Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Ho' ska va mä ÖVERALLT

2010-11-30 @ 21:07:47 Pixelpix Kommentera! (1)

Stuff ma kyl

2010-11-30 @ 17:57:24 Tjöt Kommentera! (1)
Idag har jag och Lina näst intill handlat ihjäl oss. Vi halkade iväg till affären så fort jag kom hem från praktiken och jävlar va halt det är ute! På affären va det rätt lugnt, även om vi var förvirrade och glömde lite viktiga smågrejs. Fyra eller fem kassar senare rullade vi äntligen hemåt iallafall och sprang som illrar fram och tillbaka mellan bilen- porten-hissen-dörren. Puh.

Rövbetssalladpremiär imorgon! Jippie!

Ja, nu ser ju inte kylen så full ut som jag trodde den skulle göra. Men det viktigaste finns och frysen är ganska full också.

I said brr

2010-11-28 @ 21:30:08 Tjöt Kommentera! (3)
Ibland är man glad att man är inomhus utan planer på utomhusgående:

Det blåser rätt gött, med andra ord.

Imorgon är det VFU igen, och då lär vi vara ute och röja runt åtminstone en stund. Sista veckan och det känns lite bittersweet. Gillar att vara ute, men samtidigt saknar jag att vara i skolan.

Schleten som jag är ska jag nog slagga strax. Har ingen riktigt bloggmotivation, får rycka upp mig snart, känner jag.

God natt på er, era jävlar!

Stödet

2010-11-27 @ 12:08:19 Tjöt Kommentera! (2)
Stöd hemifrån är viktigt när man håller på med diverse saker. Men ibland är det motvind även i hemmets lugna, kärleksfulla vrå. Exempel? Skämtligt.

Satt och övade på gitarr. Tragglar ju fortfarande och måste bli bättre innan vi har uppvisning med klassen på julfesten. Jag hinner ta ungefär två ackord innan sambolajnen muttrar:
"Å ja trodde ja hade huvvevärk förut..."

Nu är klockan mittpådan och jag har hunnit stryka och hängt upp gardiner, bytt minst en duk, diskat besticklådan,
betalat hyran, dammat vardagsrummet (inklusive tavlor!) och ja.. inte så mycket mer. Jo, jag har sett på Gilmore Girls i två timmar! Vad är grejen med två avsnitt på rad idag och inget imorrn?!

Helrandom bild. Östersund -06, tror jag. Nyklippt och nyfärgad satt jag där och tittade.

Leomys

2010-11-26 @ 18:21:20 Pixelpix Kommentera! (5)

Fetingnöjd med min nya julstjärna!

Blåknäad

2010-11-22 @ 20:44:33 Pixelpix Kommentera! (1)

Har du också blåmärken på knäna? Ska vi bilda någon sorts stödgrupp?

Haha, mina ben är olika stora.

Tänk på't.

2010-11-22 @ 18:19:52 Tjöt Kommentera! (2)
Lustigt att man alltid säger det man tänker när man inte tänker på vad man säger.

Hopp

2010-11-22 @ 18:18:59 Tjöt Kommentera! (0)
Idag på VFU:n kunde jag vara helt nässprej- och tablettfri! Skönt, nu verkar stalkern ge upp hoppet om evig lycka tillsammans med mig.

Idag har vi dansat och dansat och haft mini-röris (typ gympa?). Ute var det massa snö och jag har dragit barn i mängder i pulkor kors och tvärs över utegården. Skönt att va ute!

Satt här och samlade kraft för att laga mat, var så kall! Så jag har nu på min fyra tröjor, och maten håller på att lagas. Det blir en kulturkrock så att säga där väst möster öst i en salig blandning. Så kan det gå. Eller egentligen är det kanske ingen krock mer än att man inte brukar ha wok och currysås i samma mening? Skitsamma, ät och va tyst, unge.

Seriös shit

2010-11-20 @ 14:24:48 Tjöt Kommentera! (4)
Okej att förkylningen hade en crush på mig, lite efterhängsen och sådär... men nu tror jag att det har blivit mer stalkervarning över det hela. Alltså den är ju efter mig dag som natt med sitt "Åh, jag är så snorig!", "Se så tät du är nu!", "Tjock i hövve, eller!!". Seriöst. Lägg ner! Jag är inte intresserad!

Liselott äter majs.

2010-11-20 @ 12:17:15 Tjöt Kommentera! (0)
Vi sitter och lyssnar på Thåström. Han sjunger: "Ingenting gör mig så glad. Ingenting gör mig.."

Lina: Det låter som han sjunger om Liselott; "Ingenting gör majs!!"
Jag: Majs? ... och då tänker du på Liselott?Vem är Liselott? Och äter hon mycket majs?

Be en bön.

2010-11-19 @ 20:25:51 Pixelpix Kommentera! (1)

Förlåt! (du är för lat?)

2010-11-16 @ 16:23:25 Tjöt Kommentera! (0)

Mobbad av Apan.

Jaja

2010-11-14 @ 18:59:00 Tjöt Kommentera! (3)
Hejhej bloggen!

Jag är fortfarande sjuk! Igårkväll satt jag hemma och såg på Pulp Fiction och snorade ner allt jag kom åt.

Imorse sov jag till klockan var 12.01. Så länge sover jag inte ens när jag har varit ute och svirat dagen innan.

Idag har jag inte gjort nånting, men ändå har dagen gått jättefort. Har sett lite film, skrivit lite på skolgrejer och ätit rostat bröd. Nej, jag orkar inte, vet inte vad jag ska skriva ändå.

Praktik imorgon igen, känns väl sådär, om jag ska va ärligt. På grund av förkylningen alltså, det är lite tufft att vara på småbarnsavdelning när man inte känner sig hundra.

Jag låter uggefär såhär där ja pratar. Kadske ed varbt dusch piggar upp?

Pappsens dag

2010-11-14 @ 17:14:21 Tjöt Kommentera! (1)
Tänker extra mycket på dig idag, pappa!

Pappa och Lenin står och myser.

Sjukast

2010-11-10 @ 15:50:21 Tjöt Kommentera! (5)
Jag är nog top tre sjukast i världen idag! Det är såå synd om mig som inte har varken röst eller andningsvägar.

Lyckades iallafall nu, (och jag ser att det tog 40 minuter?!) släpa mig till Konsum, som verkade ha förflyttats x antal mil bort. Pust, jag kom fram iallafall och upplevde dagens största antiklimax! Affären hade alldeles för dyra clementiner, så det vägrade jag köpa. Gick till godiset, men såg inget pris, och började tänka efter och kände att jag inte alls ville ha godis egentligen. Tänkte tjacka en bakelse istället, men det fanns inga! Så jag vandrade runt för att hitta något annat gott och gärna onyttigt.

Slutade med att jag köpte potatissallad, en Tormacka och ett gäng kokosbollar. Jahåpp, lätt värda 55 spänn.


/Sjukast på Krp

Nu äre stekta ägget kokt

2010-11-09 @ 22:40:31 Tjöt Kommentera! (9)
Ägg, detta livets bröd och orsak till mången kväljning och nomnomnom-moment.

I morse skulle Lina visa hur det skulle gå till när man kokar ägg. I vanliga fall (dvs varje morgon) brukar jag koka mitt lilla ägg i ca 15 minuter och det blir perfekt hårdkokt. Lina övertygade mig om att är alldeles för lång koktid, och skulle visa att det minsann gick att få ett lika perfekt ägg på 9,5 min. Sagt och gjort, Lina kokade mitt ägg. När jag skivade upp det var det nästan löskokt. Sådär mittimellan liksom. Jag åt och grät medan Lina tittade argt, och lite skyldigt på.

På praktiken ramlade jag in mitt i frukosten där den stora diskussionen handlade om ägg som den ena personalen kokat för kort tid, och de hade blivit löskokta. Den andra personalen kastade i äggen i vattnet igen och kokade hysteriskt. Barnen undrade vart äggen tog vägen, och väntade snällt medan tajmern tickade.

Senare på kvällen nu så tänkte jag götta mig med en macka med stekt ägg på. Jag verkligen älskar stekt ägg men har på senare år inte kunnat steka något vidare, utan överlåtit det åt den som stått närmast, pretty much. Men ikväll gjorde jag slag i saken minsann! Och det blev helkasst!


Hur äter ni helst era ägg?
Hur länge kokar ni äggen till perfektion?
Hur fan steker man ägg?

Tänx

2010-11-07 @ 12:43:20 Partykaka Kommentera! (3)
Tänx för igår, allihop!

Emmy, Lina, Kreten och Hannill på brudig förfest!

Senare hamnade vi på BMB. Lite otippat, men det var skoj! Men fan, jag var inte nöjd med min klädsel, gick och tänkte på det hela tiden, va onödigt! Dessutom hade jag en ny vrålläcker ring på mig, trodde jag... tills jag insåg att jag hade lagt av mig den hemma innan vi gick till bussen. Haha, varför?!

Här står jag i en alldaglig pose och försöker visa upp klänningsfan.

Just nu

2010-11-06 @ 21:26:26 Pixelpix Kommentera! (0)

Ett två tre, Ida är på sne!

Maxpanik

2010-11-06 @ 15:47:14 Matprat Kommentera! (0)
Skulle ta Linas MAXoskuld idag tänkte vi. Eller ja, i Karlstad åtminstone.

Vi diskuterade innan vad vi skulle beställa och jag rekomenderade Lina att ta "Maxmål", för det skulle hon gilla, gissade jag. Själv skulle jag klämma ett "Orginalmål".

Jag var duktig och beställde utan lök, och Lina beställde på sitt håll. När jag var klar gick jag till Lina och insåg att jag inte hade en aning om vad jag hade beställt, Lina hade samma känsla.

När vi väl fick våra beställningar hade jag beställt ett Maxmål utan lök, och Lina hade beställt ett Orginalmål! Haha! Vi hade lyckats beställa varandras mål! Så det var bara hem och gräva efter lök och tomater och byta burgare.

=):)=)

2010-11-05 @ 19:50:16 Tjöt Kommentera! (1)
Coolt! Fick höra något ballt! Lite avundsjuk och såå glad!!

Dagismat

2010-11-03 @ 16:28:12 Familjeheter Kommentera! (4)
Linas mamma hade frågat hur det är att bo med mig. Lina hade svarat att det var som att vara på dagis - vi äter hela tiden! Haha! Ja, jag är en storätare! Jag äter väldigt ofta, och hinner alltid bli vrålhungrig på bara några få timmar.

Förskolerutiner:
8.00 - frukost
9.30 - frukt
(10.00 - kaffe)
11.30 - lunch
(13.00 - kaffe)
14.30 mellanmål


Kaka och Aparutiner:
- Frukost
- Någon frukt eller något litet
- Lunch
- Mellanmål, ibland två st
- Middag
- Något (onyttigt) framför tvn


Känner mig som en mamma ibland när jag föreslår saker som att "Gå ett varv i lägenheten, Lina, och kika om du glömt att släcka någonstans!".

Men det är kul, vi är ju lite olika (som tur är). Som till exempel igår så sa Lina:
"Vi tar väl något enkelt till lunch?"
"Ja visst!"
svarade jag och tänkte mig makaroner och korv eller nåt simpelt.
Den "enkla" lunchen bestod i att Lina svängde ihop några köttfärsbiffar med kesella, kokade potatis och satte mig på att fixa bearnaisesås och sallad! Önskar jag kunde sånt! Hon skämmer bort mig med god mat alltså!

I helgas åt vi fiskgratäng to die for! När Lina skulle ta med gratängen i matlåda hade vi visst måttat lite galet. Den bestod nämligen i bara mos! Haha, jag har redan fått tre skrattanfall i skolan när jag tänkt på det! Hahaha, litte snopet liksom!

Pillertrillaren

2010-11-02 @ 17:32:24 Tjöt Kommentera! (0)
Jag och Lina sprang blöta in på Willys förut. Men precis innan den platta rulltrappan (?) så stoppades jag av en lirare som såg ut som DiLeva på 80-talet,. Han räckte fram en ask och jag höll fram min hand. Där hällde han upp två piller och bad mig vänta medan han hämtade vatten. Han gav mig en liten mugg med vatten och bad mig svälja pillrena. Det gjorde jag.

Insåg sedan att det var lite märkligt. Inte ska man bara svälja alla piller man blir erbjuden? Eller? Living och the edge?

Det var, fick jag veta sen, några slags omega-3piller och jag lovade att tänka på om jag ville köpa eller inte. Det gjorde jag dock inte, utan tänkte på DiLeva anno -85 istället.

Snäll kaka

2010-11-01 @ 18:06:57 Tjöt Kommentera! (2)
Jag ser så snäll ut idag. Dessutom ser mitt hår blondare (gulare?) ut än vanligt och kortare. Har jag klippt/färgat i sömnen?

Dagens hittills största miss var att duscha på förmiddagen. Det var en miss av framförallt två anledningar:

1. När jag duschat färdigt var klockan ett par minuter efter tolv, och jag började skolan halv ett! Dessutom skulle jag hinna äta innan också! Fyfan va bråttom jag fick.

2. Dagens lektion innebar rörelse, det vill säga typ idrott. Det var hinderbanor och bollstationer idag och jag var genomsvettig efter en halvtimme typ. Lektionen höll på till 16, och det var bara att cykla hem och duscha igen.

Jag duschade mig snäll. Jag ser ut som en svärmorsdröm blandat med honung. Eller jag vet inte... Jag ser ut som Bamse. Hahahah, eller nej, det gör jag nog inte.

Snällast i kommun.

Kris

2010-11-01 @ 16:57:28 Tjöt Kommentera! (2)
Mitt och Linas förhållande hade första krisen i lördags på Ankan.

Jag: "Jag fick en puss av en fotomodell förut."
Lina: "Du pussar aldrig mig. Det känns som om jag inte duger längre!"

Två dönickar.
hits