Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Resumé

2005-06-27 @ 15:29:19 Partykaka Kommentera! (2)

I fredags var det alltså midsommar. Kvällen började med att jag fick finfina saker som ögonskuggor i härliga färger, en liter sprit, en luftmadrass, en skiva med Dr Alban, 89 kr (av bror min) och lite mer cash av mormor. Och en Elvis P (elvisp) också, det glömde jag. 

Dagen innan hade jag blivit bjuden på en läcker sommarmiddag av Erik. Det var verkligen romantiskt att kliva in i ett rum med massa tända ljus och champagne uppdukat, och melon :)

Tillbaka till fredagen då, vi åkte iväg till Pubispeter som hade inflyttningsfest. Det blev lite brännboll, öl och några gratulationskramar (och en puss). Lina blev brutalraggad och jag åt dillchips. Erik och Paulin pratade om ostmaffian hörde jag. Det var visst så att alla åt chips utom Peter som käkade ostbågar. Senare på kvällen visade det sig att även Henrik och Jonas hade uppslutit sig till gruppen.


Jag och Erik, och Glenne och Magnus gick hem, men vi tappade strax bort dom och gick ensamma hem. Vi idkade älskog i gräset och jag fick 45 myggbett på benen som tack. Det var värt det, men det kliar satan nu. Det är mysigt att gå genom en natt och det ljusnar, staden sover fortfarande, några fåglar kvittrar... och allt är så lugnt så lugnt. Alldeles stilla. Vinden tycks också sova. Nice.

Men nu är midsommar över och vi kan vänta oss kortare dagar och längre nätter. Vi har snurrat klart, och ljusare än såhär blir det inte. Jag lägtar till sommarkvällar med öl, vänner och värme. Gärna några dagar på stranden också. Picknick(hur stavas det?) i det gröna med rutig filt vore mysigt också. Sådär som i en film, men kycklingsallad och massa jävla mat. Gärna några gammaldagsa cyklar och några ungar. Jag ska nog ha en sommarklänning och en stor hatt också. Då blir det som en riktig film. Haha.

midsommarfallos?

2005-06-24 @ 01:02:42 Tjöt Kommentera! (1)

En del påstår att majstången är en fruktbarhetssymbol och egentligen skall föreställa en ...
Jag har försökt demonstrera hur man kan se på det, med en liten bild.

Snoppbilden är tagen från någon sida som kom upp när jag sökte på "Midsommarstång". Bara så ni vet. Resten har jag micklat ihop, som den händiga kvinna jag är.

Det ska sägas också att det är minsann inte alla som säger att detta är sant. Det är bara en del. Så det va inte en kvarleva från asatron, inte i hela Sverige. De flesta säger förresten majstång istället. Så var det med det.

 

Hmpf!

2005-06-24 @ 00:30:16 Tjöt Kommentera! (0)

Klev av bussen i Skoghall centrum, och jag ser ett gäng med tonåringar sitta på några bänkar och häcka. Någon skriker något, och jag anar att det är till mig, men jag hörde inte så jag fortsatte gå. Han tog i lite och skrek lite högre: "HUR MYCKET TAR TANT?". Jag tror han skrek detta av en eller flera anledningar. Jag har försökt lista trovärdiga exempel här nedan:

  1. Han var ballast i gänget.
  2. Jag hade nätstayupannabes med strumpebandshållare på mig bl.a. och såg då naturligtvis ut som en typisk prostituerad.
  3. Han hade inte fått nåt på länge/aldrig och var desperat, han kunde köpa vem som helst!
  4. Jag va äldre än honom och han såg mig som en tant.

Spicy mandarin.

2005-06-23 @ 00:10:48 Tjöt Kommentera! (1)

Idag har jag minsann färgat håret. Jag gjorde det nyss, och det blev apelsinfärgat. Eller clementin. Eller mandarin.

Idag har jag varit med pappa på OBS och provat jeans. Han provade tjejjeans som det stod Girly på, bakpå fickan. men han trivdes inte i den låga midjan.
  Sen bjöd han på mat- två 5kronors korvar med bröd.

Jag, Emelie och Erik va på möte idag också, med communicare. Hon, tjejen som hette Anna å va skittrevlig, sa att vi lätt skulle få jobb. En kille som hette Ola(Olle?) sa att vi antagligen skulle få pengarna svart, och inte behövde tänka på skatt.

Här sitter jag

Såg här såg det ut för ett och ett halvt år sen. Jag satt inne på ICA, för jag förstod inte bättre.

My number one

2005-06-21 @ 21:59:25 Tjöt Kommentera! (1)

Blogghysteri över hela landet!

Det började med att Fanny skrev att hon hade en blogg, jag blev intresserad och gjorde en egen: http://simkakka.blogspot.com/ 
Men vid närmare eftertanke är det lika bra att ha en på svenska, för då fattar man allt och inte bara nästanungefär.

När jag gjort en så dök Lina på mig med sin. Sen börjar plötsligt aftonbladet och expressen blogga "Läs Ebbas blogg" eller va det kan stå. Helt hysteriskt, varför har ni aldrig kallat det blogg förut? (o_O?)

hits