Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Ögonlaser

2012-02-25 @ 17:26:52 Tjöt Kommentera! (5)
Har googlat lite på ögonlaseroperationer nu. Två viktiga saker verkar göra att jag inte kommer kunna operera mig än på några år. Dels så ska man inte amma, utan måste vänta ca 2-3 månader efter sista amningen, och dels måste synen vara stabil i minst 2 år. Bah.

Det positiva är väl att synen förändras pga alla hormoner när man ammar, så det kan ju vara därför jag ser så sjukt dåligt. Det negativa är att det känns lite tölitt att skaffa nya glasögon/linser, också kanske synen rättar till sig igen när jag slutar amma. Linser kan ju vara värt visserligen, eftersom de håller typ ett halvår, medan glasögon har jag ofta flera år.

Ljust & Fräscht

2012-02-21 @ 21:04:11 Tjöt Kommentera! (2)
I lördags var det dags för en av mina julklappar; nämligen Ljust & fräscht med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström!

Det var i LLA, och vi fick sjuts dit av Martins pappa, medan hans mamma var hemma med Tuva. Showen var så rolig! Igenkännings humor! Kul var att de hade tagit lite lokala referenser som typ "Så går man och handlar på Boulevard" eller "Det är väl i Deje blabla." (minns inte vad de sa, men det var ngt om att de just fått el eller nåt, haha).

De pratade om inredningsstilar, vad som var ute och inne i Karlstad och pratade en del med en kille i publiken som just flyttat till sitt första boende. Schyffert pratade om det "magiska hålet" i trappuppgången förr i tiden (typ 10 år sen, haha), där man kunde slänga sina sopor. "'Slänga vad?', tänker Robert (killen i publiken) nu.. ALLT! Man slängde allt där: mat, kartonger, batterier, gamla klockradios!". Haha! Jag och Martin hade precis dagen innan pratat om vad det var gött då när man just hade ett sopnedkast precis utanför dörrn och ingen sopsorterade.

Det höll på i ca 2 timmar, och det som var negativt var att vi satt så högt upp vilket gjorde att vi inte såg så bra. Jag har kassa glasögon, Martin glömde sina, så vi båda såg typ allt bara. Sedan i slutet så var det text på en stor skärm på scenen, tror texterna var i stil med "du blir inte lyckligare för att du kallar din garderob walk-in-closet.", men jag är inte säker för vi hade en stor högtalare mitt i texten. Men det kom upp en text, och publiken skrattade, en ny text, nya skratt. Så höll det på, medan vi satt och inte såg någonting.

Hemma sov både farmor Elvy och Tuva så gött, haha!


Högt upp!

Vi!

Halvbra bild på komikerna...

dretstress

2012-02-21 @ 10:07:58 Tjöt Kommentera! (2)
Martin skulle på morgonmöte, och skyndade sig hem så jag skulle hinna med 10.05-bussen. Tuva skriker och skriker så fort man lämnar henne någon sekund i sängen, så göra mig i ordning hinner jag inte. Stress gör att man får en irriterad ton, så alla är sura på varann och jag blir sen så ini helskotta.

Och Tuva skriker och skriker, övertrött som en gnu! Tyst och sov! Lägg in fler bussar till Uni som jag kan ta! Gah.

Bra start. Nu väntar en lång skoldag, sen blir det väl plugg, och någonstans ska jag berätta om vad jag gjorde i helgen!

Tjingepling!

Frill

2012-02-16 @ 19:29:43 Pixelpix Kommentera! (5)
Just det, jag har ju klippt mig! Eller ja, Lina har klippt mig! Lite kortare än jag tänkt, men rätt najs ändå!

Ja, väldigt fint att köra glasögonbågen rätt igenom polisongen, haha!

Hjärta

2012-02-14 @ 11:12:20 Tjöt Kommentera! (6)
När jag kom upp imorse låg det ett mycket fint paket på köksbordet, tillsammans med god choklad och ett litet brev.


Blev väldigt förvånad, hade inte väntat mig det alls! Så sent som i förrgår pratade vi just om alla hjärtans dag, och jag sa att vi inte borde fira det, jag har väl alltid tyckt sisådär om just den här dagen. Men det betyder inte att jag inte blev glad, för det blev jag verkligen, och överraskad! Öppnade det lilla söta paketet och där i låg...


...en ask, och i asken låg...


...ett jättefint armband! Det passar perfekt och är lagom enkelt, precis vad jag vill ha!


Riktigt god choklad också, prova denna om ni inte gjort det förr!

Tack min fina älskade Martin! Älskar dig idag och alla andra dagar!

Kuddfail

2012-02-09 @ 15:34:26 Tjöt Kommentera! (3)
Igår köpte vi oss en varsin ny kudde. Vi tänkte att vi skulle lyxa till det och för en gång skull inte köpa på IKEA, som vi alltid gjort innan. Tjejen i sängaffären frågade om hur vi brukade sova och vad vi hade för kuddar nu osv. Efter att ha berättat och förklarat så pekade hon på kudden "Medium" och deklarerade att den skulle vara perfekt för oss.

Vi provlåg sängar med kuddarna "Medium" och "Fast" (så naturligt vi kunde, påpälsade med vinterjackor och halsdukar). Vi kom båda fram till att kudden "Fast" var den ultimata för oss, och vi betalde och åkte hem.

På kvällen när vi la oss gick det förmodligen exakt 10 sekunder innan vi båda kunde konstatera att våra kuddar var för höga...

Söndag

2012-02-05 @ 12:10:36 Tjöt Kommentera! (1)
Känner mig lite seg, sådär som man kan göra dagen efter.

Kvällen före var visserligen relativt lugn. Vi åt god fläskfilé med ugnsråstekt potatis och gräddsås. Till det drack vi lite rött vin (Martin försöker lära mig, det går sådär), sedan tog jag en öl, efter den drack vi en varsin Irish coffee, och jag avrundade kvällen med ett glas vitt.

Så det är väl inte konstigt att jag känner mig lite sådär, med den blandningen.

Kollade på Melodifestivalen, var inte särskilt imponerad. Drömmer mig tillbaka till när det hette Schlagerfestivalen och var lite småtöntigt, utan growlande ungdomar! Man vet att musiken är kass om man tycker att den svängigaste var "Ragadingdingding, nu kommer kingen in!"...

Idag har jag ändå varit uppe sedan nio och tagit hand om disken (dvs plockat ur och i diskmaskinen), bakat LCHF-bröd och lekt med druttskruttan.
hits