Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Tid till sjukhuset

2012-07-31 @ 16:17:11 Tjöt Kommentera! (4)
Var hos MVC i förmiddags för att kolla upp en grej. Något som inte var riktigt bra sedan förlossningen, och som jag trodde jag skulle få fixat i maj när jag var på CSK till en läkare där. I alla fall så tyckte barnmorskan där att jag skulle ringa CSK för att fixa en ny tid.
 
Ringde och telefonisten säger att det snabbaste sättet för mig att få en tid är att be barnmorskan skicka en remiss. Jag svarade att sist tog det 6 månader, och så länge ville jag inte vänta igen. Hon sa då att hon kunde sätta upp mig på en väntelista, och då skulle få tid om ca 2 månader. Jag gav mig inte, och det slutade med att hon sprang och kollade om någon hade lämnat återbud tidigare.
 
1½ timme senare var jag på CSK och fick saken ordnad!
 
(Förresten så pratade gynläkaren exakt som David Freundt, så jag var tvungen att fråga var han var ifrån, men de var inte från samma ställe. Men exakt samma uttryck, röst, dialekt. Kändes lite knepigt. Haha.)
 
Efter sjukhuset åkte familjen Funke-Sundh-Jansson till Mariebergsskogen där vi tittade på djuren och käkade svindyr glass.
 

Huskoll

2012-07-16 @ 20:48:49 Tjöt Kommentera! (4)
På måndag den 2 juli åkte vi på inte mindre än två husvisningar. Den första var på Abborrvägen och huset kändes åtminstone innan som ett drömhus. Var nästan identiskt med huset som en av mina barndomskompisar bodde i!
 
 
Det var stort och fint, nästan för stort, 6 rum och kök. Men fint iordninggjort, härligt uterum, trädäck, lagom stor gård, visserligen hörntomt och tätt mellan husen. Men i papprena om huset stod det att det kanske kunde finnas mögel på vinden, och eftersom det inte fanns golv där så skulle husköparen själv få ordna detta. Så vi kände att det blir lite som att köpa grisen i säcken, chansa på om det finns mögel eller inte? Vi blev lite skeptiska, och backade ur.
 
Som en parantes så var vi ute på lördagen 7 juli, och då sprang Martin på mäklaren till just det här huset. Han var lite dimmig i blicken och kanske inte helt oberusad, när de pratade, och han sa att det inte finns mögel i huset, och han berättade till och med att han själv varit uppe på vinden, eftersom det givetvis finns golv där. Hmm?
 
--
Det andra huset låg på Lövnäs och kändes najs när vi kollade på internet. Det hade bastu och en fin gård. Men när vi kom dit så kändes det inte lika roligt. Det kändes som det behövde göras saker i alla rum; fula tapeter, fula golv osv. Ja, inte så att det var panik att göras om, men liksom fult. Det huset fick dessutom bud på sig direkt och det blev för dyrt för oss.Skulle vi köpt det hade vi varit tvungna att gå ner i pris så vi kunnat renovera.
--
 
12 juli var vi på ännu en husvisning. Det huset var egetnligen för dyrt, men vi tänkte göra en chansing. Huset var fint i ordninggjort, och det enda dåliga, eller det sämre med det var att uteplatsen var vänd åt fel, det var morgonsol (fast det var eftermiddagssol också). Ja, sen var väl trädgården i lite liten också kanske. Vi tänkte att om ingen lägger bud så kan vi skambuda lite och se hur det går.
 
Dessvärre fick de in alldeles för höga bud, och vi fick dra oss ur direkt.
 
Nästa visning är 24e!

Skåne 29-30/6

2012-07-16 @ 20:31:36 Tjöt Kommentera! (2)
Fredag den 29 juni bilade familjen Funke-Sundh-Jansson ner till Skåne. Resan gick bra, förutom stopp i Göteborg på ca 45 min pga av en olycka. Vi tänkte stanna och äta antingen innan eller efter Gbg, och bestämde oss för att käka efter. Som sagt så var det totalstopp genom hema Gbg, och Tuva började bli hungrig, vi var hungriga och ångrade oss bittert, att vi inte åt på IKEA innan. Menmen, till slut kom vi igenom och åkte in på IKEA i Kållered och åt allihopa.
 
Vi kom fram runt fyra eller något sånt och chillade hela kvällen. Åt pizza gjorde vi också, så gick det med den GI veckan, haha.
 
Båda ungarna vaknade till på kvällen, men åtminstone Tuva somnade om sedan och sov en timme längre än vad hon brukade. Alfred hade däremot en vaken natt, likaså Lisa som fick vara vaken med honom.
 
På lördagen sen, efter några få timmaras sömn skulle det sjungas för Alfred som fyllde 1 år. Lisa försökte väcka mig och Martin utan lycka, så de fick sjunga själva. Eller de och de, Henrik tog väl inte så värst många toner, men Lisa skrålade visst en hel vers. Eller om det var en rad bara... minns inte.
 
När vi vaknat till så var det en del kvar att pyssla med innan gästerna skulle komma, jag och Martin tog barnen med oss till affären, medan Lisa och Henrik grejade hemma. När vi kom tillbaka gjorde vi sallad, strök en stor duk, hängde upp ballonger och garnerade tårta. Tuva sov som aldrig förr, passande nog, medan Alfred inte alls kunde sova utan var vaken och supertrött istället.
 
Gästerna kom på eftermiddagen, paket öppnades, mat åts, och vi sjöng för Alfred som verkade njuta av uppmärksamheten och alla presenter!
Nöjd 1-åring! Röd i pannan efter en liten gungolycka.
 
När nästan alla gästerna gått hem och barnen äntligen somnat för kvällen satte vi oss tillsammans med två av Lisa och Henriks kompisar och tölade i uterummet med varsin öl och lite konjak. Dä va jämt göörmysigt!
 
Söndagen gick fort och rätt som det var satt vi i bilen tillbaka till Värmland. Hade gärna stannat längre, men vi hade 2 husvisningar att gå på, och det var hus vi verkligen ville se.

Lov

2012-07-12 @ 14:35:16 Tjöt Kommentera! (4)
Just nu bor vi hos Martins föräldrar för de är i Grekland. De bor på gatan över där mormor bodde förr. Så otroligt skönt att ha en inglasad altan och en liten gräsmatta att vara på. Förra veckan var det soligt och fint, så då la vi ut en filt i skuggan och låg och myste på filten. Tuva hade några leksaker, jag hade korsord och Martin hade sin telefon. Blev visserligen knallröd på axlarna eftersom jag satt i solen så mycket jag orkade, men den sveddan  har lagt sig och jag kunde njuta av flera dagars brunhet. Ja, nu har det börjat fjälla av, så snart är jag väl lika blek som vanligt.
 
När vi kommer hem, det vill säga på kanske måndag ska jag uppdatera minsann! Skåne, husvisningar, utekväll där vi träffade en mäklare och ja.. ehm vad ska jag teasa med mer? Haha, jag vet inte, jag vet bara att jag inte orkar sitta vid datorn så värst mycket. Datorn står dessutom i det rummet Tuva sover i, så man kan aldrig passa på när hon sover.
 
Snart ska vi på ytterligare en husvisning, Ålkärrsvägen denna gång. Det är egentligen för dyrt, men det såg fint ut, så vi tittar i alla fall. Senare i juli ska vi titta på ett annat fint hus, som dock ligger precis bredvid mördarhuset. Huset där en pappa sköt ihjäl sin son (och sedan åkte han till ett annat ställe och sköt sin andre son och sin exfru, och sedan sig själv...). Usch. När kan det ha vart, -98 skulle jag tro. Ja, lite obehagligt att bo där kanske, eller så ska man sluta leva i det förflutna och se vilka möjligheter huset har. Det är ju trots allt huset bredvid, och inte DET huset.
hits