Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Stri

2009-02-26 @ 20:22:30 Tjöt Kommentera! (0)
http://www.youtube.com/watch?v=A_B5UrI7nAI

Orkar inte lägga in som youtubeklipp. Eller egentligen så vet jag inte inte hur man gör. Jag orkar inte kolla upp det ikväll heller. Så det är sedvanliga copy and paste som gäller ikväll. Jodå.

Den rätte för Rosing, har fått åtminstone mig att bli nyfiken på vidare fortsättning. Vems är knarket? Vem åker ut? Vem gör bort sig ännu mer nästa gång? Herregud, vilket program. Jag vet att hon kämpar och vill låta klyftig, men det gör hon tyvärr inte. Nej jag fortsätter inte tjata om just henne, men jag kan prata om att programmet, jo det ska jag minsann följa slaviskt. No raids fo me. Inte på tisdagar iallafall. Fast det verkar gå i repris på torsdagar.

Jaja, jag har en tråkvecka, mycket tidiga dagar och sena eftermiddagar.

Tröttis

2009-02-24 @ 17:57:36 Tjöt Kommentera! (0)
Helgen var grejt, jag däckade (eller heter det somnade?) av 3 öl, och tänkte den smarta tanken att jag blir nog piggare om jag tar en till. Det blev jag inte. Jag snodde (blev tilldelad) den bästa sängplatsen (en säng utan ben), och var allergisk mot katterna. Det var fina fisken. Finska fiket.

Hem körde mest Kristin, och vi åt i Köping. Jag kom på ett skämt som jag inte vet riktigt om det är kul..

"Vi åt i Köping."
"Jaha, i centrum, eller?"
"Nej, i en annan del."


Funkar det?

När jag hade lämnat av Kristin på Skoghall och matat råttorna hos bror så körde jag hemåt. På ett ställe på Kroppkärr så stod det en övergiven Vespa på cykelbanan och jag började fantisera att någon hade blivit bortrövad, och att jag antagligen skulle bli kallad som vittne. Jag funderade på vad jag skulle säga om jag såg detta fall på Efterlyst nästa vecka, eller så medan jag fortsatte köra.

 Efter ett tag var det dags att köra under en bro, och under bron ligger en svart sopsäck med något utstickande! Jag tyckte precis det hade formen av en halv människa, och att det som stack ut var ett ben. Huga, jag åkte förbi och kollade noga så det inte var någon fot eller så på det som stack ut.

När jag äntligen försökt lugna mig själv och var nästan hemma så står det en polisbil och 2-3 poliser precis där jag svänger upp till mig. Jisses, det är kanske ett fall för Efterlyst trots allt. Eller så hade jag livlig fantasi efter körningen från Västerås. Det vet man aldrig.Idag när jag åkte hem från jobbet körde jag på i 60 på en 50-väg och märkte till min stora förskräckelse att jag hade en polisbil bakom mig! Iik, paniken spred sig och jag började svettas som den lilla gris jag är. Saktade så obemärkt som möjligt ner och försökte hålla mig på runt 48 km/h resten av vägen hem, Naturligtvis hade jag polisen i arslet ända tills jag svängde in på min parkering. Puh. Hemma. Det hade fan vart 1000 spänn ner i toan det om de hade stannat mig.
Lite bilder på bilddagboken, för den som bryr sig!

Livstecken

2009-02-21 @ 16:56:08 Tjöt Kommentera! (0)
Skriver ett litet livstecken från östra delarna av Sverige. Iallafall mer öster än Karlstad. Vi tappade ganska snabbt bort oss på kartan, så vi gick in på en mack för att fråga efter vägen.
"Vi sak till västerås.."
"Ja, men ni är i Västerås."
"Eh..jaha."


Sen fick vi guidning av flera olika, så det blev en del felåkning, och förvirring. Halv två ungefär startade vi från Skoghall, och var framme jämt innan sex. Fan vad tid det tog.

Lina klipper någon, och vi andra slappar. Jag bäörjar bli vrålhunrgig, och de andra har vill äta om en timme. Mja, jag smygäter lite choklad, så jag överlever. dagens frukost bestod av kaffe och pizza, inte så dumt som det låter!

Magsug

2009-02-20 @ 11:52:54 Tjöt Kommentera! (0)
Nu suger det i magen, sådär som det alltid gör när jag ska ut på äventyr. Det kan handla om en skolutflykt, jobb på ettnytt ställe eller en roadtrip. Jag får alltdi den där konstiga känslan i magen, och jag är ständigt kissnödig. Jag har alltid vart sån, och kommer säkert alltid vara.

Det snöar och är kallt och halt. Jag undrar varför jag skulle bli övertalad att åka bil och inte buss. Det hade känts tryggare. Jag har planerat att köra första biten, men så såg jag på Vägerkets hemsida att mellan Karlstad och Kristinehamn så är det sämst väglag på hela sträckan Karlstad- Västerås.

Jag har gjort matsäck för ungefär nio timmars resa; "godispåse" (version: hurtig) innehållande äppelbitar, morotsstavar och sugar snaps, drickyoghurt, och 4 minibaguetter med potatissallad, sallad och ngn salami eller vad det var. Resan tar väl kanske 3 timmar, så jag tror jag over did it. Menmen, bättre det än att jag ska få blodsockerfall när jag sitter och kör, och vara tvungen att springa in på någon mack och köpa svindyrt godis för att det är det enda de har förutom halvskrumpna bananer för 10.90:- styck! Nej, tacka vet jag hemmgjord matsäck. Men varför ska jag envisas med att köpa grova baguetter? Det ÄR inte lika gott som ljusa. Det är inte lika gott som grovt vanligt bröd. Just detta var inte goda alls. Bah. Jag kan ju ge bort dem till mina medpassagerare.

Cellprov - done

2009-02-19 @ 16:14:19 Tjöt Kommentera! (0)
Klev in hon barnmorskan på för att göra cellprov och fråga pinsamma frågor, och vad ser jag? Jo, en student sitter där! Haha, ja, okej, tänkte jag, hon kan väl få vara med när vi går igenom va jag heter och vad jag ska göra, så går hon väl sen. Men när jag tagit av mig på underdelen och lagt mig i fläkstolen, så visar det sig att det är HON som ska göra själva undersökningen. Alltså, borde inte barnmorskan fråga mig först om det var okej att hon var med, eller att hon gjorde provtagningen. Tänk om jag hade varit en sån som tyckte det var jättejobbigt att gå på gyn, och så vidare. Nu är jag inte det, utan jag tar det för vad det är och får det ur världen, men ÄNDÅ! När jag låg där och fläkte så gjorde studenten något fel, så hon fick ropa på orginalbarnmorskan så hon kom och kollade. Hon glömde även kolla lampan, kom hon på när hon hade spatlat mig en stund, så hon såg inte vad hon gjorde. Haha. Annars var hon trevlig och bra, småpratade och gav mitt jobb komplimanger, sånt funkar ju alltid på mig. Så jag tror hon kommer bli en väldigt bra barnmorska så småningom. Men som sagt, borde hon inte kollat med mig först?

Det enda egentligen som var lite märkligt var att hon då och då sa "Ta ett andetag." Jag funderade på om jag inte tar andetag hela tiden? Inte låg jag och höll andan. Menade hon att jag skulle ta ett djupt andetag, eller att jag skulle andas in och liksom hålla andan? Jag var inte säker, men gjorde mitt bästa för att andas rätt.

Imorgon ger vi oss ut på vägarna, och egnetligen är det ju vansinne att åka ut i den här snöyran, ända till Västerås. Galet, men det ska bli skoj!

Våsan

2009-02-18 @ 18:38:16 Tjöt Kommentera! (2)
Det verkar minsann som att jag ska ta mitt pick och pack (Kreten o Emmy) och dra till Västerås i helgen! Woop woop, det ska bli skoj! Lina fyller år så vi åker dit och dricker öl och eventuellt kraschar någon annans födelsedagsfest, mja inte helt klart det där.

Imorgon är det dags för någon slags cellprovsgrej. Minns inte vad det heter, men jag skulle tydligen blivit kallad förra året till det om alt gått rätt till. Jag har aldrig tyckt gyn är särskilt big deal, men nu är jag faktiskt nervös. Längesen jag var där ju, och sen så sa Lina att hon trodde det gjorde ont, så då blev jag lite nojjig. Nu har jag visserligen pratat med mamma som påstår att det inte gör vidare ont alls. Jaja, skönt att få det överstökat, och förhoppningsvis har jag inga cellförändringar utan är fullt frisk och kry!

Mina bågar skaver, tanten på Smarteyes sa att hon kunde böja dem lite till, men jag envisades med att de satt som en smäck. Nu skaver de och gör skitont. Bah.

Krock!

2009-02-17 @ 20:51:54 Tjöt Kommentera! (3)
Igår körde jag hem från jobbet, och inte på parkeringen vid mamma. När jag parkerade noterade jag att det var världens bilkö längs gatan jag just kört på. Jag kollade lite närmre och såg att bilen bakom mig hade krockat! Shit, det kunde ju varit jag! Jag tror det var en klassisk "Jag hinner göra en vänstersväng innan bilen på andra sidan kommer!"-krasch! Jag hörde ingen krock för radion spelade för fillt, men båda bilarna var rejält tillknyckladade i fronten, vid ljuset.
-Du får varva ner lite med en amerikansk pannkaka, sa mammas Micke och lagade en kanongod pannkaka. Tog kort, ska se om det blev något.. nej just det, mobilen är på laddning. Mja de var goda och hjärtformade iallafall! Nom-nom!

Kvällning

2009-02-13 @ 17:54:11 Tjöt Kommentera! (1)
Ikväll har vi tänkt oss lite nachos, det var riktigt längesen. Tyvärr är jag fortfarande mätt från ostfrallan jag åt för två timmar sen,. Usch va löjligt, en fralla - stenmätt. Fast ibland är min kropp sådär att jag inte har något mellanläge, jag äter, blir kanonmätt och är det ändå tills magen bestämmer sig för att göra en 180vänding och bli vrålhunrig istället. Utan att någonsin varit i det där mellanläget då man är varken eller.

Imorgon är det Melodifestivalen. Missade förra veckan, men ska se idag. Oh, måste ta kort på det fräna schlagerkitet jag fick med när jag köpte chips! Haha, så himla skoj idé!


Innehåller som synes allt man behöver för en schlagerafton! Ja gillert!

Tatuering

2009-02-13 @ 14:06:51 Tjöt Kommentera! (4)
Gaddningen gick jättebra (säger jag som satt bredvid och snackade WoW i en och halvtimme). Den blev iallafall kanonsnygg, tatueraren gillade den så mycket att han funderade på att ta bilden och använda på sitt visitkort! Han fotade den och var skitnöjd.
 

På bilden är den inte klar, glömde fota innan de satte på bandaget efteråt. Det är riktigt pixlig och läcker iallafall. Men han var öm i armen nu, Erik, och det blev inte bättre av att jag nästan satte mig på armen när jag skulle sätta mig på bussen. Aj, aj.

Det var lite kul, för bland det första tatueraren sa när vi kom in var "Där har vi en som passar i septum!". De berättade att de hade diskuterat septumpiercingar dagen innan och kommit fram till att nästan ingen passar i det. Fin komplimang, men jag håller inte med. Jo, jag tycker jag pasar i det, men jag tycker många gör det också.

Erik Gadd

2009-02-11 @ 16:50:08 Tjöt Kommentera! (9)
På fredag är det tatuering på schemat! Tyvärr inte på mig men på min lilla apa, ompa, ompa fallerallera! Nej, inte Lina heller vad jag vet. Erik fick en tatto i present av mig, Lina, mamma, bror och mormor så på fredag smäller det! Jag ska ta the day off för att hänga med och stå och kika tänkte jag.

Tog ledigt i måndags också, för helgen gick alldeles för fort och jag ville bara sova. Gick väl ändå upp vid 9, men ändå.

haha tokfyndig rubrik! Erik ska gadda sig - Erik Gadd.

J. Hugo

2009-02-10 @ 10:30:38 Tjöt Kommentera! (10)
I början av året avlade Jonas ett nyårslöfte om att vara nykter i ett år, och även inte äta godis. Mina argument har stått som spön i backen om varför detta är en totalt värdelös idé.
1. Du är ung, lev livet för fan, njut medan du kan!
2. Man mår antagligen bättre av att göra det man vill, inte sitta där och va jättechokladsugen (eller vad det kan vara) utan att ge efter.
3. Bättre och dricka lite mindre då, än att avstå helt

Inga starka argument, men jag kunde ändå inte förstå. I lördags höll både jag och mamma, och alla andra på tillställningen på och argumentera mot detta löfte. Dagen efter satt jag och mamma och funderade på frågan : varför är det så provocerande när någon inte dricker? Det är ju jättebra att inte dricka. Jättebra att inte äta godis. Tänk om löftet hade vart att han skulle sluta röka (om han hade börjat), då hade ingen sagt ett ord. Men alkohol, no no, det KAN man inte vara utan! Vi kom inte fram till något annat än att börja stödja löftet och heja på istället för att trycka ner.

Så- you go girl! Skitbra initiativ! Din kropp kommer ju fan må jättebra i april/dec, vilket du väljer!

Kommer natulrigtvis inte se ner, eller tycka något negativt om du beslutar att ta ett glas smornoff, lite mintu och sådant på någon fest, haha. Ville bara säga att jag tycker det är ett bra löfte, som jag själv inte kommer avlägga innan jag blir gravid, då jag måste va utan öl länge, länge. (Haha, ja jag låter som jag dricker mycket, men nej det gör jag inte. Har tagit en öl varje lördag hela januari, utom en gång då jag drack 2. Sen tog jag 5 i lördags. Tycker inte det mycket.)

Lyckat

2009-02-08 @ 19:29:29 Partykaka Kommentera! (0)
Lyckad överaskningsfest igår. Erik misstänkte ingenting, utan var inställd på att ingen av våra polare kunde festa och han och jag istället skulle åka till mor och ta lite grogg. Önskar jag kunde sett hans min när hans kompisar stegade in och korkade upp. Det blev inte så många, men vi hade skoj och trevligt ändå, iallafall jag!

Imorse var Erik knasbakis och blev ivägtvingad til Degerfors på match en halvtimme efter att han vaknat.

Jag är seg, ska fixa bilderna imorrn tror jag.

Grattis

2009-02-07 @ 09:42:13 Tjöt Kommentera! (8)
Grattis till Erik som fyller 25 år! Woo. Vad stor han har blitt, lelle pöjken.

Igår hade vi hans föräldrar här på middag för att fira lite. Vi bjöd på lövbiff med hemmagjorda potatisklyftor, sås och sallad. Inte världens finmiddag, men det var gott som bara den och vi avslutade kvällen med kaffe och tårta, och En himla många program.
__


Läste inlägget när Erik fyllde år förra året, då hade jag vart så duktig så jag hade sprungit o köpt ciabatta o potatissallad till frukost. Det var värst. Känns ju som jag inte bör vara sämre i år. Hm, örke gå ut. Eller?

Blondinida

2009-02-04 @ 21:44:46 Tjöt Kommentera! (3)
Nu har jag dräpt den sista kycklingen minsann, jag har färgat utväxten, woo! Nej inte så woo faktiskt. Det blev gult, frö jag glömde använda silverschampoo. Sånna här gånger har jag lust att fräga hela skiten svart och sitta och svära åt den ljusa utväxten istället. Aaldrig nöjd, jag är aaaldrig nööjd.Idag på jobbet gick vi för att mata ett par-tre änder, trodde vi. Det visade sig att hamnen erbjöd en hel armé som kvackade och härjade. En unge kvackade och grät om vartannat, snacka om skräckblandad förtjusning. På bilden är det typ 45 änder om jag räknar rätt, kan det stämma? Ser mycket, mycket mindre ut. Jag gissar på 25! En av fröknarna matade dem ur händen, det gjrode även en 2½åring, hur fan vågae han, jag törs inte ens. Haha, han blev lite biten i fingrarna, men verkade rätt lugn ändå.
hits