vart vaken sen fem på morgonen(började jobba sju) så jag va trött och ville sova en halvtimme vid nio. Erik satt och kollade på reprisen av Myggan sålänge. När jag vaknade var Erik så trött så han höll på och dö. Han gick och la sig och jag satt kvar och såg Dobidoo. Haha, vilket partydjur, jag vet inte varför han va så trött. Antagligen för att han hade ätit så mycket. Efter Dobidoo satte jag mig vid datorn och grejade med ltie bilder, och jag la mig vid tolv.

Party on Wayne.

Ett litet kort

2007-10-12 @ 17:19:06 Tjöt Kommentera! (1)
Har fått några av bilderna som vi fotade igår, här är ett smakprov:

image28

Hail to fotografen Evelina Eklund!

Topplistan

2007-10-11 @ 21:43:10 Tjöt Kommentera! (0)


Hihi!

Wii

2007-10-07 @ 21:54:19 Tjöt Kommentera! (1)
Nintendo Wii är riktigt jävla kul.
 
Det bästa va ju ett dansspel som Peter spelade, han såg helt körd ut och gapskrattade. Jag låg bakom i soffan och skrattade minst lika mycket. Hahaha! Han är så go!

Lördagsmys

2007-10-07 @ 15:06:10 Tjöt Kommentera! (1)
Igår så ringde Eriks föräldrar och undradae om vi var sugna på indiskt. Det var vi, så vi åkte dit. Jag åt någon kyckling rätt med ingefära och indisk färskost-sås. Det va riktigt gott och jag blev säligt mätt. Efter maten spelade vi lite poker som avslutades med att jag vann allt, för alla gick all in. Sånna pokerpartier är bra, tummen upp.

När pokertiden va slut så blåste vi hem, Erik packade lite och sen åkte han till Arvika. Snabba ryck. Han ringde i fredags till Spets och sa att han skulle med till Glenne i Arvika. På lördagen va han lite småseg efter gårdagens öl, så han bestämde sig för att inte åka. Men när Spets sne ringde så va han pigg igen och åkte. Jag tillbringade lördagen framför Svensson, Svensson, Babben & Co och The Terminal. Den sistnämnda va riktigt bra faktiskt. Jag satt och va så himla när apå att somna hela tiden och tvingade mig att hämta vatten, tvätta bort sminket, borsta tänderna och så vidare för att röra på mig så jag inte somnade.


Nu ska jag åka till Peter!

Skövde i hövvet

2007-10-06 @ 00:11:30 Tjöt Kommentera! (0)

Jag sa till mamma igår eftermiddag att det va synd att ja inte kunde följa med mina kompisar till Skövde. Mamma tyckte lite synd om mig och erbjöd sig att betala hela resan. Eftersom jag tackat ja till jobb 9-17.30 idag fredag, och studentfestbiljetterna redan va inhandlade så tackade jag ödmjukast möjligt nej.  Mamma tyckte ändå lite synd om mig så jag fick en kasse bärs. Det va snällt av henne och jag firade med att dricka tre öl ikväll. Innan jag började dricka åt jag två wienerkorvar med bröd. Jag blev fan full. men blir man dragen på så lite så går det över väldigt fort. Tur det, det blir billigt så. Jag gillar egentligen inte att va full. Jag gillar inte att vakna upp å va bakis. Jag gillar inte att sminka av mig/borsta tänderna och va full. Ska jag lägga mig full så somnar jag snabbt, det är bra... om det inte snurrar, då är det desto svårare att sova. Jag tycker om öl.

Idag va Erik hemma vid tre, jag vid halv sju. Han ville inte äta mat eftersom vi skulle dricka öl, tror det rä för att han blir mer dragen på tom mage. Vi satt och tjötade, sen kom Linda och nu sitter de två å halvsover (iaf Erik) och tittar på någon film "Cool hand Luuk", tror jag den hette.

Jag är en trött jävel och ska sova nu. Hoppas jag inte är otrevlig som går å lägger mig?

Väl rutet! /Ida

Tråk

2007-10-03 @ 16:19:55 Tjöt Kommentera! (0)

Idag har jag tråkigt. Inget jobb idag. Jag skulle hellre va ledig på fredag. Fast man får se det positivt- jag jobbar till 17.30, men ska va beredd på att kasnke få gå till 18 om dt är mkt barn kvar. Hlt okej eftersom de flesta får gå tidigare på fredagar så lär det inte va mkt barn kvar. Förhoppningsvis behöver jag inte ens va kvar tills 17.30. Skönt å gå tidigare å tänka "nu får jag betalt en halvtimme till".

Så nu sitter jag är och ugglar. Ska kanske röja i lägenheten, eller gå en höstpromenad till affären och köpa mjölk så jag kan göra vaniljsås till den planerade blåbärspajen. Jag älskar pajer!


Lägger upp en bild på en småkäck sommarklädd Ida. Jag kan inte riktigt acceptera att det snart är vinter, dags för vinterdäck och vägsalt som sprutar på på rutan å ger mig dålig sikt. Dramatik i jultraffik och det är vägsalt under mitt hjul. Oj det blev en låt.

Coco Pops

2007-10-01 @ 17:55:07 Partykaka Kommentera! (0)
Just nu äter jag Coco Pops, min vinst på Linas pappas kalajs förra helgen.

Nu i helgen va vi ut på nöjes å lallade. Jag får nog i ärlighetens namn säga att det va sådär. Tänk vet ni, jag dansade inte en enda dans i schlagerbaren. Fyffan, får det gå till så jag bara frågar? Kvällen började på nionde våningen i höghusen, hos Kristin. Jag drack 4 öl där. Sen inne på nöjes bjöd Emelie mig på en "rosa sommardrink" (som vi sa till bartendern),  och vi satte oss ner i en soffa. Bredvid oss beställd  tre killar in en hel flaska vodka. Vi satt med våra drinkar, och de frågade om vi vill ha en varsin drink. Det blev nåt liknaden red bull och vodka. Efter de två drinkarna råkade jag sno Linas ölglas och gå till toaletten och fylla upp det med min medsmugglade öl. Men fan jag blev knappt full. Emelie försvann iväg med Damian och jag såg inte henne förrän jag skulle hem. Jag fattar inte riktigt vart kvällen tog vägen. Kvällarna går alltid så himla fort. Fast jag tröttnade där vid ett så jag tog halv två bussen. Jag sprang som en tok över torget, och glömde att Kristin kunde fått tillbaka sina snygga skor jag had ei en påse i handen. Aja.


 

Såhär såg visst jag och Kristin ut på Nöjes för några veckor sen. Inget minne av denna bilden :P
hits