Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Glajjer

2009-01-31 @ 19:02:29 Pixelpix Kommentera! (6)


Börjar gilla glasögonen mer och mer. It's hipp to be geek, försöker jag tänka. På bilden har jag linser i, och ser ingenting, har mest ont i ögonen. Menmen, är man sminkad slipper man photoshopa bilden!



Haha, såhär liten kan man se ut fast man är 23 ½!

Mer mat

2009-01-31 @ 18:54:02 Matprat Kommentera! (2)
Till mat idag var det tänkt att bli något med köttfärs. Jag tänkte direkt på lasagne, men det visade sig att vi bara hade 3 lasagneplattor hemma, så jag slängde ihop en liten egen variant. Jag stekte köttfärs och blandade i lite Dolmio som vi hade kvar i en burk, och hackad lök också. Sen varvade jag köttfärsen med keso naturell och de 3 lasagneplattorna. Sen slängde jag in det i ugnen 200 grader i ca 20 min. Tog då ut rätten och hällde på rivna morötter och riven vitkål och toppade med mjölk. In i ugnen igen i ca 15 min, och sedan hällde jag över resten av morötterna och kålen och även riven ost. In i ugnen ännu en gång i ca 5 min.

Det blev jättegott! Det enda som störde både mig och Erik var den rivna osten på toppen, den hade inte behövt vara där alls.



Skulle just prova att blanda en grogg i en liten flaska för att ha och suga på ikväll. Blandade Glen's vodka och Coop Grape. Det smakade fan, och jag har nu sagt åt Erik att dricka upp den medan jag är borta. Jag känner mig mycket piggare, men ska inte utmana ödet genom röjfest. Förfesten brukar ändå alltid vara roligast, också har jag ju en hel öl att dra i mig.

Sjukt störigt

2009-01-31 @ 12:23:57 Tjöt Kommentera! (0)
Sjukt störande att vara sjuk när man får finfrämmat från Västerås. Jag är inte sjuk ofta, nästan aldrig faktsikt. Ja, jag har lite krämpor då och då, ryggskott, ont i nåt knä eller så, men inte sjuk-sjuk.

Men så i torsdagskväll märkte jag eftermaten att jag började få ont i halsen. Jag klunkade i mig massa vatten i hopp om att det skulle bli bättre. Det blev det inte, och igår låg jag och kände mig uschlig hela dagen. Gick av någon anlending ut på promenad med Erik och stod och var borta i huvudet på affären en stund. Jag har varit växelvis varm och kall hela tiden. På med massa filtar och tjocka tröjor, för att i nästa sekund svettas som en gris.

Extra tråkigt är att Lina är på besök över helgen. De var ute och tog en varsin bärs igår, hon och brudarna, men jag satt hemma och knaprade morotsstavar och sugar snaps istället. Ikväll är det väl utgång som gäller, och jag tror inte min kropp önskar något alkoholhaltigt i sig alls. Kanske blir nykter och bara är med på förfesten, vi får se.

Har hunnit med lite pilates nu på morgonen iallafall. Wellness-skolan är bra grejer. Men oj, vad stel jag är, märkte jag! Det märks att man inte är tjugo längre alltså! Eller så är det för att jag vart dålig i ryggen så nyss, och är förkyld. Orkade inte ens ta tag i mina egna tår, det har jag ju alltid kunnat. Sittandes OCH stående. Men nehepp, de dagarna är över. Känner mig lite gammal.

Har anmält mig till en tävling, och jag hoppas nästan mer på andra pris än första, första pris är en spa-weekend och andra pris är ett pilateskit. Inte pilate-skit som jag först läste, utan ett trevigt kit. En matta och va det var.

Erik är på match och jag sitter här och vägrar komma och titta. Sist jag var med fick jag sköta poängskrivandet, jag var nervös att jag skulle skriva fel, men fick massa hjälp av domarna. Eriks föräldrar berättade att man alltid åker på något sånt om man kommer i god tid innan matchen, så därför är de alltid där i sista minuten, elle rnär matchen precis startat. Ibland står de till och med utanför och trycker om de är där tidigt.

Kycklingröra

2009-01-31 @ 12:11:11 Matprat Kommentera! (2)
Igår testade jag att göra en egen kycklingröra att ha på våra nyköpta frallor. Den blev god, och jag hade den på frukostmackan imorse också.
 
Mm, ser det inte gott ut? Keso på den andra smörgåsen, om någon undrar.


1/2 grillad kyckling
1 finhackat rött äpple
1/2 hackad rödlök
1½ dl creme fraiche
1dl turkisk yoghurt
curry
salt
svartpeppar

Så här gör du:
Befria kycklinghalvan från skinn och ben. Hacka köttet.
Blanda det med äppel- och purjohack. Blanda creme fraichen, yoghurten och kryddorna i en skål och smaka av tills det smakar bra. Häll sedan såsen över kycklingröran och blanda väl.


Superlätt som ni ser, och det blir smarrigt värre. Utgick från ett recept på matklubben.se, men där i skulle det va purjolök, majonäs bl.a så jag gjorde den lite egen. Gott!

Ordnat

2009-01-29 @ 18:08:42 Tjöt Kommentera! (3)
Idag har jag ordnat med Eriks födelsedagspresent. Jag har även ordnat mina bågar så de sitter lite bättre, men jag känner nu att de fortfarande är lite för lösa. Jag tror jag är för halkig för att kunna ha brillor.

Min ryggvärk är nästan helt borta, även om jag inte kan sitta vid datorn för länge i sträck, då grö det tokont. Och om jag sitter i soffan för länge får jag ont i svanken. Verkar som jag blir tvingad till motion. Är för övrigt sugen på att skaffa mig gåstavar, kasnke de där blommiga på Stadium. Mja vi får se.

Köttbullemysteriet

2009-01-25 @ 11:19:30 Matprat Kommentera! (2)
Igår vid femtiden på eftermiddagen lagade jag kvällsmat. Jag stekte bland annat köttbullar. När jag skulle ta upp köttbullarna ur förpackningen så tappade jag två på golvet. Den ena såg jag diretk var den hamnat, och tog upp den. Men den andra var mystiskt borta och verkade ha blivit uppäten av golvet. Jag ropade till Erik att jag tappat bort en köttbulle, och han kom till undsättning och letade bakom kassar med pantburkar, och tidningsinsamlingskassen. Vi tände alla lampor och letade extra nog aunder bord och stolar, men ingenstans var köttbullen. Jag gav upp efter ett tag och tog en ny istället.

Flera gånger under kvällen var jag ute i köket, jag blandade en varsin drink till mig och Erik, och hämtade det ena och det andra, diskade tallrikar osv.

Imorse när jag kom ut i köket för att ta ett glas med vatten så är det första jag får se, mitt på golvet:



Köttbullen! Men hur tusan har den hamnat där? Ja, det var ju exakt där jag tappade den, men hur kan både jag och Erik ha missat den hela kvällen, även när vi tände lampor och letade, och jag gick ju runt i köket när jag lagade mat. Va tusan.

Kan Erik ha spelat mig ett spratt? Kanske får jag svar när han vaknar.

Karlstad

2009-01-23 @ 18:36:50 Tjöt Kommentera! (5)


Karlstad 4 ever!

Glasögon

2009-01-22 @ 11:28:57 Tjöt Kommentera! (7)



Kom just hem från optikern och jag är riktigt missnöjd. Jag ser ut som en utklädd uggla. Ser inte klok ut alls. Bah. Mamma är bra på att trösta, så jag ringde henne och hon sa massa smarta saker. Bågarna är snygga, men inte på mig. Varför sa inte hon i affären att jag borde leta efter några andra? Några som skulle passa min ansiktform bättre.

Lägg märke till hur bitter jag är på bilden rakt framifrån. Den bjur jag på, lite kul ska man ha.

Nej fan, man ska bara skriva positiva saker. Bättre att skriva såhär:

Nya glasögonen är nu uthämtade. Och såhär ser de ut. Vad tycker ni?

Skott

2009-01-20 @ 13:54:13 Tjöt Kommentera! (7)
Ryggskott. Igen. Verkar bli en årlig tradition.

Ryggskott på engelska heter lumbago, det visste jag inte. Låter som en smarrig drink tycker jag; "Kan jag få en 4:a Lumbago, tack!" Eller en mat rätt. "Vad lagar du?" "Tänkte slänga ihop lite lumbago."

Stackars

2009-01-18 @ 22:29:09 Tjöt Kommentera! (2)
Erik skulle i reklampausen gå ner till bilen och hämta upp några papper han glömt där. Jag satt somvanligt vid datorn och lallade. Efter ett tag började jag tänka på att han varit borta lite för länge, det tar trots allt inte lång tid att åka hiss ner och gå ut i bilen och tillbaka. Jag målade upp de värsta av värsta bilder och såg framför mig hur han låg blodig på parkeringen, och kasnke hade några tagit bilen och åkt. Jag sprang ut på balkongen! Där nere stod Erik i blåsten och frös, han hade blivit utelåst. Klockan hade slagit 22 medan han var i bilen, och porten hade således låsts. Stackarn. Tänk om jag hade blivit helt inne i något på datorn och glömt bort tiden, det händer ju ganska ofta.

Han sa sen att han funderade på att ta bilen och köra ner till sina föräldrar om jag inte märkt att han var borta. Han har inget körkort, så det var tur att det inte behövdes.

Ja, jag är lite fånig, det är sånt man lär sig att leva med. Hihi.

Lördagskäk

2009-01-18 @ 12:10:57 Matprat Kommentera! (2)
Igår gick jag till Konsum för att inhandla lördagens mat - hamburgare var det tänkt. Det visade sig att de intehade några hamburgerbröd, så jag bestämde mig  för att fixa egna. Jag var glad när jag gick från affären och hade handlat lite jäst och sesamfrön, tänk vad billigt det skulle bli!

Det var inte helt lätt att göra bröd, jo receptet var lätt men det var lite knepigt ändå. Hittade 2 recept som var nästan identiska, den ena skulel bli till 6 bröd, det andra till 16. Jag valde att göra det till 6 bröd, och det slutade med att det blev 4 relativt små. Bah.

Jag har sallad, tomat, bostongurka (av ngn anledning), ketchup på också, men det syns inte, man tror nog att jag bara har ost, dressing och gurka. Icke, det skulle jag aldrig!

Glasögonparad

2009-01-18 @ 09:55:46 Tjöt Kommentera! (3)


Om man bortser från att jag ser ut som hejkomåhjälpmig, vilka bågar tycker du är snyggast? Nu har ju visserligen inte dessa bågar någonting med mig att göra, det är nämligen de 3 Erik valde emellan. Personligen tycker jag att jag passar bäst i nr 1, men att Erik pasade bäst i nr 3. De var lite större, och jag är lite småkär i just den storleken. Tyckte dock att nr 3 skulle haft tjockleken hos nr 1. Nummer 2 tyckte jag var alldeles för mesiga för Erik, och för stora för mig.

Vilka tror ni han valde?

Glasögon

2009-01-13 @ 15:09:58 Tjöt Kommentera! (0)
Nya bågar beställda! De är ritkigt annorlunda mot allt annat jag haft. Yes, snart ska man kunna se igen då alltså!

Produktiv

2009-01-12 @ 21:32:02 Tjöt Kommentera! (1)
Jodå, dagen har gått i görandets tecken. Jag hunnit med massor, och det känns gött i pösen ska i veta.

7.15 - börjar jobbet. Träffar världens skitungar som är otrevliga och dryga.

13.30 - slutar jobbet. (Jag: "Hejdå, jag går hem nu!" Skitunge: "Skönt!")

Orkaskrivamertider - sedan åker jag hem till lillebror och leker med råttorna en stund. Vi låter dem bl.a. göra dödshopp ner i soffan. Efter ett tag går vi till affären och jag tjackar "En himla många program" tillsammans med Aftonbladet. Lyckades även hitta haricor verts (nu har jag varit utan det såpass länge att jag glömt hur man stavar det.) och lite fikabröd. Fikat tog vi med till mormor och satte oss där ett tag.

Efter fikastunden blåste jag till stan för att kolla in Emelies nya lägenhet bakom domkyrkan. Litte gött att bo så centralt, yes. Vi vet ju alla vem som kommer få ha alla förfester från och med nu. Efter lägenhetsinspektion gick vi ner på stan, där inhandlades gympaskor och gympabrallor. Vi kollade även på gåstavar med rosa blommor på som vi blev lite sugna på, men vi väntar med det. Först ska vi komma ut och gå vanliga promenader innan vi börjar med stavar. Förhoppningsvis blir det gymkort nästa löning, lite beroende på vad jag får i lön och sådär.

Vi fastnade också i en glasögonaffär, där jag hittade 3 bågar jag blev sugen på, så jag var tvungen att boka tid. Ska dit imorrn och kolla min förskräckliga syn.

Nu har jag även hunnit med att kika på filmen jag köpt och kört Erik till träningen.

Uu, vilket härj.

Print screen

2009-01-07 @ 17:09:13 Tjöt Kommentera! (1)


Ska testa om det syns vad det står. brb.

Nej det gör det absolut inte. Då måste jag ju berätta!

Igår spelade jag med ett gäng typer, och en ville ha samma loot som jag. Man rollar om vem som får vad och han skrev:
"Let the best man roll the highest :P"
Jag gjorde misstaget och sa:
"or girl!"
"ur girl irl?" svarade han då.
"Ya"
"Nice :p"
"^^"

Sen kom det:
"Like, hot girl?"

Hahaha jag slutade prata med honom där. Haha. LOL! Nej nu gick jag för långt.

Haricort va?

2009-01-07 @ 15:09:59 Matprat Kommentera! (2)
Jag har äntligen lyckats hitta en grönsak jag kan koka och ändå tycka om! Haricort verts. Gröna bönor, alltså. Men var finns dessa? Igår var det helt tomt, men det var det i och för sig i alla hyllor, och idag så knatade jag iväg til Konsum. Inga där heller! De hade massa andra frysta grönsaker, broccoli och annat som man inte gräna stoppar i sig. Men inga haricort verts.

Taskigt.


Haha Harry Kuvert.

Gårdagens miss

2009-01-07 @ 09:18:37 Tjöt Kommentera! (0)
Ett tips till alla där ute är att aldrig, aldrig storhandla på trettondagen. Iallafall inte om den infaller på en tisdag. Det var kanontomt på hyllorna, maten som fanns hade mer elle rmindre förtynat, eller var nära att gå ut i datum. Vi kom hem med ungefär hälften av det som stod på vår lista. Men jag vill ju inte vara den som klagar, nejdå, utan något positivt var det naturligt vis - jättelite folk i affären och ute på parkeringen! Alltid skönt det.


Nu såhär på morgonkvisten står Erik och bakar hallongrottor för fullt. Det är sista dagen på jobbet för honom, så han kände att han ville bjuda allt trevligt och otrevligt folk på något. När jag slutade jobba sa jag det knappt till någon. Det var fredag och någon hade med sig fredagsfika, så jag åkte liksom snålsjuts. Folk fick sitt fika, och jag fick sluta. Den kvällen satt jag och en tjej på lunarstorm och jämförde pressbilder. Vi fnittrade och skämdes ikapp.
"Jag har helgon!" var det en kille som sa.
"Åh, jag med!" jublade jag, och loggade raskt in på mitt konto. "vad heter du då?"
"Kungen20"
Jag knapprade och sökte, men hittade inget.
"Men, jag får inte fram något.."
"Näe.."

Det visade sig att han hade lurat mig eftersom det är så GÖRTÖNTIGT med helgon. Bah. 20-åringar alltså. Vart får de allti ifrån?

Galenskaparna

2009-01-05 @ 09:52:26 Tjöt Kommentera! (5)

Som det lilla fan jag är av dessa tokiga filurer kommer jag härmed starta en dvderövring! Jag ska ha allt! Även om det betyder att jag idag måste gå ut i hiskliga -12 för att få tag i en film.

Senaste igår pratade jag och Erik om att det vore så kul att ha "En himla många.." på dvd, och att jag trodde det var svårt att få tag i. Vips, så var det inte så svårt längre.

liten rapport

2009-01-03 @ 14:17:23 Tjöt Kommentera! (0)
Det kom en imponerande skara folk som var festsugna på nyårskvällen. De flesta var dock sjuka eller chaufförer. Men det var kul, alla var så trevliga och fina! Vi spelade två gamla godingar till spel- tallriksleken och Twister! Inga skandaler, och jag hoppas dolk hade det bra! Jag glömde att titta på fyrverkerierna, minns att jag tog en festlig cigarr efter tolvslaget, och sprang runt och önskade alla gott nytt år. Skickade på kvällen sms till mamma:
"Gott nytt år! Önskar Ida och Erik"
fick tillbaka:
"Äru full?".


Dagen efter var jag dålig som en gnurk och låg i soffan hela dagen, tills klockan slog 18 och det var dags att gå på nyårdagsmiddag hos Skoogarna. Det bjöds på massa god mat, och vi åt så vi nästan storknade.

Fick tråkiga nyheter från en av mina systrar, hennes sambo gick bort denna eftermiddag. Nästan på årsdagen för pappa. Kan inte förstå hur jobbigt det måste vara just nu.


Igår var en lugn städ- och speldag. Hade ju inte orkat städa något på torsdagen, och Erik jobbade hela fredagen.


Idag är planen att åka till IKEA och inhandla en till datastol. Våra rumpor och ryggar krackelerar snart över att behöva sitta på Stefan (en IKEAstol btw), eller en köksstol.
hits