Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Rapmusic

2010-09-30 @ 17:44:58 Videokaka Kommentera! (6)
Idag i skolan var det musik, och det var den fasade rapdagen! Jag trodde vi skulle göra en helt egen, men det var gruppvis och såhär blev vår:

1 eller 2

2010-09-30 @ 15:18:36 Tjöt Kommentera! (0)

Lina: Jag behöver köpa en eller två saker... helst en.

Gört!

R.i.p. 50 öre

2010-09-30 @ 14:09:33 Pixelpix Kommentera! (1)
Jamen tack då, 50-öringen. Tack för den här tiden! Kanske man skulle fira/avtacka/hedra genom att panta en burk, eller köpa ett Jenka?

Snart

2010-09-28 @ 22:00:34 Tjöt Kommentera! (0)
Snart ska jag skriva.

Så länge kan ni ju spana in mitt senaste recept matbloggen. Värsta goda men med en rätt osmaklig bild.

Söndagsmysbild

2010-09-26 @ 22:15:35 Pixelpix Kommentera! (7)

Fint slut på denna veckan. Vilken karl.

Snörvelkörvel

2010-09-25 @ 11:20:11 Tjöt Kommentera! (0)
Vaknade runt sju-halv åtta imorse av igenkloggad snok! Usch, så trist att vara förkyld! Men det var väntat, efter en vecka på en småbarnsavdelning, där barnen nös över en och snorade ner ens kläder.

Kanske en lång varm dusch gör susen! Lätt värt ett försök, det var alldeles för längesedan jag duschade ändå. Not so nice.

KLIPP

2010-09-23 @ 23:22:10 Tjöt Kommentera! (3)
Tänker du klippa dig i dagarna? Hojta till då, för nu har du chansen att bli klippt av Värmlands bästa frisör som äntligen har tidsbokning igen!

På lördag @ Krp.
150 riksdaler!

Hör av er för mer info!

No lust

2010-09-23 @ 22:32:46 Tjöt Kommentera! (1)
Jag har ingen blogglust alls, därav uteblivna inlägg.

Sista dagen på praktiken imorgon och jag kan inte riktigt bestämma mig om det är bra eller dåligt. Men i vilket fall kommer jag tillbaka dit i november, och det har jag bestämt är en bra sak!

Idag åt de förresten kycklingsoppa med sås till. Lite konstigt. Jag tjuvsmakade på såsen när jag hjälpte till med disken, och den var jättegod... men sås till soppa? WTF?

Tänke att du jävlar ska jag skriva det bästa inlägget någonsin så alla söta läsare tänker att "Ja, det finns hopp!" och "Finns det hopp finns det liv!"

På tal om de meningarna; minnesflash. När jag var kanske 12, så lånade jag en bok på bibblan med olika scener i(?). I en scen så hette personerna A, B och C, och castades av oss tre syskon. Vet inte vad den handlade om, men det var någon dödsdrama eller så, och C hojtade "Finns det hopp finns det liv!" då och då under scenen. Vi spelade den om och om igen.

Nye chips

2010-09-21 @ 20:11:34 Matprat Kommentera! (1)
HAr fått förmånen att provsmaka alla tre nya chipssmaker. Ingen är särskilt god, men måste jag under pistolhot välja en smak så väljer jag pizzasmaken. Så, nu är det sagt.


Smertz

2010-09-20 @ 20:43:39 Jag vill inte Kommentera! (4)
Har ont på ett ställe i nedre buken. Mammas karl sa att det kan vara blindtarmen, och jag har suttit och slagit i Läkarböcker och googlat på allt tänkbart. Jag känner mig lite yr vid tanken på att det kanske är blintarmen som är inflammerad!

"Läkaren gör en bedömning genom att köra upp ett handskbeklätt finger i röven och känna om området kring blindtarmen ömmar."
stod det ungefär i läkarboken.

/Ze pain

En kopp bea, tack!

2010-09-19 @ 21:16:01 Familjeheter Kommentera! (4)
Mormor ringde och berättade vad hon just råkat gjort. Det började med att hon var hungrig och skulle ta sig en god "varma koppen". Hon tillagade och åt den ovanligt goda soppan. Hon åt sked efter sked och tänkte för sig själv att detta ska hon minsann köpa fler gånger! Så krämig och god, det måste vara en ny smak hon inte provat förut. När hon ätit färdigt så gick hon för att se vad den goda soppan hade för namn... bearnaisessås! Haha!

Hon skrattade gott åt sig själv, och fick efter lite andhämtning fram orden "Tror du det är farligt?"

Alajv

2010-09-19 @ 13:18:20 Jag vill inte Kommentera! (0)
Kung av ett sobert kaos.

Igår Ankan. Idag rösta. Imorgon praktik på nytt ställe.
Snurr. Kaos. Vill inte riktigt.

Pausknapp. Vänteläge. Spara arbete. Taxi, var god dröj.


Men jag lever(true story). Hade det bra igår, fick dansa med massa folk i flera timmar. Skönt.
Lite seg idag, men det är som sig bör.

Har nu även gjort min plikt och röstat.
Jag spår att vi inte får regeringsskifte.

Törrblögg

2010-09-16 @ 14:22:44 Tjöt Kommentera! (2)
Så törr min blogg har blivit, jag skriver bara om skolan, och knappt det heller. Men jag har inte så mycket att skriva och berätta om. Inte för att det brukar hindra mig, men det kan vara en fördel.

Till helgen hoppas jag på utgång på le Duck, ska försöka skrapa ihop några jäntor som vill med mig. Mitt tangentbord är lite knepigt, det liksom hackar. I någon sekund då och då slutar det fungera, vilket gör att vissa bokstäver/mellanrum försvinner. Så klag inte på mej!

Nu äre dags för lite vardagshandling, tråkiga matvaror som ska in i mitt tråkiga kylskåp. Tölitt gött.

Yo, yo brotha

2010-09-16 @ 14:14:24 Pluggponny Kommentera! (1)
Idag hade vi musik, och lärde oss ytterliga två, tre nya ackord! Vi spelade till Duffy (ja, inte ankan...) och försökte hänga med i ackordbytena.

Kompade på gitarr när Sandra rev loss ett trumsolo.

I slutet av lektionen fick vi besök av en rappare. Alla tjejer blev lite fnissiga när det plötsligt stod en karl i rummet (vi är ca 30 brudar i klassen), och ingen visste hur en skulle bete sig. Han snackade om hiphop, raptexter och spelade lite egna låtar och tro det eller ej, men det var riktigt bra!

Bild

2010-09-15 @ 22:09:04 Pluggponny Kommentera! (0)
Vi hade en övning i bilden idag. Vi var två och två och den ena skulle beskriva en bild för den andre som skulle måla. Mitt konstverk slutade såhär:

Hahaha, jag och Linda skrattade så vi grinade när vi såg resultatet.

Sen läste vår lärare en saga, Den fula ankungen, och vi fick sedan göra skuggteater!

Skuggteaterförberedning!

Kass bild på en del i skuggteatern.

Färdigvalat?

2010-09-14 @ 10:13:25 Pixelpix Kommentera! (0)

Hahaha, har Karlstad redan haft val?! Fan, det missade jag helt!

Disco!

2010-09-13 @ 15:52:01 Pluggponny Kommentera! (1)
Nej, inget discodansande, men väl lite modern dans stod på schemat idag. Jag har ju noll i koordination, så jag snurrade min väderkvarn runt, runt åt fel håll i danssalen och slog säkert nästan ut tänderna på någon stackars klasskamrat som kommit för nära.

Sandra och jag

Efter den moderna dansen hade vi en övning där vi skulle sätta ihop olika steg till vad som skulle liknas vid en dans. När min grupp skulle visa upp fick jag hjärnsläpp och kom inte ihåg ett enda steg, så jag stod och skrattade åt mig själv istället. Så kan man också göra.

Nej, inget discodansande idag.

Emmy, are u OK?

2010-09-12 @ 10:38:57 Tjöt Kommentera! (7)
Bilade alltså ner till Linköping igår. Vi startade tidigt på morgonen och samtliga passagerare blev kissnödiga innan vi lämnat Värmland. Vi stannade således i Karlskoga för blåstömning, koffeinpåfyllning och bensträckning.

Vidare gick resan bra, vi sjöng och skrålade till diverse musik, som t ex den oförglömliga "Emmy, are u OK? Are u OK, Emmy?".

Lina lekte med sin banan.

Väl framme sprang vi in i någon slags trädgårdspark och skulle kissa. Jag råkade kissa en meter från en stig.

Fräna kristallkronor i trä'na!

Vi gick runt i vad som visade sig vara en ganska liten stad, och klev in i balla affärer som Monki, HM och Indiska.

I väntan på brudz som tar kissepaus #132

Sen blev vi hungriga och käkade på en 3 in 1 restaurang, jag åt sallad, Lina nachos, Hannill burrito och Emmy käkade BK-meal.

På väg hem kunde vi konstatera att vi åkt bil i drygt 6 timmar, och gått på stan i ca 3½ timme. Jag köpte inget förutom mat och en glass. Men jag höll på att glömma; vi såg en kändis! Wohoo, lyckan var total och resan kändes helvärd!

Trevlig lördag, indeed!

Linköping?

2010-09-10 @ 21:56:42 Tjöt Kommentera! (0)
Verkar som jag ska ut på vift imorrn med tre töser! Road trip som tydligen bär till Linköping! Haha, känns lagom otippat och bra! Vet väl inte riktigt vad vi ska göra där, men det spörs väl.

Måste ju ta aslång tid att köra? (2 timmar säger ryktet, dvs Hanna)

Vänsteröl

2010-09-10 @ 18:48:46 Tjöt Kommentera! (0)
Erik sitter och dricker öl. Han blir alltid extremvänster efter ett visst antal kalla. Exakt nu hamnade han där igen; han lyssnar på Vreesvijk och Dylan, blundar, sjunger och får nästan något religiöst i blick när han frågar mig saker som "Känner du inte i hjärtat hur rätt det är när han sjunger?". Nu viftar han med en knuten näve och jag undrar om han ska börja grina sentimentalt också.

Bäst att smita till Lina strax.

Id0lkväll

2010-09-10 @ 17:40:06 Tjöt Kommentera! (0)
Ikväll är Idol i Karlstad! Ska bli riktigt kul att se, och förhoppningsvis se någon man känner igen som står och gör bort sig, atlernativt äger skiten ur juryn!

Fejsrejp?

2010-09-10 @ 17:35:23 Pixelpix Kommentera! (0)
Facebook dissar mig idag. När jag loggade in förut så såg jag bara folks album, såhär:

Och nyss fick jag mail från facebook där det stod "välkommen tillbaka till facebook", vafalls?! Skitfacebook! Nej, jag är inte beroende, men jag vill gärna ha järnkoll (hjärnkoll?) på alla mina vänner, ytliga som blodsbundna.


19.03

Ordningen återställd.

Blinka lilla Ida

2010-09-09 @ 22:35:29 Tjöt Kommentera! (2)
Gick hem från min vanliga kvällsvistelse (Idol-tittande) hos Lina. Precis när jag kom  ut ur porten så såg jag ett jättetydligt och stort stjärnfall! Trodde först det var en stor raket eller fyrverkerier, men det small inte utan det bara for över himlen en bit och försvann sen. Jättevitt och tydligt!

Gjorde en bild här för att demonstrera. Kom dock precis på att det var ju bland alla hus jag såg det, inte bland träd och ödemark. Vilken miss!

Produktplacering

2010-09-09 @ 21:28:44 Tjöt Kommentera! (6)
Var på produktinformationsmöte på andra sidan Kronoparken förut. Det var trevligt folk, kunniga produktinformatörer och gott fika! Jag var först skeptisk, sen nyfiken och det slutade med att jag kom hem med ett litet husapotek på tub.

Anna, Peter och Peter

Louise och Jonas (ser ut som Jonas håller i en enorm sked?)

Nam nam nam

Dessvärre innehöll tuben ett av de ämnen min hy absolut inte tål, så jag blir tvungen att lämna tillbaka. Synd! Skithy! Det var samma sak som gjorde att jag fick vätskande sår i ansiktet i höstas av Mary Kay.

Svampfri och glad

2010-09-07 @ 09:47:44 Tjöt Kommentera! (3)
Är så jäkla nöjd över att jag inte äter svamp! Ja, men kolla bara på detta:

Usch! Ska vi inte alla bara sluta äta svamp, hörni?

Upprörd!

2010-09-06 @ 20:30:42 Tjöt Kommentera! (4)
Just nu är jag upprörd över att jag förra veckan, i fredags närmare bestämt, "unnade mig" ett helt nät med avokados. Nej, det är ju inte det jag är upprörd över, utan det upprörande var att jag nu fått slänga alla utom två! Två! Alla andra var rötna och/eller mögliga! Råkade äta lite härsken avokado och hade kväljningar i flera minuter och vattenglas senare.

Jag borde inte ha kastat alla, utan jag borde ha reklamerat det. Skit också.

Järvheden

2010-09-06 @ 15:05:21 Pixelpix Kommentera! (0)
Var och såg Thomas Järvheden i dag på skolan! Han är skoj och liknar min kusin, Niclas.

Lite kort bara, ja inte han, utan showen/föreställningen/föreläsningen/vet inte hur man benämner det.

Mästerfotografen slår till igen! Vilken miss att jag inte tog kort när han stod still.

Uppdatering

2010-09-05 @ 14:57:21 Tjöt Kommentera! (0)
Ska bara hojta till och säga att jag har uppdaterat detta inlägg med några fler bilder. Ska slänga in resten på bilddagboken också!

Elvis

2010-09-04 @ 13:24:03 Pixelpix Kommentera! (0)
Igår gjorde jag något wild and crazy; jag köpte en jeansjacka! I september?! tänker ni. Jomen visst, här har jag gått och blivit helgalen och snurrig och tror det är vår. Men jag har letat helav åren och sommaren efter en jeansjacka som inte slutar precis under böbbera. Och igår hittade jag den! Men det är öppen köp på den, så jag är inte helt säker än. Men kanske att vi har en wiener.

Dessutom fick jag denna av Linda igår:

En bling-bling-Elvis-brosch! Den ska pryda min jeansjacka om jag behåller den. Hur ballt bli inte det, liksom?

Rock on

2010-09-04 @ 13:02:53 Partykaka Kommentera! (1)
Igår hade jag fått nys om att det var något häftigt för studenter - välkomsfesten! Förra året var den på BMB och jag var där med min nollningsgrupp, i år vare Nöjes som gällde.

Gangstas på buss.

Förfesten hölls på Rud hos Linda och David. Halv ett, ungefär, entrade vi Nöjes där de inte alls frågade ut oss om eventuella studier eller kårleg. Där inne hittade Linda en bekanting i baren, vilket gjorde kvällen ytterst billig, för att inte säga gratis. Jag fick en skitgod drink, eller egentligen två, för han gjorde för mycket. Han kallade den "Bär&nötter", inte vet jag, men den var god! Vi dansade massa, missade Mange Schmidt och Oscar Linnros, men träffade några glada skolkamrater och bekantingar.

Bär&nötter-drink. Smask!

Någon random stoppade mig och ville ta en fika i skolan, kom jag på. Skumt. Jag minns att jag hojtade: "Förlåt för att jag inte kan uttala ditt namn!"

Brejkade loss (själv) på scenen i rockbaren, som var ombyggt förresten, och spelade luftgitarr som den gud jag trodde jag var. Kanske lite pinsamt idag, men jag har inte riktigt bestämt mig.

Ser ut som om det inte är en käft där. Kanske har de redan stängt här.
Men vilka moves, ja, ni ser ju själva.

Vi dansade tills efter stängningsdags då vakterna sa till oss att gå åt helvete (eller till garderoben, jag minns inte riktigt).

Linda och Davids buss kom efter bara ett par minuter, medan min dröjde ytterligare. När deras buss åkt så kom det ett gäng killar gåendes, skrikande "Sieg heil!". Jag ville verkligen inte stå kvar och råka bli beblandade med dom så jag började gå, fort som fan till nästa hållplats, vilken jag lokaliserade till Norrstrandstorget. Pinnade på rätt bra och satte mig i lugn och ro vid den busshållsplatsen och spanade läskiga, onaturligt stora spindlar som kröp runt i sina äckliga nät. Bussen kom och jag fick till och med sittplats!

Tidig

2010-09-03 @ 08:17:20 Pixelpix Kommentera! (0)
Man vet att man är vaken tidigt när man möts av detta på facebook:

Kladdbild

2010-09-02 @ 13:47:08 Pluggponny Kommentera! (0)
Idag har vi haft bild!

Bilden från i måndags skulle mycket riktigt färgläggas.

Haha, spök-kaka och Linda målar!
(Det är alltså förkläde jag har på mig, inte snickarbrallor!)

Jamen uu, så grannt!

Lektionen slutade med att jag gjort dessa 3 konstverk av kladdandet.

Nja, lektionen var inte slut där. Vi skulle göra 10-15 självporträtt också! Haha, ja jävlar, det kommer ju bli intressant.

hits