Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Who the fcuk is...

2009-12-31 @ 16:20:01 Tjöt Kommentera! (0)

Haha, hittade en låt på Spotify: "Living next door to Alice Cooper". Låten var inget bra, men sicken fyndig titel!

Dä må ja säga.

Lista

2009-12-31 @ 10:12:22 Tjöt Kommentera! (3)
Funderade på att skriva en sån där "vad har hätn i år"-lista. Men så blir jag lite ångestfylld när jag inser att det inte hänt såvärst mycket alls. Till och med grejerna i sovrummet står på samma ställe; en back som vi köpte förrförra sommaren, osm det är tänkt att vi en dag ska ta med till affären och fylla på, det står någon kasse där, ett verktygsskåp och en hylla. Det går inte fort på landet.

Igår var Erik och Magnus på Avatar. De parkerade i Gripens parkeringshus. En jättebra idé tills de kom dit efter bion och såg att det var stängt för natten. Det var bara att ta bussen hem det. Så nu är Erik iväg och hämtar bilen. Han skyller på att han blivit curlad (eller "hans generation" har blivit det, och han är ju som bekant ett år äldre än mig..), så han har inte lärt sig att titta efter öppettider och annat nödvändigt.

Nu kom han hem, hoppas han har köpt med sig kaffe. Jag skulle köpa igår, men jag fick bara med mig en massa annat från affären, inget kaffe. Skumt.

Jäckande skuggan

2009-12-30 @ 13:40:27 Pixelpix Kommentera! (1)

 

Mitt flickiga hjärta tjuter av lycka!

40 nya skuggor!

Amenåh

2009-12-30 @ 11:49:33 Tjöt Kommentera! (3)


Fick just det här mejlet. Suck, då måste jag ju gå ända till Universitetet för att hämta ut paketet. Men förhoppningsvis är det värt det.


SOMMAREN KOM TILLBAKA!! ALLT ÄR FÖRLÅTET!!

Rekordish

2009-12-30 @ 11:38:24 Tjöt Kommentera! (0)
Igår började jag gå på stan runt 10 på morgonen. Tidigt, men vad gör man inte för att slippa den stora massan. Jag mötte upp Lina och vi myste runt i affärerna tillsammans med morgonpiggafarbröder och nyblivna mammor som säkert varit vakna sedan 4 med sina färska ungar.

Jag köpte nästan en tshirt, men dessvärre var den färgen jag hade valt inte på rea, så jag struntade i det. Annars handlade jag mest fika och lunch, och det var väl det som tog mest tid egentligen. Ett ansiktsvatten handlade jag, woo.

Efter ca 8 timmar bjöd Lina på bio; Avatar! Tack för det finaste smôla! Den var väl i ärlighetens namn sådär, och ingen Idafilm, men den var vacker och välgjord. Hade en tioåring bredvid mig som frågade sin mamma allt hela tiden: "Vem var det?" "Vad gjorde de nu?" "Dog hon?" "Är det där en avatar?"

På kvällen sen kom Erik och hämtade oss i stan, oc hvi stod ute och väntade i 20 minus i en halvtimme. Gött stelfrusna tår. När vi kom hem hade Erik sönder låset till bilen, så dörren går inte att stänga. Så dörren har stått öppen på bilen hela natten, och nu ska Erik iväg och försöka fixa det. Varför händer sånt här dagen innan nyår när de flesta verkstäder stänger tidigt, och det dessutom är så jävla kallt?!

Köldknäpp

2009-12-28 @ 09:48:21 Tjöt Kommentera! (2)
Den stora kölknäppen drar fram över sverige! I lördags varnade de om att det skulle bli 15 minus idag och 23 (!) minus på tisdagen.

Vaknade och kollade ut. Ja, i dag såg det sannerligen ut att vara årets kallaste dag. Kollade termometern; -3,2. Va tusan, jag blev ju nästan besviken.

Igår var det plusgrader, jävligt passande, eftersom vi hade frysvarorna på balkongen.

Översvämning

2009-12-27 @ 18:44:35 Tjöt Kommentera! (0)
Jädrer va vatten det är på köksgolvet.


Håller nämligen på att frosta av frysen. Hej och hå.

Brillz

2009-12-27 @ 16:23:48 Tjöt Kommentera! (0)
Det är något med mig + öl + andras glasögon. Har någon slags förkärlek att prova dem. Tyvärr passar jag oftast bättre i dem än mina egna.

Jag igen, men någon annans brillor. Jag frå fylla på om jag hittar fler. alltid samma min med munnen... det är brillornas power!!

fel-sms?

2009-12-27 @ 12:10:38 Tjöt Kommentera! (2)
Fick ett "god jul"-sms på julafton av någon okänd. Jag skrev glatt tillbaka i hopp om att det var någon jag kände (det var undertecknat Angelica, men det kan inte ha varit Henriks, eftersom hon stavar med K). Kollade på Eniro nu, och det var någon Marie i Vallentuna. Hm.

Left overs

2009-12-27 @ 00:19:39 Familjeheter Kommentera! (2)
Erik har varit helt lyrisk hela dagen. Annandagen är till för en sak, och det innebär att han och jag i år blir bjudna på en viss mat i det Skoogiska hemmet. Det börjar redan på julafton, hela familjen tänker på annandagen som dagen då allt händer, då de ska äta den här speciella maten. Svärföräldrarna hör sig några extra gånger för om vi nu verkligen kommer på annandagen, och det inbringas löften om en lugn fylla på juldagen för att orka med.

BAMBARAM - rester!

Det är dagens sanning; hela familjen Skoog är tokiga i dessa rester, något som i mina öron låter som något som blev över som vi tvingas peta i oss innan det möglar och för att få mer plats i kylen. Det är nästan samma sak här, bara det att alla längar hela året efter den här dagen.

Vi åt med andra ord julmat och juldagens kalkon. Gott? Absolut, men liksom inget att vara helt salig över, kan jag tycka. Ja jädrer. Ska absolut inte klaga, jag älskar julmat och kommer nog aldrig kunna föräta mig på något sånt gott. Jag och Erik har ju faktiskt ätit prinskorv och rövbetssallad sen 1 dec. Fint det.

Nej, men det var trevligt, vi fick skjuts fram och tillbaka för att de inte tyckte att vi skulle behöva skotta fram bilen. Väldigt tur, eftersom vi inte är säkra på var vår bil står. Vi vet att det är en av de bilstora (vill skriva car sized, men hur översätter man det?) snöbollarna på parkeringen, men vilken är värre. Tråkigt att skotta och sopa och skrapa, och det visar sig vara en röd volvo 240 istället. Vilken jäkla miss liksom. Nåja, vi slapp sådana bekymmer som sagt.

:O

2009-12-25 @ 16:54:26 Tjöt Kommentera! (2)
Har ingen aning om vd jag ska ha på mig, sabbade sminket och nu gick Erik in och ockuperade badrummet for God know how long. Bah.

Skit också.

Blir Nöjes ikväll efter raid i Höknästet (eller hur nu Hugo brukar uttrycka sig). Blir very najs, även om det ryktas om att det kommer danskor! Shit, va ska jag ta mig till?

Dansk: - Hej
Jag: - Hejdäänskevinerbröö! Röeräveröchokolääde!
Dansk: -?
Jag: Vi ä röööe, vi ä viiide!
Dansk går och skäms i ett annat hörn av enrummaren.

Eller vänta nu... bor mr G i en tvåa numer? Det blir ju spännande som TUSAN att ta reda på!

Tänx

2009-12-25 @ 14:15:31 Tjöt Kommentera! (0)
Tack alla för de fina klapparna jag fått!!

Igår hölls det julfirande hos Skoogs och jag fick en pyjamas och en ram och jag och Erik fick en smörgåsgrill tillsammans. Perfekt!

Shit vad mycket godis jag har, hade tänkt att auktionera ut till bättre behövande idag, men förfesten blev flyttad till Herrhagen så det blir itna mät.
Fasen, jag förlorade just en auktion på 80 ögonskuggor med 10 kr. Bah.

Regler

2009-12-25 @ 14:11:04 Pixelpix Kommentera! (1)

Utdrag ur en bok Erik fick av mamma som heter "Återställare".

Wiie!

2009-12-24 @ 12:28:18 Tjöt Kommentera! (0)
Fick Lips till Xboxet så nu måste ju jag ha förfest!! Wohoo!

Mammas pepparkakslandskap.

(Psst. bilden har inget med texten att göra!)

Rimma och gissa

2009-12-24 @ 10:39:52 Tjöt Kommentera! (0)
Bror min hade rimmat på alla sina klappar, här kommer två av dem:

Innehåll: En film med olika svenska komediserier.


Innehåll: Haha, tvserien Sally!


Sen så fick alla in their faces när jag dängde alla två gånger i Geni (det är typ TP)!

God Jul

2009-12-24 @ 10:19:55 Tjöt Kommentera! (0)

Granen med tillbehör hos mamma igår!

 

Vi firade jul #1 igår och jag fick massa kul och en del konsigt (tidningar med klistermärken?). Jag åt massa godis och annat onyttigt, min hy kommer hata mig. Menmen, det är bara jul en gång om året (och fest en gång i veckan, och andra högtider, och ibland blir jag sugen på chips också) så det måste man ju få unna sig!

 

Idag ska vi till Skoogarna och fira jul #2! Jag förväntas bli en säl framemot kvällningen, ganska lagom till Karl-Bertil, kanske.

 

Undrar om jag kan få dem att titta på Anna Anka kl 15...?

Vantlycka

2009-12-22 @ 18:56:45 Tjöt Kommentera! (1)
Mina vantar har varit borta sedan i lördags. Nu hittade Erik dem - bredvid bilen! Haha! Där hade de legat och frusit i två dagar, naaw.

Önskar

2009-12-22 @ 13:26:20 Pixelpix Kommentera! (4)
Önskar jag hade ca 5 mille över, då hade jag kunnat köpa ett fantastiskt hus jag fått span på! Men, men, får tänka på att det hade varit galet jobbigt att städa det där huset. Men ack så fint!

Fyfan så fint hus. Varför kollar jag på villor i 5 miljonersklassen, kan man undra? Ja, det kan vi sitta och undra tillsammans.

Gul Jul

2009-12-21 @ 13:40:43 Tjöt Kommentera! (0)
Att spana in tradera är alltid underhållande, speciellt när man hamnar på till exempel sånt här:

Gul jul!

!!!

2009-12-21 @ 12:29:08 Tjöt Kommentera! (1)
Grattis Kreten!!!

R.I.P.

2009-12-20 @ 21:50:17 Jag vill inte Kommentera! (1)
Mnaw, r.i.p. sötis!

Brittany Murphy 1977-2009

Swing it!

2009-12-20 @ 10:44:02 Tjöt Kommentera! (0)
Igår drog jag och Lina och Hanna ut på Koriander, och döm om min förvåning, vem tror ni jag träffade där om inte en gammal bekant:

 

Vi dansade en hel del och jag var bara halvpackad och inget dålig idag! Jag gillert! En perfekt fylla och skoj kväll!

 

Tack Erik som fick agera chaufför återigen!

-.-

2009-12-19 @ 19:13:21 Tjöt Kommentera! (1)
Just det, förut när vi satt och tittade på Shrek så gick andra soffan sönder. Moff. Förra gången en soffa gick sönder "råkade" en av Eriks kompisar sparka sönder den när han blev arg på ett tv-spel. Denna gången satt vi i soffan och tittade på tv och jag "dansade" lite till någon låt, och då sa det pang bom och ja...

Kul med förfest utan att folk får sitta i den stora soffan, haha.

Bord

2009-12-19 @ 19:11:36 Tjöt Kommentera! (3)
Bord bord på min jord! Idag kom svärföräldrarna förbi med en försenad förlovningspresent:

Ett nytt soffbord! Så nu har jag samma som mamma, svärföräldrarna, och storasyster Lisa (tror jag).  Har inte tänkt på hur sakerna på bordet ligger, det var Erik som ställde dit dem, och det ser allt lite lustigt ut. Hehe, han försöker iallafall.

 

Jag gillar det i vilket fall, men jag ska nog rearrange på bodet lite.

 

Jag känner mig som Silvstedt ibland, glömmer ofta svenska ord och ersätter med ett engelskt. Vad fånigt.

 

Du kan va fånig!

Bananen S-J

2009-12-16 @ 21:55:10 Tjöt Kommentera! (1)
Har inte orkat blogga så särskilt mycket alls, det beror på att jag har VFU och ångest över allt överallt.

 • VFU - massa nytt
 • Intervju att göra under VFUn
 • Läsa arbetsplaner och likabehandlingsplaner och sånt kul under VFUn
 • Arbete om värdegrunden efter VFUn
 • Julafton och allt vad det innebär med klappar som ska fixas osv
 • Nyår - vad händer då?
 • Arbete om mångfald som ska in i början av nästa år
 • Bilbesiktning, förra året i maj, nästa gång blir feb, kul kul. Inte, eftersom bilhelvetet lever på hoppet och inte på stabila bildelar.
Jag känner mig lite stressad, men försöker ta det lugnt och göra uppgifterna så fort jag kan så jag blir av med dem.

Ska intervjua två personer imorgon och äta julbord på förskolan. Hoppas det finns prinskorv!

Gruppen som hade VFU tidigare i höstas fick jullov idag utan en enda uppgift över jul/nyår. Rättvis skola... Vi läser samma sak, men de delade upp klassen i två olika grupper. Dessutom snackas det om att den här gruppen som har estetkursen nu inte har gestaltningsvecka som vi hade, alltså ytterligare mindre jobb för dom. Riktigt schysst av lärarna, tycker ni inte?

Jag har åtminstone några fina julgranskulor!

Vuxen?

2009-12-16 @ 21:46:30 Tjöt Kommentera! (6)
När infaller åldern då man slutar skära skidbackar?


Jag menar, ärligt talat, det här är ju löjligt.

Julefrid

2009-12-13 @ 18:02:38 Tjöt Kommentera! (1)
Sådär. Nu lyser det av julefrid i det Sundh-Jansson-Skoogiska residenset. Vi har ätit pepparkakor och lussebullar och tittat på Galenskaparnas Inte bara glögg.
Granen är pyntad och julgardiner och diverse tomtar på plats runt om i lägenheten. Överallt brinner det levande ljus och det enda som saknas är väl lite glada klang av julmelodier.

Vi har även varit ute på långpromenad, gått upp i tid och rotat fram adventsljusstaken. Skön luciadag!

>:E

2009-12-13 @ 15:39:38 Tjöt Kommentera! (5)
Fyfan va svårt det är att hänga upp en stjärna i fönstret. Här skulle man göra sig till. Blir Eriks jobb i år igen.

Gardiner har jag dock fått upp!


Stjärnfan.

Fejk-n0lla

2009-12-13 @ 01:14:15 Tjöt Kommentera! (2)
När jag hade nollning i samband med skolstarten i höstas hade vi en fejknolla bland oss. Det var en kille som hade gått i skolan ett år, men satt på sig en "NOLLA"-tröja och låtsades vara ny, liten och förvirrad. Ett skämt som faddrarna tyckte va skitkul, medan vi andra ändå inte kände någon och fattade ingenting.

I alla fall; kollade på LÄSKs hemsida och hittade den här bilden:


Haha! Ännu en fejk-nolla! Här ser vi söta stockholmaren Jessika (som jag tror jag råkade skrämma bort från min egen fest här för några månader sedan), sen äre ju jag då i mitten, gla som en utter, och till höger sitter självaste fejknollan och posar för kung och fosterland som om hon vore en av oss, en i gänget, en lirare i laget.

Inte undra på att alla frågar stackars Lina va hon pluggar, när hon till och med är med på bilder från nollningen och diverse studentfester!

P0rnst4r

2009-12-12 @ 23:42:19 Tjöt Kommentera! (1)
Hehe, kollade lite gamla inlägg och hittade detta:

"I never knew my friend had a sister like a pornstar
Think she started a trend with her hair, this is so bizarre
Not seen her behind but if it's anything like Riley
I have a good feeling; I know that her jeans will be? tightie.
The only thing I seen is her face and her mother
Not to mention Erik, her retarded little brother
Yeah, that fat tub of lard, the diseased fucking Swede
Just cause he's her sister makes my heart fucking bleed?

Damn you, Erik. :("

En sång skriven av ngn polare till min bror. Det var nämligen så att han sett mig i webcam, eller på någon bild och tyckt jag liknade någon p-skådis... ska se vad hon hette, Riley någonting... Mason, Riley Mason. Haha!

Ja, jävlar...

Örhängen

2009-12-12 @ 13:59:02 Tjöt Kommentera! (2)
Igår frågade jag Emelie den något underliga frågan:
"Minns du när jag tog hål i öronen?"
Det underligaste av allt var väl att hon visste. Hon har nog världens bästa minne. Fast jag håller fortfarande på att jag tog på lågstadiet. Men okej, jag kan sträcka mig till fyran.

Mamma tror att jag tog när jag var 12.
Lisa tog när hon var 12, och tror jag också tog vid den åldern.
Jag tror jag var ca 8, och tog de andra två när jag var 11-12.
Jag hittade dock ett irriterande kort på mig själv när jag är 10-11 (på väg till Grekland), och då ser det ut som jag inte har några örhängen. Bah.

Id0l

2009-12-11 @ 21:38:38 Tjöt Kommentera! (5)
Vinnarlåten

När Calle sjöng vinnarlåten tänkte jag att va kul, äntligen en vinnarlåt man som svänger! Den lät ju riktigt bra, det brukar jag aldrig tycka sådär första gången jag hör den. Så tänkte jag ockås att den inte kändes rätt för Calle, utan skulle nog passa Eriks röst mer.

Så kom Erik. Japp, rösten satt som en handske i vattnet, klockrent! Passade hans stil och röst mycke bättre än mr C. MEN! Låten blev mycket tråkigare, och lät väldigt mainstream, skulle antagligen inte vilja höra den på radion.

Jag hejar på Erik, han passar bäst att vinna Idol. Jag gillar Calle bäst, men han ska isåfall göra sin egen musik.


Så, slutpratat om det skitprogrammet. ~*BliNKsMilEy*~

Fasan på stan

2009-12-09 @ 21:43:30 Tjöt Kommentera! (0)
Efter min första dag på VFU mötte jag upp min sugarmama sugermonkey. Haha. Vi viftade runt på stan med våra påsar. Linas påsar innehöll palt och fläsk, medan mina dignade i dagiskläder och tomma matlådor.

Lina på affär X:
"Hej, jo, jag letar efter en halsduk jag kollade på förut, den låg på hyllan där och va svart."
Expedit: "Eh, jaha, ligger den inte där nu?"
"Nej, eller ja det ligger en svart halsduk där, men det är inte samma. Tror jag."
"Okej, nej men hur såg den du letar efter ut då?"
"Mja, alltså jag kommer inte ihåg riktigt... men det var svart."
"Kan det ha vart den här?"
säger expediten och pekar på en lila.
"Ja, jo men det va det nog!"

Obegripligt, men en lustig konversation att höra.

Jag köpte en fin penna på Panduro. Som Lina betalade, hon var ju min sugarmama, det har jag ju redan sagt.

Lady P

2009-12-08 @ 14:21:08 Tjöt Kommentera! (2)
Erik har dragit igån gmed WoW igen, och jag känner att det kryper i spelfingrarna. Men jag har mycket i skolan, och borde verkligen inte börja spela igen. Men så härom dagen ramlade jag över det käcka spelet "Lady Popular". Det har inte kommit på svenska än, men jag blev så nyfiken så jag startade en karaktär på den engelska versionen.

Det ultimata spelet, det har allt!
Man är en tjej, smal som en sticka är hon stackarn, fast det står att hon väger 57. Tror man måste hålla hennes vikt på +/- 2 kg 57, annars klassas hon som fet och måste börja träna. Jag har just fixat en lägenhet och ett jobb som kock. Min flicka har även varit på disco och dansat och flörtat och på så sätt träffat en karl, en car washer som ger henne 50 $ om dagen. Vet inte om det är hans lön, eller om han betalar för att vara ihop med henne?


Ja, ni ser ju själva så jävla roligt det ser ut. Just nu duschar hon, i 13 min till. Duschar, ståendes utanför duschen av någon anledning.
Man ser här att hon har en IQ på 61,4
Vikt 57,3
Pengar på kontot 40$ (jag har just shoppat lite tapeter och en matta till vardagsrummet, sirru)

Spela du också vettja, HÄR

Svullo

2009-12-07 @ 22:50:46 Tjöt Kommentera! (3)
När jag kom hem stod valet mellan att åka och träna hos Skoogarna eller köpa chips. Tro det eller ej, men jag valde faktiskt träning. Tyvärr valde Erik chipsen och började operation: Övertalning. Han slängde fram kort som:
"Sista chipsen innan nyår"
"Fredrik kan nog inte..."
"Vi kommer få håll direkt, eftersom vi just ätit."


Summa sumarum så gick vi och köpte varsin påse chips och jag har stått halva kvällen och gjort Anna Ankas rumpövningar (Kolla Aftonbladets Anna Anka-kalender, så fattar ni vad jag menar. Lucka 5 tror jag.).

Jag har ätit två små skålar chips och blivit lätt illamående. Men jag vägde upp det med en apelsin, och Erik la sig i badet och jäste i en och en halv timme.

PB i dec

2009-12-06 @ 15:24:31 Partykaka Kommentera! (2)

Jag körde lite countrystil.
Här står jag med Clintans pickadolver mot hjässan. Yeah, cool bryd.

Igår åkte jag och lill-Bengan till Herrhagen och anlände som första gäster hos fejknollan Robin. Där satt vi och sippade lite bira och tittade på Madagaskar. Efter ett tag kom två han Robind polare, och jag försökte pricka dialekter.

Jag: "Kommer ni från samma ställe?"
"Nej... hrm..inte precis.. Men gissa på mig först då"
"Okej, nej men då gissar jag att du är från Västerås?"

De började skratta, och det visade sig att han var från Blekinge. Vilken miss.

"Mja, okej, det va ju lite pinsamt.. Eh, men då gissar jag att du (den andre) är från..Västerås?"

De började återigen skratta och det visade sig att den andre snubben var från Lyksele i Norrland. Haha! Sen när de pratade hördes det verkligen jätteävl att de var från söder och norr. Bra start.

Soffans polare Zäta-kläta, Fia, Soffan-poffan och Mona.

Sen droppade det in några fler Pink Birdare (alltså folk från min nollningsgrupp), och vi dansade till dålig musik och spelade förfärliga kortspel. Ett hette "Pyramiden" och gick ut på att ge folk klunkar, och man kunde bli synad och då få dricka dubbelt. Det slutade med att jag fick dricka 32 klunkar! Jag hade en äcklig 3,5, och orkade dricka ca 15 klunkar sen sprang jag och spydde. Skitspel.

Ro

2009-12-05 @ 12:45:27 Tjöt Kommentera! (0)
Ah, nu har jag kommit till ro. Blev riktigt god frukost, Erik hade köpt en riktigt god baguette som jag fyllde med diverse göttelser.


Potatissallad han han köpt också, token. Jag var inte sen att fläska på.

Jag har dessutom en finfin chokladkalender som mamma naturligtvis köpt till mig.
Jag ligger en dag efter hela tiden, vad är det för fel?

Chokladkalender choklad är inte så särskilt gott egentligen, undrar om det är någon kakao i överhuvudtaget. Ska kolla... 30% kakao står det. Syntetisk kakao kanske? Eller menar de i hela kalendern?

Dretsur

2009-12-05 @ 11:46:18 Tjöt Kommentera! (1)
Glad som en spelorre satte jag på kaffe, tog fram allt pålägg och såg framförmig hur jag skulle sitta några minuter senare och käka smörgås med sallad, ost och rövbetssallad och kanske lite gurka, och sippa på det nybryggda svarta.

Men så tvärvände min romantiserade bild över lördagsmorgonen! Vi har inget bröd hemma!!!

Jag blev vrinsur och skällde ut Erik av någon anledning, som försvarade sig med att han minsann KUNNAT ha köpt om inte JAG velat att vi skulle vara och fika igår, och sen på restaurang så vi inte kom hem förrän åtta.

Dretsur och muttrandes gick jag tillbaka ut i köket och slängde in allt gött i kylen igen och började hysteriskt göra en smoothie istället på en
 • brun mosig banan
 • sur yoghurt
 • klumpiga frusna blåbär
 • hård honung
 • gammal juice
Erik kom och kramade mig och sa snällt att han kunde gå och köpa, och undrade om jag var sur, ledsen eller ett bös. Mitt i allt det sura började jag le istället.

Erik är iväg nu, ut i regnet för att jag ska få mitt förbannade bröd, medan jag sitter här och känner nybryggt kaffe dofta sin väg genom lägenheten, samtidigt som jag sippar en halvgod smoothie med rosa kulör.


Bra start. Nu kan det väl bara bli bättre?
Pink Birds ikväll på das Herrhag.

Mambo italiano

2009-12-04 @ 22:32:19 Matprat Kommentera! (1)
Efter skolan idag susade jag och Erik till Emmy där vi fikade och myste med några goa töser, till och med Bengan var uppe. (...och säga vad man vill, men hon blev bara blondare, haha). Efter lite kaffe och choklad så åkte vi ner till BMB och tänkte snika gratis mat. Tyvärr var det julgala kvällen till ära, så vi traskade till Koriander, vilket var stängt så det blev vidare till Leprechaun istället. Det var fullt, och vi gick då till Ankan. Ankan hade ingen buffé, och framför allt inget gratis, så vi stod och surade ett tag, tills vi bestämde oss för Lilla Sicilien.

Där beställde några pizza, och jag och Erik tog pasta carbonara.
- Tog ett bra tag innan vi fick beställa
- Tog 45-60 min innan vi fick maten
- Jag och Erik fick vår mat 5-10 min innan de andra
- Erik åt upp sin portion på ett nafs och var inte i närheten av mätt
+ det var väldigt gott
+ trevliga små kort på bordet där det stod att ölen luktade bröd och blommor och smakade rostat bröd och honung

Efteråt gick flickorna vidare på krogrunda och jag och Erik gick till Gourmetgrillen och köpte två 150g hamburgertallrik (vi har alltså kuponger på både Sicilien och grillen, så det blev ändå inte såå dyrt.)

Erik smockade i sig hela den ena hamburgertallriken och allt utom en ptja, tredjedels hamburgare som han sparade till mig, av den andra alltså. Och han blev inte ens en säl. Shit, vad han äter, kan det va för att han börjat träna lite? Kan det göra verkning så snabbt? Vet inte. Han är kanske gravid. Det kan man skylla det mesta på.

Restaurangchansen!

2009-12-04 @ 12:33:34 Tjöt Kommentera! (2)

Igår runt åtta-nio blev Erik akutsugen på donkenmat, något han äskert inte vart på 5 år. Så han blåste iväg och köpte två bigmac, QP-meal och två cheeseburgare. Jag mosade i mig en cheeseburgare och sparade en BigMac till lunch, resten smaskade Erik glatt i sig. Så kan det va när man har inte ens 3 veckor kvar av Restaurangchansen. Panik tätnar!

Hur ska vi hinna uttnyttja allt? I våras pratade jag och Emelie om att det vore kul att dra ihop ett gäng folk och bowla och käka lunch på Nöjes. Jag har ju 6 biljetter, så 12 pers skulle vi kunna vara. "Ja, vi får ta det till sommaren." Nähä, så gällde det inte i somras, så vi skulle ta det till hösten istället. Men inget har hänt. Så är det, det händer inte mycket, men tiden går.


Så roligt när vi har två dagar med minusgrader och alla skriver på Facebook och i sina bloggar att nu, nu är vinter minsann här på riktigt. Nu är det bara glada vintriga dagar fram till julen som antagligen blir sådär vit och full med snö och klappar, precis som vi minns från när vi var barn. Ja, nu är det sannerligen vinter.

Idag är det plusgrader och inte en frostnypt kind eller näsa så långt ögat kan nå. In your face!

Rövbetssallad

2009-12-02 @ 14:26:03 Tjöt Kommentera! (0)

Ska snart åka till mormor och fika. Blev så himla sugen på rödbetssallad igår kväll, som jag blir varje december, så det tar vi med som fika. Erik tycker det är kul att säga rövbetssallad, så det blir det att jag säger också, mindre passande hos mormor kanske. Ska försöka lägga band på mig själv.

Sprätt opp

2009-12-01 @ 18:06:56 Tjöt Kommentera! (0)
Vaknade och tittade sömningt på klockan. Antog att den var runt sex -halv sju, eftersom den inte ringt än. Men nejdå, ingen skön "somnaomigen" för mig, utan klockan stod på åtta, en halvtimme innan skolstart!

Helvette vad bråttom jag fick! Kissa, mascara på (ja, men jag kan ju inte se ut som en zoombie, inte ens när jag försovit mig), två mackor hann jag slänga i mig och cyklade som en blådåre itll skolan. Jag kom i tid. Fyffan. Att jag inte alltid sover till åtta, det skulle va något det!

Sen har vi haft föreläsningar om HBT, en föreläsare var dretsnygg! Det roliga var att jag först trodde det var en kille, men sedan när hon började prata var det en kvinnlig röst! Otippat, men ändå. Rockabillyfrilla, snygga kläder och fint ansikte.

Lång dag, jag har hungrat halvt ihjäl mig hela eftermiddagen, men med hjälp av lite naturgodis har det funkat ändå.

yay!

2009-12-01 @ 17:21:23 Tjöt Kommentera! (9)

Jippie, högsta betyg på estetkursen!

Och jag som hade vart glad för ett G!!
hits