Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Igår ja!

2010-06-30 @ 20:14:36 Pixelpix Kommentera! (0)
Har inte berättat vad jag gjorde igår ju! Då åkte jag, Erik och Lina till Skutberget och fluktade på småpojkar, medan vi åt baguette i gräset! Vi tror småpojkarna var runt 20, medan Erik trodde på 25. Jag och Lina var dock helst säkra på att de inte var fullvuxna, utan snarare fjolårskalvar som härjade på vollebollplanen.

Småpojkarna

"Fnizz, vill ni ha en blomma av tant?"

"Nomnomnom, chiabatta krossar baguette, anytime!"

"Baguetteklet runt hela munnen är det nya svarta" sa han med barsk min.

 

När vi kom hem började vi dricka öl, och jag drack kanske eventuellt mer än på midsommar. Hejåhå, så kan det gå när det är sommar, varmt och Allsång på Skansen.

copped

2010-06-30 @ 20:09:13 Tjöt Kommentera! (8)
Anna-t ringde runt ett och frågade om jag ville med och köpa mp3spelare på stan. Det ville jag, och föreslog samtidigt att vi skulle knata hela vägen in. Medan vi gick längs en av norrstrandsgator såg vi Lina svischa förbi i buss, hon vinkade glatt!

Vi tjötade och pratade så vips, så var 50 minuter gångna, och vi befann oss i la stada. Anna hittade det hon skulle, och jag tog mig till Carlstad Alternativ Medicin för min födelsedagspresent hos Pubiis. Det var massagedags, och jag var svettig och varm.

Efter underbart knådande tyckte han att jag skulle bli koppad. Jag fick innan veta att jag skulle bli falukorvslik, och det lät ju lockande, förstås! Han började elda med facklor som värste fakiren, och suga vakuum över halva ryggen.

Gött fetont!

 

Efteråt var jag öm och faktiskt ganska lik en uppskivad falukorv. Känner nu att jag är jäkla öm i ryggen, det blir nog till att sova på magen inatt!

Rekommenderar ändå alla att ta en tripp till Peter Bergli på Carlstad Alternativ Medicin för lite knådning, koppning eller hot stone! Skitbra massör är han verkligen, lövely! Och rolig, han hade till exempel ena strumpan ut-och-in!

/Välknådad kakdeg

Citat:

2010-06-29 @ 09:48:32 Tjöt Kommentera! (3)
Erik:
"Jag är så stolt över mina föräldrar som verkligen hatar Sven-Ingvars! Det är så underbart!"


Nu börjar det bli personligt.

Dåligt samvete

2010-06-29 @ 09:47:18 Tjöt Kommentera! (0)
Satt som bäst och tog bort gamla avdankade spel/program från datorn då jag akut drabbades av dåligt samvete. Jag insåg att jag hade glömt ____. Just det. Blankt. När jag avinstallerat klart det som skulle väck så hade jag glömt vad det var jag just kommit ihåg att jag glömt.

Reultatet är följande: dretdåligt samvete för något. Vet bara inte vad, men jag har jätteont i magen och känner mig lite ledsen, för att jag eventuellt glömt NÅGON. Var det någon jag skulle ringa? Var det något jag lovat att göra/fixa? Fan, fan, fan varför minns jag inte?!

Öppnade programmet jag hade uppe vid tillfället, för att se om det triggade några hjärnceller att börja arbete, men nej. Ingen aktivitet i samvetesbanken.

Har fortfarande en oroväckande, gnagande känsla i magen.
Hoppas bara det är hunger.

Kan inte...

2010-06-28 @ 11:43:47 Tjöt Kommentera! (5)

Kan inte riktigt komma över att svärmor hatar Sven-Ingvars...

Gay Ida

2010-06-28 @ 09:28:21 Tjöt Kommentera! (1)
Drömde att jag skulle gifta mig med en tjej. Eller kvinna, för hon var nog närmare 40. Vi hade på oss kostym och gick och pratade om att vi skulle heta Skoog, efter bröllopet. Hon hade en son som hette Urin, fast man uttalade det Orin, och jag fnissade, men vågade inte säga att hennes barn kanske kommer bli retad för "Kiss-unge".

Vi skulle skåla i champagne, men den hade vi druckit upp, så jag tyckte vi kunde skåla i Schweppes istället. Det tyckte inte hon, och jag letade febrilt i kylen, men där fanns bara några gamla Kung.

Jag hann tänka att jag nog borde gifta mig i en stor klänning istället för kostym, innan jag vaknade.

Smakprov

2010-06-26 @ 22:48:56 Tjöt Kommentera! (3)
Ett par bilder för att sammanfatta gårdagens midsommarfirande:

Klicka HÄR för att komma till min bilddagbok där jag slängt upp ett urval av fina bilder!
Du vet att du vill titta.

herrå!

2010-06-25 @ 11:28:22 Tjöt Kommentera! (0)
Nu drar jag och firar messômmer i Faggan med 9 av Sveriges bästa. Kanoners, ses imorrn eller på söndag!

Messômmer i Faggan anno 2006

Bästigast

2010-06-24 @ 23:35:42 Tjöt Kommentera! (4)
Har haft en så jäkla bra dag!

Dagen började med frukost innehållandes chiabatta, rostbiff och potatissallad, och efter det ett wienerbröd!. Inte frukost på sängen dock, jag blev så rastlös på att vänta på att Erik skulle masa sig upp, så det blev frulle vid datorn istället. Haha.

Sedna åkte vi till mamma där mamma fick något mystiskt, vad kunde det vara i paketet?

 

Hade bara papper til halva.

Sedan började vi skära frukt, göra potatissallad och pynta den stora brickan som till slut såg ut såhär:

 

Sedan fick jag en smärre chock när storasyster från Skåne dök upp som gubben i lådan och förvirrade både mig och mormor. Jag tappade hakan, medan mormor försökte placera henne i rätt fack, ett tag trodde hon att Lisa var någon hon sett på tv, men lyckades (väl) till slut sortera in henne på rätt plats. Vilken överaskning, wow! Blev jätteglad!

Fick tokfina presenter också! En laserskrivare, pengar, världens bästa smask-korg, presentkort på KASHK, ansiktskräm, vin bl.a.

Sen kom fler gäster, vi åt, drack och pratade i flera timmar. Tack alla!!

När jag och Erik kommit hem vid åtta- halv nio så kom Lina och norrlänningen Rikard över. Vi bjöd dem på medhavda rester av matbrickan och öl, dock glömde vi potatissalladen hos mamma, så den fick de inte smaka. Jag fick ett jättefint läppstift + läpppenna, samma som Dita von Teese, har jag hört. Nej, inte samma (hoppas jag), men likadant.

 

Tack så mycket för en kanon födelseddag!

Födelsedags-WoW

2010-06-24 @ 10:38:10 Tjöt Kommentera! (2)
Blizz jobbade snabbt och effektivt, och jag har nu mitt söta konto tillbaka. Fick även tillbaka allting som människan deletat, alla pots, gear, gold osv. Dessutom har jag nu fulla bags med farmade herb och flera sidor sålda auctions i mailen. Kanon! Fin födelsedagspresent!

2.5 to go

2010-06-23 @ 21:47:12 Tjöt Kommentera! (0)
Efter en tids sjukdom var komikern åter skojfrisk.

Har plötsligt (?) gjort stor grej av att jag snart är av med min ungdomliga ungdom, och snart tippar jag över branten, alternativt börjar jobba på uppförsbacken. Det verkar luta i vilket fall.

Jag har gjort en stor skål med potatissallad. Det kommer säkert inte räcka. Hm.

Har handlat idag, kändes sådär lyckat att knö sig runt bland alla gamar till människor. Herregud! ville jag skrika, vafan handlar ni två dagar innan midsommar för?! Har ni inget bättre för er!? Jag trängdes, slogs, och var äckligt nöjd över att ha valt självscanning och kunde således bara trippa ut och sitta tio minuter på en bänk och kika på stressade folk medan mamma stod och trampade i sjumilakön.

Fyfan för folk

2010-06-23 @ 19:41:13 Tjöt Kommentera! (1)
Att folk på internet inte är att lita på visste väl alla redan? Men att JAG ska bli drabbad var det ingen som kunde förutspå. Men hur har det förihelvete gått till?

Har inte haft igång WoW sen i mars. Och så plötsligt säger Erik att jag är online. Någon jävel har hackat kontot och är inne på min finaste prälle och farmar herbs i Sholazar Basin. Har mailat Blizz om det, hoppas de ger mig tillbaka kontot med alla herbs som lallot spenderat evinnerig tid på att farma. Tur i oturen att de inte har gått in, deletat allt och lämnat kontot därhän... Men ändå, hur fan kom de in på mitt kontohelvete?

Mårrs!

2010-06-22 @ 18:05:45 Tjöt Kommentera! (6)
Gjorde något järvt förut och gick ändå in till stan. Det var smidigt, tog inte ens en timme! Var väl förberedd med promenadskor, vattenflaska och äpple, ifall jag skulle bli hungrig eller gå vilse (och sen bli hungrig).

När jag kom in till stan mötte jag upp lillebror och vi traskade runt och duckade för försäljare och blev omedelebart hungriga. Det blev en varsin varm baguette på Sjökvisten.

Vi kollade läget i några få utvalda butiker, framför allt bolaget där midsommarens samtliga rusdrycker inhandlades. Lyckan var kortvarig men total när jag möttes av detta när jag stegade in på Systemet:

Ett uppdukat bord med provsmakning! Jag kastade mig på cidern (muggen längst bort, den såg så ensam ut) som visade sig vara ekologisk, alkoholfri och dessutom nästan odrickbar. Jag och bror delade ändå på den lilla muggen, eftersom gratis trots allt någonstans ska vara gott. Såg först inte att det bara var alkoholfritt, det var alltså därför min nyfunna lycka varade så kort, det kanske var övertydligt att skriva.

HAHAHA

2010-06-21 @ 09:03:55 Tjöt Kommentera! (1)
HAha satte nästan frukosten i halsen när jag fick detta skickat till mig:

KOLLA

Hahaha
"Jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du"!

Alejandro

2010-06-20 @ 11:24:28 Tjöt Kommentera! (1)
Det har nog inte hänt sedan vi var 18, skulle jag tro, om ens då. Vi är inte direkt kända för att ha samma musiksmak. Knappt ens nära varann. Men så började jag lyssna på Alejandro - Lady Gaga. Kunde inte sluta, repeat på låten. I början gillade jag inte egentligen låten, jag hade den mest på hjärnan, så jag var tvungen att höra den i ett desperat försök att få bort låtfan.


Så visade det sig att Lina hade samma problem. Igår lyssnade vi på den säkert 300 gånger. Igen. Igen. Igen. Det har nog bannemej aldrig hänt förut, att vi gjort så. Lina brukar spela musik hon får ha på max en gång innan jag gråter ur öronen av all bas och blippblopp.

Det var ju trevligt att vi lyckades tajma låt på hjärnan på samma sätt som vi först nu synkat vår... period. Att det tagit nästan 10 år är underligt. Lika underligt som våra kroppar vet när den andra blör, det är bananas.

Rolig fakta:

Om du svär när du gör dig illa så klarar du mer smärta än om du inte gör det! Haha! Kruxet är bara att man helst inte ska svära i vardagligt prat, för då är inte effekten lika stor. Tydligen triggar det hjärnan och hjärtat så man tål mer. Outrageous!  (Källa.)

Good day

2010-06-20 @ 10:40:22 Tjöt Kommentera! (0)
Igår var en bra dag på flera sätt. Den var lugn och innehöll alldeles för många kalorier och avslutades som varje junilördag borde avslutas: med champagne och världens bästa Lina!

Flaskan ser jätteliten ut, men det är för att glasen är gigantiska.

Ärligt talat

2010-06-19 @ 11:41:18 Matprat Kommentera! (3)
Ärligt talat, vad är detta för jäkla frukost?

Alltså, detta är inte korvbröd, creme fraiche och sylt och några misstänkt platta korvar till.

 

Jag blev så inspirerad av HIMYM, Lily och Marshall har ju "pancake sunday", så jag tänkte testa detta. Innan jag började tillaga det så sa jag till Erik att vi minsann borde äta pannkakor en gång i veckan! Ja, varje lördagmorgon kanske?

Nej. Vi kommer inte fortsätta denna tradition. Bilden visar: amerikanska tjocka pannkakor, gammal grädde, ännu äldre sylt och bacon. Lite knepig kombo, jag håller med. Orkade inte äta upp, det blev för sött, för fett, för... fel, på något sätt. Jag vill hellre ha äggmacka till frulle. Viva le ägg!

HIMYM

2010-06-18 @ 20:49:21 Tjöt Kommentera! (10)
Det var något program på helgmornarna. How I met Your Mother hette det och jag tyckte det verkade fjantigt.

En söndag var både jag och Erik bakissega och lät det gå. Hm, kunde detta vara roligt?

Samma sak nästa helg, det verkade ju fanimej kul!

Tv3 och tv6 beslutade samtidigt att sluta sända programmet.

Erik tyckte det va kanoners och laddade ner alla säsonger och skrattade gott åt alltsammans - detta var det roligaste han sett!

Jag kollade desperat i tv-tablån, ett litet program kunde de väl visa?

Laddade själv ner alla säsonger och är nu i mitten av säsong 4.

tv6 beslutar sig för att visa programmet igen. Just nu, till exempek är det. Det är bannemig varje dag!

Lagen om allts jävlighet?

Olidligt

2010-06-18 @ 20:00:30 Tjöt Kommentera! (3)
Olidligt spännande-  vad händer ikväll och vad händer inte?

Utgång? Hemmasittning? Öl? Vatten?

Vad, VAD?!

Jag är!

2010-06-17 @ 12:52:56 Pixelpix Kommentera! (2)
Nähej, ni var inte leksugna? Det är jag, så jag kontrar med ett blåmärke till. Platsen är inte så märkvärdig (även om jag inte vet när och hur jag fick det), men formen är desto roligare:

Ett elefant-blåmärke! Haha!

Glömd Cookiemama

2010-06-17 @ 11:26:48 Tjöt Kommentera! (1)
Kakmamma, remake på Spidermama. Jaja, jag satt och läste Spiderchicks blogg och fick syn på detta. Under tredje frågan nämns att Spiderchick minsann alltid kommer ihåg moderns födelsedag, om än lite sent. Jag himlade med ögonen och tänkte att det kan man väl inte "råka" glömma. Herregud, jag har minsann alltid kommit ihåg min ömma moders dag!

Då slog det mig. Mamma fyller ju år i dagarna och jag har fanimej helt glömt det! Jag har varit så himla hispig över mitt stundande 25-årskalas att jag helt glömt bort mor! Det har aldrig hänt förut! Nu jäklar blev det liv i hjärnholken, shit och herregud vilket ego jag är som bara tänker på mig.

Alla tänker på sig,
det är bara jag
som tänker på mig.

Men jag har börjat klura på presenter som kanske kan kompencera mitt uppförande.

Saknad

2010-06-16 @ 14:08:04 Tjöt Kommentera! (1)
Erik har tappat bort sin mobiltelefon. Brottet skedde någon gång mellan 10.00-12.15 igår.

Åtgärder som gjorts:

  • Mobilen är avstängd, dock har Erik ändå ringt till den runt 5 gånger för att se om den av någon händelse har råkat slagit på sig själv. Senaste ringningen gjordes runt 12.30 idag. Status: Avstängd.
  • Letat i bilen igår.
  • Letat i bilen idag.
  • Letat på vägen/gräsmattan mellan bilen -> portdörren idag.
  • Funderat på om han kan ha lagt av den hemma någonstans.

Så himla korkat av honom att leta efter mobilen idag! 24 timmar efter försvinnandet! Gör man inte sånt direkt man märker att den är saknad?


16.00
Erik har dragit upp alla soffkuddar och letat noga under dem. Även letat i sin + mina väskor.

16.07:
Erik har ringt ytterligare två gånger till sin telefon. Den är fortfarande avstängd.

Lekdax

2010-06-16 @ 11:29:55 Tjöt Kommentera! (0)
Dagens lek:

Konstiga ställen du har eller har haft blåmärke på. Visa gärna bild.

Jag börjar:

Halva blåmärket är på tånageln och halva på själva tån/nagelbandet. Vad är det för jäkla ställe att ha blåmärke på?

 

Din tur! Kom igen!

Bratunge

2010-06-15 @ 20:11:48 Tjöt Kommentera! (0)
Sitter här med chips, öl och en film som kanske är bra.

Allt jag vill är att ha lite choklad. Jag är vrålchokladsugen.
Jaekla brat.

Puh!

2010-06-15 @ 14:01:36 Tjöt Kommentera! (1)
Fixade hem en work out video med tjejern ai Eric Prytz (?) Call on me-video. Passade bra med en uppvärming, rump-skak och sedan avslappning. Bitch 2011 here I come! Troligt. Troligt att jag kommer orka. Började i morse med lite Zumba, men jag tröttnade på musiken, så jag testade detta istället.

Har för övrigt redan 3 followers på twitter. Coolt.

Tweet, tweet

2010-06-15 @ 09:32:12 Tjöt Kommentera! (5)
Okej, så nu skulle jag försöka göra som så många andra- skapa en twitter. Egentligen bara för att kunna kommentera, eller åtminstone snoka/följa folks twittrande.

Såhär långt har jag lagt till 5 pers i min "following list" (vet inte vad det heter, vi kan ju kalla det vänner lista.)
  • Lillebror
  • Adam Alsing
  • Gry Forsell
  • Anders Timell (nu kan ni börja gissa vad jag lyssnar på på morgonen...)
  • Jenna Jameson
Den sista är jag inte säker på varför. Faktum är att jag inte är säker på varför jag la till någon av dessa stjärnor, utom min bror som är så jäkla rolig!

Men jag ser inga tweets från någon utom Jenna. Är det något slags system där man ska godkänna followers? Och vissa har automatiskt godkännande?

Jag fattar inget. Borde aldrig gett mig in i tweetdjungeln. Twitterrymden.

Eureka!

2010-06-13 @ 21:53:04 Tjöt Kommentera! (2)

Ett litet steg för människan, ett stort steg för Ida.

Kvällens utmaning: diska i samma rum som det här krypet utan att tillkalla förstärkning.

Det är jag mot hästspindeln i en kamp som kanske bara en kommer ur levande. Är ensam hemma, så jag fuskar inte, det här är 1 vs 1.

Game on.


Mission: accomplished

Keep on walking

2010-06-13 @ 19:23:03 Tjöt Kommentera! (0)
Annars idag då, undrar ni säkert. Jo, det kan jag tala om: jag har gått med stavarna i högsta hugg från Kronoparken till Norrstrand, mellanlandat på Sundsta för kaffe hos Linas mor, och sen gått en kort bit för att slutligen ta bussen hem. Inte dåligt för en halv-bakissöndag. Eller nej, jag var inte bakis, men sådär "dagen efter"-go. Ni vet säkert.

Typ?

MmeloOn

2010-06-13 @ 19:01:55 Matprat Kommentera! (0)
Är gött mätt, åt just grillad fläskfile med en liten god... eh sallad, eller salsa till, vad det nu heter. Vattenmelon, grillad halloumi och rödlök. Så gott! So goth.

Yohoo

2010-06-13 @ 12:26:15 Partykaka Kommentera! (4)

 

Fett kul igår! Hamnade efter lite bitterhet ändå på Blå Månen där vi mötte tokroligt folk, jag visade upp mina MJ-moves (inklusive MJ-hatt!) och jag fick se den beryktade söt-Salem. Charmig karl med kass musiksmak, myezm. Missade den enda låt jag faktiskt gillar, Keep on walking, från melodifestivalen.

 

Söt-Salem.

Jag hade askul igår! Tack alla inblandade!

Ida

2010-06-11 @ 10:45:30 Tjöt Kommentera! (4)
Vet att många har funderat på vad "Ida" betyder. Nej, inte vart namnet kommer ifrån (tyskland, för övrigt), utan vad kan det betyda i vardagligt prat? Urban dictionary har svar på allt:

Beta rubrik

2010-06-10 @ 23:59:11 Tjöt Kommentera! (0)
Såg att jag gjrot två mkt likvärdiga rubriker här i dagarna. Fantastin hade visst hakat upp sig på ordet "enda"... jaja, nvm, nu till betapet istället. Det blir ibland roliga ord när bokstäverna slängs upp, ibland inte lika roliga, och ibland blir det ngt japanskt eller så.

 

Nästan, men bara nästan lika roligt som yuck fou!

Holland lööve

2010-06-10 @ 20:10:19 Tjöt Kommentera! (1)
Erik: "Två veckor om året... eller tre... fyra veckor vart fjärde år! ... Tre veckor... nej jag vet inte, men kanske två veckor vart fjärde år är det fotbolls-vm! Det är enda gången jag gillar fotboll!"

Jag: "Men Sverige spelar inte, vet du."

Erik: "Nej jag håller på Holland! Jag håller på Holland även om Sverige är med. Jag älskar Holland! När jag var liten tyckte jag de hade så fina färger! Heja Holland!"

Cry baby

2010-06-10 @ 17:41:23 Pixelpix Kommentera! (0)
Såg just Cry baby (1990), och gosh, Johnny!!

Åhshajt så het.

Enda i världen?

2010-06-10 @ 12:42:36 Tjöt Kommentera! (3)
Jag är kanske den enda i världen som vill att skolan ska fortsätta ett tag till! Jag längtar redan efter högen med tokar jag läser med.

Idag har vi haft sista dagen som innebar gestaltningar i olika slag. Min grupp hade ett bildspel, några hade teater, forumspel och lekar! En så skön och härlig sista dag!

En enda

2010-06-09 @ 21:25:44 Tjöt Kommentera! (1)
En enda sak, skulle jag och Erik åka och köpa idag. Det var en dammvippa.

Vi kom hem med:
- En kylväska
- En ljudbok
- Gurka
- Äpplen
- Pasta
- 3 par nya skor

Vad hände?

Men dret!

2010-06-08 @ 17:26:51 Pixelpix Kommentera! (1)

Hur fan har fåglarna lyckats pricka in inte mindre än tre (3) bajssplat å fönstret inatt?

Finns inte något att sitta på över fönstret, så det är väl om den/de har suttit på den där lilla svarta som sticker ut vid sidan om fönstret, och att det kanske har blåst eller så.

Vad är det för vits?

2010-06-07 @ 22:21:47 Pixelpix Kommentera! (2)

Potatissallad

2010-06-07 @ 19:20:59 Matprat Kommentera! (0)
Håller på för fullt att laga pot.sallad. Nykokt potatis som man vill få kall snabbt? Inga problem, tänkte Uppfinnar-Jocke/Ida och har nu lagt potatisen i ett durkslag, i en kylväska med isklampar i.

Ful får man va, men inte dum!

My name is Ramsey. Gordon Ramsey.
Kan jag nästan säga. Väntar å se om de blir ätbara först.

Syns kanske inte, men det är två olika.

BmB

2010-06-07 @ 16:15:41 Pixelpix Kommentera! (2)
Hade igår ett svagt minne av att någon kom och plåtade mig i lördags när jag som bäst höll på att köra snajsiga däänsmoves och jag mindes att jag gjorde en knepig pose som kanske av het runt -86 någongång. Hittade bilden idag, och ja, jag hade rätt.

Tack Jesus för att Lina klippte mig igår, nu kan jag åter se något och slipper att släpa runt på nederdelen av håret på bilden.

Pot.sallad

2010-06-07 @ 13:11:05 Matprat Kommentera! (1)
Vi pratade om ifall man skulle kirra hemlagad potatissallad på midsommar. Jag är inte den som är den, och nyss drabbades jag av smartbaciller: man måste naturligtvis prova sig fram för att se vilken som är godast! Jag ska m a o provlaga två sorters potatissallad innan själva midsommar så vi inte sitter där med en gris i en säck och otrevliga smaker på tungan.

Ameh, guu så smart!

Bild knyck HÄRIFRÅN

Ballt!

2010-06-06 @ 20:51:02 Pixelpix Kommentera! (3)

Kollade just ut och såg denna! Fyfan va ballt, önskar det va jag som satt i korgen!

Röjåhöj

2010-06-06 @ 14:24:35 Tjöt Kommentera! (0)
I går var vi till Sandgrundsudden och kikade på Starboys! Well, i ärlighetens namn så varken såg eller hörde vi särskilt bra, de hade nämligen bara satt högtalare framåt, och vi satt typ bakom scenen.

Linas vackra ex-sambo Emma från Vässan.

 

Sedan hamnade vi mitt i en 60års fest. Vi smet förbi utan att låtsas om något, utom Lina som råkade hamna mitt i en konversation med samma karl hon var bordsdam åt på balen; en lärare som kan prata om hundar och stensorter i flera timmar.

Vi drog slutligen till BMB iallafall som hade nypremiär.

Emmy: Jag ser lite suddigt.
Lina: Det är för att jag är full.

Det var massa folk och häftiga DJ:s överallt, Kerry från lokalradion och kanske en i Backyard Babies. Markoolio på scen och varmt i luften. Häärligt!

Ostadigt.

På det hela taget en trevlig kväll!

 

Woo

2010-06-05 @ 18:24:15 Pixelpix Kommentera! (3)
Oväntat skofynd bland sommarpjucksen:

När köpte jag dem? Var? Med vem?

Nära-döden-upplevelse

2010-06-05 @ 15:47:40 Jag vill inte Kommentera! (9)
Jag trodde att jag och Erik skulle gå på en helt vanlig sommarpromenad till Kvantum och köpa milkshake-grejs. Men hela promenaden förvandlades snabbt till äventyr på liv och död, men blod, svett och tårar.

Vi hade lyckats tagit oss till Kvantum, handlat det vi skulle och var på väg tillbaka hem till örnnästet, a k a fagott-street. När vi är på väg in i den djupa skogen, för att gå på den lilla stigen så ser jag något svart, långt ligga och jäsa mitt framför oss! Erik kastade en sten mot sen långa tjocka sladden och tro det eller ej, men den började ringla sig sakta över stigen.

Jag började näst intill hyperventilera och med tårdrypande ögon stod jag som förstenad. Jag noterade att ormen hade pyttelitet huvud, och Erik noterade att den hade zickzackmönster! När jag lugnat mig något och klämd mot Erik börjat gå igen så kommer det en till! En snok den här gången som kvickt ålade sin väg över stigen.

Troddee fan jag skulle svimma och tårarna rann, medan jag hoppades att jag inte skulle möta någon människa. Erik började förbereda förklaringar, om vi ändå skulle möta någon som undrar. Svettiga som två kameler nådde vi till slut vårt slutmål- den trygga asfalten. Med händerna höjda gick vi utan andra missöden hemåt.

Men egentligen, varför håller man händerna som någon annan ninja framför bröstet när man är rädd? Ska jag karata ner nästa illbatting/monster som kommer i min väg? Jag vet inte, Erik trodde det var någno sorts försvarsmekanism, att man skyddar hjärtat typ.

Jag säger inte ordet "hatar" ofta. Aldrig, faktiskt (men ibland säger jag dock "hattar"). Men idag så jävlar kan jag säga: JAG HATAR ORMAR!

Grillåhoj!

2010-06-04 @ 22:29:38 Partykaka Kommentera! (0)
Lina har sin helfräna polare Emma här från västerås, och vi tre klunkade lite vin innan vår inhyrde chaufför, Grumpy (aka Erik) åkte med oss till Gruvolyckan. Grumpy var just grumpy för att han hade signat upp sig som chaffis och således inte kunde dricka öl som vi andra normala grillare.

Åh, så rått det ser ut. Rått-kött.

Vistelsen blev kortare än vi tänkt, men det var trevligt så länge det varade!

Chocotest

2010-06-04 @ 22:17:20 Tjöt Kommentera! (2)

Bröllopschoklad. Prinsesschoco.

Blåbärschoklad med, hör och häpna, blåbär i!

Oväntat god choklad. Mjölkchokladen smakade dock lite "billigt" omnifattarliksom.

 

 

Ameh, gör ett roligare inlägg själv då!

Uteliv

2010-06-03 @ 18:35:27 Tjöt Kommentera! (2)
Utelivet i Karlstad är inte det hetast. Även om ryktet säger att Karlstad är den näst krogtätaste staden i Sverige så finns det inte mycket att hänga i granen (kanske dock i grannen?). På lördag är det två stora händelser på två av de ställen där jag inte brukar sätta min fot- Nöjes och BMB. Båda har nypremiär!

Nöjes:
Fick en gratisbiljett till på lördag

BMB:
Markoolio spelar på lördag!

What to do?

To late!

2010-06-03 @ 12:15:35 Tjöt Kommentera! (0)
Varför kommer sådana här skojigheter alltid försent:

-Vad får du om du korsar ett Jehovas vittne med en satanist?
- En liten glad jävel som går från dörr till dörr och ber folk dra åt helvete!Hade ju blivit världens bästa slutkläm på fallbeskrivningen jag gjorde i skolan förra veckan, den handlade om ett barn till Jehovas vittnen nämligen. Haha!

Kära Väder II

2010-06-01 @ 13:02:11 Pluggponny Kommentera! (6)
Hej igen Väder!

Tror du missförstod mitt tidigare brev. Det positiva är att jag nu kan ta rast på balkongen, so no hard feelings. Så du, jag och en trevlig skolbok? Is it a date? Ses på ballen snart, då!

-iga hälsningar

Jagharkommmitenbitpåvägen-Kaka

Löjligt fint väder. 22,1 grader i skuggan.

Kära väder

2010-06-01 @ 11:23:44 Pluggponny Kommentera! (0)
Kära Väder!

Jag ska idag inta min plats framför den stationära datorn längst in i vardagsrummet, långt bort från balkong och utelek. Således vill jag inte kunna blicka ut i fjärran och se solsken och vindstilla träd som inte svajar. Jag skulle vilja se regn, surmulna moln och eventuellt lite blåst. Kanske att detta är mycket begärt, men det gäller bara för några dagar. Går det att ordna?

Vänliga hälsningar

Skabaraskrivaklartenintervjustudie- Kaka

hits