Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Försök till gulligull.

2012-01-29 @ 09:44:57 Tjöt Kommentera! (6)
Igår kväll var Martin ute på galej med några polare, och jag tänkte att jag skulle vara lite romantisk och sätta upp en gullig lapp som han sen skulle se när han kom hem. Tänkte att på spegeln i bvadrummet verkar vara ett säkert kort, då ser han den när han borstar tänderna. Så står han där, trött å full och bah "Naaw, min flickvän är bäst! Gossigoos!" (eller vad nu en karl kan tänkas tänka när man ser en sådan lapp).

Så jag satte upp den där och låg lite förväntasfull och väntade på att han skulle komma hem.

Hem kom han, klockan var väl runt 3. Hör att det prasslade ute i köket, gissningsvis käkade han fyllemat från BK. Hörde att han grejade och prasslade en stund innan han kom in i sovrummet. Klädde av sig och la sig på täcket. Började ana oråd.
"Har du inte borstat tänderna...?" frågar jag diskret.
"Näe."
"Men... ska du inte göra det då?"
"Näe, jag örker inte."
Blir desperat.
"Men jag har ju satt upp en gullig lapp ju!"
"Jaha... va står det på den då?"

Pfft! Vände mig om och somnade.

Haha, kanske inte var bästa tidpunkten att försöka något sånt.

I somras la jag en gullig lapp i hans ena sko när han skulle på golftävling tidigt på morgonen. Han hade satt på sig skon utan att märka att det var en lapp i, och inte sett den förrän han bytte skor innan tävlingen. Då hade han gått runt med lappen i skon ett tag, så den var knölig och ingådd.

Socialt

2012-01-23 @ 09:42:08 Tjöt Kommentera! (2)
Förra veckan var tämligen socialt upplagd! Träffade Lina, Emelie, mamma, Erik, Martins föräldrar och... ja nej det var väl dom. Men så kul att träffa folk!

I fredags bjöd Lina på romantiskt middag innehållande tacogratäng med lchf-pasta! Mums! Vi satt och tjötade i ett par timmar, sen åkte jag hem. Men ett par timmar är nästan lite lite när man inte setts på flera veckor!

I lördags jobbade Martin extra, och jag fick sällskap av Emelie. Tuva fick en skojig julklapp i form av en figur som hette "Lula in a tulu", en flodhäst med prasslig ballerinakjol, härliga färger, och olika material!

På kvällen köpte vi pizza och slappade med varsin drink framför TVn och senare Jägarna 2. Dock hann vi inte se färdigt, för Tuva gnölade inifrån sovrummet och blev akut hungrig, så vi gick och la oss strax efter 23.

Igår, söndag, så åkte vi en sväng till mamma och Erik. Erik har nyss varit i England och hade köpt med Pop Tarts, något som en kompis till honom lovordat på Twitter och gjort mig nyfiken. Dock var det väldigt sött, för sött för min smak. Fick även prova "världens äckligaste pålägg" Vegemite. Det var riktigt äckligt, smakade som salta oliver eller något. Erik gillar det och har köpt hem ett par burkar, och jag tror han skulle beställa ännu fler.

Efter det besöket åkte vi vidare till Martins föräldrar där vi åt gulaschgryta. Till efterrätt bjöd jag frikostigt på Pop tarts till kaffet. Ingen större hit där heller.

Sen åkte vi hem och badade och myste och såg klart filmen. Den var bra, faktiskt! Inte ofta jag säger det om filmer.

Imorrn börjar skolan! Flämt!

Snörvel

2012-01-17 @ 10:39:43 Tjöt Kommentera! (5)
Fortfarande snörvelförkyld! Uuh, både jag och Martin har varit halvkrassliga i helgen. Nästa vecka börjar skolan också, hej å hå.

Har inte hänt något här, jag har nyst och snorat i några dagar, städat bort julen och varit till pekås ett par gånger.

Sjukligt

2012-01-11 @ 09:30:25 Tjöt Kommentera! (2)
Känns som jag börjar bli sjuk. Känner mig tjock i halsen och tjock i huvudet och ögonen känns såå trötta. Gah.

Martin kände sig också hängig igår, så det kanske är något på gång. Hoppas Tuvisen klarar sig. Ska kanske lägga mig ett tag till, tills hon vaknar.

Örke vara sjuk.

Kebab

2012-01-08 @ 12:36:25 Matprat Kommentera! (3)
Om man ska göra hemmagjord kebabtallrik så rekomenderar jag Coops egna kebab (heter kanske X-tra, eller så)! Jättegott tillsammans med pommes, sallad och kebabsås eller bea (eller både ock som jag!)


Så gott! Åh, nu är jag hungrig och vill äta det igen. Detta året har vi hunnit med både kebabtallrik och kebabpizza, alltså. Bådar ju fint.

Igår kväll, och i fredags med förresten gjorde Martin smarriga drinkar till oss. Några var såhrä festliga:

Lite dålig vinkel, men man ser ändå hur festligt det är!

Damn you, Lövnäsbuss!

2012-01-05 @ 10:24:42 Tjöt Kommentera! (4)
I måndags hade jag läkartid på Skoghall och packade in Tuv ai vagnen och hoppade på bussen till stan. Väl i stan spatserade jag vidare till busstationen för att ta bussen ut till Skoghall. Såg att det stod en buss med texten "LÖVNÄS" på, och eftersom jag hade gott om tid så tänkte jag att det inte gjorde något att åka via Lövnäs.

Kom på bussen med vagnen genom att en tant erbjöd sig att hjälpa mig att lyfta på vagnen.

Bussen åkte ut till öa, och när den var nästan vid Martins jobb vid Ica Lövnäs messade jag och berättade att jag var så nära. Han skrev tillbaks att jag kunde hoppa av bussen och ta bilen om jag ville, men jag skrev tillbaka att jag inte ville väcka eller krångla med Tuva. Så åkte bussen vidare, och jag antog att det skulle svänga in och åka via Hammar som den brukade. Men icke! Då fortsätter bussen tilbaka till Cooprondellen och sedan vidare tillbaka till stan! I panik trycker jag på stoppknappen och får hoppa av på busshållplatsen som heter Nolgård och som är placerad precis vid 90-vägen.

Jag kliver av och hamnar på en grusväg mitt i ingenstans. Kollade klockan och kände att jag inte visste om jag skulle hinna gå ända till Skoghall, och dessutom behöva korsa vägen. Nej, istället fick jag ringa Martin, som av en händelse just hade lunch. Han kom och hämtade upp oss, och körde oss till mamma.

Inte visste jag att de hade ändrat så Lövnäsbussen BARA går till Lövnäs. Men nu vet jag.

Nyår

2012-01-03 @ 10:21:40 Tjöt Kommentera! (5)
Nyår firades lugnt och familjärt här i det Funke-Sundh-Janssoniska residenset. Kvällens höjdpunkt var definitivt maten som jag gick och var sugen på hela dagen.

Det blev en klassisk Ida&Martin-meny med toast skagen, oxfilé och Irish coffee. Mums!

Ser inget vidare gott ut, men det var det! Helt galet gott!
Ugnsrostade rotfrukter, oxfilé, smarrig sallad och tokmkt bea.

Tuva passade på att vakna när vi ätit färdigt förrätten, och satt med i sin stol.


Tuva var orolig hela kvällen, och jag vet inte om det var alla rakter och smällare som dundrade oavbrutet, eller så, men hon var svårsövd och ledsen mest hela tiden. Klockan var efter elva när hon somnade för natten, och hon sov djupt när vi vid tolvslaget smög ut och tittade på fyrverkerier och skålade i champagne. Jag fick så dåligt samvete för att vi var ute, så snabbt gick vi in igen, och såg att hon fortfarande sov som en stock. Då gick vi ut en stund till och träffade några av Martins kompisar som också stod ute och tittade på fyrverkerier. Jag fick åter igen svår ångest och ville in så fort som möjligt. Hon sov fortfarande när vi kom in andra gången.
hits