Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Snart så

2009-08-31 @ 17:30:53 Tjöt Kommentera! (2)
Fick sluta tidigare idag, och gick hem, hämtade nollningtröjan och drog iväg till stället där det skulle vara förfest. Mitt förfestande innehåller idag 2 punkbiror som blev kvar sen i lördags.

Ringde en av faddrarna för att kolla vart exakt det är jag ska, inget svar. Ringde en till, inget svar. Fadder #2 ringde snabbt upp och förklarade att hon satt på bussen från stan och va på väg. Fadder#1 ringde upp efter det och sa att hon var på Campus fortfarande, men på väg. Fick numret till Bengan som bodde där vi skulle förfesta, inget svar. Stod utanför huset där han bor, men eftersom det regnade gick jag hem.

Messade en av faddrarna och bad henne ringa när de va där, fick ett nytt nummer till svar. Men mja jag väntar istället.

Synd att det regnar, vi ska ju bygga flotte ju!

Konstaterande

2009-08-31 @ 12:48:05 Tjöt Kommentera! (0)
Tänk om man skulle göra ett inlägg utan att ha något att skriva om.


Det skulle bli riktigt kasst.

Jorå

2009-08-30 @ 19:17:56 Tjöt Kommentera! (0)
Är så imponerad av mig själv! Jag har festat både fredag och lördag och inte blivit bakis någon av dagarna. Har haft dretkul, och jag ser redan ser fram emot mer fest. Hm, söndag eftermiddag, jag borde inte känna så... Ska nog försöka gå på sittningen nästa lördag. Greasetema, vad tusan ska jag ha på mig? Lite som en "Pink lady" tyckte folk, men mja har jag några sånna kläder? Lustigt att man kan köpa en jacka på Carlings där det faktiskt står "Pink lady" på ryggen.

Dansa, dansa, dansa! Jag har dansat som fan, men jag har inte ont någonstans, som jag brukar ha dagarna efter, och jag är inte särskilt trött. Konstigt, jag sov bara 5,5 timmar i natt. Tar igen det nu inatt istället.

Nästa vecka är det några dagar skola, och mellan de ska jag sitta på bibblan och plugga. Det är en av böckerna jag fått hjärnsläpp och glömt att köpa, och vi ska ha den till en inlämningsuppgift. Så jag drar till los bibblos och sitter där. Som en riktigt pluggig student, så duktig.

Ida står när de andra..,

2009-08-30 @ 13:05:28 Partykaka Kommentera! (2)
..däckar!

Igår var det tänkt att jag skullet a det absolut superlugnt och inte dricka, inte festa, bara socialisera med några härliga människor jag inte sett sen midsommar.

Det började så, det gjorde det. Lina kom upp, några andra rände hit och vi drack både öl och fin i en salig bladning. 3,5or, det trodde ni inte?!

Vid midnatt begav vi oss till det smått läskiga campus och entrade tävlingen "Last man standing". Lina smälte in bra, och alla tog henne för vilken student som helst, vi dansade och drack lite mer. Det blev lite tjafs, men jag tror inte det va så farligt, alla var för fulla. Hoppas jag. Jag pratade om ninjor och åt korv med potatissallad. Men framför allt höll jag mig vaken!

Jag var så nöjd så jag började videoblogga. Jag gjorde tre försök, alla lika kassa. Någon tyckte jag va töntig som hade en blogg, och samma person sa "Du älskar verkligen att ta kort på dig själv, eller hur?" Haha, va? Who, me?

Klockan sex hade jag nästan somnat stående (och dansandes!) på köksgolvet. Vi gick till Rumpan Bar och räknades in av generaler och kommitté, 4 poäng var jag värd!

Sen gick jag hem och det blåste, solen höll på att gå upp och myrera fick onger. Det var jävligt fint, men kallt.

Hittade Erik sovandes på soffan, han hade antagligen däckat ifrån sina polare och visste ingenting. Vi skålade i varsin Resorb och däckade sen gött i sängen.

Månen

2009-08-29 @ 12:40:52 Videokaka Kommentera! (2)
Igår var det förfest på Herrhagen. Jag hade skickat sms till en av faddrarna för att få veta vart alla var, fick inget svar och planerade att crasha Emelies eller Emmys place istället. Som tur var mötte jag en nolla till på bussen, som visste husnumret.

Vi gick i regnvädret, jag hade regnjacka och paraply, och även luvan på så jag hörde inte ett dugg, men blev lite mindre Carolalik i håret. Förstod man något av den menngen? Mja, iallfall, vi kom in till en fin lägenhet och jag korkade upp första ölen. Folk visste vad jag hette, och jag mindes nästan inte någon. Otrevligt av mig.

Vi bärsade, och jag fotade hysteriskt, och lyckades även filma lite. Otroligt tråkigt "videoblogg" men ändå, jag skyller på ölen.Sen fick jag skjuts till BMB och röjde till Markoolio, blev pussad i ögat av en indier och förföljd av någon som ville dansa. Jag sprang runt, gömde mig på toan, allt, men han hittade mig ändå.


Skitbra bild på M.


Kvällen slutade med lite Alcazar och sedan sjuts hem av en kamrat vi kan kalla V!
Woop, Alcazar!

Nytt

2009-08-29 @ 12:17:12 Pixelpix Kommentera! (9)
Äntligen en ny bloggdesign. Vet inte egentligen om jag vill höra om den är hitt eller diss, för jag gillar den och det räcker.

Fast jag är ändå lite nyfiken, kan ju inte hjälpas.

Bättre eller sämre?


Vardagsfull

2009-08-27 @ 22:47:00 Pluggponny Kommentera! (11)
Igår var det nollning igen, och jag skulle gör amig till och vara med på den läskiga förfesten.

Jag gjorde mig redo, drog på mig min fina gula tröja och hoppade på cykeln! Och sen hände ingenting. Jag cyklade inte iväg. Någon jävel har frö en tid sen hoppat på cykeln, så den är sne och vind och var ocykelbar.

Jag gick in och surade istället. Efter ett tag tänkte jag att det nog blir bättre med lite öl, så jag drog i mig ett par stycken och vandrade sedan iväg till Studenternas hus där det vankades blindfotboll. Jag drack öl och blev pissnödig rätt fort. Efter toabesöket satt jag och tjötade med två brudar och fick sen veta att vi förlorat fotbollsturneringen. Hur länge ja gsatt och pratade där utanför Pressbyrån vet jag inte, men jag lyckades få både choklad och öl!

Vid nio skulle alla dra till Bunkern och jag hade glömt leget hemma, och gick hem. Jag ringde Lina och kollade om hon levde, det gjorde hon. Men vad pratade vi om? Skulle vi färga mitt hår? Jag tänkte strunta i Bunkern, men fick dåligt samvete när jag nu fått öl (och choklad), så jag gick dit ändå. Alla var impade över mitt orangea medlemskort. Jag tog ett glas vatten och gick sen hem.

Jag tror jag inte tål alkohol, något fel är det alltså. Jag hade spränghuvudvärk i morse, men tvingade mig att gå upp och dricka kaffe och ta Panodil. Det hjälpte lite grann, och jag kom i tid till skolan och hörde till och med nästan allt läraren sa.

Hemleverans

2009-08-25 @ 19:29:49 Matprat Kommentera! (5)
Fick nästan just gädda hemlevererat nästan til dörren. Mm, rökt gädda. Och en lite otippad burk bearnaisesås, kan man äta det ihop?

Har inte provsmakat än, för jag har duschat och haft det gött i en hel timme.

Nu blir det gädda, popcorn, Simsons och eventuellt bearnaisås på burk.

Nolla

2009-08-25 @ 10:47:00 Pluggponny Kommentera! (2)
Igår var en hektisk dag, minsann. Jag mötte upp Hannill utanför, och vi irrade oss in till anmälningsplatsen. Där visade det sig att ingen av oss stod med på någon lista, och vi kände att dagen startade otroligt bra.

Jag träffade på en bekant, och medan vi stod och tjötade kom en tjej och miniintervjuade oss och plåtade oss, usch jag har ångest. Varför gick jag med på det för?

Jag fick en fin påse av Lärarförbunden, där det även låg en kalender i. Bingo! Ville jag skrika av lycka. Jag hade nämligen inte köpt någon i hopp om att få en gratis. Tack, snälla Lärarförbundet.

På lunch gick jag och Hanna hem hit och käkade köttbullar och makaroner.

Efter skolan kastade jag mig i bilen hem till mamma därv i skulle fira storasyster Lisa som snart fyller år, och är här på besök från Skåne. Bror Erik hade köpt en jättebur till sina råttor, jisses.

En minut i sex entrade jag Stora Torget, och den kommande nollningen som skulle starta 18, prick. Jag kom i laget Pink Birds, och fick även en jättefin gul tröja med texten "NOLLA" på ryggen. Den kommer vi vara tvugna att ha på oss på nollningens alla dagar, med undantag för fredag och lördag. Det var ju snällt, eftersom det är stor fest på BMB då! Markoolio, here I come!

Det var sånglekar, fotbollsbrännboll och massa sånt. Jag var nykter och törr, men sjöng ändå "Daddy Cooool!" för glatta livet, för att ge laget poäng.

Det roligaste var nog tävlingen "Få in så mycket folk som möjligt i en telefonkiosk". 1 poäng för nollor och ledare, 3 poäng för utomstående folk. Undrar hur många vi klämde in. Jag tror vi fick med en lokalkändis från kanal 12, kan det ge pluspoäng?


Runt halv tio-tio skulle alla ut på Glada Ankan, utom jag, jag var trött. Tog med mig ett gäng i bilen och körde hem. Halv elva stupade jag i säng.

Och jävler va trött jag var i morse. Jisses.

Några i min nollningsgrupp sa att de skulle dricka varje dag i två veckor. Maj gådd, jag är alldeles för gammal för sånt. Det hävdade jag också igår, det dumma var bara att mer än hälften var äldre än jag, så det var tydligen ett dåligt argument.

Hälen

2009-08-23 @ 16:52:53 Tjöt Kommentera! (1)
När det kliar under hälen. Eller på hälen. I hälen, under foten. Så räcker det inte med vanliga naglar för att klia, då får man ta till ett bord, gärna ett hörn, för att det ska bli någon ordning på det.

Eller, va tycker ni?

Tomt

2009-08-23 @ 14:07:45 Tjöt Kommentera! (2)
Har inte så mycket att skriva om.

Igår va vi till familjen Skoog och grillade hamburgare. Jag vräkte i mig, med viss möda, 2 stycken, medan Erik klämde i sig 4.

Sen, när vi kom hem såg jag på The Queen, och sen var det lite västerrullar och sist Reservoir Dogs.

Idag har jag mest pysslat med min bloggdesign, den är i stort behöv av en uppdatering.

Plugghäst

2009-08-22 @ 14:16:07 Tjöt Kommentera! (10)
Nu har jag plugat i två timmar. Nu tar jag helgen. Jag har ju ända tills 6 sept på mig, måste jag verkligen sitta och nôläsa på en lördag? Tråkigt ju.

Nu slänger jag på lite Winnerbäck och gör något roligare.


Trävlig hälj!


Försökte hitta en bild där jag ser lite pluggig ut. Lite studerande sådär. Hej, jag är student, om två dar!
 Va fint det är när min lugg står ut sådär, att jag inte försöker ha så varje dag.

Wook

2009-08-21 @ 21:28:22 Matprat Kommentera! (0)
Ikväll slog jag minsann på stort och lagade något jag aldrig ätit förut. Det blev wok med en röd och en grön paprika, vårlök, en pressad vitlöksklyfta, vitkål. Fräste upp det i wokpannan, sen i med äggnudlar och räkor, och sist någon sorts Kedla lemonsås. Och en hel del chili på det, gottens!

Egentligen skulle såsen man skulle blanda i hela Kelda "lemon chili", men det hittade jag ingen. Någon som vet om den finns?

__


Just det, jag har även testat OLWs nya dip "Bearnaise"-smak. Godare än det låter, faktiskt! Men, nja jag håller mig till dill eller Nacho cheese, de är fortfarande godast.

helgon

2009-08-21 @ 15:35:39 Tjöt Kommentera! (4)
helgon.net har spunkryck. Eller så är det något de gör för att göra mig paranoid.

Gästboksinläggsknappen blinkar. Jag kollar, inget inlägg. Det fortsätter blinka. stänger av blinket. Det börjar blinka igen. Glad som en lärka att någon just i denna sekund skrivit till mig klickar jag mig in i gästboken igen, men med samma tarvliga, tarvliga resultat.

Sluta blinka!

it's

2009-08-20 @ 17:59:07 Tjöt Kommentera! (0)
It's learning, den här grejen man använder sig av på universitetet, tänkte jag tala om idag.

När jag läste kursen "De yngsta barnen språk och kommunikation" (som de för övrigt bytt namn på nu till det något enklare "Småbarns pedagogik"), så introducerades jag för detta fenomen. Det var som en hemsida, ett community för min klass. Vi hade forum, där folk snackade om allt möjligt och alla la upp skojiga kort på sig själva.

Tyvärr märkte jag att mitt gamla kort ligger kvar under min profil, och är därmed till allmän beskådan för mina drygt 200 klasskamrater. Fast mitt i allt så tycker jag det är lite kul, ungefär 3 till i klassen hade laddat  upp bilder på sig själva, nån tillsammans med sitt barn, lite mysigt sådär. Jag är blond, har rödklänning och plutar med läpparna. Det bjuder jag på, så får det bli, bilden får ligga.

Det gäller ju å göra bra första intryck.

Byxor del 2, upplösningen

2009-08-19 @ 21:48:12 Tjöt Kommentera! (2)
Nu kommer den spännande fortsättningen i den lilla miniserien "Byxor".

Jag åkte hem till mamma efter jobbet. På tal om jobbet, så måste ja gbara berätta. En unge cyklade, och gjorde något så han slog i läppen. Det sprutade blod och jag sprang fram för att undersöka så alla tänder var i behåll, med blodiga fingrar ser jag att hans mamma kommer. Hon tar över och det är inget mer med det. Jag tänker att jag ska gå in skölja av mina blodiga fingrar. I samma ögonblick sticker en av de ordinarie ut huvudet genom ytterdörren och ropar "Vi ska testa larmet, så öppna inte dörrn!"

Hepp, tänker jag, här står jag nerblodad och dan, men visst, det är lugnt. Alla de föräldrar som skulle hämta dagens barn kom, och jag berättade att vi inte fick gå in, ännu. Vi stod där allihopa och trampade och suckade, jag med blodiga fingrar.

Kom på efter några minuter att jag kan torka av blodet i gräset. Tyvärr hade det torkat redan, och gick således inte bort. Tjugo minuter senare blev vi insläppta, och ja gkunde tvätta händerna.

Åkte till mamma, och vi båda åkte till Bergvik. Där fick mamma springa och lämna tillbaka byxorna, medan jag satt på en bänk utanför. Efter det gick vi in tillbaka till Kappahl och köpte byxorna igen, 100 kr billigare! Ah, va nöjd jag är.

Slit, helst

2009-08-19 @ 21:38:00 Jag vill inte Kommentera! (4)
Ringde min rådgivare i nöd och skola - Hanill. Perfelt att vi hamnat i samma klass, såhär i början när jag är liten och rädd. Hno hade fattat bra mycket mer än jag, och jag hoppade nöjd och förtjust in på det läskiga nätverket It's learning. Där hade vår snälle lärare redan lagt ut en skoluppgift.


Deadline om 2 veckor, och skolan har inte ens börjat än. Lätt panik. Jag tror jag väljer "Dölj" och skyller på att jag aldrig sett något.

Från och med imorrn ska det finnas en skojig kategori som ska heta "Skola", eventuellt något mer fantasifullt. "Skoldret" är en tänkbar finalist. Det spörs.

Byxor

2009-08-18 @ 14:31:08 Tjöt Kommentera! (6)
Runt halv åtta gick jag upp denna lediga tisdag. Satte mig lite vid datorn. Erik tyckte jag skulle köra honom till Skoghall, där han ska va på utbildning. Sagt och gjort, jag slängde i mig lite frukost, och på med lite smink, och sen körde vi iväg.

Efter det åkte jag till Bergvik. Det hade inte öppnat än, och det va ungefär bara jag där. Jag kände mig nöjd när jag kunde välja och vraka bland alla parkeringsplatser. Jag smet in på Maxis för att slippa stå och hänga på Berkvigs lås, och inhandlade lågenergilampor, kollegieblock och en falukorv. Lågenergilampor är dyrt! Shit, 1 för 59. i jämförelse med vanliga, där jag kunde köpa två för 15. Det sved i hjärtat, men va tusan, snart finns det ändå inga glödlampor kvar, också är det ju så in i bombens naturvänligt också.

Sen sprang jag rung och provade kläder inne på Bergvik.

Igår hade jag ett samtal med syster Lisa och hon sa bl.a. "nu är jag så gammal så jag kan handla på Kappahl." Jag skrattade gott åt att det är sant, och att jag ännu har några år kvar.

Ni kan väl aldrig gissa var jag hittade paret med jeans jag till slut köpte. Kappahl, jojo. När jag kom hem förut så öppnade jag posten. Där låg en rabattkupong på Kappahl - 25% på valfri vara. Argh, det är ju 100 spänn det, eftersom brallorna kostade 400. Vad ska jag göra? Åka tillbaka med jeansen, för att sedan köpa dem igen, fast med rabattkupong?

Igår, när jag pratade med Lisa sa jag att jag inte gillade HM längre.

Gissa var jag köpte en tröja idag? Hm, jojo. Hittade även en väst jag blev lite kär i, men jag avvaktar med det, jag skulle ju köpa byxor, inget annat.

Unnade mig ett gäng fina armband också. Naw.

bloggnamn

2009-08-18 @ 09:27:26 Tjöt Kommentera! (2)
Jag är trött på namnet Simkaka. Antagligen för att jag inte kan relatera till det riktigt. Jag gillar inte kakor nåt särskilt, och jag spelar inte Sims heller. För jag tror det va därifrån det kom; Sims + kaka.

Sudden är upptaget på blogg.se. Kaka, som ändå vore lite sött, är också taget. Inlägg från 2006, lägg ner bloggen!

Jag gillar ordet kaka.

Jag skulle vilja ha ett nätnamn som är riktigt jag. Men det har jag inte, istället blandar jag lite schizofrent.

Helgon: boopi
Bdb: sudden
Blogg: simkaka

Har haft flumdum för längesen, det är lite charmigt tycker jag.

Jag har även hetat:
NoWembi - kom sig av att Fragglarna slutade gå, och min favorit hette Wembi. Så när det slutade så var det No more Wembi.

silverregn - tyckte väl det lät fint och en aning emo.

Jag hette något liknande systerSvart eller nåt också. Minns inte rikigt. Svart och svår.

Klassikern som fortfarande lever kvar på ett stor fjortisnäste är ju IbiZthaGirl. Ibis, kallade pappa mig ofta, tha girl kom sig av att någon hette da man, tror det var Adrian faktiskt. Adrian var en klasskompis på högstadiet. da man - mixmix - tha girl. Och vad är egetnligen coolare än att lägga till Z där det egentligen är S (se bar apå dansbanden, de vet.), och blanda stora och små bokstäver.

Anropar: försvunnen påse

2009-08-16 @ 13:27:56 Tjöt Kommentera! (5)
I fredags bjöd vi på bl.a. nachoschips. Igår trodde jag och Erik att det var lite kvar i påsen och skulle ha det framför tvn, tänkte vi. Men döm om vår förvåning när påsen var borta! Ingen påse i soptunnan, ingenstans i lägenheten? Var tog den vägen? Kanske var det någon sugen som tog den till matsäck på vägen hem? Ingen vet.

Vet du något? Lämna gärna något anonymt tips!

Höpphöpp

2009-08-15 @ 16:19:00 Partykaka Kommentera! (4)
Igår var det en stillsam tillställning på Fagottstreet. Ungefär 20% var gravida, så det blev mycket magsnack och en del avföring också, det var ju visserligen mindre trevligt, men ändå. Ät lite järntabletter så vet du.

Ute i köket satt de flesta av kvällens karlslokar och härjade. Efter inte ens 6 öl hade Erik somnat vid köksbordet.
"Hur mår du?" frågade jag
"Jag ska utbilda mig"
svarade han.
"Ja, men hur mår du?"
"Utbildningen börjar snart."

Fick med honom in i sängen efter ett tag iallfall, där låg han och snarkade medan den stillsamma festen fortsatte.

Jag hade bunkrat upp med en riktig snålvariant av chips- nämligen Eldorados nachoschips. Riktigt gott, och billigt. Billigt är bra när det är gott.

Imorse vaknade Erik och sprang och spydde, jag vaknade och mådde halvkasst. Slappade framför Tyra Bank show, och andra härliga lördagsprogram. Sen sov vi ruset av oss på varsitt håll och sen mådde vi bra. typ i alla fall.

Jag är seg, orkar itne skriva. Inga skandaler igår i vilket fall, den enda skandalen var väl att jag hittade snus överallt idag, blä, usch. Jädra folk som inte kan slänga sin egen tobak *hytter med näven som farbror Einar (minns ni honom?)*

Pet pet

2009-08-14 @ 14:35:51 Pixelpix Kommentera! (7)
Råkade pilla mig i naveln i jakt på ludd, så jag blev alldeles röd. Jag hittade lite ludd, eller va det va som jag petade ut. Det känns som om man är och gräver inne i tarmarna när man petar i naveln. Händer det dig också ibland?

Toalapp

2009-08-13 @ 21:48:45 Tjöt Kommentera! (7)
På jobbet jag så sitter det en lapp, antagligen har den ett buskap, men jag är inte riktigt säker på vad."...håll toan orm?"

Tänkte lägga upp någon käck bild på en orm i en toa, men så googlade jag på "toilet snake" och fick upp så mycket äckligt så jag vågar väl aldrig mer använda toaletten. Usch. Jag hatar ormar.

När jag bodde hemma hos mamma hade jag en gummiorm som jag gillade, det var den enda i hela världen (antagligen) som inte var farlig. Tyvärr brukade min käre bror lägga ormjäveln där jag minst anade det, typ i sängen så jag upptäckte den när jag drog bort täcket för att sova.

Bylund

2009-08-13 @ 21:40:06 Videokaka Kommentera! (0)
Tänkte att alla inte vet vem Jan Bylund är, så därför får ni se lite av ngt han gjorde för längesen. Ja gillert.

Oops, I...

2009-08-13 @ 21:09:24 Familjeheter Kommentera! (0)
Jobbade idag, var onaturligt trött, jag skyller på det. Telefonen ringde. Nu ska jag minsann inte svara Eva, höhö skrattade jag tyst för mig själv medan jag rusade till luren.
"XX, det är Eva! Nej, nej, Ida, det är Ida, inte Eva."
"Eh...ja..ha..eh, hej.."

Haha, jag tror inte det är sant, jag sa fel igen! Jag sa till henne jag jobbar med att hon fick svara resten av dagen, för jag vågade inte. Det är inte så att jag råkar säga "XX, det är E..Ida", utan jag säger hela namnet och hör mig själv säga helt fel. Det är tur att jag är ledig imorgon, jag måste få sova. Har vart så trött hela dagen, så jag skyller på det. Vad jag ska skylla på igår vet jag inte riktigt.

Usch, vad jag är pinsam.

Janne B och Eva

2009-08-12 @ 21:38:27 Familjeheter Kommentera! (1)
Igår var jag och såg Harry Potter (Hai På Te, som det heter på skånska och kinesiska(?)). Den var sådär, inget särskilt hände, tyckte jag. Jag förutom att en dog, annars inget. Lite hångel, men inte för mycket, det är ju ändå en barnfilm. Under bion så ringde en unges telefon, några sprang upp och ner för trappen och någon tappade en tom petflaska i golvet några gånger. Dessutom nös publiken ikapp.

Idag så har jag, mor och bror vart och sett på Jan Bylund i Skoghalls folkets park. Han var bra som vanligt, jag gillar honom. Hejja Janne! Träffade på Kristin som är så tjock och fin, haha, rim! Nej, jag är inte elak, hon godkände tjockisskämten. Eller ja, hon sa
"Tja, alla kallar mig tjockis, så..."
Det är väl att godkänna? Riktigt fin mage har hon i vilket fall.

Förut på jobbet så ringde telefonen, stället jag jobbar på kan vi kalla XX. Jag sprang och svarade:
"XX, det är Eva."
"Ja, hej Eva, detta är YY, mamma till ZZ"
"Hej! Men förlåt, jag sa fel, det är Ida, inte Eva!"

Haha, jag vet inte varför jag sa Eva, antagligen för att hon jag jobbar med heter Eva. Men ändå, vaffan. Tur att hon som ringde var en gammal skolkompis, och inte någon sur gammal förälder som inte uppskattar klantiga vikarier eller tyckte dagiset verkade oseriöst. Haha.


Skoghall Folkets Parks vackra, men något kala sen. Åsså Janne the man.

Hai På Te

2009-08-11 @ 15:23:53 Tjöt Kommentera! (1)
Nu ska jag iväg på bio, gissa vilken!


Först en Mache-sallad som jag bjussar brorsan på, jag är nästan för snäll. Men bjuder han på bio, så får man väl vara snäll tillbaka.

Jag har hicka för andra gången idag. Hickidick. Yes, hickiprick.

gratisbio.se

2009-08-10 @ 20:57:22 Tjöt Kommentera! (0)
Hoppas nu ni har registrerat er ordentligt på gratisbio.se och tjänar fetingmkt poäng så ni och vi tillsammans kan få gå på bio eller presentkort på någon snajsig affär.

Ja gillert, gör du?

Var aktiva! Det är inte så särskilt svårt, logga in varje dag, skriv till folk och lägg till de som vänner så har du snart massa poäng som du sen kan växla till olika saker tex, biobiljetter och presentkort.


Slafs-sug

2009-08-09 @ 19:26:00 Tjöt Kommentera! (1)
Jag har ett sug efter något slafsigt och onyttigt. Igår såg jag på "Du är vad du äter", och tjejen där åt ca 3 kebaber i veckan. Usch, vad jag blev sugen på en feting kebab att mosa i mig. Jag funderade även på om jag skulle släpa mig iväg till Konsum och köpa lite chips och dipp att ha till filmkvällen.

Idag när jag och Erik var ute och gick i ännu ett villaområde så blev jag sugen på kebab igen.

Nu är jag sugen på chips och dipp.

Äckligt nyttiga har vi vart den här helgen. Inget snacks, bara några öl. Jag har abstinens. Ska jag köpa en påse göttelser, tro? Unna sig lite såhär på söndagskvällen.

Jag provade att ta ett äpple. Men vet ni vad? Det hjälpte inte! Jag är lika chipssugen för det!

71 bett

2009-08-09 @ 12:43:20 Partykaka Kommentera! (7)
I fredags efter jobbet spacklade jag mig lite hastigt och drog till stan. Hittade ett gäng glada och något onyktra ungdommar vid teatern, där jag slog mig ner. Jag drack några öl, kissade i buskar och blev uppäten av myggen.

Mina ben, redan här fulla i mygg.

Efter ett tag, gick vi in till stan och hamnade på Koriander som kvällen till ära inte tog något inträde, yippi! Jag pratade (läs: tölade alt. tjötade) med en gammal barndomsgranne och trodde han var full också, det visade sig att han jobbade i garderoben, och var väl spiknykter. Bah.

Där inne köpte en kompis till Svante ut en billig öl åt mig. Tänkte be om en öl till senare, men jag ville inte dricka en hel själv så jag frågade Lina, Emmy och Bengan om de ville dle a ölen med mig, fast jag betalar. Alla sa nej. Kanske tror de att jag har svininfluensan? Lina sa "Nej, jag vill hellre ha en hel själv", haha. Jaja. En halv gratis, eller en hel för full pris. Haha.

Efter ett tag stod jag och Lina och dansade disco och en kille råkade sparka ut mitt vattenglas som stod på en liten scen bredvid oss. Han bad om ursäkt och jag förklarade att det inte gjorde något, det var ju bara vatten. Jag fick för mig att han var irländare och skulle säga åt honom att han hade så fin dialekt. Det visade sig att han var finsk. Han bjöd min på en drink, fast jag sa nej. Den var god, så jag drack upp den ändå. Han hade köpt en whiskey till sig och sen sagt "and something for the girl", och fått något som smakade juice. När drinken var slut så gjorde jag en skenmanöver och skyllde på att jag var tvungen och pissa. Sen gick vi hem, jag och Lina. Var hade de andra tagit vägen?

Träffade ett stycke norrland på torget innan jag åkte hem.


På bussen satte sig en tjej mittemot mig och sa till sina kompisar
"Asså guud, vilken tid det där med alla gamlingar som ska betala kontant!"
"Hrm, 'gamlingar', ey?"
Sa jag, eftersom jag betalade kontant.
"Eh, asså nej inte du.. men alla andra.. eh, typ 40-åringar!"
Haha, ye..

När jag åkte in till stan så lämnade jag fram en tjuga och busschaffisen frågade "Vuxen eller ungdom?" Jag brukar inte längre åka på ungdom, utan har accepterat att jag inte är 18 längre. Men då fick jag ryck och sa ungdom, fan 8 kr billigare, woo! Sen när jag skulle åka hem hade jag lite dåligt samvete för att ha lurat bussen, så jag räckte fram en tjuga och sa "Vuxen". Jag fick 8 kr i handen och en biljett det stod "ungdom" på. Igen. Va? Inte ens när jag säger vuxen får jag åka på hel biljett.

VIlken ekonomisk kväll ändå. Sparat:
16 kr - buss
60 kr - inträde
25 - öl
= 101 spänn.

Igår morse när jag vaknade så var jag såklart bakis. Spanade in mina ben som var prickiga, och räknade bett. 71 stycken hade jag på benen och fötterna. Inget på armarna, två i pannan.

Svårt att fota så det syntes, men jag såg lite ut som jag hade vattkoppor eller så, helt rödprickig.

Jag var bakis till kl 20. Otroligt ovärt att ligga och såsa i soffan en hel dag. Fint väder, och jag kan inte röra mig. Jag spydde och sov och drack lite vatten.

Ölbröl

2009-08-07 @ 18:41:00 Partykaka Kommentera! (0)
Så, nu ska jag ta revanch på förra helgen!

Likadant smink nästan, samma kläder typ ungefär. Nu jävlar skare bli öl och helkväll! No more mr 23-buss hem.

!!!

2009-08-05 @ 18:47:22 Tjöt Kommentera! (12)


Kolla vad jag hittade i min lilla brevlåda idag!

Le baguette fågelskådare

2009-08-05 @ 18:40:15 Tjöt Kommentera! (0)
Idag åkte jag och hämtade upp Erik efter jobbet och vi åkte till Skåre. Jag hade gjort baguetter med kalkon (med paprikasmak, mkt god!) och potatissallad, ost och sallad. Vi satte oss i gräset vid älven och åt och drack kaffe till. Riktigt gött! Efteråt tog vi en rundvandring bland husen i ett av Skåres villaområden.
Vi såg en trana! Han stod där i vassen och smög på oss.

Igår såg jag en stor vråk, men jag vill hellre tro att det var en örn, eller hök. Låter häftigare.

Det sitter en duva på vårt balkongräcke.

Coolare än du

2009-08-05 @ 18:32:36 Tjöt Kommentera! (2)
Gled till jobbet och var där vid halv sju. 14 prick smet jag iväg och åkte till bor en stund. Han satt och pratade med en holländare via webcam, och jag skulle som vanligt stila med min knaggliga tyska.
Jag: "Ich spreche deutch!"
"Sprechen sie deutch?"
"Jah!"
Sen började han prata engelska.
"Erik, you never said your girlfriend..."

"Appappapp! Not girlfriend - sister!" avbröt lillebror snabbt.
"Oh.. oh im sorry! You never said you sister were into punk?"
vi avvärjde situationen lite snabbt, och sen bröts det.

Efter några minuter när jag stod i hallen och toh på mig skorna så hörde jag innefrån Eriks rum:
"Erik! Why did u never tell me your sister was so cool?! "
Haha, som sagt jag är ju liite coolare. Undrar varfö han inte berättat för killen. Måste ju kommit som en totalchock för stackarn.

Hey Amigos!

2009-08-04 @ 19:54:16 Tjöt Kommentera! (0)
Idag efter jobbet åkte jag och parkerade på Orrholmen, hämtade upp Erik och knatade in till stan. Där väntade familjen Skoog och vi gick till Amigos och käkade.

Tyvärr så gällde inte våra matkuponger förrän vi hade ätit klart, vilken  miss. Jag åt en himla god grej; nämligen grekisk sallad utan oliver och lök, men med ananas istället! Åh, gott! Det var pasta och lite bröd till också.

Efter maten gick jag, Erik och hans bror Fredrik runt på Pärsmässan och kikade. Vi hann med att få en varsin godisrem först av Tina.

Nu när vi kom hem så insåg jag att det den remmen inte var så vidare god, jag hade valt smaken "sur coca cola". Tanken är fin, men det var inte så särskilt surt, så jag satt och började slicka av det sura pulvret utanför när jag frågade Erik:
- Vill du ha min rem, om jag har slickat av allt det sura?
- Eh... ja.

Haha clöwn

2009-08-03 @ 14:16:20 Pixelpix Kommentera! (1)
Ja, jisses, det var tider det.

Ingen fika

2009-08-03 @ 13:16:22 Tjöt Kommentera! (0)
Ringde och försökte bjuda mor och bror på marängtårta med vaniljvisp, hallon och vit choklad, men Erik bestämde att de inte ville. Det låter som om tårtan kommer bli onödigt söt visserligen.

Kroppsuppdatering: Oo, en så spännande punkt! Ryggen är bättre, magen är bättre. Men jag känner fortfarande av något lite illamående från halsen ner till magsäcken.

Har varit ute och stavat runt centrum, men orkade inte så länge. Det är väldigt vad det går undan att gå runt Kronoparken. En kvart ungefär, så var jag hemma igen, svettig och törstig. Ska gå till Konsum sen och köpa Actimel eller någon annan dunderkur för konstiga magar.


Nej, Erik, jag har inte stavar vare sig rätt eller fel, bara stavat runt med mina stavar. Nej, jag har inte glömt skidorna, nej jag är inte 70 år! Haha, Ida vs lillebror 1-0.

Kontoutdrag

2009-08-03 @ 13:10:38 Tjöt Kommentera! (5)
Hittade detta när jag spanade in mitt bankkonto:

Har jag betalat 2 kronor med kort? "Teknik och Fastighetsf", vad är det?

anmäld

2009-08-02 @ 16:39:54 Tjöt Kommentera! (2)
Nu har jag ringt och sjukanmält mig tills imorgon. Det var meningen att jag skulle öppna förskolan, men jag orkar ju inte röra mig idag och har inte sovit en blund inatt... jag orkar inte.

Jag sökte på numret efter den ordniarien som jag ska jobba med, och hittade till slut numret till hennes man. De har ett ovanligt efternamn, och det stod två mobiler på hans namn, så jag chansade på det ena. Det var till hennes man, men jag fick prata med henne ändå eftersom hon var i närheten. Hem till dem har jag redan ringt och lämnat ett meddelande också på telefonsvararen, usch.

Det ordnar sig imorgon ändå, hon jag ringde öppnar och försöker sen få in en vikarie till halv tio, när hon egentligen skulle börjat.

Alltid trevligt med en sådan kickstart efter semestern, I know!

Orkar inte med mig själv, sitta, ligga, stå, vad kan gå?

Newsflash: Erik är uppe ur koman och erbjöd sig att köpa falafelrulle åt sin stackars pôse. 2 i månaden, är det nya, och nu är det ju augusti, yippie!

Gnällsöndag

2009-08-02 @ 13:50:19 Jag vill inte Kommentera! (3)
Har ont i ryggen, så jag kan inte sitta för länge, inte heller ligga, eftersom soffan är så mjuk. Helst skulle jag vilja gå ut och ta en runda med stavarna. Men det är här problem 2 kommer in: jag har ont i magen så jag kan inte stå eller gå i mer än några minuter, sen villl kroppen sitta/ligga ner.

Gnällspikssöndag.


Magkatarr, tror mamma. Mamma tror även att jag är med barn, det har hon trott i säkert 4 år nu. Borde inte den där ungen komma snart?

Ska nog dra på någon film och palla upp mig med kuddar i soffan.

Gårdagsfiasko

2009-08-02 @ 11:34:25 Partykaka Kommentera! (0)
Jag vek mig för gruppen och åkte buss in till stan, iförd baggybrallor och bekvämma skor. Ingen finkjol inte, det funkade inte för den där jäkla magens skull. Vi kom till Sundstatjärn där det var klassåterträff för mellanstadiet (vilken knasidé om du frågar mig). Jag slog mig ner och låtsades va en i gänget. Ingen kom ihåg mig.
"Men Micke, tja det va längesen! Minns du mig?"
"Eh.. nä...?"
"Ida vet du väl, vi gick ju i samma klass fyran till sexan!"
"Hm... Näe, vi hade ingen Ida i klassen..."
"Joo, jag gick ju där! Fasen, har du glömt mig?"
Han blev osäker och gick därifrån.

Vi spelade brännboll, och jag har aldrig varit så bra! Jag varvade två gånger, och på tredje slaget kom jag itll tredje konen! Haha, jag var så stolt. Önskar att jag alltid spelat brännboll full i mellan-/högstadiet. Jag drabbades dock tyvärr av plötslig blindhet och såg inte konerna alls, så jag sprang helt fel varje gång, så någon tjej fick ställa sig och visa vägen. Vad onödigt, jag sprang för långt varje gång. Vid ett tillfälle lydde inte benen så jag vurpade och fick finfina gräsfläckar på brallorna. Haha, jag kunde inte stanna utan bara sprang tills jag låg ner. Hej och hå.

När vi spelat färdigt(och förlorat med 2 poäng) så mådde jag jätteilla. Magen sa nej tack, och halsen ville slänga en sprutspya över allihopa. Jag lyckades avvärja kräket genom att gå in till stan och ta bussen hem kl 23:01, medan alla andra partade vidare på Hamnfestivalen.

Erik, förresten hamnade på en fest på Norrstrand tillsammans med Magnus, Glenne och Svante och några till. De blev bjudna på någon drink som smakade banan och is.

Erik är inget pigg idag, han ligger mest, och när han erser sig så spyr han. Riktig najs att vara den som är lite pigg.

Magrapport: Fortfarande inte bra, den gör skitont hela tiden. Blev lite bättre nu efter lite te och röstat bröd. Ont i magsäcken, fallera!

janejkanske

2009-08-01 @ 17:59:22 Tjöt Kommentera! (2)
+Stajlad och klar, har ny fin kjol och dricker vin.

-Pissont i magen, har jag haft nästan hela dagen, är egentligen inte alls på humör, och kjolen sitter lite väl tajt över magen. Dret.

Tror folk är ute vid Sundstatjärn och har klassfest, ska vi åka dit eller sitta hemma? Erik skulle ringa Magnus och höra om han ville komma hit. Istället ringde han Glenne och de kom inte fram till något.

Provar att byta kjol, det kanske hjälper?

hits