Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

SMS-roulette

2009-11-30 @ 14:50:51 Tjöt Kommentera! (3)
Hoho, sms-roulette säsong 2 på Aftonbladet.se, icke missa!

Advent

2009-11-29 @ 21:41:35 Matprat Kommentera! (1)
Första advent idag firades med god mat, efterrätt och ett par uppställda ljusstakar. Nej, egentligen ställde vi bara upp en, för de andra har mystiskt nog försvunnit. Men jag kompenserade det med att lägga ut en julmatta i hallen. Nog pyntat för i år om jag får välja, men Erik propsar på julgran.

Sallad, fläskfilé och lite fetaost.

Cheesecake med bär, gammal bild, men typ samma.

(Godare idag, än denna på bilden dock.)

Templet och jag

2009-11-29 @ 15:25:39 Partykaka Kommentera! (2)
Igår åt vi hamburgare mitt i vår "nyttiga" vecka, och det firade vi med att låta Erik vara chaufför. Jag och Lina satt först här och tittade på en gammal festfilm från 2000 f. Kr. Om man skulle köpa sig en videokamera och börja filma fester igen? Eller kanske inte, det blir aldrig som förr.

Runt åtta- halv nio drog vi till Spets, där Erik satt och var ölsugen och Glenne oroade sig över att ha skrynklig skjorta. Grabbarna boys drog till Nöjes av någon anledning (och hängde i schlagerbaren hela kvällen, hör på det ni!), medan jag och Lina traskade till Tempel. Eh, nej jag menade att vi åkte, ska visa upp kvällens åk:

(Jag åkte vitt, Lina svart. Lite trist att skåla i champagne helt själv, men så är det när man är en bloggkändis.)

Inne på Tempel hängde alla av sig i garderoben vid entrén. Alla utom jag och Lina som blev lotsade till källaren där vi fick byta om på dansgolvet. Haha, jaja.

Det var stort och Lina gick vilse var tredje minut. De hae tyvärr inte inriktat sig på vissa musikstilar, typ rockbar, schlagerbar etc, utan hade två dansgolv med riktigt kass musik, typ house-techno, eller vad det kan kallas. Och en med "övrig"musik (bon jovi, abba, black eyed peas osv). Åldrarna var ca 23-50, mest 35+ män och en jävla massa bratz, visste inte ens att Karlstad hade så många backslickkillar.

Det luktade dret och läder, och vid ett tröttnade vi och blev hemkörda av chaffisen. Gött mos.

Här hemma borstade jag tänderna medan Erik ställde sig och lagade mos och köttbullar och tog en öl. Jag gick och la mig och somnade med kurrande mage till doftarna av gött mos (, Rune).

plugglördag!!

2009-11-28 @ 12:27:12 Jag vill inte Kommentera! (3)
Roligast med helg är väl att den är precis som vilken vardag som helst? Att läraren lägger tenta på måndagmorgonen så man inte får ro i kroppen, eftersom man alltid kan plugga liite till.

Är sjukt nyfiken på det nyöppnade Tempel i Karlstad, och jag har skickat iväg Erik att köpa öl. Ölen kommer inte att förätras om jag inte sätter igång och pluggar lite, då får jag som straff sitta hemma och läsa om hur kul folk hade imorrn istället.

Nej, vi får se va det blir. Plugg ska jag göra nu i alla fall, tror jag ska läsa lite om demokrati, oh spännande!

läppförstoring?

2009-11-27 @ 15:59:12 Tjöt Kommentera! (2)
Fick meddelande från en hudssalong jag varit på att jag kunde få bra pris på restylane.


Satt och funderade hur jag skulle se ut om jag skulle slå till på detta kanonerbjudande. Typ såhär kanske:

Jag har även (i ps) satt dit lösögonfransar, lite extra rouge, färgat håret, fyllt ut någon rynka, använt clear eyes, och jag funderade även på att förminska näsan lite också när jag ändå höll på, men nej, en dag kommer potatisnäsor vara högsta mode, och då skulle jag stå där med min lilla näsa och ångra mig.


Maybe I should go for it?!

Unna sig

2009-11-26 @ 20:01:48 Tjöt Kommentera! (0)
Idag "unnade" jag mig att jobba. Inte lika "unnande" kändes det när jag fick starttiden 7 och tvingades upp runt 5.30 imorse.

Dagen har varit bra och lugn, fast vi var tre nya vikarier som skulle få ihop dagen. Bra tjejer jobbade jag med och barngruppen var sådär perfekt harmonisk. Inte ett gräl, inte ett tjiv eller tjafs. Det gick så himla bra. Plus i kanten för min rast som la sig fint just när alla skulle gå ut i blåsten.

En unge sa, som första mening till mig "Jag tycker du är fin." Jag skämdes lite, eftersom hans mamma stod bredvid. Jag var heller inte helt säker på om jag hörde rätt, så jag sa ett litet "Naaw...tack!" Hehe, blev så ställd.

Jo, lite trassel blev det vid frukosten.
X börjar oprovocerat gråta och snyftar att hennes storasyster Y ska mata henne. Y börjar gråta och halvskriker: "Det här blir för jobbigt för mig!". Q börjar snyfta och menar på att det är för mycket ljud. Det lugnar ner sig lite efter att jag tagit med mig X ut och hämtat hennes napp. Q ska efter ytterligare en stund gå från bordet, tappar tallriken med gröt i golvet och vurpar rejält på all spilld gegga. Jag dog lite inombords och började räkna ner... 7 timmar kvar.

Men det var som sagt det enda, annars har det vart kanon.

Åkte hem efter jobbet och provkörde mammas nya cheva. Jag kände mig somen övningskörare och bror och mor satt högröda i ansiktet och skämdes.

Tekniskt

2009-11-25 @ 16:18:50 Tjöt Kommentera! (3)
Häromdagen var jag och Erik och köpte nya vindrutetorkare. Vi lyxade till det och köpte ett par svindyra, så vi ska se ordentligt nu i vinter.

Erik fick i uppdrag att montera dessa, och det gjorde han. Han påpekade att de inte verkade sitta riktigt på plats, och var inte så jättebra.

När vi åkte till tennisen i morse spöregnade det, och torkarbladena gjorde verkligen inte sitt jobb alls. Vi såg mindre än ingenting, men tog oss ändå fram till Racketcenter. När vi hoppade ur bilen passade jag på att titta ordentligt på torkarna, för att se om de inte satt fast ordentligt, eller vad det kunde vara för fel. Det visade sig att själva torkarbladen satt skyddade av något grått hölje som man skulle ta av. Det hade inte min käre hälft gjort, men det fixade Fixar-Ida plättlätt och vips så hade vi superbra torkare! Haha, va nöjd jag blev, och skrattade gott åt min tekniske pojkvän.

Japp, förresten, ni läste rätt; jag och Erik var iväg och spelade tennis imorse. Jättekul, och vi var rätt dåliga. Men med lite övning så kan jag nog komma tillbaka till mina rätt takter, jag vann ju till och med pris när jag var 12. Vet inte varför jag fick pris egentligen, det tror jag aldrig jag frågade, eller fick veta.

Anledning

2009-11-24 @ 21:43:19 Tjöt Kommentera! (1)
Min anledning till att inte blogga:Vad är din?

Alive!

2009-11-23 @ 19:42:22 Tjöt Kommentera! (2)
Japp jag lever ännu och frodas, även om jag var halvdöd igår. Det är sant. Jag låg som en pöse i soffan jämt precis ela dagen. Erik försökte få mig att piggna till med lite goda mackor, men icke. Sen gjorde han kyckling, pommes och bearnaisesås, men det var inte mycket som gick ner där heller tyvärr.

I lördags var det studentfest på Campus, och med risk för att inte känna någon tog jag med mig min vapendragare Lina. Vi tjötade om.. eh, ptja.. Queens, tror jag det va... och Idol? Jag vet inte, vi tjötade och smög sedan iväg till Bunkern. Där var det mest folk på L...

Jag och en Loser

En Langare och en Lina

Sen var det även en Link, en Lindait, en Lara Croft.. ja, ni fattar. Folk på L.

Alltid spännande att tömma kameran såhär dagen efter. Eller dagarna efter. Slänger upp de, på bdb, så kan ni kolla om ni vill, vågar och kan! Nu tog jag "datera automatiskt", så de som är tagna efter midnatt hamnade på söndagen. Så äre, klicka på.

Hihihoho

2009-11-21 @ 16:42:40 Pixelpix Kommentera! (3)

Kändisbingo

2009-11-21 @ 15:17:09 Tjöt Kommentera! (1)
Jag var på jakt efter en klänning och eventuellt en kändis förut på Bergvik. Jag fick minst två poäng, eftersom jag klarade uppdragen med galans! En käck klänning, inspirerad av den alltid lika välklädda och vrålsnygga Emelie!

Sen var det dags att gå till bolaget och tjacka två bärs till Lina. Precis när jag skulle ta steget ut ur Obs så hörs följande mening "Obs kundradio! Andreas Carlsson signerar sin nya bok i mediaavdelningen."
"A, tjena, vem fan vill ha hans autograf?" tänkte jag stöddigt och tog två steg till innan jag sprang in och letade upp mediasektionen.

Högljutt

2009-11-20 @ 22:33:04 Tjöt Kommentera! (1)
Grannen bredvid har fest, eller något åt det hållet. Han spelar ohyggligt hög musik, och jag får sitta och hålla för öronen för att inte spräcka trumhinnorna.

Grannarna över har hittat något sorts verktyg och dunkar som fan i golvet, antagligen för att de tror att det är vi som spelar.

Känns det igen? Ja, vi känner igen det. Skärmmande lika historia brukade nämligen Eriks föräldrar dra:

De var runt 25 bast, bodde på Fagottgatan. Grannen över dem hade fest och drog ljudet i bott, och tanten under dem dunkade frenetiskt i sitt tak. Så där låg de och försökte sova med musikbas dunka-dunka uppåt, och knack-dunk-dunk under sig.


Historian upprepar sig!

Post

2009-11-20 @ 19:31:55 Pixelpix Kommentera! (0)
Så himla kul med post, ibland. För det mesta, faktiskt. Men idag fick jag en post... eller heter det ett post? Kanske heter det rätt och slätt post. Jag fick post. Ja, det fick jag iaf. Detta:Hur ska jag reagera? Jag ser två scenarion:

1. "Va? Detta måste ha kommit fel?"
Jag får grannens post ibland, kanske ska jag gå ner och beklaga (sorgen).

2. "Jamen, TACK som FAAN för påminnelsen!"
Är inte vädret nog gråtmilt så det räcker?

kroppen

2009-11-20 @ 13:51:48 Tjöt Kommentera! (0)
Min kropp är så himla konstig!

Har fått ont under hälen, och haft on i två dagar kanske. Läste om hälsporre, och om ett s k "genomtramp", att man trampat igenom häldynan och att man måste vial och sådär.

Och jag blir såå illamående! Jag kan knappt sitta kvar i datastolen, jag vill kräkas och svimma. Jag mår illa bara jag tänker på min onda häl.

Skitkropp. Äh, måste lägga mig en stund.

Nackdel

2009-11-20 @ 13:36:43 Tjöt Kommentera! (2)
Nackdelar med att två i hushållet har körkort:

1. Du vill åka till stan efter en lång (3 timmar!) skoldag. Var är bilen? Den är med sambon i fecking Skattkärr där denne ska leka med diverse leksaker, så kallat "gubbar".

2. Du ska åka buss till stan, men inser snabbt att din väska med plånbok och busskort ligger i bilen som är i fecking Skattkärr...

Fördel:
"Sen när du har spelar färdigt kan väl du hämta mig i stan?"
Nackdel:
"Nej."

Suck, då måste jag ju plugga istället då. Har faktiskt dragit på det hela veckan, med argumentet "Det verkar ändå inte så svårt". Kommer ha tenta om:
- Läroplaner för förskola och grundskola
- FNs barnkonvention
- Abortfrågan
- Demokrati
- Etik och moral

En ska bort, gissa vilken?

knäpp knapp knuppet

2009-11-19 @ 22:13:33 Pixelpix Kommentera! (1)

Otroligt charmig knapp, ska man skaffa sig, tro?

 

Om jag ska skaffa samma frilla som E-type? Näej, tror inte det.

För övrigt ett himla fräckt artistnamn, det skulle man tagit. Jag kan ju bli I-tajp. Nästan lika vasst.

Jesusgrej

2009-11-19 @ 19:50:56 Tjöt Kommentera! (1)
Var med om värsta grejen förut!

Kom till skolan vid ett-tiden, och såg då den svenska fanan vaja på halv stång. Jag vandrade in och hade lektion.

Kom ut ur skolan vid halv fyra, och då vajade flaggan högt i topp! VIlken jäkla grej, han/hon måste ju ha återuppstått! Fan, vilken jesusgrej!

Äggigt

2009-11-19 @ 11:42:09 Tjöt Kommentera! (2)
Jag vaknade lite för sent idag, så jag skulle inte hinna med både frukost och lunch. Börjar skolan kl 13, och går till 16, så jag skulle ju inte hålla mig om jag åt bara frukost vid halv elva. Nej, så jag kokade mig ett ägg, skärde upp lite röd och gul paprika, och några oststavar. Ganska gott, men det hade varit snäppet godare om jag hade haft skinka eller kalkon hemma också.

Snart dags för lunch då, undrar vad jag ska hitta på då. Gissar på makaroner, korv, köttbullar och harry kuvert (haricort verts).

Igrå hyrde vi film för första gången på jagvetintehurlänge. "Låt den rätte komma in" och "The Reader". Ingen av filmerna var dålig, men ingen var heller sådär så man tänkte "Yey, kalas...!" (Det var mer... "inte kalas.."Hänv. HIT).

Ni piercing, no cry

2009-11-17 @ 19:51:52 Tjöt Kommentera! (4)
Var till läkaren idag. Han kunde konctatera att jag borde uppsöka hudkliniken, och skickade iväg en remiss. Besöket gav egentligen inte så mycket, bara ett litet hål i plånkan. 150 kr för att berätta att jag inte vill på mamografi igen, eller ta sprutor i bröstet.

Efter det åkte jag hem, och sen till skolan. Efteråt åkte jag och Erik till Maxis och Biltema. Vi köpte frallor (grova, för en gång skull!), och när vi kom till glassen ville jag byta bort mina frallor mot en Ben & Jerrys glass. För att göra historian kort så slutade det med att vi köpte en varsin glassjävel, för 45 kr styck! OCH frallor. Fyffan, vilka grisar vi är.


Just det, ang rubriken; läkaren påstod att min hy skulle bli bättre snabbare om jag var utan piercingen. A tjena, täntke jag, men har ändå plockat ur den. Jag är tom. Jag är halv. Jag sätter nog strax i den igen. Har ändå klarat mig utan den sen 12 idag.

Pulsen stiger!

2009-11-17 @ 11:43:54 Pixelpix Kommentera! (0)

Bruum- tutut

2009-11-16 @ 22:47:31 Tjöt Kommentera! (5)
Erik fixade biffen! Äntligen kan jag ta plats på passagerarsidan i bilen!

Eriks föräldrar blev lyckliga och stolta och ville genast bjuda ut oss på middag. Idag blev det Amigo(s?) och jag käkade gyrossallad och blev mättare än mättast.

På väg till stan åkte någon irriterande bil bakom oss, han blinkade med helljus och krånglade. Erik satt och svor i några minuter innan han började misstänka det som senare blev bekräftat -det var Eriks pappa som åkte i bilen bakom och "skojade till det" lite.


Imorgon har jag bokat tid till läkaren, och jag har aldrig mått så bra. För säkerhets skull har jag nu smörjt ansitket med lite MK som jag då antagligen inte tål, kan ju inte gå till läkaren utan knappt att vara röd. Böbben gör inte så särskilt ont heller, för första gången på två-tre år. Jag har klämt lite och tryckt så det ska göra ont, så jag kan oja mig imorgon. Typiskt att jag ska vara så jäkla frisk nu när jag äntligen ska till farbror doktorn.

Jag försökte trumpfa över doktorn förut i telefon och förklarade vad jag sett i läkarboken (cencurerade den lilla detaljen att jag även sett på en amerikansk tv-show om samma sak). Han läste mina journaler, och det visade sig att jag inte alls hade en cysta utan en "godartad bindvävsförändring" eller något. Sen föreslog han att vi skulle göra mammografi och hela den proceduren igen, men jag protesterade, eftersom det inte blivit värre, det har bara fortsatt. Strunt samma, jag får se imorgon vad vi kommer fram till.

Mört!

2009-11-15 @ 13:12:30 Tjöt Kommentera! (4)
Pigg som en mört är jag idag, alltid lika trevligt en söndag. Igår satt först jag, Erik, Lina, Hannill och Glenne och tjötade och åt svingod tacopaj som Lina slängt ihop till oss! Det tackar vi för! Sen åkte vi in till stan och svirade runt bland diverse bankomater och snusbutiker tills vi slutligen hamnade på Koriander.

Jag dansade lite, lite och satt mest och tjötade. Vet inte med vem, kanske mig själv? Någon kille frågade om Glenne var ihop med "den där" (pekandes på mig) och han svarade: "Nej, jag är singel!" Haha! Sen dumpade killen Glenne, trodde vi, men kom strax tillbaka. Då försökte han med något som Lina uppfattade som ett försök till att få med henne in på toan "au naturelle". Behöver jag skriva att hon inte var intresserad?

Vid ett så gick jag och Erik till Sibylla naturligtvis och tjackade hamburgers, den givna nattamaten. Sen åkte vi buss hem där jag satt och tjötade med lill-Bengan om faddrar, nollor och att byta karriär. Typ enna. Jag hade några barn på dagis en gång som hette Hanna och Enna, de var tvillingar och det var himla svårt för både barn och vuxna att hålla reda på dem.


Imorse sprätte jag upp vid nio och kollade på spännande program som Quizzo eller va det heter. "Gissa djuret", tjohej, jag kom på ett djur och det var "ko". Tyvärr var ordet de sökte "Orre", så jag var ju helt ute och cyklade. Till frukost blev det en varsin baguette som Glenne tagit med igår. Den innehöll bl.a. brieost och salami och smakade sådär gött slemmigt som baguetter gör när de legat en dag. Det är det bästa med baguetter, att de blir så goda när de legat till sig lite.


Erik är och övningskör för sista gången, hoppas vi. Glömde kameran och mobilen igår, så inte en bild bjur jag på. Töligt.

Jorå!

2009-11-14 @ 13:51:11 Tjöt Kommentera! (0)


Ringade in det viktigaste. Men jag gillert! Kolla HÄR för att se hur det ligger till för dig idag!

Hej blogg

2009-11-14 @ 13:37:56 Tjöt Kommentera! (0)
Gör man inget om dagarna så kan man inte skriva om något heller. Men jag är inte den som är den, jag kan allt komma på hela 3 saker att skriva om. Minst!

1. I skolan i torsdags tittade vi på dokumentärfilm. Jag kom på min själv med att titta på hur de hade filmat, ex nu har de sagt åt honom att gå å lägga in lite vedklabbar i brasan medan vi filmar, ni filmar vi medan han åker skidor, klipp till halvbild, ljud över en gammal skolfilm osv. Jag har ingen aning om vad filmen egentlgien handlade om. En klasskompis hade under samma film mest lyssnat till vilken musik de använde i de olika klippen (det var Björk bl.a.), och hon hade inte heller särskilt mycket att säga om filmens egentliga handling.

2. Jag hittade två gamla kameraband i källaren igår. Det ena innehöll dokumentation från en övernattning i Emelies stuga, vi badar, dricker öl och badar lite till. Den andre innehöll en fest hos Fanny bl.a.

3. Igår kl halv åtta blev jag supersugen på tunnbrödsrulle. Så jag sprang till Konsum och inhandlade mos, kokkorv, läfsor och äcklig bostongurka till Erik. Sen hackade jag sallad och gruka och sprutade på hamburgerdressing och rullade ihop och mumsade nöjt. Men va dyrt det va. Men gott.

4. Jag hittade en "skräcknovell" som jag skrivit i tvåan på gymnasiet. På ett ställe står det "1836-1842, han blev bara 9 år"... Varken jag eller min svensklärare verkade vara särskilt bra på matte, eftersom hin inte kommenterat det. MVG- fick jag för övrigt på den. Jag tror jag ska satsa på att bli författare, det vore livet det. Sitta och skriva och ha basker hela dagarna.

Sovigt

2009-11-13 @ 12:44:17 Tjöt Kommentera! (0)
Sovigt värre, var det i det Sundh-Jansson-Skoogiska residenset idag. Vi sov till klockan var elva, och väcktes av att en klasskompis till Erik ringde. Erik fattade inte vad som hände, utan försökte stänga av väckarklockan. "Det går inte!" säger han i panik innan jag meddelar att det är mobilen som spelar "Färjestaad, åå färjestaad!", inte radion...

Kaffe och smörgås är så himla gott, kan jag åter igen konstatera. Idag hade jag stekt ägg, sallad och gurka på ena mackan, och leverpastej och saltgurka på den andra. Det är livet det.

Igår blev det lite studenttorsdag på Ankan. Ölen var snorbillig, 25 kr, och sällskapet var kanoners (Lina, Emmy och Svante)! Ingen discodans, men en Pinkkonsert och en hockeymatch gjorde kvällen ändå (FBK vann). Halv tolvbussen hem är för tidigt, men nödvändigt på en vardag.

Nu ska jag smörja mitt fnasiga (fyffan vilket äckligt ord) ansikte och få med Eriki på en prommis runt vackra Krp!

Duktig!

2009-11-12 @ 16:40:47 Tjöt Kommentera! (3)
Idag har Erik vart duktig och klarat teorin! Jippie och tjohej! Vi blev så glada så när jag slutat skolan åkte vi och köpte lunch på Max. Jag blev sur för det va så dyrt. Jag hade kupong så istället för 39 kr för en hamburgare så skulle jag endast betala 19 kr. Sen så ville jag prova deras senaste påhitt "Hot fries" eller något sånt. 48 spänn fick jag betala! För en hamburgare och en pommes! Fyffan vad dyrt det hade blivit utan kupongen.


Rätt gott trots allt. Pommes med smält hamburgerost (kan det va cheddar?), gräddfil, bacon och peperoni. Peperonin försökte jag mig på, men insåg snabbt att det var alldeles för starkt för mig, annars var det riktigt gott. Jag är fortfarande mätt efter nu två timmar, och då åt jag ändå inte upp allt. Mätta kan de iallafall, Maxjävlarna.

Dags för kojs

2009-11-11 @ 22:23:19 Tjöt Kommentera! (2)
Dags att gå å lägga sig, antar jag, när man sitter och grejar med sånt här istället för att göra något nyttigt:Å, så fint det blev. Dävul och ängul, notera även glowet runt om den snälla Pina. Jag tyckte för övrigt att håret blev en riktigt fin idé - orange över och svart underhår.

Och nu undrar ni förstås: "Har hon samma läppstift?" Haha!

Kan berätta historien bakom den meningen... kanske inte så kul när jag tänker efter. Ja, jag och Lina hade i alla fall fotat oss hos Evve och la stolt ut en fin bild på oss på helgon, tror jag det va. Ska se, jag har kanske bilden här...

Ja, här är den! Iallafall så la vi ut den och fick en del fina kommentarer. Och så en dag tittar sötaste Kristin på bilden och det första hon säger är "Har ni samma läppstift?" Haha! Kul i stundens hetta, eller småkul för er också? Det vet jag inte. Så var det med den saken, och nu ska jag ta mi.. "mina läppar och gå å sova" tänkte jag skriva. Haha, nej de får bli kvar.

Hade jag haft feber hade jag kunnat skylla detta inlägg på feberhallucinationer och yrningar.

Kückling

2009-11-11 @ 21:07:02 Tjöt Kommentera! (0)
Stackars Erik, han är en kyckling. Inte en hackkyckling, utan en sjükling. Han kan knappt prata för han är så hes. Och imorgon har han teoriprov. Så typiskt, han som aldrig är sjuk, så ska han bli det nu. Stackars skrutt. Men han pluggar och försöker iallafall.

Önsdak

2009-11-11 @ 14:40:38 Tjöt Kommentera! (0)

Har suttit och pluggat fram tills nu ungefär. Skolans läroplanshistoria, är det fantastiska ämne jag just nu läser. Inte jätesvårt, eftersom vi i förrförra kursen också läste historia, så detta går lite hand i hand.

Erik sitter och snörvlar och har ont i halsen, samtidigt som han pluggar inför det kommande teoriprovet. Fast jag tror att han spelar meer än han pluggar. Han kan i vilket fall knappt prata, så det är ganska lugnt och skönt här hemma.

Jag har planerat att ta med Lina på promenad, köpa naturgodis, knäcka en 3,5a, ta en raid till Bunkern, ta 1-2 Export och sen kila hemåt sådär runt midnatt. Men dagens planer gick i stöpet och jag tror jag ska göra mig lunch istället, kanske köpa naturgodis och sedan läsa vidare i min spännande historiabok. Och ducka för Eriks nysattacker som kommer från ingenstans då och då, det är viktigt. Har inte lust att bli sjuk. Kanske ska äta lite frukt och köpa c-vitamin, för säkerhetsskull. Nog lika bra det!

Inspirerad!

2009-11-10 @ 20:37:43 Matprat Kommentera! (3)
Blev så inspirerad av Linas bullbak så jag spragn till Konsum och inhandlade grejer till en Gino! Mums fullibubblan!

Jag tänkte att jag skulle ha 2-3 kiwis. En hel korg kiwi för 19.90, eller köpa 3 st för 18? Bah. Fick bli en korg. Så nu jävalr har jag kiwis så det räcker för all framtid amen.

Sen köpte jag banan och äpple. Äpplena får fungera som substitut för saknade färska jordgubbar. Sen kom jag på att jag hade lite skogsbär i frysen, så jag slängdei det med. Sen skicade jag även några frysta jordgubbar också.

Hade inte tålamod till att riva vit choklad, så det blev hackad. In i ugnen, 225-250 grader några minuter - klart!

Kom för precis på att jag hellre vill äta till Desperate Housewifes, så jag kastade mig ut i köket och drog ut den ur ugnen. Snart ska den in igen och bli färdig sådär lagom

Jag äter gammeldags vaniljglass till.

Halvfärdig!

Kvalitetssäkra

2009-11-10 @ 19:15:24 Tjöt Kommentera! (0)
Jag borde kanske börja skriva om intressanta och viktiga saker i bloggen. Den skulle visserligen bli ganska tom, men nu är andra gången på ett kort tag som jag får en liten...pik?

Studiegruppkamrat: "Det ramlade ner en spindel på min macka imorse."
Jag: "Du skulle fotat det!"
"Ja, och gett det till dig, så kunde du lagt ut det på din blogg."

Japp, det kunde jag har gjort och sagt att det var mig det hände, kanske? Noes, my bl0gg is (the) shitz0r.

Schmertz

2009-11-09 @ 21:09:40 Tjöt Kommentera! (7)
Ajaj, jag har skit ont i långfingret. Varför då? undrar ni kanske. Jo, för att jag skulle prova om ringen passade på det fingret. Jag tryckte och klämde och vips så var den nästan nere i bott. Nja inte riktigt, men den var över knogen i alla fall. Sen fick jag inte loss den. Jävlar vad ont det gjorde!

Så jag har suttit och slitit och snurrat och nu äntligen fått loss ringfan, och jag har jätteont i mitt stackars långfinger nu. Stackars mig!

Egon

2009-11-08 @ 22:26:11 Tjöt Kommentera! (1)
Kom förut att tänka på en gammal låg av DLK, Egon, som går ungefär såhär "Världen befolkas av mig! Mig och mig och mig, bara mig och min maaammaaa!"

Gick just in på min systers blogg där hon idag berättar att hon skrivit testamente (lagom tant-varning på det). Smart, men det skulle kännas konstigt att göra det själv. Fast jag har redan frågat Lina om hon vill ha mina dagböcker, hon tvekade, men jag tror hon sa ja. I alla fall så läste jag följande:Jag skrattade och Erik skämdes och kallade mig ego(n).

"Mig och mig och mig baaraa mig!"

Fars dag

2009-11-08 @ 13:39:37 Jag vill inte Kommentera! (0)

Pappa på Fars dag -07

Grattis på fars dag!


Anvisningar till firande av Fars dag:

  1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  2. Far hälsas om morgonen med sång av barnen.
  3. Han bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Han hedras med blommor och en liten gåva.
  4. Honom beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
  5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där mor i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Far, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Fars förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Far sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
  6. Frånvarande barn hälsa far med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för fars dag.
(Omgjord av okänd från broschyren "Anvisningar till firande av Mors dag" 1920)Saknar dig väldigt mycket.

Morrn!

2009-11-07 @ 12:08:42 Tjöt Kommentera! (0)
Vaknade blödandes idag. Ovanligt, och antagligen inget man skriver i bloggen. Men nu var det sagt och det var en otrevlig upplevelse även för mig.

Har kastat i halva tvättkorgen i tvättmaskinen, andra halvan består av lakan och sånt som jag inte orkar tvätta idag. Erik står i köket och vispar ihop äggröra, det är en av de sakerna jag inte får göra i det här hemmet, och det beror endast på att jag gör skitäcklig äggröra + att jag tycker det är rätt jobbigt. Jag slänger hellre på kaffe och eventuellt brer några mackor. Eller bloggar.

Senare ska vi iväg till Färjestad för att byta däck, och sen äta middag hos svärföräldrarna. Erik beställde smördegsinbakad fläskfilé. Undrar vad det blir till, vågar man hoppas på potatisgratäng, tro?

Ikeakrock

2009-11-06 @ 17:36:11 Tjöt Kommentera! (9)
Var och gick på IKEA förut. Jag och Erik kom in i avdelningen för ramar och sånt, och jag går av någon anledning och kollar bakåt. Det var väl för att se allt ordentligt, runt mig, jag vet inte, jag gick framtår och hade huvudet vänt bakåt. Alltså, jag var inte besatt som ngåon i exorsisten, som kunde vrida huvudet 180 grader, nej, jag vred bara så långt en vanlig människa kan. Tror jag, kanske lite mer, jag är ju lite övermänsklig så. Nej, det där sista var bara ljug.

Hur som helst så gick jag där och kollade åt något annat håll och Erik betraktade mig med tankarna "Hon fortsätter gå... hon vrider inte huvudet framåt.. ska hon stanna..nej hon fortsätter...". KROCK! Så hade jag gått in i någons gardinstång som stod rätt ut ur en kundvagn. Jag fick den i axeln eller något, tur att jag inte var kortare, då hade jag väl lyckats peta ut ett öga eller något. Jag skrattade och babblade på medan kvinnan med vagnen gjorde det samma. Erik gick i förväg och skämdes. Sen fnissade han och skämdes och skällde ut mig för vad jag ställt till med.
"Typiskt dig! Ser aldrig vart du går!"
"Äsch, det där var första gången det hände!"
(ljög jag).
"Första gången?! Du gör ju alltid sådär! Precis som ett barn lallar du runt! Du är så ouppmärksam!"

Sen skämdes han lite mer och fnissade och gav mig dömande och förmanande blickar.

Äsch, ingen och inget kom till skada.

Vi har köpt två lampor idag och 4 glödlampor. Tyvärr var det bara en glödlampa som passade. Prova med en alldeles för stor glödlampa i en av lamporna, men det blev som en strålkastare. Nicht unt nein.Så ser de ut, mina nya fina!

Lamp-tv

2009-11-06 @ 16:39:22 Pixelpix Kommentera! (2)
Att titta på 3 valfria tvprogram med en lampskärm på huvudet? Hiss eller diss?


Hemlighetsmakeri

2009-11-06 @ 12:16:24 Tjöt Kommentera! (9)

Jag har lite tråkigt så jag håller på med hemligheter. Senast till sommaren kan jag avslöja vad jag håller på med.

Jag är sjukt sugen på att gå ut och dansa och ta några öl, men jag ser för hemsk ut i ansiktet, så jag ska låta fejjan vila från smink, och kroppen får vila från alkohol. Eller nja, det kan jag inte lova, det blev kvar tillräckligt med alkohol från i lördags för att fylla både mig och Erik till välbehag. Vi får se.

Nu ska jag fortsätta med mina hemligheter.

Jag har för övrigt beställt en biobiljett och 50 kr i presentkort på Carlings från gratisbio.se, woo!

Fel format

2009-11-05 @ 10:19:09 Tjöt Kommentera! (4)
Nu fick jag svar från läraren i förra kursen att han int ekunde läsa min arbete  jag skickat in. "Fel format, spara i .doc istället" Skulle egentligen vilja ha Microsoft Words, men det kostar ju så otroigt mycket. Tror jag, har för mig att det ligger på flera flera hundra. Kanske 5-600. Vet inte vart jag fått den siffran ifrån, men det låter mycket, inte sant?

Skunk!

2009-11-04 @ 21:52:17 Pixelpix Kommentera! (3)
Kommer ni ihåg communityt Skunk? Det gör jag, och jag har suttit och sökt halvihjäl mig efter vad jag kan ha hetat. Jag sökte och sökte, och så plötsligt hittade jag det i någons vännerlista.Inte så pinsam som jag var rädd att det skulle va! "Varför kallar.." minns jag att min syster Lisa kom på åt mig, och bilden föreställde en häftig animerad Nalle Puh som håller i en ballong... tror jag, den där texten "I'm so like Nelson" förvirrar mig.

Imponerad också att jag kom ihåg namnet och lösenord där 2005 när jag senast var inloggad.

Rubrik

2009-11-04 @ 17:54:51 Tjöt Kommentera! (3)
Svårt när man ska skriva något, men det kommer inget, frö man kommer inte på en rubrik.

Idag sov vi, och sov ända till halv elva. Det var värst, men jag skyller på vädret.

Efter frukost så åkte vi och handlade. Väl hemma gick Erik med på något jag inte hade trott; jag skulle laga fisksoppa och han skulle äta! Det var ett recept jag fick av Emelie i helgen med fisk och räkor bl.a. Till soppan hade vi köpt ett nybakat italienskt lantbröd! Soppan var helt okej, lite för mycket tomatsmak för mig, men jag tog ändå två tallrikar. Jag blev nästan stum av förvåning när jag såg Erik gå och ta sig 3 tallrikar innan han kände sig nöjd!

Efter maten har jag nu suttit och läst, eftersom vi ska ha seminarie med opponering imorrn. Jag gissar att om jag läst de orden för några månader sedan så hade jag inte vetat vad det betydde. Men nu vet jag, tänk vad man lär sig på das Uni.


Igår var vi på bio, jag, Erik, Lina, lillebror och moder. Vi såg Bröllopsfotografen. Jag blev tyvärr besviken, den var inte särskilt bra alls, och knappt rolig. Den hade sina ögonblick, men i slutändan var nästan det roligaste att den verkade vara inspelad delvis på Kroppkärr (men, guud, det är ju nästan vid mig!). Det vet vi inte, men vi spekulerar i det. Just det, ibland i filmen kom en musikslinga som jag fick världens panik över. Det lät som tagen ut en skräckfilm eller något, och jag ville hålla för öronen. Usch och fy, jag kan int ebeskriva!

matmatmat

2009-11-03 @ 20:09:07 Matprat Kommentera! (5)
Vad ska ni äta ikväll? Inga idéer? Kolla denna

Skitgott! Bilden blev inte så br,a men jäjä.

jag har bråttom, hurru hurru rice and curry!

Jippie!

2009-11-03 @ 16:27:26 Pluggponny Kommentera! (4)

 

Yes, jag klarade med en hårsmån första tentan! Det trodde jag inte, åh vilken lättnad!!

 

Det firar vi med att se Bröllopsfotografen ikväll =)

Cysta

2009-11-03 @ 13:07:08 Tjöt Kommentera! (8)
Jag blir vansinnig på min cysta i bröstet! Den gör skitont, ochjag har väl haft den i över två år nu.

Såg för ett tag sen ett program från USA som hette "Doktors" eller något liknande. Då vad det med en tjej där som hade en cysta, precis en sån som jag, det såg jag minsann på ultraljudet. Det tog ungefär 30 sek så hade läkaren tömt cystan på vätska och tjejens obehag var över. Varför gör inte läkare så i Sverige, funderade jag.

Men så idag satt jag och skummade igenom läkarboken jag har (ja, jag gör det ibland frö att se vilka exotiska sjukdomar jag kan tänkas ha för dagen), och då stod det beskrivit just det här! Hur man "punkterar" cystor i böbber. Fyfan. Ska nog ringa och skälla på doktorerna på Karlstads lasarett imorrn. Får väl punga ut med ännu mer pengar, men det är ju så jävla tråkigt att knappt kunna ligga på rygg ibland, för det gör så inihelvete ont.


Fuck U cyst!

recepthjälp

2009-11-02 @ 16:59:59 Matprat Kommentera! (3)
På Mache i Karlstad har de börjat med den underbart goda dressingen "Fetaost & lime", och jag har googlat som en galning utan ett enda resultat. Att maila Mache går inte heller, då de inte har någon mail av någno anledning.

Någon som har recept, eller vet hur man kan göra? (Ja, Lisa, jag menar dig ;))
__

Såpp nu har jag testat!


Postat av: apan

mosa fetaost, häll i lite limesaft? eller färskpressad lime???

Provade med citronsaft eftersom jag inte har lime hemma. Det blev mest grynigt och smakade sur fetaost. Tror man måste ha något annat, kanske turkisk yoghurt? Har inte det hemma, så jag kan inte prova.

Postat av: Lisa
Några idéer:

- Mosa fetaost och blanda med limesaft

- Ta creme frache el liknande och blanda med limesaft och fetaostNu börjar det likna något! Tror jag ska ha i några droppar olivolja också kanske. Men jag är fortfarande inne på att turkisk yoghurt blir snäppet bättre än detta. Gott dock!

baby, baby

2009-11-02 @ 12:43:02 Tjöt Kommentera! (2)
Lina hade gjort något hemskt försök till att skapa en Ida och Lina unge på någon sida. Jag vill inte känna att loppet är helt dött, så jag har gjort några Ida/Lina ögon åtminstone.

 

Mja, det är ett fint försök iallafall. Haha.

Att angöra en pumpa

2009-11-01 @ 14:42:33 Tjöt Kommentera! (3)
Hur gör man egentligen en halloweenpumpa? Frågade vi oss, jag och Lina.

Vi högg den med kniv, gröpte med skedar och svor som två bortsbindare. Vi klagade på att den var kall och trådig och udnrade hur tusan folk i USA orkar göra massor med pumpagubbar varje år.

När den var klar ville vi göra en till.

Jag råkade hugga av en tand, så den är lite halvt tandlös.

Festrapport

2009-11-01 @ 14:38:49 Tjöt Kommentera! (0)
Jag vaknade som vanligt nio och var trött, men rastlös i kroppen. Tvingade mig själv att somna om tills ungefär elva då jag och Erik skuttade upp och käkade spaghetti och köttfärssås. Ingen av oss var bakis, av någon anlednign, så det hurrar vi lite extra för!

Jag har alltid lite ångest efter en fest. Hade folk kul? Kände de sig välkomna? Åkte inte vissa lite tidigt? Varför? Och sådär håller jag på i några dagar. Alltid.

Träffade 3 i Pink Birds, väldigt kort i och för sig, hoppas de inte tyckte jag var tråkig, hann knappt prata med dom tyvärr. En mimare, en präst och en "queen of fucking everything".

Jag drack 5 öl, en halv grogg, vitt vin, smultronvin + sprite utan att lyckas bli nämnvärt full, därav den uteblivna bakfyllan.

Förra året skojbråkade Erik med någon så de ramlade in i vitrinskåpet (läs om det HÄR), igår skojbråkade han med någon så han trillade in i köksbordet och fick ett jack i huvudet som sprutade blod. Någon tappade ett glas i golvet, eller rättare sagt felbedömde bordsstorleken och ställde glaset bredvid, så det blev dammsugning och våttorkning. Haha, jag dansade också! Men en som var jätteduktig och jag gjorde allt för att hänga med, och vi sparkade med benen och snurrade.

Det kändes som det var lugnt, inga större skandaler eller något för skvallersidorna.

- Palle var löjligt snygg
- Lina bytte kläder mitt i festen
- Evve var skitsöt
- Emelie var, utan att veta om det, utklädd till Carolina Gynning
- Jag och Lina gjorde en pumpa!

Fan jag måste ta kort på pumpan kom jag på nu. Det glömde jag igår!

Så skare va

2009-11-01 @ 03:36:35 Tjöt Kommentera! (2)
Någon har däckat, någon blöder i huvudet.

Så ska det det vara klockan halv fyra.


Exakt nu gick de näst sista gästerna.
hits