Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Mors dag!

2011-05-29 @ 19:06:20 Tjöt Kommentera! (4)
Jag har nog världens bästa ofödda drutt! Fick till och med mors dagspresent! Så gulligt! Hihi! Det var ett slags lottpaket. Skrapade inte ihop några miljoner, men väl 50 spänn! Woo!

Nu har vi varit hos Martins föräldrar och ätit grillat och tårta, och sedan bar det vidare till mormor där det fikades ytterligare. Dit kom även mamma, Erik, Bosse och Ingmarie.

Just det, Martin har bytt däck på min bil också, och vi har tvättat den igen. Uu, så grann han är nu, Molle.

Imorrn är det skola, och sedan lägenhetsbesiktning. Har även bilbesiktning under förmiddagen, men det har jag lejt över till Martin. Samma dag ska han även ge blod, åka till bovärden och en sväng till banken med en fet check efter en bilaffär nu i helgen. Mycket på en gång.

Aaw

2011-05-25 @ 20:34:53 Tjöt Kommentera! (4)
Igår var det vårfest på förskolan och jag var naturligtvis med. Bäst som vi satt och fikade kom en av föräldrarna och började dela ut presenter till pedagogerna och mig! Jag blev så himla ställd! En liten ask med några chokladpraliner från Carli och ett presentkort på detsamma. Mums!

Jag har redan slukat en pralin med smak av vit choklad, kokos, ananas och rom. Den får 4000 solar i betyg.

Idag har jag gått runt på stan så jag har fått vrålont i fötterna. Fyfan, en del tål ju ingenting.

Härom dagen flyttade vi första lasset till Herrhagen, förresten. Så just nu bor jag här och inte i min bastu till lägenhet på Krp. Men jag ska hem och kolla posten imorrn, tror jag. Vilket dubbeljobb det blir, först flytt till Herrhagen, och sedan till Rud några dagar senare.

Gjort.

2011-05-22 @ 18:14:08 Pluggponny Kommentera! (2)

Gjort är gjort. Draman inlämnad, fem skoluppgifter kvar.

Spännande!

2011-05-22 @ 17:32:21 Tjöt Kommentera! (2)
Åh, det är som att leva i en actionrulle! Som en kompis uttryckte sig förra året "Vi är en spolning bort från stenåldern".

Jag kom upp till Kronoparken, såg barn bära runt på petflaskor med vatten, en mamma drog en tungt lastad barnvagn, en man kånkade tre stora dunkar med vatten. Jag förstod att domedagen hade kommit. En dag försent, men ändå. Inget vatten. Vad kommer härnäst? Inget internet?!

Försökte bli bajsnödig när jag var hemma hos Martin, men utan resultat. Så kom jag hem och det hann väl gå en halvtimme så tyckte min kropp att jag nog borde... ja. Som tur var så hade jag ju en spolning innestående, så problemet löste sig. Men ändå, så jäkla typiskt!

Detta är så jäkla spännande! Kan berätta att i min kran är det fortfarande snustorrt!

Gagah

2011-05-20 @ 11:51:49 Tjöt Kommentera! (3)
Har ont i halsen och känner mig inte riktigt riktig idag. Stannade hemma från praktiken, eftersom jag inte riktigt orkar med ljudvolymen som brukar infinna sig. Orkar inte vara på topp och aktiv när jag inte känner mig särskilt toppig.

Dagen idag går istället åt att sitta i tysthet och plugga och vila. Är faktiskt ganska snart färdig med det här arbetet som legat som ett stort tungt ok över mig i flera veckor. Om jag får det ur vägen så kan jag börja packa, jag flyttar om en vecka så det börjar bli hög tid.

I några dagar bor jag på Herrhagen, innan vi förflyttar oss vidare till Rud. Pust. Längtar till om några veckor när allt det här är färdigt, och jag kan andas lite grann.

Snabbhelg + bzz

2011-05-17 @ 20:52:42 Tjöt Kommentera! (4)
I fredags var jag och mamma på DiLeva! Han var jättebra och sådär gött flummig som man hade väntat sig. Han fnissade massa och kastade ut frukt till publiken. Tyvärr vill inte min mobil lägga över bilder, så jag kan inte visa upp något.

I lördags åkte jag och Martin ut till Skoghall och käkade chokladtårta (i 5 våningar!). Jag blev alldeles till mig och tog tre bitar + kakor. Vi firade också bror som fyllt 23 (jag råkade gissa på 24), av oss fick han nya Harry Potterfilmen på blueray och dvd.

Efter det åkte vi och tvättade min bil, så nu skiner Molle som den värsta rääserbilen. Eller ja, som den värsta rena bilen.

Har inget minne av söndag. Vad gjorde vi då?

Idag har jag, efter praktiken suttit och pluggat och kännt att det varit rätt gött med en regndag. Slutade halv tre idag, så jag har fått lite gjort för en gång skull.

Mitt i den första stora regnskuren kom en stor geting infarandes. Den snurrade runt lite i fönstrena, innan den snabbt gav upp och började gå istället. Så den har traskat runt här inne, hälsat på den halva humlan, kollat läget under sängen och under soffan. Han verkar halta, så jag vet inte om han har trasslat in sig i damm, eller stukat sig på nåt vis. Får väl se var han är imorrnbitti.

Svårt att få med hur jäkla stor den här getingen är. Typ 2 cm!

Fantastiskt

2011-05-13 @ 16:51:05 Tjöt Kommentera! (2)
Kom sent till Martin igår. Skulle varit där 19, men anlände på Herrhagen tio över. Ingen parkering fanns att tillgå, ja inte på gatan åtminstone, så det blev till att parkera på betalplatserna. Snål och stressad som jag var ville jag inte betala så mycket, utan tänkte att jag lägger i lite pengar, och kan sen gå ut och kolla om det luckrats upp sig lite på gatan.

Men så kom stressIda in i bilden, och det slutade med att jag la i pengar till kl 4 ungefär på morgonen. Hur tänkte jag nu, kan man fråga sig. Ingen aning.

Kom ut och skulle åka till praktiken tio över åtta, och såg att 20 min tidigare hade farbror lapplasse vart där och lappat och botat mig. Perfekt start på dagen, kände jag.

Ikväll ska jag på DiLeva, va ska ni göra?

Gomarran

2011-05-08 @ 10:30:02 Tjöt Kommentera! (2)
Sitter och lyssnar på Martin som spelar gitarr och sjunger pojkbandshits och smäktande 80- och 90talsballader.

Igår var banne mej en produktiv dag! Vi käkade frulle, såg lite Lost och Gilmore Girls, sen storstädade vi hela Martins lägenhet. Kändes liite ovärt med tanke på att vi flyttar om 2-3 veckor, och då kommer vara tvungna att flyttstäda nästan lika noga som vi gjorde igår.

Efter städet åkte vi och lunchade på donken innan det var dags för storhandling. Vi handlade för galet mycket båda två och vi hade lite lätt ångest när vi traskade ut ur affären.

På kvällen så åt vi hamburgare (igen, ja). Jag åt utan bröd och med coleslaw + sallad med isbergssallad, gurka, tomat, fetaost och avokado. Helskotta vad mätt jag blev!

Just det, i fredags åt vi färska jordgubbar med grädde. Det är tredje gången vi äter färska jordgubbar i år! Jag som knappt brukar köpa till midsommar. Men de har varit så goda, och ganska bra pris så vi har köpt och goffat så det stått härliga till!

Nu är det frukosttajm strax! Har lejt Martyparty att steka ägg! Sen blir det födelsedagskalas, och vi har bakat (egentligen av en slump) en lchftårta som kallade sig "chokladmoussecheesecake". Låter ju hur gott som helst! VI ska garnera med choklad och hallon, namnam!

Matfoodzface

2011-05-03 @ 22:34:14 Matprat Kommentera! (3)
Har ju varit på ansiktbehandling, och den gick snett eftersom jag inte tålde en av produkterna (skräll att det händer mig...). Jag har därför varit på tre återbesök och hudterapeuten har kört med uv-laser(?) över fejjan i ca 30 min varje gång. När jag har vaknat på morgonen har det hela tiden blivit bättre, och nu flagnar jag mest, och är extra känslig för kyla, så idag har jag vart röd som en tomte om snoken.

Iallafall så har hon rekomenderat att jag lägger om min kost. Jag äter ju mycket kolhydrater, mackor och socker osv. Sen så behöver jag inte mjölk, som jag dricker max ett glas om dagen nu under graviditeten, men knappt det heller. Hon tyckte att jag skulle byta ut till sojaprodukter istället. Så jag försökte lite i morse, och improviserade ihop en frukost bestående av:
  • Soyghurt blåbär (inte så gott, men det går ner) med havrefras
  • 2 kokta ägg som jag delade och blandade med turkisk yoghurt, salami, ost, sallad, gurka och kryddor
  • Paúluns superjuice
Har ju ingen vidare koll på vad man äter om man inte får äta bröd, så jag freebasar. Jag gillar bröd. Förut råkade jag halka iväg och käka två mackor. Fick dåligt samvete och öste på massa smör och pålägg, om det nu skulle kompensera något.

Gjorde förresten bulgur för ett par dagar sedan. Det hade stått framme i en kastrull, och idag när jag skulle ta det så hade det konsistensen av havregrynsgröt och när jag smakade hade det härsknat. Iuu!

Men jag har nu googlat och ska handla mer likt lchf nästa gång, och testa i några veckor för att se om jag märker någon skillnad. Inte strikt, men dra ner på ze carbs i alla fall. Lycka till, Kakjävel.

inkäzo

2011-05-03 @ 22:25:42 Tjöt Kommentera! (4)
Igår hade jag en otrevlig nyhter som väntade på hallgolvet när jag traskade in från praktiken. Ett brev innehållandes ett inkassokrav. Jag fick lätt panik och ringde till mamma som guidade mig igenom mina fakturor och påpekade att jag ju är ganska snurrig, och har varit så i några månader nu.

Jag kollade kontoutdrag, och såg att hyran var betald precis som det skulle, och  inget annat låg obetalt. Men så kom jag på det; jag hade betalt en hyresavi 2 gånger, och en annan inte alls. På så vis låg ju en obetald, och nu för tiden får man inte påminnelser utan det går direkt till inkasso.

Jag ringde bostadsbolaget, men de hade ingen telefontid, så jag mailade dem istället.

Idag såg jag att jag hade fått svar, och det är korrigerat. Puh. Bara att riva inkassokravet, wohey!
hits