Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Aprilskämt

2011-03-31 @ 14:32:29 Tjöt Kommentera! (0)
Imorrn är det första april, och det vore så himla kul att skämta med läraren. Det brukar oftast vara jag som blir lurad, eftersom jag är väldigt tacksam att skoja med, går på allt. Gillar den här idén:

Gamla idoler

2011-03-31 @ 13:20:06 Tjöt Kommentera! (1)
Jag hörde mig själv säga igår:
"Jag tycker det är fint med tavlor på gamla idoler som Johnny Cash, Elvis och Frankenstein."

Är för övrigt sjutk sugen på att hänga upp åtminstone en tavla i min lilla lya. Känns inte så kul att veta att jag ska ta ner dem igen om 2 månader, men det är ju ändå 2 månader. Ska jag orka vara fortsatt tavellös tro? Krankelibrankelfnatt.

Lika som hus

2011-03-31 @ 11:21:29 Pixelpix Kommentera! (0)

Appropå överliggande bild, så kom jag att tänka på att det inte är ofta alls som jag säger saker i stil med:
"Shit, vad du ser bekant ut... ja nu vet jag; jag såg ett hus som va aslikt dig för några dar sen!"

Annan blogg

2011-03-31 @ 09:08:27 Tjöt Kommentera! (4)
Just det, tänkte bara nämna att jag har en låst blogg också, en mer renodlad gravidblogg. Är det något Du är intresserad av att läsa, så maila mig på:

crambler[at]hotmail.com


så skickar jag inloggningsuppgifter!

Intervju

2011-03-30 @ 22:23:48 Tjöt Kommentera! (4)
Var på arbetsintervju förut. Eller ja, ett litet samtal man ska ha innan man får (eller inte får) ställa sig på vikarielistan. Jag var lite tidig och väntade utanför rektorns rum. Plötsligt kastar hon upp dörren och ser förvånad på mig.

Rektorn: "Ida? Kommer du nu? Jag hade skrivit upp att du skulle komma på fredag?"
Jag: "Näej, du skrev torsdag i mailet."
Hon: "...och idag är det onsdag..."

Sök dig hit

2011-03-29 @ 13:05:27 Pixelpix Kommentera! (5)
Kollade upp lite vad folk sökt på för att hitta till min blogg. De två intressantaste torde nog vara dessa:

Haha! Vet inte vilken som är konstigast, men jag kan garantera att den som ville ha en vildmarksblogg blev besviken när den trillade in här.

Jaja

2011-03-29 @ 12:23:16 Matprat Kommentera! (0)
Nu börjar jag bli hungrig.

On tha flow

2011-03-29 @ 12:20:23 Pluggponny Kommentera! (0)
Satte mig för att ha pluggdag så fort jag käkat frulle, och döm om min förvåning när jag genast hamnade i ett skrivarflow! Det har nog aldrig hänt förut när jag skrivit på en examinerande skoluppgift!

Jag blev så till mig så efter någon timme eller två (har absolut ingen koll på tiden) så bestämde jag mig för att jag varit så duktig och tog paus.

Jag kollade på en kass såpopera på tv, borstade tänderna, plockade lite, pratade med mamma i telefon och bävade för att vara tvungen att sätta mig igen för att fortsätta skrivandet.

Men banne mej, flowet fortsatte! Jippie och tjoho! Kanske inte skriver rätt saker, men jag skriver iallafall! Läraren ville inte ha en detaljerad redogörelse om vad jag gjort, men det skriver jag ändå, blandat med egna tankar och annat babbel.

Ska bara leta reda på lite litteratur, men det får nog vänta till på torsdag, orkar nog inte röra mig till skolan idag.

Är himla nyfiken på hur mina andra klasskamrater skriver? Skriver ni vad som hände? Hur detaljerat? Har ni underrubriker? Vilka böcker använder ni, och framför allt hur använder ni dom? Ska klura på det här sistnämna i min ensamhet till jag faktiskt kollat i böckerna, men lite tips sitter ju inte fel.


Ja, jag snodde bilder från Raaff, hur kunde ni veta det?

Det är alltså om den här dagen då bilden togs jag skriver skolarbete om.

Dänsing kviin

2011-03-28 @ 17:54:33 Pluggponny Kommentera! (1)
Idag har vi dansat hela dagen. Är nöjd med min grupps examination, vi fick fram det vi ville och knappt någon negativ feedback!

En grupp som examinerade idag delade ut lappar som visade olika saker man skulle föreställa. Min lapp:

Fnissande tänkte jag att jag fick en snopp. Jag kände hur barnslig jag blev när jag kopplade ihop ordet till bilden, och fick flera (ickekorrekta) alternativ. Vi skulle alltså dansa som detta föremål, och jag fnissade och visade alla som råkade sitta nära. (Kopplade lite till Lundberg & Dellamortes låt "Jag vill va som en dildo" och fick inre bilder hur jag skulle fladdra runt på dansgolvet som en... äh, strunt samma).

Sen va det rätt kul att dansa som en gummisnodd, visserligen, så inget illa ment alltså!

Slapptask

2011-03-27 @ 22:43:50 Tjöt Kommentera! (3)
Har tagit det alldeles för lugnt idag. Dagen har väl mest bestått i soffgos, 5 avsnitt av Lost, lite kebab, lite frulle och inte så värst mycket mer.

Hade tänkt att ha värsta pluggdagen där jag skulle plöja igenom rörelseexaminationen som en dans, och göra matlådor för hela veckan, men så blev det alltså inte.

Igår skulle jag ut med Lina och Hanna, men de ringde och sa att de inte var utgångssugna, utan tänkte satsa på att gå till en pub och dricka nån öl. Kände mig inte det minsta pubsugen, så jag stannade hemma. Tyvärr visade det sig att de gick till Ankan, dit även Martin + polare gick, så det kändes som jag satt hemma lite i onödan. Halvsov framför tvn iaf till klockan var ett, då jag tog bussen till stan och slaggade på Herrhagen.

Imorrn är det examination i dans, och jag har förberett ett balettnummer jag ska framföra till en vacker inspelad stråkkvartett. Det blir typ Svansjön möter Thorsten Flinck, inbillar jag mig.

Eller så ska jag göra lite långsamma och snabba rörelser till blandad musik medan klassen låtsas vara mellan 1-3 år.

nercabbat

2011-03-26 @ 18:47:13 Pixelpix Kommentera! (2)
- Fem grader varmt.
- Det räcker!


Räcker för att cabba ner! Woo!

Ät ägg så får du skägg

2011-03-25 @ 07:50:52 Pixelpix Kommentera! (0)

Ser ut att bli en bra dag när ägget i kastrullen ser ut såhär.

Det var något skumt med det här ägget. Det var ihåligt!

 

Nu ska jag iväg och se på mellanstadiegruppens rörelseexamination, sen är det drama i eftermiddag!
God morgon!

Homer

2011-03-24 @ 11:11:03 Pixelpix Kommentera! (0)
Igår i skolan såg jag den här skapelsen:

Höll på å dreggla ihjäl mig och försökte få Kristin att dela en bit med mig. Men hon vägrade, och det var väl kanske tur det. Kunde dock inte släppa detta mästerverk utan tänkte på det resten av dagen.

Så på eftermiddagen skulle vi till bibblan och gick förbi en annan kafeteria. Fick syn på något som kallades "cheesecake brownie", och jag började återigen dreggla som någon dålig Homer Simpsonkopia. Ringde runt till alla jag kom på för att höra om någon hade pengar att låna, jag hade inga med alls som vanligt.

Det slutade med att jag skulle få handla på Kristins kort, och där krånglade det så hon fick ringa banken och hejåhå för att jag skulle få min lilla cheesecake.


Ville gråta av lycka när jag väl satte skeden i den här; cheesecake med choklad ovanpå.

skit

2011-03-22 @ 16:41:42 Tjöt Kommentera! (3)
Skulle uppdatera min telefon, tyckte datorn när jag kopplade in den för att lägga upp bilder från de senaste dagarna. Dessvärre betydde "säkerhetskopia" inte alls att den kopierade bilder, sms osv, utan raderade allt.

Fan va tråkigt. De äldsta sms:en var från -09!Den där bilden passade inte alls in mitt i mitt ledsna inlägg.

Ostsug

2011-03-21 @ 15:47:20 Tjöt Kommentera! (3)
Va så sögen på halloumi förra veckan. Naturligtvis va det inte någon rabatt eller så då, men så tänkte jag "Hur får man enklast rabatt på halloumi nästa vecka?" Jo, man köper när det är dyrt såklart, sedan är det bara att låta dagarna gå, så kommer det säkert att vara billigare veckan därpå.

Och jodå, mycket riktigt:

Funkar varje gång!

Mys

2011-03-18 @ 17:53:39 Tjöt Kommentera! (2)
Tillfredsställelsen när lägenheten är dammsugd (dammsögen?), disken är diskad och badrummet avtorkat. Ahh, nu är det bara att sitta här och invänta fredagsmyset.

Ikväll blir det tacos och Så ska det låta!


Imorrn skojar jag till det mer rejält än jag trodde jag ville; jag ska nämligen ut! Ut på Ankan med gratis biljett i högsta hugg och dansa mig igenom natten! Ja, lite beroende på dagsform, naturligtvis, men jag ska försöka iallafall!
Trevlig helg då era snorungar!

Jobb

2011-03-18 @ 16:38:54 Familjeheter Kommentera! (0)
Min bror söker jobb, och på ett så ringde de upp en av hans angivna referenser, hans nuvarande chef i England. På frågan vad brorsans svaga sidor är så svarade chefen: "Ja, han är lite dålig på att dela ut kort från botten av kortleken." Haha!

(Jobbet han sökte var programerare, inte card dealer eller så. Ha!)

Stenåldern

2011-03-18 @ 14:42:04 Pluggponny Kommentera! (2)
I skolan har vi haft (process)drama idag. Vi reste tillbaka till stenåldern och gav oss ut på en resa från vårt sommarställe till vårt vinterställe.

Jag var jägare och spejare, och släpade slädarna fulla av packning, mat och ibland även vår galet gamla gumma vi hade med oss som inte orkade gå så långt själv. Ja, hon var ju närmare 40, så hon hade ju inte långt kvar, det förstod vi. Någon blev biten av en orm och en annan bröt benet, och allt mynnade ut i en diskussion hurvida vi skulle dumpa de skadade eller bära med oss dem.
(Saxat/omskrivet från Kristin)

Inge käck

2011-03-18 @ 13:27:46 Tjöt Kommentera! (0)
Var så jäkla käck och hurtig när jag kom hem. Såg framför mig hur jag skulle städa, vissla och fejja mig igenom den snöiga fredagen och sedan mysa i min skinande rena lya.

Men, det blev inte riktigt så. Jag kom hem, tog en matlåda och hamnade i matkoma. Gah, jag vill inte röra mig. Jag vill sova. Kanske en middagslur gör susen?

Har iallafall renbäddat och snackat med CSN.

Moviestar

2011-03-17 @ 07:53:15 Tjöt Kommentera! (3)
Kände mig som Steve McQueen när jag körde runt i bilen
Trodde jag såg ut som James Bond
Så bissart
Jag trodde jag var en
mooovieestar oh mooviestaar

Ja, nu undrar ni allt vad jag dillar om. Men det ska jag berätta; igår fick jag nämligen äran att köra det här schyssta åket:

Hade det inte varit för att det var 2 grader ute bara, så hade jag cabbat ner och cruisat genom stan några varv och tutat åt brudar som gått förbi och spelat alldeles för hög musik, men jag lät bli och det kanske var lika bra. Cruising en onsdageftermiddag i Mars... haha!

Inte för lätt med tvätt

2011-03-15 @ 10:36:41 Familjeheter Kommentera! (1)
Nej, det får inte gå för lätt när jag ska göra något. Idag var det tvättpremiär och jag begav mig i god tid (2 min över 10) iväg till tvätt stugan efter lite shit-chat med en liten grannflicka.

Böev mäkta imponerad över att det fanns hela 4 maskiner, två tumlare... ja, två av allting egentligen, som om det vore en spegel i halva rummet. Jag slängde i min tvätt i en maskin, som verkade vara avstängd. Klappade igen luckan och... ingenting. Inget hände, ingen ström gick att slå på. Två av maskinerna var strömen påslagen på och jag tyckte det var bra märkvärigt.

Tittade och funderade, ringde mamma som inte svarade för att rådfråga. Min tvätt var inlåst i en strömlös tvättmaskin och här stod jag med klasskamrater som snart ska komma hem till mig.

Messade Martin som kirrade numret till vaktmästaren som jag skamset fick ringa. Han förklarade att det var två delar i tävttstugan, grupp 1 och grupp 2, och jag hade bokat 2an och slängt in tvätten i tvättmaskin i grupp 1.

Vaktmästaren skulle egentligen in till stan, men skyndade sig bort till tvättstugan där jag stod och såg hjälplös ut (gissar jag). Lätt ordnat för honom som har huvudnycklar och grejer, och nu är det glömt och tvätten ligger nu i rätt tvättmaskin i rätt grupp! Wohey!

Härj

2011-03-15 @ 09:03:24 Tjöt Kommentera! (0)
Hade ungefär tre gånger så många besökare än vanligt igår på bloggen. Undrar om alla var nyfikna på mitt nya barr, eller om någon hipp bloggare hade linkat mig. Kanske lite av varje.

Idag har jag tvättstuga och studiegruppsmöte hemma hos mig. Fattar inte varför jag ska ta hit folk, det ser ju ut som (Japan var jag nära att skriva, men det är too soon, va?) kaos från helvete här. Ska anstränga mig för att plocka liite iallafall. Kanske lägga ut en matta i hallen, det verkar ju lite hemtrevligt.

Elaking

2011-03-15 @ 09:00:03 Pixelpix Kommentera! (0)
Martin murade in sig med tunga kartonger i mitt förråd, så han i lugn och ro kunde titta i gamla skolkataloger. Jag orkade inte flytta kartongerna utan fick stå utanför och skämmas när högstadieliken grävdes fram.

Nu ni!

2011-03-14 @ 17:36:21 Pixelpix Kommentera! (6)
Lagom till jag kom hem från frisören hittade jag sladden. Så:

FÖRE:

EFTER:

Behöver jag nämna att jag har en skitbra frisör? Tack, Lina!

No kamera

2011-03-14 @ 12:59:18 Tjöt Kommentera! (3)
Hittar inte sladden för att lägga över bilder till datorn. Har väl lagt den på något smart ställe, gissar jag. Undrar var.

Nu ska jag iväg och be Lina klippa till mig.

Ida Vig

2011-03-13 @ 17:42:44 Tjöt Kommentera! (0)
Gött att man är vig. Kändes som jag sträckte mig i skulderbladet när jag drog på mig ena strumpan nyss.

Länkat

2011-03-13 @ 16:43:49 Tjöt Kommentera! (2)
Ny länk kirrad, spana in den om ni törs!

Imorgon är nog en bättre dag.

2011-03-11 @ 17:31:20 Jag vill inte Kommentera! (3)
Såhär skrev Mia Skäringer:

"Men efter döden finns ett nytt liv. Jag vet. Jag har dött. (Ja faktiskt, även de som lämnar dör. Inte bara de som blir lämnade.) Gått genom tunneln, kisat i ljuset och fått nya vingar."

"Jag går med ett flisigt järnok. Två tunga hinkar. Min egen och alla andras. Bär all världens skuld. Vad har jag gjort och hur kunde jag? Frågorna ekar tills de blir ett evigt tinnituspip jag inte längre märker."
(Ur: Dyngkåt och hur helig som helst)


En dag i taget. Idag har jag berättat något för någon. Nu ska jag fokusera framåt, och försöka koncentrera mig på hur jag mår. Jag. Nej. Imorgon. Idag ska jag fortsätta bära tunga hinkar som håller på att dränka mig.

Stocken

2011-03-11 @ 10:28:49 Tjöt Kommentera! (1)
Sov som en stock inatt. Och imorse trodde jag att jag hade tagit en rejäl sovmorgon, och förväntade mig att klockan var runt middagstid när jag väl behagade mig gå upp efter att länge och väl legat och dragit mig i sängen.

Klev upp och insåg att klockan var tjugo i åtta.

God morgon, världen.

Hemma igen!

2011-03-11 @ 08:29:42 Pixelpix Kommentera! (2)
Sitter och filar på en ny tisha...

Sätila ofrivilligt t.o.r.

2011-03-07 @ 09:34:43 Familjeheter Kommentera! (2)
Igår åkte jag, Lisa och mamma till vår faster i Sätila (ligger typ utanför Göteborg). När det började skymma bestämde vi oss för att åka så vi slapp köra skogsvägarna när det blev helt mörkt. Så vi packade oss in i bilen, sa hejdå och körde iväg. Siw och Tage frågade flera gånger om vi absolut var säkra på vägen tillbaka, och det var vi naurligtvis! Ja inte jag då, jag vet ju att jag inte har något lokalsinne...

Vi åkte iväg, och svängde vänster i någon korsning som verkade rätt. Sen körde vi och körde, jag var åksjuk direkt och vägarna skumpade och svängde som värsta bergochdalbanan. Vi körde och körde, det blev mörkare och mörkare ute, och dessutom hade vi en bil med som körde med helljus på i röven hur länge som helst. Inte en gatulampa, och knappt en uns av bebyggelse. Vi var inte helt säkra på att vi kört rätt, men vi fortsatte köra och köra. Efter ca en och en halv timme så ser vi plötsligt skylten "Sätila 8"! Sätila?! Vi hade ju kört från Sätila! Men vi svängde dit ändå och innan vi visste ordet av så stod vi på faster Siws parkering igen och skämes och vågade knappt ringa och be om ny vägbeskrivning.

Vi hade alltså lyckats åka i en cirkel! Siw och Tage förklarade nu vägen och sa att de inte brukade läsa på skyltarna, men att vi skulle svänga höger i första korsningen. "Inte mot Kungsbacka va?" frågade vi. "Nej, inte mot Kungsbacka, andra hållet! Men höger i första korsningen!"

Så körde vi iväg igen. Första korsningen hade en skylt som stod "Kungsbacka" om man körde åt höger. Det visste vi ju att vi inte skulle till, så vi svängde vänster. När vi kört en bit kom vi på att de sagt att de inte brukade läsa skyltarna, och att det bestämt var höger i korsningen. Så vi vände bilen och körde andra hållet.

Efter ett tag kom vi till två skyltar, motorväg mot Gbg höger, motorväg mot Malmö rakt fram. Eftersom vi ska till Ängelholm så ska vi så klart mot Malmö, men det glömde Lisa bort och började blinka av mot Gbg. Vi hejdade henne i sista stund och hon körde som tur var rakt istället.

Pust, vi kom hem till slut, ca 2½-3 timmar senare än beräknat.

Skaune

2011-03-05 @ 09:28:33 Tjöt Kommentera! (1)
Nu drar jag och moder från Karlstad och ska leta oss ner till Skånelandet!

So long, suckers!

Tanten inom mig

2011-03-04 @ 10:00:24 Tjöt Kommentera! (0)
Idag vaknade tant Ida kvart över sju. Sprätte upp och började städa, åt lite apelsin, lyssnade på radio och städade lite till. Hurtigt!

Idag har jag massa saker för mig, imorgon blåser jag till Skåne och på onsdag är det Matilla med klassen som gäller.


Full fart, nu kör vi!

Flytt ffs

2011-03-03 @ 17:27:13 Tjöt Kommentera! (1)
Just det, nu har jag flyttat färdigt också! Jippiekayey MF!

Bor fortfarande på Fagottstreet, men ett nytt och fräscht nummer!

starskola

2011-03-03 @ 17:26:21 Tjöt Kommentera! (0)
Idag var Starboys och härjade i Gläntan! Jag stod bakom en papperskorg och applåderade förtjust och lite för långt ifrån resten av publiken. Kristin stod bredvid och skämdes.

Fast utan Björn Starrin. Men de var bra ändå! Goa göbbar!
hits