Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Fattas

2009-06-30 @ 22:08:35 Tjöt Kommentera! (0)
Det fattas festivalskor i form av mina gamls sletna kängor, och det fattas även ett liggunderlag.

Liggerunderlag kan ordnas genom ett besök på Biltema, som en gammal vän tipsade om. Men kängor? Var fan kan de ha tagit vägen? Jag kan väl inte vart så korkade så jag slängde dem bara för att de var trasiga? Eller?

Ska man orka ta med de där knähöga? Det är sånna där jobbiga som man måste knyta på och av, inte någon dragkedja... Det blir väl ett varv till nere i källaren imorgon då. Suck och pust. Festivalliv är hårt.

- Naglar målade
- Ögonbryn och lugg färgade
Ja det var väl det. Ska färga ögonfransarna imorgon, och fixa det sista.

Plix trolla fram mina kängor?

Väder

2009-06-30 @ 19:37:20 Tjöt Kommentera! (2)
Hm, kollade på denna prognosen:Hoppas Karlstad och Arvika ligger såpass brett isär, så detta inte gäller. Inte helt kul med regn hela lördagen :O

Idag har jag och Lina varit till Skoghall. Där blev mamma klippt och jag färgade luggen. Vi har fixat tält från Hannill och vätskeersättningspiller, öronproppar, öl, mat, lärt oss stormköket (i teorin, vi har inte provat det) och... och inget mer. Nu fattas bara ett liggunderlag. Fasen, var kan man hitta ett sånt?

Vrålpepp!

2009-06-29 @ 18:51:14 Tjöt Kommentera! (4)
Jag är tokpeppad inför Arvika! Har läst på hemsidan, kollat gamla festivalbilder och längtar som fan! Jag försöker att tänka så lite som möjligt på mat, hygien och sömn. Sånt är oviktigt. Fyffan, jag kommer vara så grisig när jag kommer hem.

Nu gäller det bara att lista ut hur vi ska komma tillbaka till livet och Karlstad. Jag har två planer, det ene är Linas pappa, den andre är Eriks pappa. Då kan Erik övningsköra upp, det blir perfa. Hoppas jag, det kanske inte alls är populärt.Ett problem har uppstått. Jag hittar inte tältet. Minnet sviker; blev det snott? Köpte vi aldrig något? Erik sa förut
"Men ni kan ju ta mitt tält!"
"Har du ett tält?"
"Det vet jag inte."

Jag har rotat igenom förrådet, mamma har rotat igenom sitt. Ingen fiskelycka. Men jag har ett svagt minne av att på någon festival så kom jag hem med två påsar tältpinnar, och ingen påse med sånna där pinnar man håller upp tältet med... vad heter det? Tältpinnar? Nej, va dumt att ha samma namn på två olika sker.

Blir kanske till att köpa ett. Igen. Eller så har vi aldrig köpt något, utan detta blir första gången. Förhoppningsvis kostar det bara hundra spänn, mer vill jag inte lägga ut. Bah.

Smyckens

2009-06-28 @ 09:17:53 Tjöt Kommentera! (0)


Mina fina halsband och örhängen jag fick igår!

Så fina! Undrar om man vågar ha med till Arvika? Jag har blivit lite nojjig efter att mitt gitarrhalsband försvann för några veckor sedan på Nöjes. Tycker det är lite dåligt förresten, jag har mailat dem men inte fått ett enda svar. Kan de inte bara skriva "Nej, tyvärr vi har inte fått in/hittat ditt halsband." Bättre det än inte ett ljud. Jag funderar på att maila igen, eller gå dit någon gång mitt på dagen och höra.

Såhär lagom till att jag fyllt år har jag kommit på flera saker jag önska rmig. Men vad tusan, det är ju snart jul. Sen så kan jag ju faktiskt köpa saker själv också om det ska vara så.

Herrrligt!

2009-06-27 @ 23:06:27 Familjeheter Kommentera! (5)
Härliga tider, strålande tider! Varmt är det och alla svettas ikapp som några gubbar i en bastu. Idag fyller mamma år och vi firade henne genom att låta henne bjuda på fika och grillat. Av mig och Erik fick hon blommor till uteplatsen, hårsprej och en lime utan skal.

Jag fick allt jag önskat mig, skulle ta kort på det, men då tog kamerabatteriet slut. Tror det börjar gå i pension, det var ju bara en vecka sedan jag laddade.

Jag fick:
- Pengar som går rakt ner i Arvikafestivalbiljettkassan
- Massa fina halsband (bild kommer!)
- Örhängen
- Ett fult kort på mig själv som 1-åring :P
- Grillmarinadset. Eller vad heter det, en sorts kastrull med tillhörande pensel för pensling av kött. Ja, typ.
- Tomteklubbor!
- Ett kort som det stod "grattis til körkortet" på. Hm?
- Ögondroppar (jag får så torra ögon av linserna, är det tantvarning på ögondroppar?)


Tack så mycket mamma, lillebror, storasyster och mormor!!!!

Det har varit en jättehärlig kväll. Vi har ätit gott och druckit Ramlösa. Jag tog ett halvt glas öl. Mormor tog detsamma och vi tror hon blev full, hon pladdrade om saker ingen förstod. "Är det svenska barn det där?" också klappade hon i händerna åt fiskmåsarna och skatorna som hittat en chipspåse att snaska ur.

Härom dagen pratade hon och jag i telefon, det var förresten på min födelsedag, då sa hon:
"Är du bättre i magen nu?"
"...i magen? Det var ju i ryggen jag hade ont..."
"Jaha, var det det... Jag blandar nog ihop med Våra bästa år, hon Belle har ju så ont i magen."

Ida fixar

2009-06-25 @ 22:30:38 Tjöt Kommentera! (3)
Såja, nu har jag köpt två Arvikabiljetter. Känns gött, jag hittade på Aftonbladet att man kunde få rabatt, så det blev lite billigare. Kontstigt bara att det står att man skulle få mer i rabatt än vad jag fick, men det kan ha varit med serviceavgifter och så... Eller jag vet inte, men det blev lite billigare iallafall. Varje krona räknas!


Hittade ingen bild från någon festival, eftersom jag inte varit på någon sen innan
digitalkamerornas tid, så jag ritade ett och ett halvt tält istället.

Kvällsbanan

2009-06-25 @ 21:34:00 Tjöt Kommentera! (0)
Åkte till Färjestad förut och fick blodsockerfall. Tog en nektarin och piggnade till! Sen åt vi mat och jag fick Arvikafestivalbidrag av svärföräldrarna, väldigt välkommet!

Vi spelade krocket och jag fick höra saker som "Ammäh, jag förlorade till och med mot Ida!".

Det var trevligt och mäktigt, eftersom vi åt och åt, och sen tog vi min och Eriks cheesecake på det. Det var gott med sött, det var gott iallfall med hallon och jordgubbar i och på.

Nu skulle vi sätta oss och betala hyran, och då ville inte min bank alls vara med. Hepp.


Såhär ser de ut, stollarna på Färjestad! Andra kortet på nästan 6 år jag har på dem.

Baka liten kaka

2009-06-25 @ 15:37:17 Tjöt Kommentera! (4)
Kom hem förut och skulle baka två saker, det ena var äppel- och vaniljkrämsmuffin, det andra var vit choklad- och limebollar. Dessvärre hade Erik ätit upp chokladen med ursäkten "jag trodde du hade beräkn at fel mängd, så jag trodde inte det gjorde något att jag åt." Så jag tappade lusten att baka något alls. Muffins gjorde jag inte heller, för jag insåg att jag glöm tatt köpa mjölk. Så vi kommer till Färjestad med en liten cheesecake bara.


Den ser inte så god ut som jag hoppades på bilden, och smakat har jag inte. Den är gjord av Erik, för jag var för trött igår kväll, och garnerad av mig. Jag tröttnade på att skiva jordgubbar, så jag rev vit choklad över allt istället. Annars hade det vart fint med ringar av jordgubbar över hela. Men vilket jobb.

Vi hade fått ett gäng kuvert såg jag när jag kom från jobbet förut, så jag rev upp dem alla. När jag kollade närmare var ett Eriks, och två stycken till någon Daniel Sundh-Johansson. Jag tänkte fört ringa banken (för det var några bankpapper, där det stod att man skulle betala in en viss summa), men så tänkte jag att jag först måste kolla så det inte bor någon med snarlikt efternamn i gången. Det gjorde det. Jag gick och ringde på med skammen hängandes över mig, eftersom jag redan öppnat kuvertet. Det var ingen hemma, så jag la breven i brevinkastet och gick hem. Tänk om han tror det var brevbäraren som öppnat det?

Det värsta är att jag en annan gång fick post till denne Daniel. Jag tänkte att de kunde väl åtminstone ha skrivit rätt kön, om de nu skrev fel. I brevet låg inget jag hade använding för, så jag kastade det. Hoppas inte det var viktigt. Tänk om han har fått min post? Va dumt.

Ett år till

2009-06-24 @ 21:05:05 Tjöt Kommentera! (6)
Idag var det då den såkallade bemärkelsedagen för undertecknad. Nej, men vad säger man egentligen, det där lät fel.

Skit samma, jag fyller år och jag säger till folk att det rä ungefär 20, vem fan håller räkningen liksom. En unge skulle berätta för en fröken hur mycket jag fyller.
"Det var 50... eller 6..."
"Vilket föredrar du?"
frågade hon mig och jag visste inte vad jag skulle svara. Haha.

Jag hade längtat efter Ceylans kebab och vi åkte och köpte det. Som vanligt när jag har höga förhoppningar så är det inte särskilt gott. Det var starkt, pommes fritsen var alldeles för kryddade med någon chili pommeskrydda eller något, det var starkt och otäckt.

Nu ska jag ställa mig och göra hallon-och vit choklad cheesecake tills imorgon när vi ska till Färjestad och fira mig.

Just det, av Erik fick jag en jättefin smyckeshängare!

Hej!

2009-06-24 @ 20:57:15 Tjöt Kommentera! (0)
Jaha, här är man borta i tre ynka dagar och vips så ändrar blogg.se utseende.

Måndag: En unge sjunger "Vi lurar veckopengen av små barn!" flera gånger, och jag frågar till slut vart hon hört den sången. "Glassbilen" svarar hon. Haha, bra ny slogan för Hemglass, gissar jag.

På eftermiddagen efter jobbet åkte jag till Skattkärr och rastade Lina i en timme, uu va skönt.

Tisdag: Jobbade och åkte sen till Gruvolyckan och träffade Pubis. Vi gick en 30-40 minuters promenad till ett litet vackert ställe med klippor, bänkar och grill. Vi grillade hamburgare och myste i 3 timmar. Han badade, medan jag hade problem med att låta mina fötter känna på vattnet. Otäckt kallt. Vi satt och tittade på ett  stort gäng ester i alla åldrar som drack, sjöng och framför allt åt bredvid oss. De hade bland annat en jordgubbstårta vi var extra sugna på.

Bot bötigast

2009-06-22 @ 17:49:37 Tjöt Kommentera! (2)
Inte något vidare alls, visade det sig när jag kom ner och skulle ta bilen till jobbet. Det satt en gul liten ful lapp på bilen drä det proklamerades att jag ännu en gång var skyldig Europark 200 riksdaler för att jag vårdslöst hade glömt att lagt dit en parkeringsbiljett. Det är ju fantastiskt att jag itne kan komma ihåg och lägga lappen i fönstret! Jag menar, under instrumentbrädan, i det där lilla facket gör den knappast någon nytta.

För ett tag sedan så köpte jag en biljetthållare, så jag skulle slippa komma ihåg att lägga upp biljetten, och bara låta den va i sin hållare hela dagarna. Jättebra, funkade den tills den dubbelhäftade tejpen lossnade och hållaren trillade ner. Då la jag biljetten i det där facket och tänkte att jag minsann ska hämta ny tejp från lägenheten och tejpa och ordna. Har jag gjort det än? Nej. Det har varit glappt och slappt sen slutet av februari.

Tur att man tar tag i saker. Tur är väl det. Nu har jag äntligen slängt i en massa tvätt i tvättmaskinen, vilket jag hade planerat att göra igår. Det går inte fort på landet.

Nommer, nommer

2009-06-21 @ 12:44:30 Tjöt Kommentera! (4)
Nu har jag suttit och numrerat hela pusslet, så jag kan lägga ihop det utan att behöva kämpa när och om jag hittar den sista pusselbiten.

Strax ska jag och guben ut och gå en runda, nu när det för en gång skull är uppehåll. Så skönt att det var fest på fredagen, och att man hade hela lördagen till att slappa, då ha rjag plötsligt en dag över! Ah, skönt! Ut och gå, sen köra någon maskin har jag täntk mig, vi får se om jag kommer på något mer, det blir väl den här datorn misstänker jag.

Missömmer

2009-06-20 @ 22:32:22 Tjöt Kommentera! (4)
Det var midsommarfest naturligtvis igår. På gruvlyckan, och det började med grill och slutade i slagsmål, och därimellan fanns allt en fest ska ha; spyor, alkohol, skratt och misslyckade raggningsförsök. Det var en del nya folk, vissa konstigare än andra. Jag blev full och go och åkte taxi hem med Erik vid tre skulle jag gissa.

Idag har vi slappat. Inte så särskilt bakis någon av oss, mest lite sega. Vi gjorde en sallad på färskspenat, färskpotatis, salladslök, festa ost och en dressing. Tyvärr smakade det mest vinäger, men det var en himla fin tanke, det är jag säker på. Till det åt vi färsk ananas och grillad flintastek. Jag undrar om det finns någon man kan göra för att neutralisera vinägersmaken något? Hm, synd på en sån jättesallad. Vi tror att vi råkade ha ett recept till 5 pers.


Tack för igår alla!

Nöjd

2009-06-18 @ 11:43:06 Tjöt Kommentera! (0)
Jag är rätt nöjd med att jag sa att jag var upptagen idag, istället för att jobba. Idag är det nämligen midsommarfirande på alla förskolor, eftersom det är stängt imorgon.

Regnet öser ner och jag är riktigt pepp inför en dag på stan med brudarna Em och Li. Haha. Nej, det var för tôrrt, till och med för mig. Emelie och Lina heter de och inget annat. Jo, Emelie heter faktiskt Lovis, och Lina heter Marie. Sedär, nu har ni lärt er något nytt.

Är det sant?

2009-06-17 @ 18:54:52 Tjöt Kommentera! (4)
Jag trodde inte det var sant när jag igår satt och tittade på Desperate Housewifes i godan ro (vilken konstig mening). Jag skulle resa på mig för att gå och borsta tändera i en av reklamerna, och då small det till. Nej, det small inte, men det började värka så inåt helvete i ryggen. Det kändes som jag fick ryggskott (igen!) och jag tryckte i mig både Voltaren och Alvedon. Inte kunde jag röra mig något särskilt, så jag såg klart programmet stående. Sen ringde jag dr Mamma och gick runt i lägenheten i en halvtimme. Jag tyckte så synd om mig själv som skulle vara tvungen att gå runt runt hela natten, och skulle upp och jobba dagen efter.

Men så blev det inte, utan jag la mig och sov isället. Vaknade i morse otroligt stel, men lite rörligare. Kändes som ca tredje-fjärde dagen efter ett ryggskott. Jag åkte till jobbet och försökte få tag i en läkare men ingen svarade någonstans, någon var sjuk och någon hade inte telefon tid just då.

På jobbet berättar de att jag ska bli själv över mellan målet med 7 barn. Jippie, tänkte jag. Tänk om något händer, om någon slår sig eller inte vet jag, att det blir något. Jag som inte kan lyfta eller nåt. Som tur var gick det bra.

Men jag tror fortfarande inte det är sant. Jag har värre kropp än mormor, och hon är ändå 82. Mormors höfter är gjorda av titan, tänk om jag kunde få en titan rygg. Det vore något.


/Sjukstugan

Mysko

2009-06-16 @ 15:04:12 Tjöt Kommentera! (3)
Två mystiska saker har hänt mig nu.

Igår hände nummer ett. Jag vaknade upp och jade rödbruna prickar under ögonen. Jag tänkte att det kanske var fräknar. Lite märkligt att jag isåfall skulle fått dom på söndagen när jag låg inne hela dagen. Mamma tittade på dem och ja, det verkade vara fräknar. Men efter ett tags funderande kom vi på vad det var- det var spyprickar! Man kan säga att jag spydde mig fräknig, haha! Nej, men det kan tydligen bli så när man spyr mycket, man tar ju i så mycket, och magen är ju tom efter andra, tredje spyan, så då... ja jag vet inte, spricker väl ngt under ögat eller så. Jag är iallafall glad att meddela att idag är de borta!

Jag funderar på vad nummer två var för något. Hm, jag glömde medan jag skrev om spyfräknarna. Ah, jo, imorse så brände jag tre fingrar på smörgåsgrillen. Riktigt clever att förska skjuva den åt sidan, medan den är i full gång att göra mackor. När jag nu, resten av dagen har nuddat vid de tre brände fingertopparna kan jag inte andas. Det är som vissa tyger, när jag tar på dem kan jag inte heller andas (har någon något likande?). Nu är det alltså fingertopparna, och jag måste ju såklart känna om det gått över, men det har det inte gjort än.


Nu har jag vart och jobbat, storhandlat och ska laga mat. Jag köpte en stor flintastek om jag funderar på att grilla och överraska Erik med. Men jag vet inte om han tycker om det, så det kan bli en råmiss.

Jag stod i affären och försökte komma på vad flintasteken kostade. Jag skulle ta räkna 39 - (23-7), och jag stod och tänkte så jag nästan knakade sönder. Då kom det fram en gubbe och frågade om det inte stämde för mig, han berättade att han stått och tittat och riktigt sett hur jag tänkte och funderade. Jag skrattade åt mig själv resten av tiden i affären, och tänkte att om jag vart några år yngre hade jag skämts ihjäl. Jag ska nog göra en bok "Jag slutade skämmas" Kan ju va en kitchig titel. En kökig, haha! Kitchen. Kitch.

Hemma

2009-06-15 @ 10:50:21 Tjöt Kommentera! (0)
Hade egentligen jobb idag, men jag ringde och sjukanmälde mig. Jag tänkte egentligen att jag skulle orka åka och handla och kanske till och med gå runt på stan eller Bergvik. Tyvärr visade det sig att jag är sjuk på riktigt. Eller jag vet inte, sjuk är fel ord, jag är hängig och orkar inte något. Kan inte bara ligga still, orkar inte stå eller något, jag vill inte åka och storhandla. Fan det hade vart så bra att få det gjort innan midsommar, men jag tror inte det blir så.

Imorse hade mitt goda bröd möglat. Jag åt de bitarna som inte var mögliga. Kanske är därför jag känner mig såhär. Det var ju inte så jävla smart.

Jag vill ha massa nya kläder, jag har väl bara köpt ett par byxor och en tshirt i år, det hade vart kul med lite mer nytt. En rejäl rensning i min garderob skulle va trevligt. Jag har bara ett helt par byxor, det är de där nya baggybrallorna, alla andra är det hål i, eller så är dragkedjan trasig. Ja, fan jag ska spana och se vad jag kanske kan köpa mig. Allt är dyrt, så jag snålar väl en sommar till.

Re-born

2009-06-14 @ 20:26:18 Partykaka Kommentera! (0)
Jag har nyss blivit människa. Jag har nämligen varit hund hela dagen.

Imorse släpade jag mig upp vid två för att pinka, och just när jag satt där började jag spy. Tur att jag hade tagit med mig hinken, så kräket landade fint i den. Det bestod mest av fintuggad morot.

Vid fyra så spydde jag igen och tvingade mig själv att göra varma mackor så jag skulle få något i magen. Sen pôsade jag mig i soffan tills Erik kom hem vid halv sex och gjorde mat. Han har vart på match i Karlskoga hela dagen, hans brorsa spelade.

Gårdagen var dretkul, ska ladda upp lite bilder, haha, jävlar. Vi drack öl och tequila och Ebba Gold spelade, och jag studsade lyckligt runt och skrek och sjöng! Inga skandaler, vi blev mest packade, och dansade och drack för mycket. Stackars våra plånböcker, de skriker nog nu av hunger. Men vaffan, vi har ju just fått skattepengar, lite kan man gött unna sig.

Jag råkade under kvällen dricka av någons drink. Jag skulle ut från Rockbaren, och stannade till av någon anledning vid en kille som höll en drink i handen. Sugröret var precis framför min mun, så jag smakade lite. Sen fick jag dåligt samvete och tryckte upp mitt glas med öl i ansiktet på honom, och fick honom att dricka lite.

Senare på torget mötte vi honom igen, och jag sa "Hej!" eftersom jag kände igen honom, men kunde inte placera honom. "Hej. Vi känner inte varann." sa han då. Heh.

Lina bestämde att hon skulle sova hos mig, och tjoade lyckligt "Vi ska åka med samma buss hem!" På bussen satte vi oss på några säten nära mittgången, och när bussen svängde rullade Lina iväg, ut i mitten  där man har barnvagnar. Jag minns inte om hon fick hjälp upp av någon av de chockade passagerarna, eller hur hon nu tog sig upp. När vi nästan var hemma trillade hon på asfalten och skrapade upp knät. Jag hjälpte inte till, utan tog istället fram kameran. Ca 10 kort på en Lina på backen hittade jag imorse i kameran.

Just det, på väg till Nöjes så fick jag nackspärr. Nackskott va jag nära på att skriva, men det är något annat det. Ja, så nu, efter att ha varit fri från nackspärr i två veckor kom det alltså tillbaka. Så på hela kvällen kunde jag inte titta åt höger. Det är jobbigt att ligga i soffan och titta på tv när man har nackspärr. Stackars Ida, har det vart idag.

Kvällens tråk: Mitt fina gitarrhalsband är mystiskt borta, hittade själva halskedjan på dansgolvet i Rockbaren, men inte själva smycket. Fan, jag blev riktigt ledsen för det.

Kvällens bästa: Jag fick världens godaste tequila. Eller fick och fick, den köpte jag själv. Men det var så god, jag gillar det egentligen inte, men ryktes med av Linas påtryckningar och svepte den. Fan jag måste fått exakt rätt mängs salt, sprit och citron.

Lördagslista

2009-06-13 @ 15:13:02 Tjöt Kommentera! (2)
1. Hur gammal är du om fem år? 28, eller 25
2. Vem var den sista du träffade? Erik, i köket
3. Hur lång är du? 168 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Kapningen av ngt flygplan. Nja den hette väl inte riktigt så, men nästan
5. Vem ringde du senast? Peter
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Skulle inte du köra?"
7. Vad är dagens planer? Bli av med halsont, bli klippt och sen se över om jag ska ut eller ej.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Igår
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? 10, fan vad jag sov.
13. Har du någon gång hittat en katt? Haha, inte så värst ofta.
14. Vilken är din favoritplats? Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte, ngnstans ute i snön kanske
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag bor i Karlstad eller utanför Göteborg med Erik och några snorungar
17. Vad skrämde dig som barn? Den stora röda gräsklipparen som klippte allmäna gräsmattor, och han som lurade med sig barn med hjälp av godis, utanför Konsum
18. Vem fick dig att skratta senast? Jag själv
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag hade Televinken och en blodig Askungen på vinyl när jag var liten
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, en är min
23. Hur många landskap har du bott i? Ett- Värmland!
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Social och pratig när jag blir bekväm med folket runt mig
27. Vilken är din favoritglass? Vet inte faktiskt
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Barn
29. Tycker du om kinamat? Japp
30. Tycker du om kaffe? Japp
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller vatten
32. Sover du på någon särskild sida? Högersidan
33. Kan du spela poker? Japp
34. Tycker du om att mysa? Japp
35. Är du en beroendemänniska? Nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, en gammal klasskamrat
37. Vill du ha barn? Ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och pyttelite tyska, och lite teckenspråk, sen kan jag även sjunga broder Jacob på Zwahili (ngt att srkiva i CV:t?)
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Jag sitter helst bredvid havet och tittar, badar helst inte alls.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Helst och helst, men jag spenderar mest pengar på min hy
42. Äger du dyra smycken? Nej, inte vad jag vet
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett tuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag själv, fasen va jag kan va skoj
46. Välj ett ärr på din kropp? Välj ett ärr och gör vaddå? Jag säger naveln! Blev det bingo?
47. Vad har du för ringsignal? "Ajajaj, det bultar å det bankar.."
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Några skor
49. Flirtar du mycket? Nej inte medvetet iaf.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På en överaskningsfest till Palle hos Pubiis
51. Kan du byta olja på bilen? Nej... Eller ja kanske om jag får fundera lite
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? "Mig äger ingen" håller jag på med
54. Läser du dagstidningen? Ja, på jobbet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Ja ibland
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? KNR
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En adress till en affär i GBG
59. När var du i kyrkan senast? Januari förra året
60. Vem snodde du denna listan av? Petra http://livetenligtpetra.blogg.se/petra/

Hals

2009-06-12 @ 19:08:11 Tjöt Kommentera! (0)
Fan jag börjar få ont i halsen. Erik har just varit sjuk och fick vara hemma från jobbet 1½ dag pga av förkylning med tillhörande halsont. Huga, inte vill jag bli sjuk igen. Jag har varit sjuk nog nu dammit!

Överjobb

2009-06-12 @ 18:09:39 Tjöt Kommentera! (0)
Skulle slutat 12 idag och levt loppan på eftermiddagen. Tyvärr råkade jag gå med på att jobba över massa timmar. Eftersom det regnade och vi hade ganska lite barn var vi inne pecis hela dagen. Jag får alltid ont i huvudet av att sitta inne och uggla, så nu sitter jag här med en fint dunkande skalle.

Erik tyckte vi skulle trösta oss (i regnet alltså)med pizza och jag sa bestämt nej. Sen så läste jag på Facebook att Lina hade köpt pizza, och då blev jag så påverkad så jag ringde och beställde jag med. Fast jag tog en sallad, men ändå. Inte mycket nyttigare, så mycket sås som jag öser på. Inge litte lättpåverkad här inte.

Så, lite sallad, ett par Panodil, och lite vila så är jag fit for fight igen.

SMS-roulette

2009-06-11 @ 22:08:55 Tjöt Kommentera! (2)
Hihi, har ni sett detta än? Haha, nej det är så pinsamt, men ändå kul.

Skulle du va med?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/smsroulette/article5368522.ab

Present

2009-06-11 @ 20:57:46 Tjöt Kommentera! (0)
Idag fick mamma sin morsdagspresent. Det var en slags fylla-i-bok om henne själv. När hon fick paketet så sa hon
"Är detta från bara dig, eller från alla, eller?"
"Det står inne i boken!"
svarar jag.

Haha, hon hade ju inte öppnat paketet än, bra där.

Önska mig

2009-06-10 @ 18:52:46 Tjöt Kommentera! (4)
Jag fyller snart år, det betyder att jag har rätt att önska mig en del saker. När jag tänkte på det först så tänkte jag på nya dynor till köksstolarna, ett litet bord att ha vid soffan, sängkläder, skärbrädor. Ja, saker jag vill ha, men det är ju å andra sidan sånt både jag och Erik kommer använda i hemmet. Han skulle aldrig komma på tanken att önska sig något liknande, han önskar sig böcker, filmer etc som HAN vill ha.

Så jag skiter i att önska mig sånt, det kan vi köpa själva eller önska oss gemensamt i julklapp.

I år önskar jag mig istället halsband, örhängen och smink. Vad mer kan en kvinna i sina bästa år behöva? Jag fyller för övrigt 21 tror jag, jag tappade räkningen vid 20. Nja, eventuellt fyller jag 22, det är det längsta jag kan sträcka mig.

Ska skriva en ordentlig önskelista och maila ut till folk och fä. Eller ja, min syster och eventuellt brorsan.

Livsfarligt

2009-06-10 @ 17:19:55 Tjöt Kommentera! (0)
En unge allvarligt:
"Jag har varit med om något livsfarligt."
Jag: "Jasså? Vaddå?"
"Jag har sett mögel."
"Eh.. jaha ja det är ju inte bra. Var det i ett hus?"
"Ja. Och jag var i närheten."


Haha, så söt.

Lite senare på dagen var det samma unge faktiskt som blev arg på en annan unge så han röt till och sa sen argt:
"Nu fick du mig att använda den där rösten igen!"

Hahahaha

2009-06-09 @ 23:00:42 Tjöt Kommentera! (0)
Hahaha, jag önskar jag varit där! Jag hade garanterat plåtat när han hängde sig ut med ena foten först i badrumsfönstret. Hahaha, jag kommer tänka på detta och gapskratta högt imorrn, det är jag säker på.

http://www.virtualerik.com/blog/?p=940#comment-3221

Gallan

2009-06-08 @ 19:31:13 Jag vill inte Kommentera! (4)
Igår mitt på eftermiddagen så kändes det som om jag fick håll. Jag fudnerade på hu rman lyckas få håll när man sitter still på en bänk och pratar, men det lyckades jag väl visst med.

Sen höll tyvärr det där på hela kvällen och till slut ringde jag mamma för konsultation. Vi slog i olika läkarböcker och kom fram till att mina symptom liknade något osm har med gallblåsan att göra. Gallblåsan ser ut som ett litet päron och sitter till höger om magsäcken, precis under revbenen. Mamma trodde att min kropp bara reagerat på att jag druckit dagen innan, och att jag skule låta det va.

Inte på hela dagen har jag känns av det, men nu kom der plötsligt tillbaka. Det är en slags stötvis smärta som om det liksom hugger till ungefär som ett håll.

Hoppas nu jag inte lyckats dragit på mig en gallblåseinflammation eller något nu. Huga.

Det rullar

2009-06-08 @ 15:05:06 Tjöt Kommentera! (0)
Jag var nyss ute och gick till Kroppkärr och tillbaka. På vägen hem gick jag förbi en farbror i rullstol. Han undrade om jag kunde dra honom till Krp. Jag svarade att jag nog inte orkar. Han berättade att han åkt in till stan och runt Sundsta och inte orkade mer. Jag sa något om att det är en stor lång backe upp till Krp, och han svarade att han vet, men att han bor där. Jag sa igen att jag tyvärr inte orkar.

Fan, jag har lite dåligt samvete, jag kunde väl dragit gubben en bit i alla fall? Inte en chans att jag skulle orka dra honom ända upp hit, jag orkade knappt gå den där megabacken. Men jag kunde ju dragit honom till närmsta busshållsplats eller så. Vad skulle han ut och göra utan sällskap?

Jag funderade hela tiden på om jag skulle vända och springa tillbaka, men det gjorde jag inte. Önskar Erik hade vart med, han hade dragit honom. Han är ju stark också, det är inte jag.

Pusselbit del 124

2009-06-08 @ 13:01:18 Tjöt Kommentera! (0)
Pusslet är ju som bekant klart, men en pusselbit fattas. Jag hade en teori om att Erik råkat dammsuga upp den. Nu har jag tömt hela dammsugarpåsen och hostat och hackat och ryst lite äcklat. Men där var den inte! Var tusan är den? Jag har letat överallt i närhgeten av köksbordet, eftersom det är enda stället jag varit på + att bitarna var inplastade och så, så jag kan inte ha tappat den någon annanstans.

Så synd, det hade blivit en snygg tavla. Jag får göra så att ag numrerar alla bitar så jag lätt kan pussla ihop det igen, för det tar ganska mycket plats där det ligger på köksbordet.

Yarr, wtf?

2009-06-08 @ 11:05:18 Tjöt Kommentera! (13)
Piratpartiet. Nej, tack. Jag kan inte tänka mig att rösta på ett parti som vill EN enda sak. Piratpartiet, vad tycker ni, vad ska vi göra åt skolan? Vad ska vi gör amed vården? Skatterna? Nej, det vet ni inte riktigt, ni är ju mest inne på det här med fildelning.

 Fri fildelning vet jag inte heller om det är så bra, egentligen, vad har vi för rätt att lyssna på musik och se på film gratis? Varför förtjänar vi det, egentligen? Musikbolagen ska alltså sitta och göra musik, gratis. Kanske ska vi alla börja dela ut tjänster gratis, utan gentjänster. Gratis är gott. Jag tror jag ska åka till någon bilhandel och höra om jag kan få en bil. Det vore gött.

Hoppas så jag har missförstått allt.

Snuskigt vidirgt att Sd fick 3.3%. Jag skämmes tamejfan.

Kvarteret N.

2009-06-07 @ 22:00:28 Tjöt Kommentera! (0)
Broder min skickade detta otroligt hysteriskt roliga:

Kvarteret Negern

Jag hade glömt bort att jag visste detta, men nu kommer allt tillbaka. Det är bra att ha kort minne, för då kan man skratta åt samma saker flera gånger utan att det blir långtråkigt.

Dip!

2009-06-07 @ 19:46:40 Tjöt Kommentera! (0)
Jag är sugen på chips och dipp! Men jag är mätt så det känns onödigt att gå och köpa. Sen så har jag något konstigt sår i mungipan så jag kan inte riktigt gapa. Svårt vare att äta äpple förut, aj aj. Erik säger att ha inte vill ha chips eller nåt, så då kan jag ju inte gå och köpa till mig själv. Sen så vräkte jag ju och åt igår.

Vi var ute förut och röstade och sen gick vi till Henrik och Angelika. Vi lekte ett tag och sen fick de båda att gå och rösta.


Snart stänger Erik av sitt WoWkonto också, vad ska jag ta mig till då? Nu har jag ju fuskat och spelat ändå, på någon avlagd druid. Hm, kanske får börja fylla mina dagar med flärdfulla maträtter, promenader, eller rentav umgås med folk.

Frukost

2009-06-07 @ 14:13:22 Matprat Kommentera! (2)
Vi åt 6 mackor var till frukost, jag och Erik. Haha, jävlar.

En fjärdels liv

2009-06-07 @ 13:03:06 Tjöt Kommentera! (0)
Damian fyllde en fjärdedel av sitt liv, nämligen 25. Ja förutsatt att han blir 100, men det blir han givetvis. Det firades med någon slags förfestfest. Jag och Lina lyckades glömma Damians present hemma, suck vad klantigt, men på något sätt ändå typiskt oss.

Kvällen firades med att Emelie auktionerade bort sina kläder, vi spelade kortspelet och käkade massa gott snacks, till exempel färsk ananas som jag varit sugen på i 3 veckor nu. Åh, va gott, ska köpa ananas i veckan! De bjöd även på god bål, och Emelie fyllde mig med vin också, lite otippat eftersom jag i vanliga fall inte dricker vin.

Lina hade en grej som man trär på en ölflaska t.ex. och den gör så att man kan tömma flaskan på 10 sek. Jag provade detta med vatten, och märkte att det funkade. Då tog jag och fyllde en flaska till med vatten och klunkade i mig det också. Min mage fick en chock när den fick så mycket i sig på några sekunder så jag var nära att explodera. Sprang till toaletten, men avvärjde som tur va en spya.

Kvällen slutade alldeles för tidigt, men vad gör man inte för att få skjuts hem. Skitkul var det i alla fall!
Tack för igår Emelie och Damian!

Groda?

2009-06-06 @ 23:00:37 Tjöt Kommentera! (0)

Kategori: Fisk
Emelie- Lax
Erik- Torsk
Ida:- Brax
Emelie(igen) Tax!

haha!

Festin?

2009-06-06 @ 15:04:34 Tjöt Kommentera! (3)


Någon som vet var festin betyder?

Jag antar att det ska stå "festis". Typ "Gör din egen festis på 20 minuter". "Så fixar du cola (coca, antar jag)". Jo, men jag är nog inne på rätt spår.

Husmorstips

2009-06-06 @ 14:32:04 Tjöt Kommentera! (1)
Tips ett:
Aspirinmask.
Ta en-tre aspirin eller bamyl(ej brus!) och mosa den. Ha i några droppar vatten, eller honung t.ex. Blanda. Kleta sen ut allt i ansiktet och låt verka 10-15 min eller så. Skölj sen och rengör som vanligt. Så himla mjuk blir man. Sen sägs det även att acetolsalysyran (eller något liknande, jag vet inte, jag är ingen farmac..eh.. apoktekare!) i har en läkande effekt och är därför bra för huden. Honungen som jag har nu gör också hyn superlen.


Tips två:
Mjuka händer.
Jag vet att detta låter lite skumt, men det funkar. Ta kaffesump och smörj in händerna med som om det vore handkräm. Skölj sedan händerna noga, och tvätta gärna med tvål för att bli av med sumpdoften. Vips, så är dina händer superlena!

Gomorron

2009-06-06 @ 11:25:22 Tjöt Kommentera! (2)
Godmorgon alla monsterdiggare.

Nyss avnjutit en frukost innehållande äggröra, prinskorv och macka. Tyvärr förpestas min tid just nu med någon grannes röklukt som sprider sig in i min lägenhet. Usch, hoppas de inför rökförbud på balkonger, och gärna uteserveringar också. När jag och Lina satt på Mache häromdagen och åt så satt vi precis vid fönstret, och utanför där satt en dam och rökte och bolmade så jag fick andnöd. Nej, inte andnöd, men det stank och jag smyghostade lite diskret, men markerande.


Jag känner mig nöjd, jag har nämligen redan köpt Linas 25-års present och jag vet redan vad Emelie ska få också. Förra året visste jag i juli vad Erik skulle få när han fyllde 25 i februari. Jag gillar att vara ute i god tid, och jag har redan börjat spåna på vad Eriks föräldrar ska få när de båda fyller 50 nästa år.

Idag ska äntligen Eriks pappa få årets födelsedagspresent, den är lite försenad, men han kommer nog uppskatta den. Jag satt och läste i boken igår och det kändes som om det var jag som skrivit massa saker min mamma och framför allt pappa sagt under hela min uppväxt.


Kollade i min gamla dagbok igår. På en sida så hade jag skrivit att två stycken i min familj hade bråkat/diskuterat och jag hade skrivit mitt favoritargument : "Men du blir ju så sur för allting, bara någon råkar tappa ett frimärke i ögat på dig!" Hahahaha, hur ofta händer det liksom?

Kalasad

2009-06-04 @ 20:52:37 Matprat Kommentera! (1)
Nyäten och mätt. Kalaset gick på 340 spänn, men det var det värt. Två goda biffstek, jag tog pommes och bearnaisesås, Erik tog klyftpotatis och pepparsås. Till efterrätt tog vi (vi lyckades för övrigt glömma rabatthäftet vi hade på efterrätt så den fick vi betala fullpris på):

cheesecake med varma björnbär
och

varm hjortronsylt och vaniljglass.

Kocken kom ut och serverade oss efterrätterna. Undrar om kockar brukar göra så, eller om han såg att det var Erik som satt där. De hade visst spelat i samma innebandylag i vintras.

Finmat och barntjat

2009-06-04 @ 17:41:58 Tjöt Kommentera! (8)
Igår var jag och lunchade på Mache med Lina. Jag satt och tänkte att hon såg ut som en fotomodell, eller någon sorts skådespelare från 50-talet (tänk Hepburn). Jag beställde en vrålgod sallad med feta, kycklingfile och kidneybönor/kikärtor. Yummy in my tummy.

Idag är det dags att äta ute igen. Jag som aldrig gör det ska visst äte två dagar i rad. Ikväll vankas det biffstek på Freden. 2 för 1-kupong gillas! Vi ska nog snoffsa upp oss lite, så det blir lite extra flott. Har faktsikt aldrig ätit där, utan mest sett det som en lite dyr romantisk dröm.

Anledningen till att vi ska äta ute idag är för att jag tycker jag är värd det. Har haft en megasnurrig dag. Jag och hon jag jobbade på var på vårt bästa "ôrke(!)"-humör. Barnen stojade och sprang runt och allt vi kände va just "ôrke...". Ôrke jaga, ôrke tjata. Vi gjorde det bästa av situationen och bjöd på tårta och muffins som fanns kvar efter avdelningens sommarfest.

En unge pillade upp ett omoget vinbär i näsan och fick åka till doktorn, en annan berättade en mörk hemlighet om sin familj. Vet inte om det var sant, men jag berättade för personalen som tyckte det var bra att jag sa till.


Nu ska jag nog börja snoffsa och spackla lite. Man kan ju inte se ut hur som helst när man ska på restaurang. Jag låtsas att det är vrålfint och jag ska kanske ha på mig balklänningen? Nej, just det, jag gick aldrig på balen. Där sprack det.

Pusselbit

2009-06-03 @ 17:58:33 Tjöt Kommentera! (3)
Nu är jag klar med pusslet. Om jag nu kan säga klar när det fattas en pusselbit! Jag är så rädd att Erik ska ha råkat dammsugit upp den. Tusan, var är den?

Hm..

2009-06-02 @ 22:27:03 Tjöt Kommentera! (1)
Satt och läste på salongen där jag just vart och fått portömnings hemsida. Där hittade jag detta:


Borde inte detta gällt även mig? Det står lite längre ner "gäller juni, juli och augusti". Och idag är det ju juni. Det kunde vart jag. Jaja, nu är mina fransar ganska nyfärgad, så även mina bryn, och jaja jag noppade lite senast igår. Det är ju ganska nytt för mig det här med att noppa ögonbrynen, det har jag inte förr trott att jag behövt. Men det gör jag tydligen. Jag borde i vilket fall få det gjort.

Bah.

Under ansiktbehandlingen pratade vi först om det borttappade fllygplanet. Och min hudterapuet sprang och sökte på internet om det medan jag låg under en ångmaskin. När hon kom tillbaka så va hon nästan tårögd och pratade om att de hade hittat vrakdelar och några flytvästar. Vi försökte byta till ett trevligare ämne, men kom in på "Rädda mammorna"-galan, och hon berättade om någon afrikansk kvinna som suttit och berättat en hemsk historia. Då blev hon lite gråtfrädig igen. Sen kom vi in på att hennes pappa gått bort, och vi pratade om hans sjukdom och hur han somnat in. Då bölade vi nästan igen. Det var trevligt idag. Det var det faktiskt.

Det tar sig.

2009-06-01 @ 20:04:48 Pixelpix Kommentera! (10)
Det tar sig, sa pyromanen:Jag börjar m a o se ljuset i tunneln! Woop, woop!
hits