Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Return of the Gubbholm

2009-04-26 @ 10:44:51 Tjöt Kommentera! (1)
Igår gick jag först på I2-mârten med mor. Där inhandlades ett par hankypantys eller va det nu hette, och ett gitarrhalsband. Det var trevligt, men alla stånd och knallar tog slut lite fort, och snart var vi på väg hem. Där hemma åt jag och Erik lite och började sen göra oss iordning för lite ölpicknick på Gubbholmen.

Vi satt där och myste och jag och Lina kändes oss nästan som 17 igen. Njae, det gjorde vi väl egentligen inte, men vi hängde mycket där när vi var just 17 och ännu för unga för att komma ut i kroglivet.Jonas var också med, man kan faktiskt se hans ben skymta bakom Erik, om man kollar noga.

Senare på kvällen gick vi upp till Herrhagen och Glennes lägenhet. Jag, Jonas och Glenne kom på oss själva att sitta och prata inredning.
 -Pinsamt för mig som är nykter, tyckte Jonas.

När klockan närmade sig midnatt eller så, så ville folk dra ut. Både jag och Erik bestämde oss för att följa med till Ankan, dit vi trodde folk skulle. Jag glömde min jacka och skulle hämta den, och fick se snus och tamponger lagda på den, sa detta till Glenne som började städa lite frenetiskt, inte helt kul att ha snus i hela sängen. Det resulterade i att vi tre blev lite efter de andra. Vi gick och trodde vi hade resten av gänget framför oss, men såg snart att det inte var några vi kände. Glenne mötte upp Spets och ville på Nöjes, och jag och Erik tappade lusten att leta folk och så, så vi tog vår vanliga sväng till Kenneths istället.

Vi väntade på bussen som kom. Och körde förbi. Den var inte fullpackad och vi blev skitsura, den bara struntade i oss. Jag försökte ringa numret som står på busstavlan, men där var det ingen som svarade. Vi väntade några minuter till, och ringde sen en taxi. Efter några minuters väntan så kom det en buss till. Vi hoppade på den och struntade i taxin. Busschauffören frågade Erik om han tyckte första bussen såg full ut, det tyckte han inte och chauffören såg bitter ut. Onödigt att sätta in en extra buss för 9 passagerare. men ja, vi fick ju en lugn bussfärd hem iallafall.

Hemma åt vi vår medköpta mat och såg på Simpsons, och Erik somnade i soffan efter sin 450g hamburgertallrik. Som vanligt.

Tack för igår, alla som var där! Jag hade superkul!

1-2 I-2

2009-04-25 @ 11:37:44 Tjöt Kommentera! (0)
I2- mârten ska jag och mor spana in om en timme. Jag håller på och förbereda mig med att färga fransar och bryn, så jag syns.

Dags att ta ur färgen!

Bä!

2009-04-24 @ 18:26:13 Familjeheter Kommentera! (3)
Dagisfröken visar ett lamm och frågar barnen:
- Vad heter lammets mamma?
- Tacos!
- Nja, nästan, tacka heter det. Men vad heter lammets pappa då?
- Får!
- Ja, det är ju ett får, men det har ett speciellt namn.
- Bernie!


Jag höll på att duka och knep igen munnen så gott jag kunde. Det lät så sött, tacos och Bernie, hej!

Jag berättade detta för Erik när jag kom hem, varpå han svarade:

- Vad heter lammets pappa egentligen? Get?

Jag dog lite inombord och skrattade rått åt honom.

E: - Jaha.. så get är ett eget djur, eller?

Rödgöling

2009-04-23 @ 21:48:57 Tjöt Kommentera! (0)
Var hos hudterapeuten idag igen. Folk måste tro att jag itne gör annat än springer på hudsalonger.

Hon brukar börja med att rengöra och sen lägga en sorts syra i ansiktet. Idag råkade hon lägga en för stark sort så jag blev knallröd och hon var tvungen att lägga en lugnande ansiktsmask. Syran frätte gött och nu ser jag nysolad ut. Det var lit ekul, frö hon såg direkt jag klev in i salongen att något var annorlunda, att min hudfärg såg jämnare ut, så hon gissade att jag hade solat. När jag berättade om IPLen så förstod hon, det var ju det som syntes redan efter en gång. Kul att höra! Jag tycker själv det ser bättre ut, och jag kan knappt bärga mig efter att se hur jag kommer se ut i slutet av maj/början av juni när jag gjort det 4 gånger.


Vi hade grillpremiär idag. Grillade hamburgare på elgrillen. Nu kom jag på att jag ju var och grillade för några veckor sen. Nåja, premiär för elgrillen va det ju iallafall. Jag höll mig inte särskitl länge, för ett par timmar senare var jag vrålhungrig. Jag löste det genom att käka en morot och ringa Emelie och prata mat. Sen råkade jag leta upp ett recept på grillad rostbiff, som vi eventuellt utnyttjar imorgon.

Annars då? Jobbar på en avdelning där flera av barnen har noll respekt för vare sig vuxna eller barn. Annars är det fint. Vi är ute mycket, det är skönt, fast jag får ju inte sola eller egentligen vara i solen, så jag har spf 50 och lallar runt i en för varm jacka. VInterjackan, ja. Jag borde skaffa en oöm vårjacka. Vill inte gärna springa runt på dagis med en skinnpaj. Som om jag ägde en sån.

Hår.

2009-04-22 @ 19:39:00 Pixelpix Kommentera! (0)


Lina fixar biffen. Eller håret rättare sagt. Det blev ljust, mörkt och en touch av orange.

Igår var jag på behandling. Det gjorde galet ont, ungefär som att köra ner en nål en bit ner i hyn. Fast smärtan varade bara några sekunder. Jag spratt till varje "skjut" och sen skrattade jag åt mig själv. Haha. Varje gång.

Snött

2009-04-20 @ 19:15:00 Pixelpix Kommentera! (5)


Hallå(oumi)

2009-04-20 @ 18:55:35 Matprat Kommentera! (0)
Jag är kycklingsugen. Vi har knappt ätit kyckling sen den där glashysterin tog drog över landet för en månad sen. Jag älskar kyckling. Sist jag åt det så gjorde vi en god sallad med halloumi på.


Så jädra gott. Som tröst köpte jag lite halloumi förut. Erik bestämde att vi skulle ha det till middag, men nu är frågan vad? Vi kan ju inte bara äta ost. Sallad utan kyckling känns tråkigt. Kanske fläskfilé, det har vi ju. Det börjar bli dags för mat nu egentligen. Jag är hungrig.

seg dag.

2009-04-18 @ 23:05:53 Tjöt Kommentera! (0)
Dagen som gått har varit seg. Erik åkte iväg ganska tidigt för att hjälpa farsgubben att såga ner ett äppelträd på tomten (nej inte jultomten, utan trädgården. Aww, va synd om de sågat ner trädet rätt på jultomten). Jag satt hemma och snorade för mig själv. Gjorde en hårinpackning. Blåste håret och hade på glansdroppar. Glossy, glossy, tänkte jag och satte mig ute och löste korsord. Det var alldeles för varmt på ballen så jag gick in igen. Suckade lit eoch ställde mig för att diska. Kollade wow och alla bloggar jag kunde komma på och tittade på klockan. Näe, än var den inte mycket. Erik skulle ringa fram emot tre-fyra och säga till mig att komma och snika mat hos hans föräldrar.  Laddade ner Spotify.  Men vad skulle jag ha för musik? Gjorde lite nudlar. Åt. Sen ringde Erik och sa att jag kunde komma och äta.

Vi åt goda pastarullar med skinka och mozarella och fikade efteråt.
Seg. Dag. God. Mat.

Igår satt jag och Erik och såg på film. Jag tittade vid ett tillfälle på Erik som hade handen för en aögat.
"Vad gör du?"
"Skapar vakum!"

Haha. Det lät ju inte alls speciellt kul, men det var det då. Han hade druckti två flaskor vin, så det kanske var därför. Han hade i vilket fall kommit på att det blir som en sugkopp om han satte handen på ngt visst sätt framför ögat. Njae, jag fattade inte heller riktigt, men ändå.

Snorunge

2009-04-18 @ 08:49:35 Tjöt Kommentera! (3)
Hur många gånger kan jag vara sjuk egentligen. Man har lust att vråla till kroppen att lägga av, håll dig frisk! Jag är sjuk. Igen. Genomförkyld, litte bittert eftersom jag klär mig för midvinter, varje dag på jobbet, jag har halsduk och överdragsbrallor. Är det för jag slutat med mössa? Är det för att jag och Lina var och fotade? Lina klädde av sig halvnaken, och jag satt il ångärmat hela fotograferingen, och hon är frisk och jag är sjuk. Jag undrar vad som hänt med mitt immunförsvar.

Google my friend. Gooogle it!


Enligt alla imunförsvarsguider så borde jag har ett jättebra immunförsvar. Jag stressar inte, jag äter frukt, grönsaker och nötter, jag dricker inte särskilt mycket och jag röker inte. Lite kul att sista sidan jag tittade på hette Sund.nu, haha kanske är det min egen sida? Enkommentar på sidan säger att det inte stämmer, tänk på elitsoldaterna, de håller sig friska trots brist på sömn, mat och det lever väldigt stressigt. Han påstår att det är luft och vatten som håller en frisk. Jag tror intedet stämmer, jag är ju ute flera timmar varje dag vare sig jag vill eller inte, och klunkar vatten mest hela tiden. Bah humbug! Gief friskhet!

No more mr Readguy!

2009-04-16 @ 17:50:22 Tjöt Kommentera! (4)
På tisdag smäller det! Det råkade kanske bli så att det kostar snarare 4 tusen, istället för 1 som jag hade gissat, men ändå. Första heatet går av stapeln på tisdag eftermiddag. Jag kommer antagligen se ut som en kokt kräfta i några timmar efteråt, och sen är jag nästan snygg. Och så kommer det fortsätta med 2 veckors mellanrum tills jag i slutet av maj är blek och clean. Ingen solning för mig på massa veckor, men det gör inte så mycket.

Förra sommaren råkade jag köpa 50 i solskyddsfaktor- vilken slump att det är just vad jag kommer vara tvungen att ha i år!


Kommer dra in på köpandet. Jag köper nästan aldrig något, men idag köptejag dessvärre en hårinpackning och silikondroppar. Har inte haft det på flera år, så varför skulle jag behöva det just nu? Och ingen ny väska, inte heller nya skor blir det. Jag får slita ett tag till på de gamla. Tråkigt att min väska är trasig, det passade sig ju inte särskilt bra. Men jag tror jag hittar någon jag hade vid 17års ålder i källaren. You go girl.

Mobilt

2009-04-16 @ 11:04:18 Tjöt Kommentera! (3)
De ringer då och då från 3 och vill att jag ska ha mobilt bredband. Jag förklarar att jag inte vill gå ner till 7Mb när jag sitter på 100. Jag vill inte betala för hemtelefon, när jag har den gratis idag. De försöker med att jag slipper alla SLADDAR! Tänk, _sladdfritt_!

De är alltid så supertrevliga som ringer, och frågar hur jag mår och de berättar att jag är en så bra människa som alltid betalar räkningar och som varit trogen i flera år. Japp, jag är supernöjd, MEN jag är tyvärr supernöjd med mitt bredband också.

Sowwy twee, I luv me broadband.

Morrn!

2009-04-16 @ 08:33:01 Pixelpix Kommentera! (0)


God morgon! Sitter och kikar lite på gamla skivor i hopp om att hitta några kvarglömda skatter i form av musik. Hittade denna bilden i gömmorna. Vad var det jag och Erik tänkte när vi färgade håret i denna nyans? Jag undrar om det var så att vi skulle bli rödtottar, men jag är inte säker.

I väntan

2009-04-15 @ 15:42:58 Tjöt Kommentera! (2)
I väntan på nästa OS så var jag och Erik ute på promenad. Vi gick till från Våxnäs till Hultsberg eller vad det var och tittade på villor och lyssnade på hackspettar i skogen. Riktigt mysigt med en 3 timmars ibland! Nu är jag lite trött i fötterna, men ändå pigg.

Imorrn ska jag på konsultation angående mina ytliga blodkärl i ansiktet. Jag hoppas verkligen hon säger att det är nemas problemas, det fixar vi nästa vecka, eller nåt så jag kan se normal ut snart!

Fota

2009-04-14 @ 19:22:56 Pixelpix Kommentera! (2)


Var och fotade med Lina igår, ska nu bara fundera på vad jag ska ha bilderna till. Kanske en ny header, det är verkligen på tiden. Mja, vi får se.

Jättehjärna

2009-04-12 @ 12:29:39 Tjöt Kommentera! (2)

Något hjärnliknande vi åt hos mamma igår.

Jag önskar så att jag tog med en liten matlåda så jag kunde muma på allt gott idag också. Kanske ska åka hem och hälsa på bror min där han sitter i godan ro och tror all mat är hans.


Undrar var jag är här? Kanske nostalgin i december? Jag har ingen aning. Kortet fanns i mammas mobil.

Det ringde en kille förut och berättade att om två veckor är det påsk i Grekland. Där ser man.

Påsk

2009-04-11 @ 11:58:16 Tjöt Kommentera! (2)

Ja, då är man på väg igen. Arslet fullt av stickor! Glömde polera kvasten, och inte hittade jag kattfan heller, så jag tog grannens, den är röd, så nu får väl de andra kärringarna något att skratta åt. Men jag har i alla fall en espressomaskin med mig, man är väl modern. Vi syns på Blåkulla!

Glad Påsk!


Skak o bak

2009-04-07 @ 18:09:44 Matprat Kommentera! (11)
Sådärja, nu är det dags att göra de efterlängtade kakorna med vit choklad och hallon. Hoppas de är lika goda som de låter. Ingen kommer undan, jag ska lägga upp bild vare sig någon vill eller ej. Sen alltså.Mja, jag inser ju hur otroligt icke-smakfulla de ser ut. Men det är riktigt gott faktiskt, tro det eller ej. Tänkte ta med en påse till mor och bror, men är osäker på om det skulle uppsakttas då de äter GI och är nyttiga. Får inte tag i dem, de har säkert råkat lagt av luren.

Snabbgenomgång

2009-04-06 @ 21:59:47 Tjöt Kommentera! (5)
Har visst glömt bort att bloggen kan behövas uppdateras så jag minns mitt liv.

Lördag innebar en träff med Gud och dans och skrik och vara i en hödljudd himmel ett tag. Jag och mamma var på Thåström och rockade. Tyvärr tappade jag bort mamma direkt, och hon hamnade framför någon som skrek henne i örat under hela spelningen, så hon var lagom lomhörd efteråt. Jag hoppade och sjöng och viftade med alla armar jag hade, och slog till både de framför, bakom och på sidorna. Jaja, sånt händer när man är inne i musiken.

Efteråt ringde det i öronen, och vi gick och mötte upp Lina som tagit sig hem till de värmländska skogarna. Vi dansade, vi drack lite öl och jag hämtade vatten i kannor som stod på bardisken när bartendern inte tyckte det var hans jobb.

Lina sov över och söndagen var jättemysig. Vi åt frukost och gick sen till Henrik och Angelika och grillade. Vad jag inte visste var att det var 1-års kalas för Anthea, så vi dundrade in där bland vuxna och barn och tårtor och ballonger. Och det stod jag, schleten och med ringande öron. Bra första intryck, jag hälsade inte på någon utan åt lite tårta och gick ut sen. Trevlig! Jag är väldigt svag för småbarn, speciellt ettåringar, så jag funderade på att flytta in hos dom. Angelika tyckte det var en jättebra idé, att byta ut Henrik mot mig. Det skulle vara en fördel för alla. Erik och Henrik skulle kunna sitta och leka med sina gubbar, och måla dem, medan jag och Angelika skulle kunna gosa med barnen. Naaw.

Idag, måndag har jag jobbat. Jag täntke mig inte för imorse, utan lyfte två tunga barn i en konstig vinkel, och sen hade jag ont i ryggen hela dagen. Har fortfarande ont. Va klantigt. Och usch va tråkigt med kass rygg!

Oh, skönhetsoperation på g! Eller ja. Jag ska ta bort allt det röda i ansiktet. Woo, det finns hopp! Ska bara se om jag har råd den här månaden, eller nästan. Det måste ske snart. Jag gissar att det kommer gå på runt en tusenlapp, helt klart värt!

Kameraalbum

2009-04-02 @ 20:51:57 Pixelpix Kommentera! (4)
Kameraalbumet är ibland trevligt att tömma. Det gjorde jag idag, och ni får också se!


En superpannkaka med grädde, bär och sirap tror jag det var.  Det ser ut som en våffla, men det är det inte! Åh, den här var god, åt den hos mamma för ett tag sen.


Söta skor jag funderade på om Lina ville ha i födelsedagspresent. Dessa godingar stod långt inne i ett hörn på MQ med nedsatt pris och var ledsna och ensamma. Riktigt fina, men för små åt mig.


Vad vid graven idag och så gatt någon hade ställt dit tulpaner.  De hade vält, men jag ställde upp vasen och såg att en levde, eller en och en halv om man räknar den som fortfarande har fin färg, men ligger ner. Jag hade inte med något, utan åkte dit efter jobbet för att säga hej och prata vårväder.

Träffade Erik i stan och vi tog en runda i solen. Precis när vi gått över bron, så öppnades den! Jag var inte sen att dokumentera!

Erik stod på säkert avstånd nere i trappen medan bron höjdes och sänktes framför våra ögon.
 

lurigt!

2009-04-02 @ 16:49:30 Tjöt Kommentera! (0)Men, så glömde jag posta detta igår då :P Youtubes aprilskämt- allt är uppochner och spegelvänt, haha!
hits