Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Jowl

2008-08-27 @ 16:43:02 Tjöt Kommentera! (2)
Satt i godan ro och spelade då det dök upp ett quest som innebar att jag skulle samla på "jowls" Visste inte vad det betydde så jag frågade i guilden.
Guildperson #1- Hm, har för mig att det typ är käkar eller kinder, fast bara på tjocka personer.
Jag - Haha, dubbelhakor? (gjorde detta "haha" för att jag hade dödat hyenor, och de droppade jowls, och jag har inte sett någon hyena med dubbelhaka)
#1 - Ja, typ.
En stunds tystnad.
#1- Nu har jag kollat wiki och det är typ kinder på tjocka personer. (söker man på jowl på Wiki står: "It is fleshy in humans... the skin being suspended by the chin and the jaws and forming the lateral wall of the human mouth, visibly touching the cheekbone below the eye." Så det var väl kinder i allmänhet ser jag nu i efterhand.)
Jag - ... och hyenor tydligen.
#1- Haha ja precis xD
Guildperson #2 - Har ni något emot större byggda personer?
#1- Nej inte det minsta.
#3- eller det mesta.
#2- Alltså det är fan vad den här guilden förolämpar personer!
Jag - Huh?
Guildperson #3- Va?
#1- Trodde vi pratade om lingvistik..?
#3 - Det är väl inget fel i att vara tjock? Jag är det.
#2 - Du fattar ju inte att folk kan ta illa upp, du njuter säkert av det!
#1 - Jag ber så hemskt mycket om ursäkt ifall du på något sätt tagit illa vid dig av vad jag tidigare sa, menade inget illa.
#3 - Om någon är tjock är väl inte det mitt fel, eller problem heller.
#2 - Ni är fan helt sjuka!
Jag: -"Ni är fan helt sjuka" .. det är okej att skriva? (ja, det var väl en lite onödig kommentar, men så skrev jag iaf)
#2 - Lika "OKEJ" som ert ord "TJOCK"?
Jag: -Jag undrade bara vad ordet "jowl" betydde... Jag tror inte någon här ha rmenat att såra/förolämpa någon.
#1- Nej verkligen inte.
#3 - Pga att X (#2s sambo) hotar med gkick och massa fult språk tänker jag lämna den här guilden. Vi kanske ses någongång, tack för all hjälp ..etc
#2 have left the guild.
#3 have left the guild.


W00t? Ska googla på nästa ord jag inte kan. Vilket drama det blev. Det märks vilka i den här disskutionen som är tjejer, hehe.

Gratäng!

2008-08-26 @ 21:04:32 Matprat Kommentera! (5)
Mums vilken god mat jag gjorde nyss! Här får ni receptet, varsegoda!

Ingredienser

4 port pastaskruvar

400 g köttfärs
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
4 msk sweet chilisås
1 pkt bacon
chilikrydda
svartpeppar
1 buljongtärning

2 dl creme fraiche
2-3 msk chilisås

6 skivor ananas

Gör så här

Hacka löken och bryn tillsammans med färsen i en stekpanna. Krydda med chilikrydda och svartpeppar, lägg i buljongtärningen.
Skär baconen i bitar och tillsätt det till färsen.
Tillsätt sambal oelek och sweet chilisås.

Koka pastan efter anvisning på paketet.

Rör samman creme fraiche och chilisås.

Skär 2 ananasskivor i bitar.

Lägg ett lager köttfärsröra på botten av en smord ugnsform. Lägg ett lager pastaskruvad över det, och lägg sedan på några bitar ananas. över pastan. Gör samma sak igen; köttfärs, pasta ananas. Översta lagret ska bestå av endast köttfärs.
Häll över creme fraichesåsen.
Garnera med ananas skivor.


Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter.
Serevera med grönsallad.


Alla mått är ungefärliga!

Jag råkade ha i lasagneplattor vilket var en miss, då de ska vara i ugnen ca 40 min och inte 10-15... De var hårda som... okokt pasta.

Sen så tror jag det hade varti gott med paprika i också, och kanske tomat ovanpå, men jag hade inget sånt hemma. Jaja, jag blev jättenöjd iallafall.

Behandlad

2008-08-26 @ 15:56:31 Tjöt Kommentera! (0)
Idag have I got my face done. Känner mig svullen och röd. Jag hade nästan glömt hur otroligt ont det gör att göra en portömning. Men det är bra för min hy, även om man inte kan tro det just nu. Ska visa er, okejdå. Snart, måste fixa igång den andra datorn först bara.

Sist köpte jag en kräm för typ 560:- om jag minns rätt. Den räckte inte ens i två månader. Berättade detta för min terapeut och hon sa att hon skulle se om det fanns något billigare alternativ. Kom hem med kräm, rengöring, ansiktsmask, nattbalsam och några slags aromadroppar för ca 350:-. Undrar om jag är en lättlurad kund eller om det verkligen är bra. Haha. Kanske borde gå till apoteket och köra en vända genom deras krämer igen. Äsch. Gjort är gjort.
Västerås på fredag! Man kunde tävla om biljetter till Takida där på Mix Megapol. Vet inte riktigt vilka dte är, men det borde man kanske satsa på att vinna? Sen så va det en Tomas Ledin-konsert snackade Lina om, den måste vi på! GILLA LÄGET!

Erik kom hem igår och hade fått tag på V.I.P-kort på Blue Moon Bar. Haha! Det vill jag också ha så man kan känna sig som Jennifer Lopez för några minuter.

/Pikant

2008-08-26 @ 13:13:14 Tjöt Kommentera! (0)
Glad i hågen skulle jag boka biljett för ätt kunn härja i Västerås till helgen. Skrev i kortnumret och allt man ska, tryckte på betala och kom då till startsidan för Swebus. Är biljetten köpt eller inte? Har inte fått något sms om det, så jag vet inte. Sitter just nu i telefonkö för att ta reda på mer fakta. "Det är fortfarande samtal före, men du behåller DIN plats i kön" säger de på göteborska om och om igen.


Snart är det dessutom dags för en smärtsam men skön ansiktsbehandling på salong. Sist var jag så avslappand efteråt att jag nästan somnade. Uu, va gött det ska bli den här regniga dagen!

Redan bokat för jobb i höst innan jag ens ställt mig på vikarielistan. Hihi.

Kräftskiva försök II

2008-08-23 @ 14:46:50 Tjöt Kommentera! (4)
Ikväll ska vi försöka oss på en kräftskiva igen. Denna gången har vi samlat familjen Skoog + några släktingar jag aldrig träffat. Har jag otur blir jag nervös och slänger i mig massa huttar/getingar/jävlar och börjar prata politik med någon morbror eller kanske börjar jag dansa på bordet och kräva allsång. Jag håller mig förhoppningsvis i skinnet.

Nu kommer man granskas och de ska få veta vad "lille" Erik har träffat för någon. Dessutom ska Erik dit tidigare för att hjälpa bror sin med datorn, så jag måste göra entre helt själv och utan skyddsnät. Man ska inte vara nervös. Det är väl inga problem? Lite folk från Munkfors träffar man väl titt som tätt?

Elvis- skärp dig!

Bil!

2008-08-22 @ 23:19:01 Tjöt Kommentera! (9)
Jag har köpt en ny bil!

Det blev den ni röstade fram! Ja gillert.

Mamma tyckte jag skulle fira med en vinare, men jag orkar inte. Jag och Erik köpte mat på donken förut, ett meal och så fick man en hamburgare på köpet, så jag har en hel BigMac som väntar på mig. Mm, här ska firas!

Quote

2008-08-22 @ 10:31:43 Tjöt Kommentera! (5)
”In World of WarCraft, everyone who has accomplished more than you is a no-lifer,
and everyone who has accomplished less is a n00b.”

Bilar

2008-08-21 @ 16:32:11 Tjöt Kommentera! (15)
Jag kallade på någon som kunde bilar, och Gud skickade Danne till mig. Han kickade lite och konstaterade att antagligen har en sak som heter drevet till hastighetsmätarn (i växellådan) pajjat. Av en händelse hade han tidigare på dagen läst att detta brukar gå på ca 6-7000 att fixa. Aj, sa min plånok. Sedan visde det sig att en packning har gått och det är olja i hela motorn. Som om inte det var nog, så är ena drivknuten alldeles för högljudd för att vara okej, och även detta måste fixas. Jg gav Forden onda ögat och vi gick hem och sökte på Blocket. Har hittat två stycken jag jättegärna vill ha. Måsta prata lite mer Erik först, så jag inte gör något förhastat.

http://www.blocket.se/vi/16971374.htm?ca=7_s
Bil nummer ett. Fin, bensinsnål, ägaren bor i Karlstad. SoV-däck.

http://www.blocket.se/vi/17679331.htm?ca=7_s
Bil två. Billig för att vara så ny. Man kan få på avbet, det är en firma som hade den vilket ger vissa garantier.

Ny bil here I come! Kanske?

Bil*****

2008-08-21 @ 10:29:30 Tjöt Kommentera! (4)
Måste fixa bilfan! Jag kan inget om bilar och vädjar nu till allmänheten!

Jag har sett så mkt Aschbergprogram så jag är alldeles paranoid för att läman in bilen till en läskig verkstad. Tänk om de hittar på massa fel! Tänk om de lurar mig på massa pengar! Yuck Fou, verkstad!

Ska jag bita i det sura och vända mig till en läskig verkstad, eller försöka muta ngn bekant med lite cash för att få det fixat? Vettitusan. Funderar på om jag verkligen känner någon som kan bilar.

Kan DU bilar?

Work loose

2008-08-20 @ 18:25:46 Tjöt Kommentera! (3)
Skolan visade sig bara vara på måndagar. Jahapp, vad ska jag göra resten av tiden då? Ja det självklara vore väl att söka jobb, eller ställa sig på vikarielistan igen. Men just nu har jag valt tt vara lit arbetslös och låta Erik jobba som en myra i en stack. Dessvärre är inte det aretsfria livet så glassigt som jag förställt mig.

8.45
Vaknar. Går ut till vardagsrummet och slänger mig i soffan framför Top Model 2.

9.10
Första reklamen. Fixar kaffe och två mackor.

9.50
Top Model 2 slut. Vrider TVn så jag kan se på Våra Bästa År sittandes framför datorn. Kör igång WoW.

9.40
Stänger av TVn. Sätter istället på Winamp. Fortsätter spela.

13.00
Kommer på att Våra Bästa År börjat. Bestämmer mig för att se reprisen imorgon istället.

14.00
Hungrig. Fixar lunch. Fortsätter spela.

16.40
Får ångest över att jag inte gjort något vettigt på hela dagen. Panikdiskar lite.

17.00
Tänker "Äh, det är ju bara 2 timmar kvar tills Erik kommer hem, lika bra att utnyttja tiden till att spela lite."

18.02
Erik ringer från bussen. Han undrar vad jag gör och vad det blir för mat. Inser att jag måste laga mat innan han kommer hem. Kör ett quest till, och loggar sedan ut.

19.00
Erik kommer hem. Vi äter.

Sådär är det mest hela dagarna. Jag försöker vara lite, lite duktig varje dag och iallafall diska och se till att vi har det nödvändigaste hemma (bröd, ost och öl t.ex.). Idag har jag även duschat. Skönt att vara arbetsfri och bara behöva duscha 2 ggr i veckan och inte sminka sig eller fixa håret.


Erik tycker att jag ska öla idag. Känns konstigt att dricka mitt på dagen. Det gjorde jag på Power Meet och på Arvika. Inte annars, det är ju inte okej en vardag. Eller? Nej jag vet inte. Mat snart då.. ska bara göra klart en grej först...

gratis är gott

2008-08-18 @ 12:39:52 Tjöt Kommentera! (1)
Hittade en sida som går ut på att man klickar på olika hemsidor, eller värvar folk. För detta får man poäng, och efter man fått 400 poäng så får man ett presentkort på 150 spänn på Kicks. Låter helfestligt! Vill du prova (och ge mig en knuff i poängen), klicka här:
http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=95753

Skolbänk

2008-08-18 @ 10:56:30 Tjöt Kommentera! (0)
Idag börjar skolan! Nu ska jag bli en jävel på Photoshop! Woo!

Jag och Erik har börjat smida på en listig plan att få en så billig dator som möjligt. Det inkluderar att bjuda på pizza o öl. Man får inte va dum inte. Hihi.

Grattis Emelie och Damian till förlovningen!!


"Det är ju inte utan att man känner sig pressad'"
- Erik

Skinnjackor

2008-08-17 @ 23:18:34 Tjöt Kommentera! (0)
Jag, Angelika och hennes två ungar gick till affären förut. Hon hade Anthea i en bärsele på magen och jag drog Maximus vagn. Han hade en brun tuff skinnjacka på sig, och jag hade min svarta, de va nästan exakt likadana, förutom färgen och storleken. Måste köpa en skinnjacka till mitt framtida barn, ser ju toksött ut!

hett

2008-08-16 @ 23:28:27 Tjöt Kommentera! (2)
Het diskussion bröt visst ut på inlägget under! Jag väntar med spänning på om min syster Lisa kommer kontra med något, hon vet nämligen allt. Det är sant.

Kräftus - eftersnack

2008-08-16 @ 23:25:08 Partykaka Kommentera! (2)
Gårdagens kräftskiva spårade onekligen ur totalt!

Vi hade laddat med allt man kan tänkas behöva - kräfttallrikar, sånghäften, paj, sallad, bröd och kräftor då såklart. Och öl och vin. Vi åt en portion var och sprack(nästan). Sedan somnade vi (nästan) i en hög i ena soffan medan jag, Erik och Lisa hittade på den nya leken "One liner", som gick ut på att man skulle sjunga en rad i en låt, och den som först kom på vilken sång det va skulle sjunga refrängen. En blivande klassiker, det hörs ju.

I drank and I drove. Tog faktiskt en öl till maten, och sedan körde jag hem. Men till mitt försvar så läste jag ca 100 gånger på internet först om hur fort man förbränner en öl, och sedan plusade jag på 3 timmar på det.
"Det är nog ingen fara, men jag hade aldrig chansat" sa mina syskon.
Sen åkte jag.

blåmärke

2008-08-16 @ 00:24:29 Tjöt Kommentera! (8)
Lisa: -Nu vet vi varför jag och mamma så lätt får blåmärken!
Ida: -Vaddårå?
- Det är för att vi äter treo som andra äter godis.
Men nu har jag gått över till Bamyl koffein. Det är billigare.

Tänk på det ungdomar!

Kräft

2008-08-15 @ 15:46:14 Partykaka Kommentera! (2)
Kräftskiva ikväll! Jag är laddad! Bring it on!


Ska försöka 1 kräfta, det har jag lovat.

Top model Krp

2008-08-15 @ 10:55:42 Tjöt Kommentera! (1)


Ja, det är Lunarstorm. Haha, modell, varför trodde hon det? Måste vara min pimpade presentation. Våga Vägra Lämna Lunar! Wohoo! Har den egentligen bara för att kunna läsa och skämmas över mina dagboksinlägg som jag skrev när jag var 14 och fram till 17-18 tror jag.

Pizzasallad

2008-08-13 @ 08:21:10 Tjöt Kommentera! (2)
I helgen råkade jag tappa ut en skål med pizzasallad + tillhörande oljedressing i kylskåpet. Det stinker i hel kylen och jag torkar och torkar. Olja är inte helt lätt att få bort från väggar och salldslådor och plastpåsar.

Igår fick jag veta att vi skule till Munkfors idag och hälsa på syskonen, jag ringde Anna och frågade om Erik kunde hänga på. Det fick han gärna, men hon undrade hur det skulle gå med Eriks allergi om det regnade, då de har både hund och katt.
"Det är inga problem!" chansade jag
"Men har han tabltter eller så då?"
"Jadå, det tror jag nog, han klarar sig!"
När vi lagt på gick jag och sa detta till Erik, det visade sig att han inte alls har några allergipiller att ta vid akutfall eller så, och att han kanske inte alls kan följa med om det regnar. Men vi bestämde att det skulle bli sol idag,  och Erik skulle precis ringa och sjukanmäla sig när vi ser att det verkligen vräker ner regn. Bah.

Efter regnet kommer solsken.

Gäsp

2008-08-10 @ 01:40:46 Tjöt Kommentera! (2)
Ikväll hade jg och Erik planerat upp hela dagen; den skulle innefatta dammsugning, tvättstugan, bolaget, öldrickande och eventuellt ngn middag. Tvättstugan tog vi fort som bara den, även om jag tre gånge glömde att vi var färdiga där nere och tvär kom på "Hh! Vi har glömt tvätten!" Töligt dryg. Vi hann egentligen med allt utom dammsugningen, den försvann i mängden av alla andra göromål.

Kvällen kom och Erik hade råkat ställt in sin öl i kylen lite för länge så den var förvandlad till is. Jag drack 3 öl, blev full och gick och borstade tänderna. Jag hade dessutom tagit med mig en propagandabok mot alkohol från Systemet. Läste om de olika stadierna, och vi räknade med att få i oss 0.5-0.8 promille. Vet inte hur mkt det är i de 3 som jag som sagt orkade klämma, men ändå.

Erik somnade vid tolv och jag sitter här som en trött gnu.

 Förresten, när jg vaknar om mornarna så är jag alldeles igenkletd i ögonen, det borde ju tyda på ngn sort infektion? Är lite rödare än vanligt på.. hur ska jag säga, om man drar ner skinnet under ögat så man ser hela vitan och även det röda under, där är det röda mycket rödare än vanligt, medan vitan är sådär halvröd som vanligt (jag är sån). Så jag vet inte om jag har ngn infektion eller inte.  Har inte använt linser sedan förra fredagen, och innan dess va det flera vckor sen, så det kan inte ha med det att göra. Orka gå till doktorn. Det har visserligen vrit såhär i flera veckor.. men det ger sig nog till slut. Lite ljummet vatten i ögonen på morgonen så är det problemet ur världen!

/Come on party people

Fri

2008-08-09 @ 00:44:17 Tjöt Kommentera! (0)
Nu är jag fri! Intranetet informerade tydligt, med röd text att vi icke får blogga om XX, alltså där jag jobbade.

Jag gör det ändå, lite busigt, men utan att nämna namnet. Jag tycker det har varit en helt okej sommar, det värsta har ju egentligen varit busspendlingen på 2h varje dag, och den käckt hurtiga promenaden på sammanlagt nästan en timme på det (4 små kvartar alltså).  Ju mer tiden gått så hr jag blivit mer säker på vad produkterna, fakturorna, systemen osv står frö och vad det är som gäller och det har vid några tillfällen vrit så skönt att vara den som har rätt och triumfera över kunder som klantat sig på det ena eller andra sättet.

Men nu är jag alltså fri. Arbetslös och bekymmerslös. En vecka slappning, vilket kommer innebära att fnittra med Lisa, säkert ta en öl eller två och WoWa med mig själv. Sen börjar livet igen med Photoshop på Komvux.

Jag ska även ta mig in till staden och inhandla något rutigt och eventuellt nya 70tals brallor. Jag har en tendens till att vänta och vänta, oftast för att jag är snål, och när jag väntat så länge att de då omoderna plaggen är på rea så ska jag slå till! Men då finns inte min storlek. Icke denna gång!

Spindelögon

2008-08-03 @ 10:03:56 Pixelpix Kommentera! (3)
Fick för ett tag sen med en mascara när man köpte någon viss tidning. När jag provade den så förstod jag äntligen uttrycket spindelbensögonfransar.
 
Håller ni med?

E18

2008-08-01 @ 12:13:55 Tjöt Kommentera! (1)
Satt på bussen igår och hade precis ringt upp Erik, när vi skulle avsluta märkte jag tt det blivit en lång kö som ringlade sig långt framöver E18.
"Det verkar vara trafikstockning.. VI står alldeles still." sa jag till Erik, och vi hoppade på att det inte var något allvarligt. Jag såg blåljus på långt håll, så jag anade att ngt hade hänt. Bussen dirigerades om och vi fick åka en skumpig skogsväg, som kallades "gamla E18", undrar om det betyder att den va tungt trafikerad förr i tiden.. hm. Iallafall så åkte vi sakta sakta framåt, och jag såg massa blåljus, poliser och ambulanser. Vi kom tillslut ut bortanför Väse och bussen kunde fortsätta. Vägbanan på andra sidan var helt stillastående, folk hade börjt lagt sig på taket/framrutan på sina bilar och solat, andra hade plockat fram kaffe och fika. De flesta stod utanför bilarna och undrade antagligen vad tusan som hände. Jag var glad över att vara på "rätt" sida vägen - vi som rörde oss framåt. Chauffören hade på radion, och så fort det kom meddelande rörande vad som hänt höjde han så vi alla kunde höra, det hade tydligen inträffat en seriekrock.

Läste om det idag i tidningen:

http://www.vf.se/DDWebb/templates/Article.aspx?id=21120

Läskigt, 2 döda och 10 skadade.

solen!

2008-08-01 @ 12:00:57 Tjöt Kommentera! (2)
Kolla på solen med 2-3 solbrillor nu så får ni se ngt ballt. Det är nämligen solförmörkelse på g. Just nu ser det ut som ngn tagit en tugga av solen, jag ska hålla koll.

Tyvärr så är det ju inte helt bra för ögonen att koll på solen, så koll snabbt.

Är jag lättimpad, eller är det lite ballt?

Verkar för övrigt som om solförmörkelsen startade redan 10.30, då var jag mitt upp i våra bästa år och märkte inget.
hits